Big diet voor Toon en Kaminka

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mieke
Berichten: 6593
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Big diet voor Toon en Kaminka

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-04-02 09:51

Aangezien ik geloof ik alles al geprobeerd heb om mijn twee rolmopsen slank te krijgen, zonder resultaat zat er niets anders op dan....

Ze twee keer per dag te laten werken. Haha!

Daar sta je dan om kwart over zeven 's morgens een paard te longeren... Haha! En daarna nog een... En 's avonds allebei dus nog een keer aan het werk. Gelukkig is woon-werk-stal allemaal vlak bij elkaar, dus prima te doen.

Maar ik sla op deze manier twee, of nee zelfs drie vliegen in 1 klap:
Lachen Ik kan twee keer per dag in de gaten houden hoeveel kuilgras mijn paarden te eten krijgen en indien nodig daarvan wat weghalen.
Lachen Ze krijgen meteen een betere conditie, ook nooit weg natuurlijk.
Lachen Ze vallen al behoorlijk af.

Afspraken maken met de stalhouder over minder voer, bleek niet te lukken, dus dan maar op deze manier. Zodra ze slanker zijn kunnen ze langzaam aan af en toe een uurtje op het gras. Nu durf ik dat niet aan... moddervette paarden op voorjaarsgras..... Nee, maar niet doen.

als je er goed over nadenkt is het te idioot voor woorden: 2 x daags je paard laten werken omdat je stalhouder weigert minder te voeren... Frusty Hij is trouwens best geschrokken van mijn vastbeslotenheid het heft in eigen handen te nemen... had hij blijkbaar niet verwacht.

Je had die smoelen van die paarden moeten zien, de eerste keer dat ik ze 's morgens vroeg mee de longeerbak in nam. Ik zei "stap" tegen Toon, maar die draaide zijn hoofd naar me om en keek me stomverbaasd aan en vroeg zich af of ik wel helemaal goed bij mijn hoofd was! *LOL* Kaminka was een beetje pissig, de eerste keer. Ik haalde haar bij haar eten weg en dat kon ze niet erg waarderen, dus ze liep met een boos gezicht haar rondjes. De dagen erna vonden ze het allebei eigenlijk wel gezellig. Lekker stel!

Vanmorgen kreeg ik trouwens bijna Kaminka over me heen. Stalhouder zetten de sproeier aan in de naastgelegen bak en dacht er even niet bij na dat Kaminka daarnaast liep. Dat beest schrok zich helemaal wild en nam een spurt mijn kant op. Gelukkig zag ze op het laatste moment dat ik daar ook nog stond en sprong ze snel de andere kant op. Longeerlijn tussen haar benen en zo, gelukkig maakt ze daar nooit wat van.

Je maakt wat mee met die knollen.


Sjimmy

Berichten: 17755
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 10:06

Jij hebt wat voor je paarden over!! Knap hoor.
Leuk he die verbaasde smoeltjes. Ik ga altijd s'avonds maar op zaterdag wil ik er weleens om 8 uur al zijn.... Dan kijkt hij echt raar....
Gisteren ook.. was lekker wezen wandelen (eergisteren intensief les gehad). Maar was een paard losgebroken (verkeerde wei (van de buren) in). We kregen 'm niet te pakken dus dacht ik slim te zijn, Omar te zadelen en zo achter 'm aan te gaan. Je had die bek van Omar moeten zien "Ik ben toch al geweest, en in rijden heb ik nu echt geen zin" Maar achteraf vond hij dit avontuurtje wel leuk }> . Oortjes erop en lekker achter die losgebroken knol aan rennen.

:evaw:

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Re: Big diet voor Toon en Kaminka

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 10:11

Mieke schreef:
Je had die smoelen van die paarden moeten zien, de eerste keer dat ik ze 's morgens vroeg mee de longeerbak in nam. Ik zei "stap" tegen Toon, maar die draaide zijn hoofd naar me om en keek me stomverbaasd aan en vroeg zich af of ik wel helemaal goed bij mijn hoofd was! *LOL*


*LOL* *LOL* Ik zie het helemaal voor me. *LOL* IJsco was ook zo'n levensgenieter, veel en lekker eten en zo min mogelijk werken. Die liep letterlijk met de neus over de grond te balen als we naar les liepen op maandag. En dan van die grote zielige kuilen boven de ogen.

