Jonger dan 18 en eigen paard betalen?

Moderators: Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance, RianneH

 
 
Kais

Berichten: 5139
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: Hell

Jonger dan 18 en eigen paard betalen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-07-02 23:28

Ik ben benieuwd wie hier jonger dan 18 is en zelf z'n paard+onderhoud moet betalen en waarvan je dat dan betaald?

It never eats, it never sleeps, it never stops...


Rivendell

Berichten: 5475
Geregistreerd: 04-03-02
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-07-02 23:46

Ik was 17 toen ik mijn eerste pony kocht en ik heb altijd alles zelf betaald. Mijn ouders hadden er geen geld voor dus ik moest wel. Ik werk vanaf mijn 15e en daar betaalde ik het van.

Welsh Ponies en allerlei soorten kippen

Kais

Berichten: 5139
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: Hell

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-07-02 00:17

Wat voor werk deed je dan?

It never eats, it never sleeps, it never stops...

miesie

Berichten: 7408
Geregistreerd: 28-04-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 00:56

Ik ben 14 en ik betaal domi zelf, daar heb ik ook zelf voor gekozen!! Ik heb een krantenwijk en krijg 100 gulden per maand van me ouders en de kinderbijslag wordt op mijn rekening gestort en als ik tekort kom, krijg ik het zo van mijn ouders dat is geen enkel probleem!!
Maar hoe oud ben je eigenlijk, want als je jong bent en je hebt (g)een (slecht betaalde) baan en je ouders kunnen het ook niet betalen en er komt een keer wat tussen dan ben je de klos!

Dennis

Berichten: 29511
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Wieringerwerf

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 09:48

Ik ben 17 en heb sinds een half jaar Dennis gekocht. Mijn ouders hebben nog helemaal niets betaalt. Maar die boeit het ook helemaal niet. Stalling is al heel goedkoop omdat ik ook help de andere paarden verzorgen.
Om aan geld te komen geef ik les en werk in de bediening bij een pizzaria.

Benno: dressuur M+13, vaardigheid ZZ+3 en Sport-AA ☆ Deedee: dressuur Z+1, vaardigheid M+5 en prestatie sport-AA
http://www.staldenci.nl

*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik

Kais

Berichten: 5139
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: Hell

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-07-02 09:57

Ik ben 16 en heb momenteel 'n krantenwijk en doe vakantiewerk bij de coop. Waarschijnlijk zou'k 't wel redden, maar m'n ouders willen 't zeker weten... Dus ik ben nog op zoek naar 'n leuk baantje, maar zou niet weten wat ik op mijn leeftijd zou kunnen doen...

It never eats, it never sleeps, it never stops...

Shaienne

Berichten: 4930
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 10:12

Ik was 17 toen ik vorig jaar een fjord kocht. In de vakantie de aankoop bij elkaar verdient, en toen ik weer naar school ging, deed ik s'ochtends een krantenwijk. Dat verdiende erg goed (voor een uurtje 's ochtends 600 gulden per maand).
Maar toen het winter werd, en het sochtends erg donker was, vond ik dat niets meer, want ik was erg bang in het donker om half 6 sochtends.
Toen ben ik smiddags kranten gaan bezorgen, dat verdiende een stuk minder.
Ik kreeg daarnaast nog wat zakgeld van mijn ouders en daar moest ik het dan mee doen.

Het was wel te doen, maar aan kleren voor mezelf hoefde ik niet te denken. en leuke dingen doen zaten er ook niet in.
Nouja, toen moest die fjord dus weg na een paar maanden, omdat het dier niet gesocialiseerd was en ik hem niet aankon. Ik heb hem toen ingeruild bij een handelaar voor een haflinger en daar moest ik flink wat bijbetalen.
Dat geld leende ik van iemand (STOM!!!!)en daardoor kwam ik steeds meer in de schulden, want ik moest aflossen en het ondrhoud betalen en mezelf.

Op een gegeven moment ging het niet meer, ik moest de dierenarts en hoefsmid uitstellen en toen heb ik de haflinger ook moeten verkopen, omdat het helemaal de verkeerde kant op ging. Verdrietig Verdrietig

Ik heb ontzettend veel spijt van hoe het allemaal is gegaan. Als het met die fjord gewoon goed was gegaan, dan had ik geen problemen gehad. Ik had trouwens de pony's verzekerd tegen ziektekosten.

