Verkoop paard

Moderators: Murosch, C_arola

 
 
Sharmila

Berichten: 4662
Geregistreerd: 07-07-03
Woonplaats: Voorne Putten

Verkoop paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-08-04 17:33

Er heel veel mensen op bokt zijn die de laatste foto's van hun paardje laten zien.... De paarden worden meestal verkocht. Meestal staat er niet de reden bij. En dat is juist waar ik zo nieuwsgierig naar ben.

Ik kan me absoluut niet voorstellen dat ik Sjimmie ooit zal verkopen..... Als ik er alleen al aan denk krijg ik al de kriebels! En die mensen hebben toch die grote stap genomen. Waarom?? Vast niet om zomaar een reden, het is wel je maatje die je wegdoet.

Wie heeft er in het verleden ooit zijn paard moeten verkopen, of is nu met de verkoop bezig? En wat is de reden dat je die onwijs grote stap genomen hebt??

Ik ben benieuwd.... Ik vind dit onderwerp naast euthanasie een van de moeilijkste dingen om over te beginnen. Dus je hoeft niet perse de reden erbij te zetten hoor. Misschien is het wel heel persoonlijk, of vind je het gewoon vervelend om over te praten.

Groetjes Sharmila

Sharmila's wijsheid: Schoonheid neemt onvermijdelijk toe met de haarlengte.


CynthiaV

Berichten: 2666
Geregistreerd: 11-07-04
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-04 17:40

Wij hebben een paar jaar geleden mijn wedstrijd pony verkocht. Ik had vanwege mijn studie geen tijd meer om te rijden en kon niemand vinden die dat wel kon. Met pijn in ons hart en wekenlange huilbuien hebben we haar verkocht aan een gehandicaptenmanege waar ze veel aandacht krijgt en als enigste elke zondag een buitenrit mag maken. Ze straalt weer helemaal en dat is voor mij toch belangrijker dan dat ze in mijn buurt blijft. Maar ik mis haar nog steeds wel.

What goes around comes around Knipoog

Monster

Berichten: 9514
Geregistreerd: 04-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-04 17:52

Ik wil mijn eigen pony (en m`n aankomende pony) ook nooit verkopen, maar soms houd iets je tegen om ze te houden...

zo, en dan nu tijd voor een wijntje..

Arvensis

Berichten: 2304
Geregistreerd: 21-06-04
Woonplaats: Hoogeveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-04 15:16

ik heb nog geen eigen pony gehad.. maar ik heb op een manege gereden, egt een top manege was dat... en die moest sluiten.. de paarden moesten waarschijnlijk verkocht worden.. en dat was ook heel sneu.. alleen is het natuurlijk niet te vergelijken met een eigen paard natuurlijk, maar tog.. als je gehecht bent aan een paardje..
maar gelukkig bleven de paarden nog wel,...

Beter onvolmaakt en echt, dan gemaakt volmaakt.

Niffie
Berichten: 460
Geregistreerd: 15-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-04 15:19

Ik denk dat sommige mensen gewoon geen tijd meer hebben voor hun paard of er geen tijd voor will maken. Dan denk ik verkopen is beter dan verwaarlozen, hoe moeilijk dat soms ook is.

* Dream As If You'll Live Forever *
~ Live As If You'll Die Tomorrow ~

ArwenLune

Berichten: 6667
Geregistreerd: 04-06-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-04 15:24

Ik ging naar het buitenland en we konden Roy niet meer de aandacht (en vooral rij-tijd) geven die hij nodig had. Dan vind ik het egoistisch om hem te houden. Ik heb niet de illusie dat ik de enige in de wereld ben die mijn paard gelukkig kan maken.

"They say the snow on the roof is too heavy; they say the ceiling will cave in. His brains are in terrible danger!"

