Bokt.nl • echte paardenpraat!
Pagina 1 van de 1

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-05-01 22:23
door Pink_Horizon
Een vraagje van mij: Hoe komen jullie aan je paarden? Mijn verhaal ging zo:

Toen ik 7 was ging ik op paardrijden, bij een boer, Kareltje. Dit was op Bokt (hehe zo heet een gedeelte van Eindhoven) in Eindhoven. Toen 2 jaar later die boer dood ging ben ik op zoek gegaan naar een echte manege. Ik kwam op manege Sonniushof uit. Hier heb ik tot mijn 14/15e gereden. Ik vond het steeds minder leuk, vooral als ik hoorde wat mijn beste vriendin allemaal meer mocht met haar verzorgpony, Marjon.
Ik ging een keertje mee naar Marjon en vond het echt geweldig! Steeds vaker ging ik samen met Inge naar Marjon. Op 24 mei 1999 kreeg Marjon en veulentje Pinky. Inge belde me helemaal vorlijk op dat Marjon een veulen had : Binky verstond ik. damn wat was ik jaloers, ik wou ook een veulentje! Die jaloezie ging snel over toen Inge me weer een keer mee nam naar Marjon & Pinky. Ik zag Pinky en was metteen zwaar verliefd... Zo lief, zo klein, zo teder en verlegen, zo'n mooi en schattig veulentje! Steeds vaker ging ik naar Pinky. Uren heb ik bij die 2 ponytjes doorgebracht samen met Inge. Na een tijdje werd ik 'vaste verzorger' en kwamen we er voort iedere zaterdag. Meestal ook nog zondag maar meer mocht/kon ik niet omdat ze best een eind weg staan. Zeker 45 min met de fiets. Het was een heerlijk jaar... Totdat ik op een dag bij Lamber en Wilma (eigenaren) kwam en ze mij vertelden dat Pinky weg moest. Ik wist niet wat ik hoorde... Pinky had zijn mamma gedekt en hij moest verkocht worden! Mijn grote liefde ging weg! Ik ben huilend naar de stal gerend en hem heel de dag bij Pinky in de stal gelegen... Ik herinner me die dag nog als gisteren... s'avonds kwam ik thuis en begon weer metten te huilen. Mijn ouders vroegen wat er aan de hand was en ik vertelde het hele verhaal... Er viel een stilte en ik liep naar boven... Een minuut of 10 later kwam mijn moeder naar boven, met de telefoon in haar hand, ze zei tegen me: "Hier, als je Tante Jo eens belt of je een stukje van de wei mag hebben, dan kopen wij Pinky voor jou." Ik wist niet wat ik hoorde! 8 jaar lang had ik uren aan een stuk gezeurd om een eigen pony, altijd hoorde ik weer nee, en nu, ineens kwam mijn moeder er zelf mee! Metteen mijn tante gebelt en ja hoor, ik mocht een stuk af komen zetten! Een week erop ben ik Pinky gaan halen, langs de fiets zijn we dat hele eind naar gerwen gelopen. De eerste tijd was erg wennen, zowel voor Pinky als voor mij... Ineens had ik een verplichting waar ik elke dag heen moest wat ik niet gewend was. Maar het ging allemaal goed! 2 maandjes nadat ik Pinky kocht (hij was 11 maanden toen ik hem kreeg) kreeg Marjon weer een veulen, Mysty. We zijn bij haar geboorte geweest, dus dat was echt super... Ondertussen verzorg ik Marjon en Mysty nogsteeds, en Pinky is al weer ruim een jaar van mij. Over 2/3 weekjes krijgt Marjon er nog een veulentje bij. Omdat de eigenaren 3 tevel vinden moet er dus weer 1 verkocht worden... Maar geen paniek voor ons, want Inge gaat het veulentje (als het een hengstje is) kopen en anders Mysty! Ze gaat hem bij Pinky stallen en we hebben drukke plannen! Eerst aankomendjaar het aankomende veulentje opvoeden, dan Pinky inrijden, dan aanspannen, dan het volgende veulen aanspannen en dan een 2span vormen Lovers. En Marjon en Mysty wil ik nog rrug lang blijven verzorgen want het zijn schatten van beesten!

Nou dit was mijn 'pony-verhaal' weer! Ik hoop er van jullie ook nog te horen! Oh ja, misschien heeft 1 van jullie Pinky wel eens op TV gezien. Bij USHI en van DIJK. Daar waren Inge en Ik met Xander van Volumia! Pinky was het ponytje wat daar (om inge voor de gek te houden) gekocht werd door Xander! Ik zou het leuk vinden om daar nog wat reacties op te krijgen als iemand het zich nog kan herinneren *LOL*

Liefs Kim,
Pinky,
Marjon,
Mysty!

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-05-01 22:41
door Bartje
japs Lachen

da weet ik nog wel Lachen
Da is wel al een tijdje terug, toen chatten wij wel al een tijdje, maar jah... daar bleef het toen op dat moment ook bij Lachen

Ik meteen die uitzending opnemen nadat jij zei dat jij er in kwam, om nou eens te zien wie dat meisje was waarmee ik al die tijd chatte Lachen Toen zag je idd ook Xander in de cd-winkel langs komen, als koper van Pinky en als pizzaventje voor Domino's pizza Lachen

was wel coole uitzending Lachen (ik zou zelf denk ik al lang hebben moeten lachen, als'k die "rol" van jou in dat programma zou hebben gehad Haha!)

En Pink, moet het idd toegeven is echt een super tof perke! Lachen Alleen de 1e keer deed ie beetje vies... gelijk met zn koppie in de richting van een plekkie waar'k nou nie echt behoefte aan had/heb dat daar een pony zou komen Tong uitsteken

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-01 07:39
door Dorine
Hey Kim!
Gaaf verhaal hoor! Ik hoop dat mijn ouders ooit nog zo gek worden om een paard voor mij te kopen, maar ik denk het niet. Ben nu 34... *LOL* Misschien mijn mannetje, die kans is groter Party!! .
Sanderijn heeft trouwens een heeeeeeeel mooi a-welshje (misschien b ondertussen?) Tinkerbell. Wie weet is het een mooi bruidspaar voor in de toekomst: Tinkerbell in een jurkje (grijnz) en Pinky met stropdas om? Zie het helemaal voor me *LOL* .
Pinky kan goed springen zeg! Mocht je ooit kinderen krijgen, tegen die tijd is Pinky al wat op leeftijd, maar het zou wel leuk zijn om je zoon/dochter les te geven op Pinky lijkt mij Cool !
Succes met aanspannen, Sanderijn gaat het ook doen, ze is al bezig met beleren. Ben benieuwd hoe het gaat.
Doei! Dorine.

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-01 12:54
door Pink_Horizon
hihihihi Pinky in stropdas *LoL*
Ik heb het welshjes van Sanderijn nog nooit gezien. Weet je misschien waar (op bokt?) foto's staan?
Oh ik zal eerst eens kijken in dr profiel Party!! .

Ja, zodra Pinky ingereden en mak is, laat ik mijn nichtjes erop rijden. Ik ben al druk bezig om ze aan te steken met het pony-virus Lachen hihi, lukt aardig tot nu toe! Mn nichtje (senna) van 3 zegt steeds: Is pinky he, klein paardje he. Haha *LoL*