Nu is het een half jaar later, heb een baan als secretaresse/receptioniste en verdien goed. Ik ga nog 1 dag in de week naar school.
Ik ben nu 18 en heb sinds twee maanden weer een haflinger die onwijs leuk en lief is en alles gaat super!

Tip:
Maak een begroting van al je inkomsten en uitgaven en houd je hier ook aan.
Kranten verdienen opzich wel goed, en je bent er niet langer dan een uur per dag mee bezig (of je doet 2 wijken en dan verdien je ook dubbel).
Anders kan je savonds gaan werken in een supermarkt, of bij de thuiszorg schoonmaken bij mensen thuis (euro 7,77 netto) per uur. (moet je naar Start Medi Interim gaan)

Veel succes!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 10:18

Ik vraag me af of jullie er ook rekening mee houden dat je paard wel eens ziek kan worden.
En ben je ook in staat om jezelf en je paard te onderhouden of ben je gedoemd je leven lang bij je ouders te blijven wonen omdat je geen eigen huishouden kan bekostigen.
Ik ben erg benieuwd hoe jullie over die dingen nadenken.

Valentino
Berichten: 82
Geregistreerd: 08-05-02
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 10:30

Hoi ik heb in Januari mijn paard gekocht (ben 15 wordt 16 in nov) In onderhoud hem bijna helemaal zelf. Oke me pa en ma betalen het hooi en stro maar de rest doe ik zelf

~Valentino is mijn super toppertje~

Formule
Berichten: 106
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: 't Harde

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 10:33

ik ben 16 en ben ook bezig voor een paard en werk daarom in de vakantie 6 dagen in de week als ik weer naar school ga werk ik op vroijdag avond en zaterdag!! het is moeilijk maar als je het wil dan kan het echt wel je moet er gewoon voor gaan en als je paard ziek wordt kan ja ouders het best wel betalen als ze dat ervoor overhebben maar niet elk paard wordt vaak ziek!!

ooit zal ik mijn eigen paard krijgen

Shaienne

Berichten: 4930
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 10:34

Hoe ik daar over nadenk?

Iedereen gaat toch op een gegeven moment op zich zelf wonen? Waarom zou mij dat dan niet lukken? Met een MBO diploma en een vaste baan moet dat vast lukken.

En dan heb je ook nog een verschil tussen paarden. Kijk, ik heb een haflinger, die dag en nacht buiten staat en waar ik recreatief mee ga rijden. Daar voel ik mij het fijnste bij en dat is wat ik graag wil.

Als je een duur sportpaard hebt en elke week wedstrijden hebt en dure privelessen hebt, dan kost dat natuurlijk veel meer.

Kais

Berichten: 5139
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: Hell

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-07-02 11:03

Het gaat er niet om dat ik niet die 2 jaar kan wachten voor mezelf... 'n Boer heeft 'n mini-shetje (hengst), maar hij kijkt er totaal niet naar om. Voor zijn part verzorgd het hele dorp die shet, dat boeit 'm echt niet. Ik verzorg 'm nu, maar hij neemt zomaar nieuwe verzorgers aan (van zo'n 10-12 jaar, die er geen verstand van hebben) Maar ja, als ie zo doorgaat gaat 't natuurlijk uiteindelijk 'n keertje mis (trappen ofzo) en dan belandt ie straks nog bij de slacht Boos! Ik wil 'm dus kopen om dat allemaal te voorkomen, als het aan die boer ligt zou ie volgens mij nu zelfs ingereden mogen worden als z'n (nieuwe) verzorger 'n beetje grote mond zou hebben (hij's in Mei 2 jaar geworden).

En ik denk niet dat ik in 't testament sta Extreme duivel, dus als ie overlijdt: Wie weet waar die shet dan terecht komt M'n ouders zeggen ook: Je kunt er niet eens op rijden. Alsof 't alleen daarom gaat...

It never eats, it never sleeps, it never stops...

Shaienne

Berichten: 4930
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 11:14

Kan me voorstellen dat je de shetlander voor jezelf wilt houden! Aaah, dat moet toch wel lukken?
Ik zou hem dan wel castreren, zodat je makkelijker een weitje voor hem kan vinden. Meestal hoef je voor een shetlander niet veel stalling te betalen.

Je kan er niet op rijden, maar ik ben zaterdag bij de shetlander-mendagen geweest in Voorst. Wat ik daar gezien heb! Echt super!
Lekker rijden met een sulky erachter of een wagentje. (maar dat kost wel wat natuurlijk)

Zorg er wel voor dat je niet te veel betaald voor de pony.(Jonge) Shetlandhengstjes zijn niet veel geld waard.

