Belazerd!

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
Deebee

Berichten: 212
Geregistreerd: 14-03-04
Woonplaats: Ankeveen

Belazerd!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-04 20:37

Goed tehuis? Of schone schijn?

Na maanden twijfelen heb ik uiteindelijk de moeilijke beslissing genomen mijn paard Stijn te koop aan te bieden. Ik heb hem vanaf veulen gehad en hem ter wereld zien komen, maar vanwege gezondheidsproblemen kon ik hem niet meer de aandacht bieden die hij nodig had. Dus heb ik een advertentie geplaatst op internet... Er zijn een aantal kijkers geweest en uiteindelijk dacht ik de juiste personen gevonden te hebben in P*** (weet niet of dit zo mag, maar ik wil het graag even zo vermelden)*) en haar dochters. P. wilde een paardje voor haar dochter die uit haar pony was gegroeid.
Het weekend daarna (nu 2 weken geleden) heb ik Stijn naar ze toe gebracht en het plekje waar hij terecht kwam was fantastich. Mooie ruime boxen, weidegang en twee rijbanen en dat alles aan huis. En van huis uit rijden ze zo het bos in! Het meisje was erg handig met Stijn en ik ben zelfs nog een rondje met haar door het bos gereden (ik op de fiets). Hartstikke leuk allemaal. Een week later ben ik nog terug gegaan om het paspoort langs te brengen, dat was ik vergeten en ik wilde toch graag nog een keer gaan kijken of alles goed ging. Alles was prima in orde, Stijn keek tevreden uit zijn ogen en ondanks het verdriet van het afscheid had hij het voor mijn gevoel niet beter kunnen treffen. (Ter info: zij hebben Stijn voor 1.000 euro gekocht met de duidelijke mondelinge afspraak: als het niet klikt zou hij voor hetzelfde bedrag terug naar mij gaan)
Tot ik gisteren een telefoontje kreeg van een man uit Houten. Hij beweerde Stijn gekocht te hebben en wilde weten wie zijn vader is. Ik heb daarop direct P. gebeld en om opheldering gevraagd, maar zij beweerde dat Stijn gewoon bij hun op stal stond, ze had nog nooit van die man gehoord en snapte er niets van. Mijn vriend heeft toen voor mij (ik was niet meer in staat zelf te bellen) die man nog eens gebeld en hij gaf een duidelijke omschrijving van Stijn. Daarna heeft hij contact opgenomen met P. en na de nodige leugens kwam het hoge woord eruit: ze had Stijn de dag nadat haar dochter met hem op hol was geslagen en eraf was gevallen naar een handelaar in Apeldoorn gebracht. Dit was afgelopen maandag.
We hebben toen de man uit Houten gebeld, hij had Stijn gekocht voor een klant van hem. En hij had hem zelf van een handelaar gekocht, maar dat was niet de handelaar aan wie P. hem verkocht heeft. We zijn daarna naar de betreffende stal gereden om even bij Stijn te kijken en zoals je kunt raden na al dat verhuizen vond ik Stijn daar bol van de stress in de stal. Je voelt je dan zo ontzettend rot, omdat je niet hebt kunnen voorkomen dat je paard, waar je 8 jaar voor gezorgd hebt en waar je zoveel van houdt, terecht is gekomen in een handelscircuit en van hot naar her is gesleept!
Daarna zijn we nog naar P. gereden om erachter te komen wat er in de afgelopen week allemaal gebeurd is en waarom, want ik dacht dat we toch een duidelijke afspraak hadden gemaakt. Zij had het vervelend gevonden om mij te bellen om Stijn terug te nemen, want we hadden hem per slot van rekening toch verkocht omdat we van hem af wilden... En haar dochter durfde hem niet meer te rijden (als ik er eens van af stuiterde stapte ik er altijd direct weer op). Dus dan maar naar de handelaar. Die heeft hem met waarschijnlijk nog iemand ertussen, doorverkocht aan een volgende handelaar en die heeft hem weer aan de man in Houten verkocht, die hem weer doorverkoopt aan zijn klant voor een bedrag van 4.500 euro!!!!! En dit alles in nog geen 5 dagen tijd... Met de man uit Houten hebben we gelukkig een goed gesprek kunnen hebben en hij begrijpt dat het ontzettend pijnlijk voor ons is, ook was hij bereid om met zijn klant te gaan praten om eventueel van de koop af te zien zodat wij Stijn weer mee konden nemen, maar begrijpelijk wil hij het geld dat hij erin gestopt heeft terug verdienen. En daarbij zal Stijn het misschien wel erg goed krijgen bij die jongen, maar dat weet je ook niet zeker.
Dit een verhaal waar je maag van omdraait. Dit wens je je paard absoluut niet toe als je hem verkoopt, wat een onzekerheid voor zo'n dier... Is het dan zo moeilijk om een simpele afspraak na te komen? Of was het alleen om het geld te doen? Ik heb 2 weken geleden afstand van Stijn gedaan en heb wettelijk dus geen poot om op te staan en kan alleen maar hopen dat hij het goed krijgt bij die jongen.....

