Rare dag, gelukkig goed afgelopen

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Steefje

Berichten: 975
Geregistreerd: 17-01-03
Woonplaats: Limburg

Rare dag, gelukkig goed afgelopen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-07-04 19:06

Ik heb vandaag een ontzettende rare, vermoeide dag gehad Scheve mond ..

Vannochtend ben ik voor het eerst naar het bos gegaan op Nagoya (tot nu toe had ik alleen gewandeld in `t bos met d`r). Ik ging samen met Loek, hij zat op z`n arabje Lightning. We zouden een klein rondje maken met vooral stap en misschien een kort drafje, als alles goed ging.
Nou, `t ging supergoed .. Nagoya was vrolijk, maar ontzettend braaf OK dan! . Tijdens een kort drafje was ze ook erg lief Lachen . Auto`s, fietsers, wandelaars, het was allemaal geen probleem Pling .

Na 15-20 minuten kwamen we weer op stal aan en toen begon de ellende . Nagoya was best moe van `t ritje en liep erg langzaam de stal binnen. Toen ze eenmaal op stal stond, liep ze helemaal niet meer. Ik had wat zemelen in haar voerbak gedaan en ze strekte haar hals helemaal om erbij te komen, maar verzette geen stap. Na een half uurtje zette ik Lightning en Caja op wei en normaal gesproken zou Nagoya dan al klaar staan om ook op wei te gaan. Als ik een beetje aan haar duwde stapte ze wel met haar voorbenen, maar met haar achterbenen bleef ze staan. Ze at wel flink van haar hooi en ook de zemelen, met wat vit. E & selenium, had ze binnen no-time op (toen ze eenmaal bij de voerbak was). Ook keek ze vrolijk als ik haar riep en was ze niet gevoelig bij aan haar spieren, als ik erop drukte.
Ze liep echter nog steeds nauwelijks door haar stal en verplaatste haar achterbenen zo min mogelijk. Ik vond het maar niks en toen ze na een uurtje nog zo stond heb ik haar temp. Opgemeten, deze was 39,4 (!), foute boel dus meteen de da gebeld.
De da kon pas 2 uurtje later komen, mocht het echter slechter gaan met Nagoya, dan moest ik meteen bellen en dan zou de da eerder komen. Dit was gelukkig niet nodig en het ging zelfs steeds beter met Nagoya. Ze liep weer een beetje door de stal en haar temp. was vlak voor de da kwam, gedaald naar 38. De da heeft Nagoya even nagekeken en het viel gelukkig allemaal mee (de da dacht na `t telefoontje dat ze spierbevangen was). Ik moest Nagoya heel even aan de longe laten stappen en draven, hierbij liep ze als een treintje. Ze was nog steeds vrolijk en alert en niet gevoelig op haar spieren. Nagoya heeft een koortsremmende en pijnstillende pasta gekregen en morgen moet ik even bellen hoe het met d`r gaat.

Ik ben echt ontzettend blij dat het meeviel. Nu ben ik doodmoe van de spanning Gaaaap . Ik voelde me helemaal rot Verdrietig , omdat ik bang was dat het mijn schuld was. Volgens de da was dit absoluut niet zo, ik had haar niet overvraagd tijdens de buitenrit. Waarschijnlijk was het een combinatie tussen het wisselvallige weer en misschien een dipje in haar weerstand.
Nu maar hopen dat het morgen nog steeds goed met m`n meisje gaat Nagelbijten / Gniffelen ...


Zazoutje

Berichten: 4797
Geregistreerd: 25-03-03
Woonplaats: Ridderkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-04 19:09

Oeff.. dat is even schrikken! Gelukkig is het goed afgelopen.. Geef dr maar een knuffel!

Sallie en Zaz mis jullie! Vriendjes zijn?
Lovers Porthos & Zonique Lovers

Steefje

Berichten: 975
Geregistreerd: 17-01-03
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-07-04 07:36

Zal ik doen Knipoog !!

Ik ga zo weer naar d`r toe Lachen , ik hoop dat het nog steeds goed met haar gaat.....

Tyrza

Berichten: 10878
Geregistreerd: 11-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-04 07:50

Onze 3 jarige had ook ineens verhoging van 40,5 graad.

Onze DA heeft er niets aan gedaan, omdat zijn lichaam het zelf moest oplossen. Het was een virusinfectie. Maar waar ie dat nou vandaan heeft...?

Inmiddels na 2 dagen is hij weer helemaal beter, op eigen kracht. Lachen

Maar ik vind het wel frappant dat jouw paard het ook ineens heeft. Beterschap!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Cera_D, ElsieC, miszblueeyes, Pandoa, Rije, Robske en 26 bezoekers