Kais

Berichten: 5139
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: Hell

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-07-02 12:12

Shaienne schreef:
Kan me voorstellen dat je de shetlander voor jezelf wilt houden!


Het gaat me er niet echt om dat ik 'm voor mezelf wil houden, maar het is natuurlijk vervelend als hij (weer) zo irri wordt. Hij is natuurlijk nog erg jong en het is 'n hengstje, hij kan niet gecastreerd worden, omdat het 'n klophengst is. Hij was eerst ontzettend vervelend, zijn eigenaar deed niks met 'm en hij kon ook niks toen ik 'm kwam verzorgen (was net 1 jaar geworden), hij kon niet normaal naast je lopen en stilstaan had ie ook niet geleerd. Hij stond ook nooit goed in balans bij het voetjes geven...
Hij kan nu gewoon naast je lopen (houd wel je vingers in de gaten Haha!), hij kan stilstaan op 'Ho', ook Stap en Draf kent hij. Achteruit gaat erg goed: Je gaat andersom staan (hoofd richting z'n kont) en zegt 'Back' (hoeft meestal niet eens druk uit te oefenen op 't halster), ook staat hij eindelijk in balans met voetjes geven en reageert hij op 'Voet'. Ik was ffies op vakantie geweest en 2 anderen zijn ermee bezig geweest (heb geen idee wat ze uitgevreten hebben) en opeens staat ie al niet eens meer stil op 'Ho' en gaat ie niet meer normaal achteruit Frusty
Het is niet leuk dat ik al die tijd aan die oefeningen heb besteed en dat 't zo snel alweer verknald wordt..., de eigenaar doet niks met 'm (heeft 'm niks 'geleerd', alleen dat de paarden hinniken als hij er met voer aankomt) en verwacht dat je 'm over 'n paar maandjes gewoon voor 't karretje kunt zetten Boos!

Citaat:
Je kan er niet op rijden, maar ik ben zaterdag bij de shetlander-mendagen geweest in Voorst. Wat ik daar gezien heb! Echt super!
Lekker rijden met een sulky erachter of een wagentje. (maar dat kost wel wat natuurlijk)


Ja, dat lijkt me ook vet gaaf. En vrijheidsdressuur is misschien ook wel leuk. Heb alleeen geen idee hoe je je pony kunt laten liggen...

Citaat:
Zorg er wel voor dat je niet te veel betaald voor de pony.(Jonge) Shetlandhengstjes zijn niet veel geld waard


Die vent heeft de pony meer om mee te pronken dan dat ie er wat mee doet... Ik denk niet dat ie 'm voor weinig wegdoet, omdat iedereen 'm er zo schattig uit vindt zien (maar kom niet te dicht bij z'n lieve koppie Extreme duivel ) Ik ben best bereid er E500,- voor te betalen als dat nodig is (volgens mij kost 'n hengstje met papieren nog niet eens zoveel Haha!), moet alleen nog ff sparen dan. Eerst maar eens zien dat ik genoeg geld kan verdienen per maand om de stalling enz. te betalen...
[/quote]

It never eats, it never sleeps, it never stops...

Toess

Berichten: 11986
Geregistreerd: 27-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 12:17

Ik ben 15 en ik heb 20 july een pony gekocht..
Mn ouders betalen mee in de aanschaf en de stalkosten...

<3 Trotse mama van R obin (2007) & M ilan (2013) <3

Kais

Berichten: 5139
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: Hell

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-07-02 12:27

Ja, dan ben je echt lucky als je ouders (mee) willen betalen... Niet iedereen is zo gelukkig (zoals ik Scheve mond), hoewel ze het best zouden kunnen betalen of 'n deel ervan... Ik heb nog niks voor m'n examen gekregen, dus ik wil voorzichtig vragen of ze totdat ik 'n baan heb de evt. ziektekosten en misschien de hoefsmid willen betalen/bij willen springen Haha! Als je ouders ook van paarden houden zou het 'n stuk makkelijker zijn...

It never eats, it never sleeps, it never stops...

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 12:40

Ik ben 17, en heb net voordat ik 17 werd van mijn ouders een paar gekregen...gelukkig ben ik zo fortunate dat mijn ouders bijna alles betalen. Ik betaal alleen lidmaatschap van bepaalde verenigingen en de spullen.

