Bokt.nl • Kaminka's vader
Pagina 1 van de 1

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-04-01 12:35
door Mieke
Als jullie een evenbeeld van mijn Kaminka willen zien, moeten jullie even op http://www.dutchstallions.nl kijken. Weet namelijk niet of ik die foto zomaar hier mag plaatsen.

Bij KWPN hengsten staat hij onder de T: hij heet Topas!

Kaminka lijkt erg op hem, alleen heeft hij een mooie hals en Kaminka helemaal niet! Zeker nu niet... Geen spieren meer en zo. En Kaminka heeft een mooiere kleur; vrij roodbruin met zwarte manen, staart en hoge zwarte benen alsof ze laarzen aan heeft. Topas is meer donkerbruin. Het leuke is dat de dingen die in het verrichtingsrapport staan helemaal op Kaminka slaan! Ik heb ooit eens een uitgebreidere versie van dit rapport gelezen en ik kwam niet meer bij van het lachen! Kaminka is dus precies haar vader! Haar moeder's vader is Bredero, maar daar heeft ze alleen de kleur van en verder niet echt iets bijzonders.

Isard's vader (christa's paard) staat ook op die site, onder de Engelse Volbloeden: Blanc Rivage xx. Lijkt sprekend. Isard is alleen een zwaardere versie!

Nou, toedeloe, ik ga mijn baas maar weer eens een plezier doen en mijn werk afmaken Boos! Boos! .

Groetjes Mieke

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-04-01 12:38
door Maaike
gaaf paard hoor die Topas!!! zo nog ff naar Blanc Rivage xx kijken....

wow die ziet er ook leuk uit!!! gaaf hoor

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-04-01 12:50
door Spirit
Ja supergaaf !! Wauww mooi beessie die Topas, leuk dat Kaminka er zo op lijkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-04-01 14:28
door UrbanL
Die Topas paarden zijn vaak goede springers.

Ik hoop dat het snel beter met haar gaat.

gr Pris

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-04-01 15:31
door Mieke
Ja klopt over dat springen, Kaminka is een telg uit de beroemde Minka stam die allemaal springen als een tierelier! Dominka (internationaal springpaard, Limminka (idem), Ego (= ruin maar springt ook internationaal) zijn er een paar die redelijk bekend zijn.

De Zangersheide hengsten Iowa Z en Olympic W komen beide uit een minka merrie (Usminka en Bruminka of Fuminka, ik weet het niet meer precies... Verward )

De moeder van Topas (Viola B) is driemaal preferent en prestatie (geeft zowel dressuur- als springpaarden), dus das knap!

Mijn Kaminka is te onvoorzichtig met springen, die gaat net zo makkelijk door een hindernis als er over heen, net als Graaf bij Kim. Ze vindt het wel heel leuk en haar vermogen en techniek zijn in principe goed, ze is alleen heel slordig.

Ze kan wel heel goed bewegen, ze is in alle drie de gangen heel erg ruim. Alleen de kracht ontbreekt een beetje (en de wil om te lopen Boos! Frusty )

Het leuke van Topas en Kaminka is dat ze allebei chronisch last van een stro-hooi-grasbuikje hebben... *LOL*

Groetjes Mieke