Olevalover

Berichten: 1726
Geregistreerd: 21-05-04
Woonplaats: Oss

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-04 10:34

Ik heb hiervoor 2 fjorden merries gehad en eentje had een veulen.. de eerste fjordenmerrie is weggegaan omdat ze verschrikkelijk gevaarlijkw as om te berijden en omdat ze niet alleen naar buiten kon. De tweede fjorden merrie hield totaal niet van springen en dressuur en dat wilde ik wel...Het fjordenveulen is weggegaan omdat ik toch maar niet 3 jaar wilde wachten voordat ik erop ging rijden .. Nu heb ik een KWPN.. die 1 alleen naar buiten kan en niet gevaarlijk is. 2 die kan springen en dressuren en 3. waar ik niet 3 jr op hoef te wachten tot ik kan rijden.. Nou ik vind dit wel genoge redenen dacht ik zo..
(en misschien moet dit paard zelfs ooit een keer weg..hoop het niet trouwens.. als ik ga studeren of als mijn ouders gaan verhuizen.. *slik*..Boos! )

Nathalie

Berichten: 28277
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-04 10:55

Ik heb pasgeleden mijn pony verkocht.
Ik kocht haar als 2,5 jarige, reed haar zelf in en zo.. Alles ging goed.
Totdat een keer het zadel niet meer goed lag en dat wist ik natuurlijk niet, maar toen werd ze best gevaarlijk... Ik ben toen heel bang voor haar geworden, heb 3 x in de week privéles gepakt en ben helemaal opnieuw begonnen, de eerste lessen alleen maar gestapt aan de longeerlijn, op 't begin zelfs als iemand er langs liep.
Uiteindelijk kon ik haar wel gewoon weer rijden maar mijn onzekerheid en angst bleef, en dat voelde ze, waardoor ze met me aan de haal ging.
Ik heb 't 1,5 jaar lang geprobeert maar het ging niet meer, vandaar dat ik de knoop doorgehakt heb.
En ik heb er totaal geen spijt van!
Heb nu een ervaardere paardje waarop ik mijn vertrouwen weer helemaal terug aan 't krijgen ben, en zij heeft een super tehuisje!
(kijk maar eens op In The Picture > Camilla aan het begin van haar springcarriere )

Hip & Groen - Voor eigentijdse, bewuste ouders!
http://www.hipengroen.nl

Sharmila

Berichten: 4662
Geregistreerd: 07-07-03
Woonplaats: Voorne Putten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-08-04 14:16

Frisianhorsy schreef:
ik heb nog geen eigen pony gehad.. maar ik heb op een manege gereden, egt een top manege was dat... en die moest sluiten.. de paarden moesten waarschijnlijk verkocht worden.. en dat was ook heel sneu.. alleen is het natuurlijk niet te vergelijken met een eigen paard natuurlijk, maar tog.. als je gehecht bent aan een paardje..
maar gelukkig bleven de paarden nog wel,...Dat is niet helemaal waar hoor, vind ik.... Ik denk dat je voor een verzorgpony of een manegepony waar je heel vaak op rijdt net zoveel en hetzelfde voor kan voelen als je eigen paard. Alleen heb je er geen zeggenschap over. Daardoor is het misschien wel anders, maar de liefde niet minder groot. Soms is de liefde misschien wel meer....want op een manege kan je kiezen tussen tientallen paarden en bij je eigen paard kan je meestal maar 1 proefritje maken en daaruit opmaken of hij bij je past of niet... Een eigen paard leer je pas echt kennen als je hem een tijdje hebt. Dus misschien blijkt het na een aantal maanden wel een suffe knol te zijn of misschien wel een veel te grote paniekzaaier.

Sharmila's wijsheid: Schoonheid neemt onvermijdelijk toe met de haarlengte.

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-04 14:39

Eenvan de paarden waar ik dagelijks voor zorg is pas geleden overleden. Daar was ik best even kapot van, hoewel het niet mijn paard is.

