Spijt van paard naar rusthuis doen.

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
misses
Berichten: 59
Geregistreerd: 07-02-04

Spijt van paard naar rusthuis doen.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-04 13:12

Ik heb mijn oude paard naar een rusthuis gedaan die goed bekend staat. Dacht dat het beter voor hem was en met mij velen anderen. Nu is hij in die tijd zo erg afgevallen dat je zijn ribben op grote afstand kan tellen en zijn rug bloot ligt. Nu sta ik iedere keer te janken als ik hem ga opzoeken en nu heb ik spijt dat ik hem erheen heb gedaan ook al had hij het bij mij in de winte rook niet ideaal (22 uur per dag op stal). Heb al gebeld met de nieuwe eigenaren (heb afstand moeten doen) en die reageren mij te 'makkelijk' weet niet voelt niet goed. Ik ga kapot van binnen maar weet niet wat te doen.


Ukster

Berichten: 2773
Geregistreerd: 04-06-04
Woonplaats: Barendrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-04 13:14

op welk rusthuis heb je hem gezet?

bij ons op stal is ook een pony naar een rusthuis gegaan. ST.annahoeve...
maar die pony is ook afgevallen, maar dat moest juist, want ze was veel te dik. alleen loopt ze steenkreupel door haar hoefkatrol.

Beter een pony die steigert, dan een paard dat weigert.
....

misses
Berichten: 59
Geregistreerd: 07-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-04 13:18

Dat zet ik hier liever niet neer het wereldje is te klein Knipoog en probeer er nog uit te komen maar heb een slecht gevoel erbij.

Toen ik hem bracht was hij perfect. Hij stond in de zomer overdag op de weide en ik voerde hem goed bij. Daar staat hij 24/7 in de weide verder niets. In de winter (ze gaan voorlopig nog niet op stal) worden ze wel bijgevoerd maar dan is er volgend jaar nog. Hi jis nu dusdanig afgevallen en sloom dat ik gewoon moest janken toen ik hem zag. Oud zal hij zo niet worden en baal waarom ze niet goed opgelet hebben.

HippoLogic

Berichten: 9164
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Vancouver, BC, Canada

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-04 13:31

Is hij er pas heen gegaan? Dan kan hij ook afvallen omdat hij nog erg moet wennen (stress)aan zijn nieuwe omgeving. Misschien gaat het na een paar maanden beter. Hoe staan de andere paarden er bij? Zijn die niet te mager?

Loena

Berichten: 391
Geregistreerd: 02-05-03
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-04 13:31

Ik kan moeilijk oordelen zo maar heb toch een aantal vragen, hoe lang geleden heb je hem naar het rusthuis gebracht? En hoe oud is hij nu?

Ons paard Oda is namelijk ong. 34 jaar en is dit jaar ineens behoorlijk magerder geworden, ze is vrolijk, eet goed (en geloof mij ook genoeg) maar ik denk toch dat het na een bepaalde leeftijd niet altijd tegen te gaan is.. net als bij mensen... iemand van 90 jaar, daar zit ook niet zo veel vet meer aan..

Nogmaals ik kan je reactie voorstellen en ik ken je paard niet maar daar moet je ook rekening mee houden..

misses
Berichten: 59
Geregistreerd: 07-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-04 13:35

Hij staat er nu 2 maanden. Hij is nu ergens tussen de 29 en de 32 dat wisten we niet precies. Het vervelende is dat hij nooit mager geweest is en hij dat daar al meteen begon te worden. Eerst had ik nog zoiets van hij beweegt meer en het geeft niet maar hij word magerder en magerder. Het is moeilijk om je erbij neer te leggen. Misschien is het wel zo dat hij nu in ene echt oud word maar vind het wel erg toevallig na 2 weken al.

Loena

Berichten: 391
Geregistreerd: 02-05-03
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-04 13:45

nee, dan kan ik het mij goed voorstellen.. dat is wel heel erg snel... dat is niet normaal...
Dat je je er niet kan bij neerleggen kan ik mij voorstellen!
Staat hij nu dag en nacht in het land en worden ze niet meer bijgevoerd of zo of misschien heeft hij tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe accomodatie... Het verhuizen van een paard is niet niks en zeker niet op een hoge leeftijd... hoop dat dat het is.

Maar het lijkt mij idd vreselijk om dan niks te kunnen doen.. Je kan hem ook niet meer terughalen?

misses
Berichten: 59
Geregistreerd: 07-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-04 13:50

Ze worden niet bijgevoerd pas van de winter weer. Ik dacht dat dat wel zou gaan omdat hij normaal alleen overdag weidegang had en hij nu hij 24/7 staat zijn kostje zo best zelf bij elkaar kon scharrelen. Zit natuurlijk weinig meer in het gras maar toch lopen er dikkerds bij maar ja die zijn jonger. Eind oktober gaan ze pas naar binnen waarschijnlijk en dat gaat hij niet halen zo denk ik. Ik kan hem niet meer terughalen denk ik: heb afstand moeten doen en ik heb een nieuw paard. Maar goed zou mij zelf in de schulden willen steken als ik hem terugkreeg maar dat kan niet.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-04 13:57

Je moet er wel rekening mee houden dat je paard op leeftijd is, en ook nog eens zijn plaats binnen de kudde moet bepalen. Dan kunnen ze een nieuwekomer, zou oud en bejaard als ze allemaal zijn, ook aardig achter zijn vodden zitten.

