Bokt.nl • moeilijk...
Pagina 1 van de 1

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-05-01 10:52
door Polly
Ik kan me voorstellen dat jullie inmiddels een beetje gek van me worden maar ik wil toch nog een keer jullie mening weten.
Gister is er een kennis van mij bij polly geweest en die zei dat ze sleept met haar achterbenen (dat had ik zelf ook wel al opgemerkt) maar ze dacht dat dat door een zwakke achterhand kwam (Ze noemde het 'attakkerig' ofzo). Ik moet haar een jaar op rust zetten (dat was toch al het doel). Maar nu ben ik toch aan het twijfelen, ik ben helemaal gek met haar en ik wil haar dolgraag hebben, maar ik heb ook een beetje de neiging om haar niet te nemen. Die vrouw kent namelijk een paar shets in Friesland die ze voor 300.00 verkopen en waar ik dan ook op kan rijden.
Nou moet je weten dat ik best een beetje een angsthaas ben, ik ben vroeger een paar keer op hol geslagen en sinds dien ben ik bang om te rijden. In Polly heb ik het volste vertrouwen en daar ben ik nu ook niet beng voor, ook op de shet van een vriendin durf i wel te rijden, maar ik ben gewoon bang om te vallen.
Wat zouden jullie doen, het liefste paardje van de wereld (vind ik) houden en dan maar een jaar op rust en misschien kan ze daarna ingespannen lopen of haar niet kopen en terug brengen naar de eigenaar, waar ze weer het land op gaat en die net zo hard doorgaat met fokken (ze is nu 2.5 n heeft 2 veilens gehad) ik weet bijna zeker dat dat dan haar dood wordt. Ik kan haar ook houden en over een paar jaar een shetje erbij kopen als ik samenwoon met mijn vriend.
Ik vind het echt supermoeilijk, ik wil haar dood niet op mijn geweten hebben en ik denk dat ik haar wel weer helemaal sterker kan krijgen maar ik vind het wel een beetje moeilijk.
Wat zouden jullie doen??

groetjes Renee

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-05-01 10:55
door Mirkim
ik zal je shet 'gewoon' kopen. Je hebt toch een band met zo'n paardje?

Suc-6! en we horen het he?!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-05-01 11:09
door Polly
Ik wil haar ook eigenlijk helemaal niet weg doen maar ik wil graag adviezen wat iemand anders zou doen. Maar ik heb inderdaad een band met haar en wil, zoals ik zal zei, haar dood niet op mijn geweten hebben.

Renee

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-05-01 11:11
door Mirkim
Ik zou niet eens nadenken of ik haar weg zou doen! Het is jouw paardje, jouw maatje, je doet niet zomaar je maatje weg toch?

Sterkte!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-05-01 11:11
door Mieke
is dat beestje 2,5 jaar oud en heeft al twee veulens gehad???? Heuh?

Ik ben zelf ook zo'n typ die dat beestje onmiddellijk zou kopen, maar of het verstandig is....

Vraag het de andere bokkers maar, die zijn iets nuchterder dan ik! *LOL*

Groetjes Mieke

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-05-01 11:24
door Polly
Inderdaad, 2 veulens dat zei ik ook. Ik zou haar zo kopen (ik moet nog even wachten tot na mijn examens van mijn ouders maar ze staat wel al bij ons op stal). En ik wil haar ook absoluut niet kwijt maar ik wil inderdaad weten wat de 'nuchteren' onder de bokkers ervan vinden.
Ik weet bijna wel zeker dat ik haar koop en anders blijft ze in elk geval bij ons op stal (beter een droog land dan een zwembad) maar goed alle meningen zijn welkom.

Renee

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-05-01 11:34
door ibikus
ze kan echt geen 2 veulens hebben gehad hoor, in ieder gaval niet als ze 2,5 is. Dan zou ze namelijk gedekt moeten zijn als veulen. Shetlanders zijn altijd wat later rijp, dus jonger als 2 jaar kan ze echt niet geweest zijn toen ze voor de eerste keer gedekt werd. Als je zeker weet dat het beestje 2 veulentjes heeft gehad dan zal ze in ieder geval 4 jaar oud moeten zijn.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-05-01 11:37
door Pink_Horizon
Hoi

Mijn tip is gewoon je shetje kopen!
Je kunt er dan misschien en jaar niets mee (nou ja niet, je kunt eigenlijk alles behalve rijden, denk ik?) Maar een jaar is zo voorbij! Het lijkt nu echt onijndig lang, maar echtgeloof me, voor je het weet is het voorbij!
Op Pinky mag ik ook nog een jaar niet rijden. Af en toe denk ik wel van, damn da schiet ook nie op! Maar als je dan terug denkt en bedenkt dat je hem al 2 jaar hebt en nog nooit gereden hebt, is een jaar echt zolang niet meer!!