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Levita

Berichten: 568
Geregistreerd: 21-10-01
Woonplaats: arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 12:42

Als ik dit lees dan voel ik mezelf echt strontverwend....Mijn ouders betalen alles behalve mijn lessen. Ik woon nog thuis (vanwege het paard) ben 21 en studeer in Utrecht (betalen mijn ouders ook).
En mijn ouders vinden paarden wel leuk, maar zijn er niet echt fan van.

denz

Berichten: 3103
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: brielle

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 13:43

Mijn ouders betalen ook alles,behalve als ik iets nieuws wil wat ik niet nodig heb.

verana

Berichten: 2841
Geregistreerd: 24-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 13:52

dan ben ik ook verwend
mijn paardje hebben mijn ouders gekocht en betalen ook alles van hoefsmid tot de veringen
k werk zelf maar ik lever een deel van mijn loon in omdat ik vind dat mijn ouders dat goed kunnen gebruiken als k nieuws nodig kan het krijgen ook.

Valencidee's Valentino M1+2 My one true love :+:

Help ons Thats me te vinden!! [OV] [PG]Thats Me KWPN merrie v. Jimtown geb 2000. st 1.63

Waventy

Berichten: 5285
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 14:24

ik was jonger dan 18 Knipoog
]
Ik had een schetlander, en daar betaalde ik iets van 15 gulden per maand ( heb ik ook maar een paar x gedaan daarna werd het zo vanzelf sprekend dat mijn ma het over nam *LOL* )
Renske heb ik ook af en toe wat voor betaald, 3x of zo Lachen
De smit heb ik wel zelf betaald. En de intenting ook, maar ja dat hoort er gewoon bij.

Nu we op die andere stal staan, ja dan betaal ik wel gewoon iedere maand, maar ik ben dus nu wel 18 en krijg ook centje svan de overheid.

Groetjes Lara

Z1+4 !!!!
reserve kampioen M2 dressuur!!

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 14:36

Ik vond de opmerking van Jippie heel goed:

Wanneer ga je het huis uit, en ga je dan studeren, op kamers of iets dergelijks?
Of gewoon al meteen werken?

Een mbo-opleiding heeft mijn vriendin ook, ze verdient naar verhouding goed, maar...
Ze heeft een paard op een manege gestald, meer dan 550 gulden stalling dus, en daar komen de lessen, de hoefsmid, het ontwormen/enten en het wedstrijd-rijden nog bij.

Al met al is ze dan bijna 650 gulden per maand kwijt, terwijl ze niet eens allemaal dure dingen koopt (nieuwe dekjes met bijpassende bandages etc. hoeft voor haar niet).

Ze woont nog thuis bij haar moeder, want ze heeft nog geen vriend, en als ze alleen op zichzelf zou moeten wonen redde ze het niet wat betreft de vaste lasten etc.
En zij werkt dus ongeveer 36 uur per week en verdient nog redelijk...

Meerdere meiden van rond de 20 jaar met een eigen paard, zie ik nog niet zo gauw op zichzelf gaan wonen, omdat ze dan vaak een hoop dingen moeten opgeven.
Ikzelf ben op mezelf gaan wonen toen ik 21 was, en geloof me, de huurprijzen waren toen al hoog, maar zijn nu nog veel hoger!

Daarnaast heb ik gemerkt, als huisvrouw zijnde, dat ik (nu de euro er is) ineens veel meer geld kwijt ben per maand aan het huishouden.
Eenvoudig omdat de supermarkten de prijzen flink naar boven afgerond hebben, alle winkels eigenlijk.
Ik lette al heel erg op 'aanbiedingen', maar nu nog veel meer!

Kais: meer dan 75 euro is een klophengstje niet waard.
Ook al heeft-ie papieren.
Hij is niet geschikt voor kleine kinderen heb ik begrepen (nog te jong en moet consequent behandeld worden omdat-ie anders bijt).
Verder is hij onbeleerd, nog niet voor de kar of wat dan ook.
Dus wat moet die man er mee?
Ook is een veilig wagentje tegenwoordig errug duur, het tuig ook, je bent dan meer dan 500 euro kwijt.

Als die boer al heeft gezegd dat het goed is dat je hem koopt, dan betekent dit dat hij hem best weg wil doen.
Maar als je hem koopt om hem weer door te verkopen: kweetniet of er mensen zijn die zo'n beestje willen hoor, denk het niet.

Kais als ik jou was zou ik het beestje gewoon blijven verzorgen, zelf nog even doorsparen en de krantenwijk blijven lopen.
Kun je gewoon een stalling voor een grote pony betalen, en ook nog de bijkomende kosten, alles bij elkaar minder dan 300 euro p.m. moet kunnen, en wat je over hebt leg je weg voor de veearts.

