Vakantie en de Tip van Jip (pie)

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Manon 2

Berichten: 2726
Geregistreerd: 09-01-01

Vakantie en de Tip van Jip (pie)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-02 21:21

Ik ben de afgelopen week heerlijk op vakantie geweest met Maddox en mijn vriend naar het Drenths Fries Wold. Een week door de bossen gereden. Ik was vantevoren wel een beetje bang omdat ik dacht dat ik alleen moest rijden. Vandaar dat ik toen een topic had gestart over veilig in je eentje rijden.

Er zat een hele goede tip bij van Jippie die ik de hele week heb gebruikt: teugels door een bokriempje aan het zadel. ZOdat als je paard er vandoor gaat als jij valt, dat hij dan niet in de teugel kan stappen.
Nou, het is ook nuttig als je lang rijdt en je wilt je teugels los laten, of om er voor te zorgen dat hij je niet uit het zadel trekt als hij een hapje gras wil pikken.

Maddox was echt super braaf en heel stoer in het bos. Ik reed elke dag met mensen van daar of met mijn vriend op zijn mountainbike (soms wel 2 x per dag). Maddox is echt super betrouwbaar en mijn angst is echt helemaal over. Met hem kan ik de hele wereld aan (en over).

Als hij al schrikt dan springt hij een paar cm opzij en dat is het dan wel. Of hij draaft 4 passen.

Ook in galop is hij super. Makkelijk terug naar draf (beetje lui) en makkelijk te sturen.

Ik heb er echt van genoten en denk er serieus over na een trailer te kopen want dit is toch wel heel erg leuk (leuker dan in de bak......) (misschien toch maar voor endurance gaan trainen).

-“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” ― Marilyn Monroe


Nimber

Berichten: 25649
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-02 21:59

klinkt als een super vakantie! Ik kan je ook loon op zand aanraden daar ben ik afgelopen weekend geweest was echt geweldig!
ben samen met Piggy!!! maaike, marjolein geweest en kwam daar dynamiek en Sonja tegen

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-02 07:44

Mooi dat het zo goed ging!!

Ik ben vorige herfst ook daar geweest, even een paar dagen er lekker tussen uit.. Beviel ons prima, en inmiddels hebben we nu (ergens anders weliswaar) alweer gereserveerd voor aankomende herfst. Mag ik vragen waar je zat? Welke camping/vakantiepark?

Met Navy was ik vaak zat buiten geweest alleen (ook Endurance), maar helaas liep het dit keer minder goed af.. Op de terugweg reden we over een behoorlijk lang zandpad, lekker in een uitgestrekt drafje, heerlijk van de heide aan de ene kant, en het bos aan de andere kant genieten.. Toen mevrouw in galopje inzette stemde ik daar voor deze keer in toe, maar dat galopje werd al gauw een rengalop, een knoertharde rengalop, en uiteindelijk had ik 'r niet meer. Het was herfst, dus er lagen behoorlijk wat plassen, die mevrouw keurig sprong of ontweek, tot er wel een hele grote kwam.. Ze zette af maar struikelde op de een of andere manier, waardoor ik er naast hing. Zo nog een paar meter afgelegd, maar ja, de ene kant was een stuk zwaarder, dus Navy sprong opzij (net boven een plas Frusty ) en daar lag ik.... In de modder.. Het pad eindigde aan een grote weg, dus ik zat meteen in de stress, heb mijn moeder opgebeld, en die zijn 'r met de auto tegemoet gereden. En, keurig overgestoken liep Navy daar aan de weg in uitgestrekte draf in de berm (wat een moppie is 't ook..).. Mijn vader springt uit de auto, grijpt de teugels en ja.. Navy stond stil.. Precies voor een manege, waar de eigenaar hun tegemoet kwam en Navy daar even op stal zette. Ik liep inmiddels nog op het zandpad, helemaal gestresst en in tranen.. Gelukkig kwam mijn moeder me ophalen met het verlossende nieuw dat ze niks had en dus gepakt was.

Wel even schrikken, maar ja, daar kan je venuit gaan als je met Navy op vakantie gaat. Af en toe matchen we niet helemaal denk ik, we zijn allebei zo onhandig Lachen

Dit was btw niet om je bang te maken voor een volgende keer hoor Lachen Haha, sorry.. Dom van me Frusty Koe

Maar.. inderdaad.. Endurance kan ik je van harte aanbevelen!! Niets is fijner, ontspannender en mooier dan dat!!

Groetjes Mandy

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-02 08:51

Wat fijn dat alles zo goed verlopen is en dat je nog wat aan mijn tip hebt gehad. Die tip heb ik nog uit de tijd dat ik 4 jachtpaarden trainde en groomde.
Ga je nu sparen voor een stel zadeltassen nu alles zo goed bevallen is in het bos? Kun je nog eens een lange rit maken en wat lekkers meenenen voor onderweg Vingers aflikken

Manon 2

Berichten: 2726
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-06-02 16:28

Nou, Margreet had ook nog een goede tip in een ander topic: zo'n rugzak die je ook met een band om je buik kunt vastzetten. Werkt perfect, zeker als de mountainbiker m draagt hihi.

Ik hoor over zadeltassen niet van die positieve verhalen. Het schijnt een beetje te hutsebutsen.

Ik had inderdaad af en toe wel spijt dat ik niet iets lekkers had meegenomen want je krijgt er best honger van. En Maddox wil tussendoor ook best even grazen.

-“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” ― Marilyn Monroe

Marije_jiplover

Berichten: 20870
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 12:28

Over zadeltassen: Ik heb (bij Hyporama vandaan) een dekje met zadeltassen erop. Je kunt er niet zoveel in meenemen als in lossen tassen, maar je portemonnee, een flesje drinken, wat lekkers voor je paard en voor jezelf en een (regen)jasje kunnen er wel in. En bijvoorbeel een routekaart oid. Werkt heel hadnig, vind ik en deze hutsen veel minder dan losse zadeltassen.

/3 Jip en Elmo mijn hemel op aarde, Duvel en Estor mijn stars in heaven /3
Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen
Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BMHP, Lauraa90, paardje87, sanenson, Vagabondo, Wiebsie en 27 bezoekers