Succes ermee en laat het ons weten!

Groetjes Kim

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-05-01 11:42
door Polly
Hoi,

Ze wordt eind zomer 3( dat staat volgens de huidige eigenaar op haar papieren) dan is ze dichter bij de 2 dan de 3.
Ik weet ook zeker dat ze 2 veulens heeft gehad, bij de eerste was mijn beste vriendin bij de geboorte en van de tweede weet ik het helemaal zeker die heb ik zelf gezien. De laatste was overigens niet volgroeid.
Renee

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-05-01 11:57
door ibikus
Dan kan ik je geruststellen, dan wordt ze dit jaar ècht vier hoor! Papieren kan je natuurlijk net zo uitzoeken als je zelf wil, hoeveel vos-shetjes lopen er wel niet rond. Als ik jou zo hoor is de eigenaar er één zonder geweten dus waarvoor zou hij niet met papieren sjoemelen.
Ik heb tegen over mij een echte broodfokker van shets wonen (hij weet zelf niet eens hoeveel hij er op dit moment heeft) ik weet zeker dat een veulen of enter niet drachtig is te krijgen. Gewoon een leuk stalletje met wei zoeken en dat diertje kopen, maareh..., laat je niet gek maken wat de prijs betreft!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-05-01 12:23
door Dorine
Hoi!
Ik ben het eens met Sjuimpje, de eigenaar zal wel met de papieren (en dus de leeftijd) gesjoemeld hebben. Want een shet van een jaar en een paar maanden die haar eerste veulen krijgt... dat kan gewoon niet.
Ze zal ondertussen wel vier of vijf zijn. Eventueel kun je het laten nakijken bij een paardentandarts of een goede veearts, die kunnen zien hoe oud ze ongeveer is.
De buren van het paard waar ik op rijd fokken minishetlanders, zonder papieren, maar wel op een goeie manier. Ze hebben ook zelf een hengstje, echt een bloedmooi ventje Lovers ! Gisterenochtend vroeg is er weer een vosmerrietje geboren... lief he.
Renee ik wens je veel succes met Polly. Mocht het zo zijn dat Polly niet geschikt is om op te rijden of zo, wie weet kun je haar dan doorverkopen aan een lieve eigenaresse die haar bijv. gebruikt als gezelschapspony voor haar pony of paard? Groetjes, Dorine.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-05-01 12:54
door Nimber
Ze is nog geen 3 wanneer is het vorige veulen geboren? vorig jaar dus want je hebt haar zonder veulen dus
die is al gespeend?
Ik vind het een steeds vreemder vehaal worden ze was toch ookallang in gereden vertelde je de vorige keer toch?

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-05-01 13:02
door Polly
Inderdaad, die eigenaar vertelde dat er gewoon op gereden kon worden, toen ze volgens haar nog 4 was. Ik heb het er met de fokker over gehad en die fokt echt gezonde veulens en weet alles nog van alle veulens en hij zegt dat ze dit jaar 3 wordt. Het laatste veulen is op eerste kerstdag veel te vroeg geboren en daardoor en doordat het midden winter was is ze doodgegaan. Dat andere veulen was vorig voorjaar zei die vriendin die het geboren heeft zien worden en die had een waterhoofd. Het eerste veulen is dus ongeveer een jaar geleden en die andere was met kerst. Ik heb er zelf niet op gereden maar een heel klein meisje wel. Ik ga er ook niet op rijden, ze kan namelijk zo onder me doorlopen (nou ja bijna dan) maar ik wil haar zelf ook als gezelschapspony maar ze wordt nu verzorgd door de dochter van de staleigenaar en die is heel klein en die wil er dus in de toekomst op rijden, als dat al kan. Ik snap het zelf ook niet helemaal meer, ik zal het vanmiddag allemaal op een rijtje zetten en kijken of ik het dan hier kan plaatsen als ik eruit kom...

Renee