Pony's redden van een onwetende boer of van de slacht... tja dat willen we allemaal, maar jij bent geen miljonair, en laat daarom dit soort zaken maar over aan iemand die geld heeft, echt waar hoor!

Wat het inrijden betreft: je kunt tegen die boer zeggen dat je bezig bent de pony te beleren voor de kar, maar dat-ie heel moeilijk is... Knipoog
Een shet die twee is kun je in de herfst al wel op een grote volte voorzichtig leren longeren aan halster, niet teveel stelling vragen.
Dit lijkt al heel wat, de boer denkt dan dat je al 'aan het inrijden bent'.

Wat betreft het risico dat er andere meiden op gaan rijden:
Zoek een extra verzorger die vriendin van je is of zo.
Vraag aan de boer of jullie 'vaste verzorgers' mogen worden, dat er dus verder niemand anders met de pony mag omgaan, omdat de pony dan weer gaat bijten, slaan, verzin maar wat.
Leg hem uit dat dit het beste is bij het inrijden, hij wil toch die pony laten inrijden?
Zal dan wel op de goede manier moeten zeg maar.
Geen kleine blagen erbij dus! (klinkt een beetje hard naar jongere mensen hier, niet zo bedoeld).

Zo kun je er wat zekerder van zijn dat er niet zomaar iemand meer op die pony gaat zitten.
Samen met je vriendin kun je afspreken dat jullie omstebeurt elke dag ff langs fietsen op dagen dat je geen tijd hebt om er langer heen te gaan.
Gewoon om te kijken of de pony oke is en er geen meiden op gaan rijden.

Zo hoef je de pony ook niet te kopen, dit kost alleen maar veel geld (stalling) terwijl je bijna net zoveel kwijt bent voor een grotere pony met stalling.
Veel sterkte!

Nimber

Berichten: 25608
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 14:38

Ik was 17 het paard kreeg ik van mijn ouders maar moest alles zelf betalen de eerste 4 maanden hoefde ik geen stalling te betalen service van de 'zaak'
Daarna had ik vrij snel een baan inmiddels heb ik 2 paarden en betaal alles zelf.
Ik woon nog thuis dat is makkelijk Ik spaar een vast bedrag per maand zodat ik straks opmezelf kan wonen.
het enige nadeel is dat als ik een nieuw zadel oid wil hebben ik nu een paar maanden langer moet sparen als toen ik maar 1 paard had maar ach...

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Manda

Berichten: 6380
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 15:05

Ik was 15 toen heb zelf mijn paard gekocht en betaald. Ze stond toen op een boerderij, en als ik daar voor die boer iedere avond werkte kon ik erg goedkoop daar staan. Wel erg zwaar met school erbij maar ik heb het toch gedaan. Toen ik 16 was kreeg ik studiefinanciering en had ik een extra baan in het weekend in de albert heijn Haha! en heb ik haar ergens anders gestald (duurder maar niet iedere avond werken). Toen ik 17 werd kocht ik zelfs nog een veulen erbij die ik 3 maanden later voor duurder verkocht heb *LOL* Toen ik 17,5 was ging ik op mezelf wonen en kreeg ik zoveel studiefinanciering dat ik alleen nog maar een extra baantje op zondag hoefde te hebben om alles te kunnen betalen.

Ik ben gewoon erg gierig met mijn geld geweest, altijd al, zelfs toen ik jong was Haha!

Waventy

Berichten: 5285
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-02 15:13

ik he gelukkig schatten van ouders. Wanneer ik het niet zou redden, als renske idd, eens mega ziek zou worden, dan wordt het voor geschoten, maa rik moet het wel dan terug betalen.

En ik moet ook gerwoon overal voor sparen, en moet er ontzettend veel voor laten, Maar ik ehb er ook het plezier van. Daarom heb ik ook 2 baantjes, en geen 1 Haha!

Z1+4 !!!!
reserve kampioen M2 dressuur!!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _xManadisx_, Ailill, antje_vip, Babe02, Danuah, Eefjahh, fedjeraketje, femkevosnl, idje, Inney, irisskib, Jiill_, jojoleinee, JumpingRider, karlli, Locanda, Miekie74, MissBambi, Nele80, Piekosjj, pluklief, Saranghea, Siersma, swatch, U2andI, WillemijnvA, xBeauuu, Xritt en 39 bezoekers