Ik zou zelf mijn paard niet naar een rusthuis doen waar je afstand moet doen van het paard....

Ik hoop dat er snel bijgevoerd kan worden...

Je suis Charlie.

misses
Berichten: 59
Geregistreerd: 07-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-04 14:02

ja kan best eens gelijk hebben cassidy. Hij staat vaak alleen als ik hem zie. En dat in een kudde van een stuk of 20 paarden Verdrietig Niet leuk om te zien. Daarom heb ik nu spijt hoorde er zulke goede verhalen over dus dacht neem de gok om af te staan mis

Loena

Berichten: 391
Geregistreerd: 02-05-03
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-04 14:12

jeetje, dan denk je dat je het beste voor je paard doet..

Heel moeilijk.. ik wil iets typen... maar heb al 10 keer de zin weggehaald.
Ik dacht namelijk, als hij nu happy is, dan kan hij beter een jaar lang echt happy zijn i.p.v nog 10 jaar mee en bijna alleen maar op stal staan... maar zo snel mager worden... dan is hij ook niet happy lijkt mij..

Wat een ramp, dit is echt zo'n situatie waarom wij het niet hebben kunnen/willen doen... In het verleden zijn we wel eens op zo'n rusthuis wezen kijken.. maar die man, die deed echt alsof hij god was.. kan het niet goed omschrijven maar die was echt zo aan het vertellen.. ja het komt vaak voor hoor, dan wil ik de eigenaar bellen omdat het niet goed gaat, kan ik ze niet bereiken... ja dan maak ik de keuze...

In principe als je dat hoort, denk je logisch, liever dat, dan iemand die je paard onnodig laat lijden..maar het was de manier waarop....
Ook ziet Oda niet goed meer.. en zou ik het niet durven om haar in een groep te zetten...

Maar het blijft zo moeilijk....... je weet nooit waar je goed aan doet..

Ik hoop dat hij toch opknapt, als hij dadelijk naar binnen gaat... Hoop dat het echt een combinatie is van wennen aan zijn nieuwe situatie en de voedingswaarde van het gras...
Sterkte ermee... ik zou ze daar bij dat paardenrusthuis wel gek maken... blijven vragen of hij bijgevoerd mag worden...

ikkemetwikke

Berichten: 4801
Geregistreerd: 24-06-03
Woonplaats: in 't Zeeuwse

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-04 16:32

ik wil je niet aanvallen,maar je hebt toch wel goed geinformeerd,hoe en wat ze daar krijgen,maar vooral ook niet krijgen!!
ik snap niet dat hun manier van verzorgen je nu dan zo tegen kan vallen!
of is het meer dat je paard er zo "anders" op reageert,dan jij verwacht had?

Serieus genomen worden, of serieus genomen worden, that's the question!

misses
Berichten: 59
Geregistreerd: 07-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-09-04 16:39

Het is inderdaad zo dat hij anders reageerde dan verwacht. Ze zouden hem goed in de gaten houden vanwege zijn tanden en leeftijd en als het niet zou gaan hem naar binnen halen en bijvoeren. Ze hebben daar een groepje hulpbehoevenden die 's-nachts ook gewoon op stal komen te staan. Vind nu gewoon dat ze te lang gewacht hebben ik bedoel je moet toch zien als een dier vel over been is. Omdat ik zulke goede verhalen over hen had gehoord had ik er alle vertrouwen in de laatste weken is dat weg.. Ik hoorde al van mensen die daar liepen wie is dat ... staat hij er al een maand weten ze geeneens over wie ik het heb. Maar goed ze zeiden dat ze iedere dag bij het weiland gaan kijken maar die is zo groot denk dat ze er niet in gaan maar gewoon langs rijden ofzo.Ik zag van veraf al dat het arme diertje een en al graat was maar goed. Er is niets meer aan te doen het is mijn eigen schuld. Als ik binnenkort een vervelend telefoontje krijg dan zal ik het mijzelf niet vergeven. Ik heb echt spijt heb nog nooit een dier weggedaan in mijn leven maar dacht er echt goed aan te doen. Deed het voor hem.
Nu hoop ik maar dat ze op tijd ingrijpen ik heb alles gedaan wat ik kan denk ik. Ik bedoel het paard is niet meer van mij. Kan ze tips geven maar verder is het aan hun.
Moest het echt even van me af schrijven want lig er echt wakker van snachts.
Hoop dat ik binnenkort ga kijken en kan melden dat hij binnen staat en het beter gaat.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-04 16:59

Ik zou als je er echt wakker van ligt toch even contact met die mensen houden en vaker bellen. Hij is dan wel van hun, maar je mag evengoed je medeleven tonen, en ze desnoods zo op hun vodden zitten dat ze wel moeten.
En neem de volgende keer een fototoestel mee. Als er niet ingegrepen wordt kun je altijd nog met die foto's actie gaan ondernemen.