Ik vind het misschien nog wel makkelijker om van dat soort paarden "te houden" als van mijn eigen. Ik hoef er niks mee, ik hoef me geen zorgen te maken of de rekeningen wel betaald worden, als het prut gaat met rijden of ze slecht presteren op concours boeit dat niet, ik hoef er alleen maar leuke dingen mee te doen en te zorgen dat ze zich helemaal op hun gemak voelen. Is veel makkelijker.

Verkopen is veel makkelijker dan wanneer ze overlijden, daar ben je vantevoren op ingespeeld.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Lenn

Berichten: 5331
Geregistreerd: 17-04-03
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-04 14:46

Voor niet iedereen is dat zo'n grote stap omdat niet iedereen zijn paard als een vriend ziet.. als je nou een stal vol paarden hebt bijvoorbeeld heb je er echt niet zo'n band mee als dat hij thuis al 5 jaar in je achtertuintje staat! Voor ons is mijn paard een deel van de familie, een huisdier, terwijl het ook een essentieel onderdeel is om mijn sport te kunnen bedrijven, en in die zin lijkt het wel een gebruiksvoorwerp ofzo.. kweenie! Ook zal het denk ik veel schelen of hij aan huis staat of op een pensionstal.

Zep schreef:
Verkopen is veel makkelijker dan wanneer ze overlijden, daar ben je vantevoren op ingespeeld.

Maar als ze overlijden hoef je je niet schuldig te voelen, dan heb je daar zelf niks over te zeggen.. soms zie ik verkopen een beetje als hoogverraad, je paard geeft alles wat hij heeft en als stank voor dank kan hij eruit vliegen! Toch is het een vergissing te denken dat je paard het alleen bij jouzelf goed kan hebben, maar toch zal ik me er erg schuldig om kunnen voelen als je paard hinnikend op z'n nieuwe stal staat omdat hij jou niet meer zo goed uit komt.

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-04 14:51

Waarom moet je je daar nou schuldig over voelen? Je bent er niet mee getrouwd hoor!

Hij is in zo'n situatie alleen maar beter af bij een ander. En jij met een ander paard.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Solvej

Berichten: 7802
Geregistreerd: 04-03-03
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-04 14:56

Ik heb steeds minder moeite met de verkoop van een paard. Al sinds ik rij, rij ik handelspaarden en pony's dus ik denk dat ik in de loop van de jaren wat 'harder' ben geworden. Ik kan een paard heel leuk vinden en toch er zakelijk mee om kunnen gaan. Dus dat ik mij er niet aan hecht.

Toch heb ik al vaker pony's en paarden weggedaan waar het de bedoeling van was dat ze zouden blijven. De pony's omdat ik te groot werd (en dan ben ik al klein Tong uitsteken ) of omdat ik verder wilde in de sport. Om die reden heb ik ook mijn twee vorige paarden weggedaan. Ik kon een beter paard krijgen en aangezien ik de ambities heb om verder te komen heb ik die beslissing genomen. Tuurlijk is dat even zwaar omdat je met die paarden toch net een wat hechtere band hebt. Maar dat is niet eeuwig.

Lenn

Berichten: 5331
Geregistreerd: 17-04-03
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-04 14:56

Zep: welke situatie?
en okkie: Het is ook maar net met wat voor idee je een paard koopt.. als je al van tevoren weet dat hij er niet voor eeuwig is dan kan je je daarop instellen, dat lijkt me ook schelen
Laatst bijgewerkt door Lenn op 23-08-04 14:58, in het totaal 1 keer bewerkt

ellenlouise
Berichten: 3775
Geregistreerd: 18-12-02
Woonplaats: In het groene hart van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-04 14:56

Zep schreef:
Waarom moet je je daar nou schuldig over voelen? Je bent er niet mee getrouwd hoor!