Maar wel knap hoor, dat je ze zo aan het werk gaat zetten. Misschien dat de stalhouder nu ook inziet dat het bittere ernst is bij jou Knipoog En gaat ie eindelijk minder voeren.
En is anders de abtronic niet wat voor Toon en Kaminka?
24,95 Euro bij de Wehkamp Schijnheilig

Mieke
Berichten: 6593
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-04-02 10:19

Abtronic... Haha! Haha! ! Zie het al voor me!

Ben zelf trouwens heel solidair met mijn beestjes: zelf ook aan de lijn! We doen het goed of we doen het niet! Pling

Tja, je moet wat met zulke bourgondiers! }>

Nimber

Berichten: 25648
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 11:28

heerlijk he vooral die stalhouders die van mij bedoeld het allemaal zo goed nog een beetje kuil want ze vinden het zo lekker.. euh ja...
Gelukkig was hij wel te overtuigen dat de brok de helft minder kon toen mijn rustige platpoot niets anders deed dan rondjes galoperen met die staart erop pas na een half uur scheuren kon ik gaan 'losrijden'

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Re: Big diet voor Toon en Kaminka

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 11:40

Mieke schreef:
Ze twee keer per dag te laten werken. Haha!


Oh zeg, wat ben jij een beul Schijnheilig

Is jouw stalhouder soms ook ex-boer die vind dat je moet zorgen dat een paard op zijn minst net zoveel zou moeten eten als een koe, omdat dat goed is voor de melkproductie? En dat jij je afvraagt hoe het komt dat je singel-collectie (lees: buikriem) zich gestaag uibreidt en dat die dingen ook steeds langer worden Verward Nog een vraag: zijn jouw paarden niet stiekum zwartbont? Als je horens ziet groeien ben je echt te ver gegaan Mieke, dan heb je geen paarden meer... dan blijken het toch Lakenvelders.... succes!
Weight watchers een idee?

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 12:10

Jij hebt er wat voor over zeg!! Petje af!
Ik zit ook met van die tientonners, maar ik doe het je niet na. Nou is het in mijn geval ietsje anders, Isolda en Berber krijgen maar weinig. (hongerbuikjes Verward Haha! )

Ik geloof ook dat ze het niet zo zouden waarderen, werk op de vroege ochtend, net als ik overigens Haha!

Mieke
Berichten: 6593
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-04-02 12:35

Stalhouder is inderdaad ex-melkveehouder. Hij heeft nog drie koeien voor de fun, die ook baggervet zijn trouwens.

Bij hem is het een typische geval van de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt: paarden moeten veel ruwvoer (ben ik helemaal mee eens) en hoeven bijna geen krachtvoer (ben ik maar ten dele mee eens). Dat is het meest natuurlijk volgens hem.

Ruwvoer prima, maar kuilgras kun je echt niet onbeperkt geven hoor. Bermhooi zou goed zijn, ruwstengelig met veel kruiden en niet te veel voedingswaarde.

Bovendien voert de stalhouder maar 2 x per dag. En dan dus hele grote bergen kuil. Dat vind ik dus helemaal niet natuurlijk.

Wil je het echt goed doen, moet je vier keer per dag een beetje hooi geven en het krachtvoer ook verdelen over minimaal 3 voerbeurten. Dat dat niet altijd en overal kan, snap ik. Maar paarden 2 x per dag volproppen met voer is volgens mij niet de manier. Ja, het is DE manier om een buikig en vet paard te creeren.

Geen twee paarden hebben hetzelfde nodig en daarbij moet je het ook nog aan het werk aanpassen. Met bix is hij wel zuinig, te zuinig naar mijn idee. Boos! Wat krijg je dan: dikke en slome paarden die niet echt vooruit te branden zijn. Zelf voer ik wat krachtvoer bij als ze gewerkt hebben, anders niet.

Maar ja, verder bevalt de stal ontzettend goed, eigenlijk is het een van de beste stallen in noordholland. Overal is echter wel wat, is mijn ervaring.

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 12:45

Bij ons was altijd zo'n stalhulp die graag zag dat de paarden 'te dik' waren. Merry werd echt zo'n buldozer }> . Gelukkig doen we het nou zelf, en ze zien er weer als paarden eruit.

Geweldig hé die paarden met die ochtend humeuren Haha! ?

Cowgirl

Berichten: 20829
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 13:29

Drama. maar goed dat Felix daar niet meer staat anders was hij nou hoefbevangen geweest.

Petje af dat je zo enthousiast bent, ik zou het niet kunnen, ik heb naast de paarden ook nog wel andere dingen die ik leuk vind Haha!
Mijn paarden gaan dus maar een paar uurtjes op de wei.
Nu gaat ie wel weer inzaaien dus ik hoop dat het niet te vet wordt.
S'' avonds gaan ze voor het eerst in hun leven van het gras af(felix vooral) en in de paddock. Beetje kuil en klaar is kees.


Maare mijn tip om met hooinetten te werken is niet gelukt?
En veel rijden he! lekker naar het duin laat ze maar werken.
Als ik een keertje mee moet Schijnheilig Haha!

http://www.skiathos-cats.org/
De katten van Skiathos staan op straat! Wij willen een nieuwe opvang realiseren en kunnen alle hulp gebruiken. Wil je ons ook helpen? https://www.youcaring.com/skiathoscatwe ... on-1022903

Mieke
Berichten: 6593
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-04-02 14:39

Altijd in voor een ritje Cowgirl! Maar dan wel bij jullie in de duinen, hier in Egmond is het zo ontzettend mul, mijn DA raadt ons af om hier fanatiek te gaan rijden, kun je nagaan!

Die hooinetten maakte hij niet goed vast, waardoor de paarden er een keer met hun voeten in zijn beland. Dat deed ik dus maar niet meer. Voer klaar zetten hielp ook niet, hij gaf ze gewoon extra erbij, want hij vond dat ze te weinig kregen... Frusty Nu ben ik er dus steeds bij en dat moet maar even.

Hele dagen op het gras is vorig jaar ook niet goed gegaan bij Toon en Kaminka, halve dagen is zat voor ze, zelfs van een kale wei vreten ze zich nog vol. Je kunt die twee van mij echt wel vergelijken met fjorden en haffies: sober houden!

Cowgirl

Berichten: 20829
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 15:33

lekker eigenwijs zeg pfff het is wat met die gasten.

Bij mij gaat het op dit moment erg goed (ff afkloppen)

Je moet ook een touw in de box hangen met een klip eraan(gewoon halstertouw nemen).
Dan je hooinet vullen en het touw om je hooinet rollen aan de bovenkant(snappie het nog Verward Haha! ) maar zorg dat je een lusje hebt.
En dan die lus aan die klip hangen en klaar is kees.
Zo heb ik het met Felix ook gedaan en dat werkt prima.

Als je het niet snapt kom ik wel ff langs.

http://www.skiathos-cats.org/
De katten van Skiathos staan op straat! Wij willen een nieuwe opvang realiseren en kunnen alle hulp gebruiken. Wil je ons ook helpen? https://www.youcaring.com/skiathoscatwe ... on-1022903

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 16:20

Super zeg! En ik zie die verbaasde gezichten ook voor me! Jurga gister dan, ik en mijn moeder gingen voor haar box mijn kampeerbedje Cool opzetten omdat ik nu daar slaap ivm veulen... Die kop van haar dan, echt geweldig!!! Echt heel vaag van "wat ik hier nu van moet denken??? Mensen..... Verward "

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 18:20

Haha lijkt me wel komisch om die koppen van Toon en Kaminka te zien! *LOL* Ik hoor her en der ook wel geklaag van mensen dat hun paarden zo dik zijn, en ik heb juist snel dat ik Flame wat ronder wil. Overigens vond ik ze op de foto's niet dik uitzien, gewoon mooi stevig! Maar ik geloof graag dat ze aan de maat zijn, en als ze op stal staan is 2 keer op een dag bewegen erg goed! Ondanks hun 'size' blijf ik het echt 2 schatten vinden! Lovers

Chrystal-gek

Berichten: 3076
Geregistreerd: 17-05-01
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 21:04

Precies mijn verhaal.

Ik heb tot vorig jaar zomer mijn paardje thuis gehad (thuis=boerderij die van mn grootouders en oom is en waar wij ook wonen), maar de buik werd maar dikker en dikker door het ruwvoer en toen heb ik haar verplaatst naar een pensionstalling in de buurt.

Thuis hoefde we niks te betalen wat betreft stalgeld, maar wel zelf voor strooisel en brokken ed zorgen (dat wel betalen dus), kuilvoer was er genoeg, wil ik hooi als dat er op dat moment niet is, moet ik daar ook zelf voor zorgen.
Mijn Opa voerde altijd, ik ben zelf zovaak met een nieuwe start begonnen dat ik zelf zou voeren, maar ze kreeg er dan nog altijd wat bij, zodat het nog niet hielp.

Daar op die pensionstalling wel (pff, daar ging mijn geld) was het beter geregeld, ze wisten dat ik daar kwam om mijn paardje af te laten vallen (heb tegen mn moeder gezegd, nu moeten we gaan betalen voor pensionstalling of straks de dierenartskosten) en toen dat al aardig gevorderd was, ben ik er blijven staan zodat ik geen problemen had met het rijden in de winter.
Thuis kan ik niet rijden of longeren en moet dus naar de manege toe rijden, daar is de manege ernaast.

Nu is het weer lente/zomer (iig langer licht) en kan ik savond ook op mezelf naar de manege toe (we hebben geen trailer, savonds was het al vroeg donker en overdag zat ik op school en was laat thuis door het openbaar vervoer enzo) en is het buikje vele stukken minder geworden.
Morgen komt ze weer thuis, de brokken en krullen alweer besteld, alleen de stal nog ff schoonmaken aangezien daar koetjes hebben gestaan in de tijd dat mn paardje er niet stond.

Thuis heb ik dus faciliteiten minder, maar kan ik wel zelf veel meer regelen en zijn sommige dingen weer beter en hoef minder te betalen.
Daar meer faciliteiten, maar ook de mindere dingen, wel met meer op stal (aanspraak/gezelligheid/kennis van paarden, ook wat betreft paarden, dus stond bijna nooit alleen in de wei, thuis dus wel) maar ook een boel geld meer kwijt.

Aan de ene kant heb ik er dus wel zin aan, en aan de andere kant niet.
Hoop dat het nu goed gaat wat betreft het voeren, het rijden van de winter zien we dan wel weer.

Wat betreft de brokken is bij ons het probleem niet, dat moet ik toch zelf doen, mn opa vindt het onzin nl, net zoals kalk, knoflook of slobber etc etc, de aanvullingen dus.
Vind ik ook niet erg, dat zet ik gewoon klaar, bak pakken, omkiepen en wegwezen, 1 minuutje tijd, daar heeft mn opa niks mee te maken behalve als ik eens een keer niet kan ofzo (en behalve dan als ik eens een keer wil uitslapen, maar als het niet te lang duurt, is het niet zo probleem, want kuil oid krijgt ze iig wel, dan de brokken maar wat later, hetzelfde kan savonds voorkomen).

Maar mn opa voert het paard altijd als hij de kalveren ook voert (daar staat Chriss bij in de stal) en zet haar vaak buiten als ik naar school toe ben, opzich geen probleem, alleen maar fijn, maar niet in een moddervet weiland. Ben ik eindelijk blij als dat weiland wat betreft zijn opzicht wat minder is (dus beter voor het buikje van Chriss) vindt ie wel een ander stukje waar ze mag grazen, en dan loopt ze ook niks stuk.
Van mij mag ze het wel stuk lopen, zodat er geen gras groeit en het buikje wat meer binnen de proporties blijft, maar dat vindt hij dus juist weer niet wat.

Moet gewoon kunnen eten wanneer ie wil, krijgt ze dan een buikje, moet er gewoon meer beweging komen.
Hij zegt dan dus ik dan wat meer moet rijden, nouja, er valt gewoon niet tegen op te rijden.

Hij is dus zo'n boer die van vroeger uit werkpaarden gewend is (zwaar werk, dus veel verbranding, dus veel voer, volgens mij hadden ze toen nog niet van brokken gehoord).
Dat is de mijnes totaal niet en doordat het paardje het paardje is moet ie ook nog eens sober gevoerd worden terwijl het geen sober ras is (maar KWPN), dus absoluut niet teveel.

Er zit nu nog ietsjes teveel aan en dat er nog ff af en dan moet het zo blijven, ipv de andere kant weer op.

Mieke
Berichten: 6593
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-02 08:29

Ik hoor het al: ik ben niet de enige met paarden die van de lucht kunnen leven! Haha!

Cowgirl, ik snap precies wat je bedoelt met dat hooinet, ik had ook zo'n soort constructie bedacht en aan hem uitgelegd, maar ja, valt blijkbaar niet mee om zo'n ding goed op te hangen of zo??? Verward

Misschien ga ik over een week of twee wel een nieuwe poging wagen met hooinetten, eerst maar even flink afvallen, dan is het ergste leed geleden.

De singel van Toon kan nu zonder problemen vast!!! Feestje!!! Haha! Party!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 9 bezoekers