Je suis Charlie.

ikkemetwikke

Berichten: 4801
Geregistreerd: 24-06-03
Woonplaats: in 't Zeeuwse

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-04 17:08

ja,ik zou dan ook even een gesprek aangaan,met die mensen.
je kan dan wel off. haar overgedragen hebben,maar dan mag je toch je bezorgdheid wel tonen.
gewoon ff bellen of langsgaan.
sucses!

Serieus genomen worden, of serieus genomen worden, that's the question!

Kristie

Berichten: 15027
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Al pendelend tussen hier en daar...

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-04 17:12

Ga gewoon met die mensen praten, en vertel dat je er een beetje mee zit dat hij er zo slecht uit ziet. Suc6 Lachen

'Wil je me alsjeblieft vertellen welke kant ik op moet vanaf hier?'
'Dat ligt er aan waar jij naar toe moet,' zei de kat.
'Dat kan mij niets schelen,' zei Alice.
'Dan doet het er niet toe welke kant je opgaat' zei de kat.

Khartoum

Berichten: 1598
Geregistreerd: 30-04-04
Woonplaats: Voorschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-04 17:26

ja net wat kristie zegt denk ik....wel rot voor je maar zijn alle paarden daar zo of alleen jou paard? anders dan is er misschien toch iets anders aan de hand?

toumie Ach gut

ellepel

Berichten: 38326
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-04 12:00

kan het niet zijn dat hij zich daar niet lekker voelt?
van stress kan een dier ook heel erg afvallen.
als je je zo rot voelt kun je hem dan niet terug nemen?

A woman needs two men in her life - the horse of her dreams and a jackass to pay for it.

Gast746
Berichten: 26887
Geregistreerd: 22-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-04 12:15

Er zijn een paar erg koude nachten geweest en het kan zijn dat hij het koud heeft gehad en een laagje vet heeft verbrand. Ook is hij zijn wintervacht aan het aanmaken en dat kost ook extra energie. Kan zijn dat hij er van ontvet. Bij een ouder paard zie je dit veel sneller en gaan ze er sneller beroerd uitzien.

Bacannie

Berichten: 1305
Geregistreerd: 02-05-02
Woonplaats: Vechtstadje

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-04 13:23

Jeetje, wat vervelend... mijn pony staat sinds april ook op een bejaardenstalling en ik ben nog steeds eigenaar, maar ja daar betaal ik dan ook voor... Ik vind nog steeds dat ik de beste keus heb gemaakt want ze is heel gelukkig. Maar ja, daar heb jij nu niets aan.

Het is natuurlijk wel zo dat paarden behoorlijk kunnen interen als ze dag en nacht buiten staan zonder bijgevoerd te worden. Die van mij is normaal moddervet maar was ook graatjemager toen ik haar meenam van de vorige stal. Oorzaak: dag en nacht buiten en waarschijnlijk aanleg voor de ziekte van Cushing, als het regend gaat haar haar in de krul waardoor de regen niet meer wordt afgevoerd en in plaats daarvan naar de huid kruipt. Ze stond soms te bibberen van de kou terwijl ze echt héél goed bijgevoerd werd... maar ze kon zichzelf gewoon niet meer warmhouden! En ze had nog wel 2 schuilstallen tot haar beschikking waar ze (meestal) niet in wilde staan! Dus soms moet je ze beschermen tegen zichzelf.

Met vriendelijke groet!

In 2017 verwacht:
Blue Hors Zack x Gribaldi x Balzflug x Amor

kainda

Berichten: 2687
Geregistreerd: 19-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-04 13:33

Jeetje meisje wat erg voor je.

Kan je hem echt niet terughalen?
Heb je een contract moeten tekenen ofzo??

Heb je het wel geprobeert??

Veel sterkte.

groetjes Juliette

misses
Berichten: 59
Geregistreerd: 07-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-09-04 14:42

Kan hem niet terughalen. Heb het nog niet geprobeerd dat niet . Ik ga zsm weer kijken maar dat kan waarschijnlijk van het weekend pas ivm mijn nieuwe paard. Is er dan niets aan de situatie verandert (heb ondertussen weer gepraat met ze) dan zal ik stappen moeten ondernemen voor het te laat gaat worden. Wat ik moet doen weet ik nog niet. 2 paarden kan ik eigenlijk niet houden financieel maar goed als ik het paard al terug kan krijgen dan zet ik alles op alles ik houd zoveel van hem.

_Tarzan

Berichten: 5847
Geregistreerd: 08-07-04
Woonplaats: Zuid Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-04 18:51

heeel erg veel suc6 ermee Ach gut hoop dat het beter met hem gaat!!

:¨·.·¨:
`·.
Tarzan, a dream came true * 01/11/'08 *
[RT-HAW] Knappe Tarzan op wedstrijd


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie