wat wj me weer heeft geflikt.

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Waventy

Berichten: 5285
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-01 01:02

bah bah, dacht ik ga ik eens lekker mijn allerliefste haflinger longeren ( althans een poging wagen tot)

alles goed en wel netjes gepoest ( had een goede bui)
ging ik met hem naar de rijbak, hij zag het longeertouw, en zoef Frusty weg was ie, mijn hele handen doen nu PIJN, en heb alle hoeken van de bak gezien Boos! .
hij heeft 10 minuten alleen maar liggen rennen, en ik er achter aan, na 15 minuten, was ie moe, en bleef ie staat waar hij stond, geen pas kreeg ik met hem meer vezet. Verward heb hem gewoon laten staan!! ( gemeen he?)
5 minuten later, was ik weer een beetje minder kwaad Extreme duivel stond ie heel zielig en ontschuldig te kijken Schijnheilig wil ik hem pakken, weer zoef.
deze keer niet de bak rond, maar regelrecht naar de stal, onder weg nog gevallen, BALEN in de modder.
en kwam ik boven wie stond er als een Schijnheilig te kijken in zijn stal Wjerdo.
a ik kon hem wel wat aan doen, maar heb het maar niet gedaan.
een ding weet ik wel longeren doe ik hem NOOOIT meer !!!!!! <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif">

Z1+4 !!!!
reserve kampioen M2 dressuur!!


Robinneta

Berichten: 64
Geregistreerd: 21-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 09:14

Wat een verhaal!
Wie longeert hem nu?

Kusje

ninaricci85
Berichten: 12266
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 09:46

ik heb dat ook gehad met een jong paard. je moet het echt absoluut NIET opgeven. nu je hem op stal hebt laten staan heeft hijde wedstrijd gewonnen. laat desnoods iemand anders helpen. gebruik anders een longeersingel met dubbele longeerlijn. dan heeft ie minder te vertellen. doe hem een heefdstel aan en doe de ene lijn desnoods ook nog door de bitringen. op en gegeven moment word ie het vechten echt wel zat. zorg er voor dat je dan iemand bij je hebt die je kan aflossen. JIJ bent de baas over hem niet Hij over jou!! succes

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 10:35

Probeer voor je weer gaat longeren of je een deelvan de bak op een veilige manier af kan zetten. Zodat hij niet zo ver van je weg kan en je de lijn zo onspannen mogelijk kan houden. Dat scheelt in je handen, maar de lol gaat er voor je paard oook sneller af en hij zal eerder gaan luisteren. Mijn paard heeft dit als jong paard ook regelmatig gedaan, Ik kon de grote bak helaas niet afzetten. Hij is het bijna verleerd, hij is nu 10 aar als het erg spannend is sta ik nog steeds wel eens met lege handen. (ik laat altijd maar gewoon los want ik hou hem toch niet en de brandblaren zijn anders niet meer te tellen. Ik durf hem dus ook niet buiten een afgezette omgeving te longeren. (op wedstrijd of zo.)

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 11:18

Regel 1: handschoenen aan! Scheelt een hoop blaren... maar de meesten doen dat al geloof ik. Verder niet opgeven, dan heeft de pony gewonnen. Mijn vriendin heeft net zo'n paard, hij gaat flink racen in galop, ze laat hem gewoon doorracen en hij moet zelfs harder van haar=> daardoor krijgt hij het gevoel dat hij ineens háár gehoorzaamt Lachen .
Na een tijdje gaat het paard langzamer, en valt terug in draf (het is pas na heel veel rondjes *LOL*!) en dan laat ze hem met stem en longeerzweep meteen opnieuw in galop gaan en nog een rondje of twee galopperen, daarna 'mag' hij weer in draf. Zo lijkt het alsof zij de baas is Party!! . Ze zegt altijd: Onthoudt dat je hem niet kunt dwingen langzamer te gaan, maar wel harder te gaan.
Ook kun je bijv. eerst zonder longeerlijn longeren in de bak. Vraag eens aan mensen in jouw omgeving of ze dat wel eens doen, en wat/hoe ze het doen. Heel veel succes er mee en niet opgeven hoor! Groetjes, Dorine.

Thirza

Berichten: 8903
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 11:26

je zou de bak af moeten zetten in een klein stukje zodat ie jouw niet overal heen kan sleuren

vikki

Berichten: 14251
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 11:37

*LOL* *LOL* *LOL* Stoute Wjerdo...(gniffel gniffel) paard met karakter zullen we maar zeggen he... *LOL* *LOL* *LOL* Maar eh...handschoenen aan is zeker geen slecht idee enne...zullen we hem eens lekker samen longeren als ik gezellig bij jullie langs kom...gnagna...laten we meneer ff lekker lopen...als het lukt... Verward Moet toch te doen zijn zou je zeggen, al doet ie het maar een paar minuutjes braaf... Knipoog

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-01 11:43

Voltrack heb ik ook moeten leren longeren. Zet een klein stukje af met hindernissen (hoeft niet helemaal, maar dat hij wel opzij moet of springen, ze kiezen echt altijd voor er omheen), handschoenen aan, geode schoenen en schrap zetten. NOOOOOOOIIT de lijn om je hand doen, dan breek je al je botjes! Doe evt een bitje in, bijzetteugels eraan ed. Bij mij doen de paarden nooit meer raar. Of beter: ze hebben het nooit geprobeerd! Bij 1x proberen is het gebleven, ik zet mijn hakken in het zand en ze kunnen doen wat ze willen, maar mij krijgen ze niet weg (ben niet zo sterk, weeg neit zo veel, maar heb wel overwicht). Naar stal rennen? Idemdito, handschoenen aan, bitje in, en omtrekken als hij het probeert. Je moet echt heel duidelijk de baas zijn! Zeker met eigenwijze beestjes.

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Waventy

Berichten: 5285
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-01 17:27

thnx voor de medeleving.

het meeste wat jullie me zeiden over longeren heb ik al geprobeert, hielp niet erg veel, maar zal het weer eens proberen

gr lara

Z1+4 !!!!
reserve kampioen M2 dressuur!!

paardengek!!!

Berichten: 1601
Geregistreerd: 02-05-01
Woonplaats: Roermond

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-05-01 16:23

hihihihi, kon je em echt niet houden dan?
xxx Kim
ps. zal wat worden als ik em ga verzorgen *LOL* *LOL* *LOL* *LOL*

Cowgirl

Berichten: 20946
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-05-01 17:26

poeh wat een paard, ik weet wat je bedoeld . Ik heb eens een fjord ingereden die enorm verwend was . Hij kwam stijgernd op me af, wou ook niet lopen enz enz. Ik zal maar niet precies vertellen wat ik gedaan heb, maar ik heb hem behoorlijk achter zijn broek aan gezeten.
Een paard dat weigert te lopen na een spelletje met mij zal dus ook lopen als ik het wil. Dan zijn ze het gauw zat.
Maar goed laat je niet op je kop zitten en pak dat beest aan. De tips hierboven zijn wel goed en vergeet je handschoenen niet!!

http://www.skiathos-cats.org/
De katten van Skiathos staan op straat! Wij willen een nieuwe opvang realiseren en kunnen alle hulp gebruiken. Wil je ons ook helpen? https://www.youcaring.com/skiathoscatwe ... on-1022903


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Harry72, Ivanaferon78, ricojoreen, s_v en 12 bezoekers