Denise Bijzet


*) [Edit Karin] Dit mag idd niet, naam verwijderd.


Chanelletje

Berichten: 848
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Kartonnen doos

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-04 20:43

Scheve mond
Weet niet wat ik hierop moet zeggen.. Scheve mond

Sterkte Ach gut Vriendjes zijn?

Haha! Woeii!! Die kleurtjes zijn wel erg leuk!! Tong uitsteken
Kun je mensen mee pesten =) Haha!
Lachen Lachen Lachen Trouble en Propje zijn mijn Schatjes!! Lachen Lachen Lachen

rina

Berichten: 8662
Geregistreerd: 23-03-02
Woonplaats: duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-04 20:49

gatverdarrie, das nou net wat je niet wilde. en jou verhaal is nou ook mijn nachtmerrie. ik moet ook van een paardje afscheid nemen en ben dus als de dood dat dit mijn allessie overkomt.

heel veel sterkte gewenst, en hopen dat het toch nog goed komt met stijn Ach gut .

Oakland1990

Berichten: 5144
Geregistreerd: 20-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-04 21:00

stijn krijgt het (hopelijk) beter hoor! Blijf erin geloven! ene die mensen zijn echt SIMPEL als ze dat al vergeten! veel succes!

Prestige's Alesto v. Prestige VDL
Champions Cappuccino v. FS Champion de Luxe
Princesse Pappilon v. Firestone
Charming de Luxe v. FS Champion de Luxe RIP 19/03/2012 - 13/12/2012

Yuri

Berichten: 3190
Geregistreerd: 19-11-03
Woonplaats: Hellevoetsluis

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-04 22:10

jeetje meis wat een verhaal!! een doortgelijk verhaal heb ik tien jaa rgeleden meegemaakt met onze toenmalige haflinger, sinddien zijn dus ook alle paardjes die mijn pad hebben gekruisd hier gebleven.

veel sterkte ermee!!

Trotse mama van Tara Olivia *9-7-2011* en Tygo Joshua *23-9-2013*
FLASH 15-5-1989 / 18-11-2013 Rust zacht kanjer, ik zal je missen nadat je 24,5 jaar in mijn leven was.

Ylana

Berichten: 7795
Geregistreerd: 09-07-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-04 22:16

Jemig, wat een rot verhaal.
Nou, sterkte nog!!!

Fokker van de Franse Hangoor in de kleuren Chinchilla, Konijngrijs en de Bont varianten!
www.fransehangorenoudenbosch.nl

toscana

Berichten: 1120
Geregistreerd: 08-08-04
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-04 22:17

Wat een rot streek van die mensen, heb er geen woorden voor. Hopelijk krijgt stijn nu wel een eigenaar die goed voor hem is. Sterkte meid!!

*Maak mij niet gek dat kan ik zelf veel beter*

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-04 22:28

je bent nog spekkoper. Mijn eerste pony was al op transport naar Italie voordat ik erachter kwam waar en bij welke handelaar hij was. Dit is 20 jaar geleden en nog doet het mij snachts wakker liggen in mijn bed. En ik had de afspraak dat ik de pony terug zou kopen zou hij weg moeten bij die mensen,

Neemt niet weg dat jij je nu helemaal k voelt. Het is een klote situatie en je bent er erg verdrietig over. Het enige wat me iets rust geeft is dat IK niet kon weten dat het dier zo aan zijn einde kwam, IK heb hem in goede trouw verkocht denkend dat dit het beste was voor het beesje........ dat heb jij ook gedaan. JIJ hebt gedaan wat het beste was voor het dier, dat dit achteraf geen gelukkige keuze is gewees kan jij niks aan doen. Jij hebt oprecht gehandeld to het dier, en dat is het belangrijkste.

Ik heb hier op bokt wel eens gehoord, bij verkoop is het niet meer your call, en dat is zoooo waar. Je hebt er niks meer over te vertellen als je het verkocht hebt

sterkte

Barb77

Berichten: 842
Geregistreerd: 04-02-04
Woonplaats: Zijderveld

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-04 07:37

Kan je je dan geheel niet beroepen op die (mondelinge) afspraak en alles terugdraaien vanaf de verkoop door P? Dat ze hem alsnog aan jou moet terugverkopen voor het afgesproken bedrag?
Super k** i.i.g.!!!

verwacht voor 2018:
Ice Breaker x Usina M (v. Lux)
Verdi x Go-Go Sina (v. Zirocco Blue)
Daily Diamond x Anne (v. Tuschinski):

Cleo_

Berichten: 5283
Geregistreerd: 14-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-04 08:00

jeetje wat een gedoe zeg, veel sterkte ermee

kainda

Berichten: 2687
Geregistreerd: 19-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-04 08:32

Wat erg voor je.

In twee weken tijd zeg, dat is niet leuk voor Stijn.
Simpel hoor dat die mensen het zo snel al opgeven.

Ik denk dat hij het bij die jongen wel goed gaat krijgen joh. Hij wil er 4500 euro voor betalen, dat doet hij niet zomaar hoor!

Ik hoop voor je dat je contact mag blijven houden.

Sterkte en groetjes, Juliette

mickydo

Berichten: 3881
Geregistreerd: 20-09-03
Woonplaats: Zaanstad

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-04 08:40

Jeetje wat een verhaal! Ik weet niet zo goed wat ik er op moet zeggen. Gelukkig ben je er snel achter gekomen dat er iets niet in de haak was. Nu maar hopen dat ie bij die jongen goed terecht komt en dat jullie contact kunnen blijven houden over Stijn.

Kane me kanjer!!!!
Dressuur B + heel veel en nu ook L1 +16 yeah L2 here we come ! :)

loutjuh

Berichten: 1574
Geregistreerd: 24-08-03
Woonplaats: veenendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-04 09:05

nou daar ben je mooi klaar mee!! het is natuurlijk jammer dat het niet op papeir staat van de afspraak dat hij terug naar jou zou gaan als het bij die andere mensen niet goed zou gaan...dan had je misschien nog een poot om op staan maar het nu wel begrijpelijk dat die handelaar er 4500 voor wil hebben! pfff sterkte en succes!!

Mirjammie

Berichten: 864
Geregistreerd: 17-04-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-04 12:06

Wat een vreselijk verhaal!! En dan denk je dat je een goede afspraak met iemand hebt gemaakt Boos!

Ik hoop dat Stijn het goed gaat krijgen bij die jongen, of dat je hem nog terug kunt krijgen via de handelaar en zelf weer op zoek kunt naar iemand waar het goed mee klikt...

"Life is about the journey, not the destination"

Bergje

Berichten: 1701
Geregistreerd: 18-07-04
Woonplaats: Het huis naast de oprit

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-04 12:17

Tjees, ik zit met grote ogen te lezen.......... Zo zie je maar weer hoe betrouwbaar mensen zijn . Als je had geweten dat ie nu toch (hopelijk goed) bij een ander terecht kwam, had je hem daar zelf wel voor 4000 euro aan verkocht. Scheve mond Ik heb bij de aankoop van mijn paard ook beloofd dat ik hem niet aan een handelaar zou verkopen. Dat had ik niet eens hoeven beloven, het zou niet in me opkomen dat te doen!

jeanie

Berichten: 2072
Geregistreerd: 12-10-03
Woonplaats: leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-04 12:47

Ik zou ook helemaal over de getver zijn en leef met je mee Ach gut .Een oplossing zou ik niet zo gauw kunnen geven wat je wel zou kunnen doen is kontakt opnemen met de jongen die hem wil kopen van de handelaar.

Ik heb een race tinker.......

Wederom welkom terug SP en onterechte ban voor Marreke

YvonneS
Berichten: 3303
Geregistreerd: 28-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-04 12:48

O dit is echt te erg voor woorden!!!!! Verschrikkelijk zeg!! Ik wens je heeeel erg veel sterkte en ik hoop dat je er een goed eind van kan maken...

Roselie

Berichten: 10764
Geregistreerd: 01-10-02
Woonplaats: Voorhout City

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-04 12:53

Wat erg zeg. Ik wens je veel sterkte!!

Jasmijn 29-04-2011
<3 Jasmijn <3 Mampina
Brusje op komst!

Dreamer_S
Berichten: 3603
Geregistreerd: 05-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-04 13:44

Lekker verhaal..:S khoop echt dattet nog goedkomt.. Sterkte!

Relax.. Take it Easy

Deebee

Berichten: 212
Geregistreerd: 14-03-04
Woonplaats: Ankeveen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-04 19:23

Allemaal heel erg bedankt voor jullie lieve berichten en verhalen. Ik kan morgen contact opnemen met de handelaar en ik hoop dat hij me in contact wil brengen met die jongen, zodat ik weet bij wie Stijn terecht is gekomen (en of hij wel lief voor hem is natuurlijk).
Met het plaatsen van dit verhaal hoop ik vooral de mensen die ooit hun paardje moeten verkopen te bereiken. Misschien was het verstandig geweest een en ander zwart op wit te (laten) zetten bij de verkoop. Maar dat is achteraf...
Ik hoop ook van harte dat de handelaren onder ons zich realiseren dat ze handelen met levende wezens met gevoel. Voor een dier brengt een verhuizing en nieuwe mensen de nodige stress met zich mee en zeker als dat 4x in een week is.

SofieBeau

Berichten: 3484
Geregistreerd: 09-09-04
Woonplaats: Gent

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-04 19:50

wat erg voor je Scheve mond , ik leef met je mee Ach gut

sofie

MissJ

Berichten: 8726
Geregistreerd: 22-04-04
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-04 19:55

Wat een vreselijk verhaal!
Ik hoop dat Stijn alsnog bij een goed baasje terecht komt.
Dit is echt vreselijk, maar meid, je mag dit jezelf niet kwalijk nemen.
Jij hebt hem verkocht aan mensen die erg goed voor hem leken te zijn, je hebt hem niet aan de eerste de beste meegegeven.
Dat dit allemaal zo zou lopen heb jij niet kunnen weten.
Sterkte!

Jaike, wat ben je toch een topper!

Kiara

Berichten: 10916
Geregistreerd: 10-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-04 19:56

Bah, dit wens je niemand toe.
Ik hoop dat Stijn het fijn krijgt, en dat jij er ook vrede mee krijgt.
Sterkte!


youngster

Berichten: 26261
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-04 19:59

Jeetje wat een ontzettend naar verhaal zeg. Ik hoop dat het alsnog allemaal goed gaat komen.
In iedergeval veel sterkte!

Wise Guy 2003-2006

Schoonheidssalon, permanente make-up, wimperextensions en Shellac studio
http://www.mooibijmarielle.nl

flicka

Berichten: 5575
Geregistreerd: 17-08-02
Woonplaats: Brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-04 20:41

Een goeie les voor wie er nog mee te maken krijgt: een schriftelijke verkoopovereenkomst.
En handel is handel, een handelaar gaat echt niet denken over of het paard stress heeft hoor. Ik denk niet dat het paardje teruggekocht kan worden voor 1000 euro, daarvoor zitten er al te veel mensen tussen. Hopelijk krijgt ie bij de nieuwe eigenaar een goed tehuis.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Algato, Evelijn, Googlebot, Neroo, Yahoo en 20 bezoekers