Van je vent kun je tegenwoordig ook snel af zijn hoor. Dat noemen ze een flitsscheiding Haha!

nutiagek

Berichten: 2059
Geregistreerd: 15-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-04 15:03

Mijn paard(eerste) staat op dit moment te koop/
Ik heb er duidelijk een link bij gezet om te laten zien waarom ik haar weg doe ik schaam er helemaal niet voor ofzo het is gewoon geen kinder pony ze heeft een volwasse iemand nodig die wat strenger voor haar is!

Bokkende Fjordenrijder #2
Hobbelende Vosjes Pester #18
Vrijheidsdressuurprater #25

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-04 16:28

Kawa heeft het voorrecht te blijven tot zijn dood.
Elk ander paard dat ik koop niet.
Als ik er genoeg geld voor kan krijgen naar mijn idee, het hoogste hebben bereikt wat we samen kunnen, of als ze me niet meer bevallen, dan komt er zo een advertentie te staan Lachen

Yuri

Berichten: 3190
Geregistreerd: 19-11-03
Woonplaats: Hellevoetsluis

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-04 16:40

wij hebben ooit een paard verkocht. Dit was een haflinger. Hij was aangekcoht voor mijn zus, die was 12 toen ze hem kreeg en in was toen 6 jaar. het is anderhalf jaa rgoed gegaan, maar toen mijn zus het steeds drukker kreeg met school werd de pony onbetrouwbaar en link. mijn zus is banger dan ik en is daardoor heel bang geworden. ik was toen 8 en nog veels te jong om hem te rijden.

daarom is hij toen verkocht.

in een half jaa ris hij 3 keer doorverkocht, terwijl we juist zo goed hebben gezocht naar een goed tehuis, alles eerlijk verteld hebben over hem.

Daarna is hij naar een slechte manege verkocht en daar heeft hij jaren gestaan.

Hij was de reden dat ik een afspraak maakte met mezelf.
De pony's die erzijn, gaan nooit meer weg, tenzij het finacieel absoluut niet meer haalbaar zou zijn.

Mijn zus is nu haar shetlander (die ze al 15 jaa rheeft, en waa rik sinds een jaar of tien meer fulltime voor zorg!!!!) goed zat en die wil ze kwijt.
Ik heb een ding gezegd, Flash gaat nooit, maar dan ook nooit weg, zoalng ik leef.
Sharon, mijn pony van vroeger, is inmiddels al jaren te klein voor me, staat na tien jaar nog steeds op stal en gaat ook niet meer weg.

yuri is mijn paard waa rik mee rij, en ook hij is verzekerd van een plaatsje hier tot zijn dood

Trotse mama van Tara Olivia *9-7-2011* en Tygo Joshua *23-9-2013*
FLASH 15-5-1989 / 18-11-2013 Rust zacht kanjer, ik zal je missen nadat je 24,5 jaar in mijn leven was.

Arvensis

Berichten: 2304
Geregistreerd: 21-06-04
Woonplaats: Hoogeveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-04 18:20

Sharmila schreef:
Dat is niet helemaal waar hoor, vind ik.... Ik denk dat je voor een verzorgpony of een manegepony waar je heel vaak op rijdt net zoveel en hetzelfde voor kan voelen als je eigen paard. Alleen heb je er geen zeggenschap over. Daardoor is het misschien wel anders, maar de liefde niet minder groot. Soms is de liefde misschien wel meer....want op een manege kan je kiezen tussen tientallen paarden en bij je eigen paard kan je meestal maar 1 proefritje maken en daaruit opmaken of hij bij je past of niet... Een eigen paard leer je pas echt kennen als je hem een tijdje hebt. Dus misschien blijkt het na een aantal maanden wel een suffe knol te zijn of misschien wel een veel te grote paniekzaaier.


ik weet het niet.. omdat je meer doorbrengt met je eigen paard dan met een manege paard denk ik dat je juist een betere band hebt.. maar ik kan dat niet weten omdat ik nog geen eigen paard heb gehad Haha!... maar ik weet wel dat je heel erg veel om verzorgpaarden kan geven dat heb ik zelf ook !!