Groetjes Kim

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-01 14:21
door Zep
Mijn eerste paard is wel een leuk verhaal. Ik was 14 en ging van ponies over op een paard. Hele leuke merrie gekocht die ik niet lang heb gehad want ze was voor mij niet te rijden. Waarschijnlijk had ze iets lichamelijks ofzo, want ze stond alleen maar recht overeind. Na een poosje had de handelaar een aantal paarden bij elkaar gezocht, zodat ik er een paar tegelijk kon zien.
Hij had er 4 bij elkaar staan. Ik liep de stal binnen en in de box links van mij stond een 3-jarige hengst. Boem Lovers Eigenlijk was het toen al bekeken. Ik heb die andere paarden ook nog geprobeerd, alleen de hengst was nog niet beleerd. Er is toen een zadel en hoofdstel op gedaan, en daar deed hij eigenlijk niet zoveel op uit. Maar ja, een hengst, en nog niet zadelmak, realistisch was het niet echt voor mij, maar ja Lovers vlinders!!!
Dus ik heb 's avonds mijn instructeur gebeld. Eerst rustig vertellen hoe hij eruit zag, en over de afstamming ed., en toen in 1 adem hij-is-3-en-kent-niets-en-het-is-een-hengst. Oef!
Het bleef even stil aan de andere kant en toen zei hij "koop nou eens een gewóón paard waar je gewóón leuk mee kunt rijden... Heeft ze een hengst uitgezocht!"
Nou ja, we zijn teruggegaan de andere dag, en ik ben er gewoon op gaan zitten. Hij was erg braaf en toen heb ik hem gekocht.
Ik heb geen dag spijt gehad van dat paard, hoewel het niet gemakkelijk is geweest. Hij kon geweldig bokken, en de eerste tijd mocht ik hem dan ook niet rijden zonder dat mijn instructeur erbij was.

Hij kon erg goed springen, en het jaar daarop is hij in Geesteren bij de jonge springpaarden 6e geworden, onder mijn latere instructrice Juulia Jyläs. Uiteindelijk is hij toen hij 6 was weggegaan naar Zweden voor de springsport, omdat hij te beperkt bewoog voor de hogere dressuur en ik het gevoel had dat het eeuwig zonde zou zijn om hem niet te laten springen voor wat hij kon. Dat was een puur rationele beslissing waar ik het nog wel eens moeilijk mee heb. Mijn zus zegt wel eens dat het ponymeisje in mij toen definitief is doodgegaan Scheve mond\ dat vind ik wel een mooie bewoording.

Ik hoop dat ik weer eens een paard tegen kom waar het zo mee klikt als met Levi's want dat was toch best bijzonder.

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-01 14:31
door Maaike
jaaaa kim die aflevering had ik ook gezien van Ushi en Van Dijk!!! was echt zielig joh, ik vond t helemaal geen leuke grap omdat toen nog niet zo lang geleden vz pony's van mij verkocht waren. jeetje dat jij dat was!! cool!!

Ok hoe ben ik aan mijn vz pony's gekomen.

Een jaar of 3 geleden (en nog een maand om precies te zijn) ging ik met een vriendin fietsen om paardjes te kijken (deden we wel vaker, gewoon voor de leuk). Op een gegeven moment fietsen we een bospad op (De albaweg voor de kenners van t bos achter Thea) en daar stond een wagentje stil langs de kant met 2 paarden ervoor (tenminste dat vonden wij paarden, t waren pony's van gem 1.45m) De mensen waren aan t praten en wij gingen de paardjes ff aaien (moet toch altijd he als paardengek zijnde). Toen de mensen weer verder reden, fietsten we achter ze aan en begonnen een beetje met ze te praten enzo. toen vroegen ze of we mee gingen, konden we helpen met de paarden uitspannen enzo. Graag natuurlijk!!! *LOL*
Wij geholpen, de pony's in de wei gezet en nog even naar de andere pony's gekeken die er stonden (op dat moment 3 shets en Nina die op stal stonden). Daarna zijn we weggegaan, mijn vriendin is de week erop weer erheen gegaan met de vraag of we vaker mochten komen. Dat vonden die mensen heeeeeel erg leuk en nu komen we er al 3 jaar.
Zo zijn we dus aan Sabina, Jolanda, Nina, Anja en Roos gekomen.
Nu nog hoe ik aan Shico gekomen ben.
Op een dag toen we bij de pony's waren, kwam de boer naar mij toe met de vraag of ik ook wel zou willen rijden (ik reed maar heel soms op Sabina, was meer paardje voor die vriendin) en dat wou ik wel. toen kwam de vraag of ik fjorden leuk vond. ikke stralen "ja ik vind ze hartstikke gaaf!!!". Toen de vraag of ik een fjordenhengst in wou rijden... ik dacht dat ik gek werd!!! we zijn gelijk op de fiets gesprongen en zijn naar shic toe gefietst, zo'n 500m verderop staat ie namelijk. Daar kwamen we Bertus tegen en we zeiden dat we hadden gehoord dat hij iemand zocht om de hengst in te rijden. Ja dat zocht ie inderdaad en of een van ons dat wou doen. aangezien ik fjorden heel gaaf vind en die vriendin totaal niet, heb ik gezegd dat ik t wel wou doen. En ik ben er superblij om, Shic is fantastisch! Lovers

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-01 14:38
door Pink_Horizon
ook al zo'n cool verhaal! Lachen Ooit kan het toch zo raar lopen he... Net of het met voorbedachte rade is...

Nee idd was geen leuke grap... Xander vond het ook zo zielig, hij heeft daarna wel 100x zijn excuses aan Inge aangeboden Cool. Maar ja het was een coole dag, dat zekers!

Groetjes Kim

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-01 15:49
door Margje
hee!
mijn moeder had vroeger altijd Wels-pony's thuis en toen ik13 was wou ze wel weer een paardje( en ik ook,haha). Toen gingen we dus op zoek naar 2 oudere welsh cobs. Hiervoor gingen we naar Vlietstede Welsh cobs en daar stond in een stal meteen om de hoek een 3 jarige groene merrie, Goytre Fleur. Toen we daar de stal inliepen vloeg ze ons meteen in de armen Haha! en toen gingen we haar uitproberen. Was meteen Lovers ook al kon ze bijna niks.Toen hebben we haar gekocht, ook al was ze iets anders dan wat we egenlijk zochten en heeft ze tijdens de zomer bij mijn opa en oma gestaan en daar heeft iemand die daar werkt haar wat geleerd. In die vakantie zijn wij naar haar fokkers in Wales gegaan die ons vertelen dat ze haar altijd Spot noemden dus deden wij dat ook maar.
ik had btw Ushi en van Dijk ook gezien, wist helemaal niet dat Inge daarin kwam. zit gewoon voor de tv opeens: heee das inge!!! *LOL* was wel heeel gemeen vond ik...

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-01 18:36
door Caballo
Ik kocht mijn eerste paardje pas toen ik 26 was. Ik kocht een 1/2 quarter-1/2 arabier van mijn schoonzusje. Dat was Stoney. Stoney was 5 jaar en nog niet ingereden, dus dat moest ik zelf doen. Nou was Stoney het paardje waar je echt alles mee kon doen. Hij heeft niet 1 keer gebokt toen ik hem inreed. Na anderhalf jaar bleek dat ie blind was en ik hem niet kon gebruiken voor het werk wat ik met hem deed. Met veel verdriet heb ik hem dan verkocht aan mensen met kinderen die hem dood zouden knuffelen (bij wijze van...). Ik heb in de tussentijd, dat ik Stoney had, een 2 jarige quartermerrietje gehad, genaamd Amber. Ik had een papegaai die ik ingeruild heb voor haar (goeie ruil he?). Nadat we haar zadelmak hadden heb ik haar ook verkocht aan een vrouwtje die een paardje zocht om gezellig mee te kunnen rijden en knuffelen. Ik heb alletwee de paardjes zelf weggebracht zodat ik ook meteen kon zien waar ze terecht kwamen. Had dat niet naar m'n zin geweest had ik meteen weer met paard en al omgekeerd *LOL* Van het geld van de 2 verkochte paardjes, heb ik Goldie Bar gekocht. En die heb ik nu nog steeds. Die zal waarschijnlijk de rest van haar leven wel bij mij slijten. Dat is mijn paarden geschiedenis Lachen
groetjes, Caballo