Beter onvolmaakt en echt, dan gemaakt volmaakt.

Saskia9

Berichten: 10382
Geregistreerd: 18-09-03
Woonplaats: Sprang Capelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-04 21:14

soms klikt het niet,
soms ben je te bang voor een bepaald paard,
of te onervaren genoeg,
of heb je je verkeken bij de verkoop en vind je het paard te soft voor je..

Als je een paard niet leuk meer vind en met tegenzin gaat,
is het dan niet eerlijker voor een paard als het een nieuwe kans krijgt bij een volgende eigenaar die WEL te tijd en het plezier eraan heeft??

of in sommige gevallen moet je uit financiele redenen een paard verkopen...

Trotse mama van Julian 15-01-2011 <3 En Nina 06-07-2014 <3

Sharmila

Berichten: 4662
Geregistreerd: 07-07-03
Woonplaats: Voorne Putten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-08-04 21:27

Hmmm maar de mensen met probleempaarden hoeven toch ook niet hun paarden te verkopen. Je hebt tegenwoordig hele goede trainingsstallen, toch? En ik denk dat NHS ook een goede uitkomst is voor een 'probleempaard'.
De financiele redenen snap ik helemaal! Daar kan je absoluut niks aan doen en komen 9 van de 10 keer geheel onverwachts.

Sharmila's wijsheid: Schoonheid neemt onvermijdelijk toe met de haarlengte.

ArwenLune

Berichten: 6667
Geregistreerd: 04-06-03
Woonplaats: Wageningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-04 21:31

Maar denk je echt dat het gemiddelde paard wegkwijnt bij een ander (geschikter) baasje? Als het eten goed is en de stal naar zin en hij heeft leuke maatjes zijn de meeste paarden binnen 2 maanden hun vorige thuis vergeten.

"They say the snow on the roof is too heavy; they say the ceiling will cave in. His brains are in terrible danger!"

Saskia9

Berichten: 10382
Geregistreerd: 18-09-03
Woonplaats: Sprang Capelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-04 21:32

Sharmila schreef:
Hmmm maar de mensen met probleempaarden hoeven toch ook niet hun paarden te verkopen. Je hebt tegenwoordig hele goede trainingsstallen, toch? En ik denk dat NHS ook een goede uitkomst is voor een 'probleempaard'.
De financiele redenen snap ik helemaal! Daar kan je absoluut niks aan doen en komen 9 van de 10 keer geheel onverwachts.


soms hebben mensen niet meer de wil om alles te geven,
en willen ze het paard een betere kans geven,
in dat opzicht geef ik mensen alleen maar gelijk,
ze kijken ook naar het paard,
en dat moet ook !

Trotse mama van Julian 15-01-2011 <3 En Nina 06-07-2014 <3

samantha5

Berichten: 4309
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Alphen a/d rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-04 08:32

ik heb mijn pony moeten verkopen, omdat het niet klikte tussen ons. Klinkt zo standaard, maar het was echt zo. Na 2,5 jaar moest ik gewoon toegeven dat het zo niet verder kon.

Nu is hij alweer 2 maanden weg, maar soms mis ik hem nog wel. Als ik dan zijn foto's bekijk rollen er nog steeds wat tranen over mijn gezicht. Ik heb nu een nieuwe pony hij is echt heel erg lief, maar het zelfde gevoel als wat ik bij mystery had heb ik nu nog niet.

Liza_vL

Berichten: 17547
Geregistreerd: 01-04-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-04 10:04

Ik ga misschien over een tijd mijn pony verkopen, gewoon omdat ik te groot voor hem ben. En ik verder wil in de sport bij de paarden. Maar het zal wel erg moeilijk worden, dat weet ik al wel. Het is zo'n lief dier. Scheve mond


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Vagabondo en 7 bezoekers