vannacht paarden uitgebroken!

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

vannacht paarden uitgebroken!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-07-04 13:44

Lag ik lekker op mijn bedje te maffen. Wordt ik rond half twee gebeld, ik had dienst dus dacht meteen aan een spoed-ok. Maar nee, het was Geert: de meiden zijn er van tussen! poedersuiker! Boos!
Ik hup in de kleren, op een hol naar de schuur om de grote zaklamp te pakken, in de auto en de wijk op. Halverwege de wijk stuitte ik op Geert, een politieauto en een onbemande rode bus met lampen aan en al.
Even later komt er iemand aangehold: ze hadden de paarden al te pakken, en waren naar een paar huizen verderop gelopen om ze daar tijdelijk in het land te stoppen. De paarden durfden echter niet over het smalle paadje Bloos! . Politie maar weer weg. Wij naar degene die met beide paarden achter was gebleven. Ze had ze beiden alleen aan een halstertouw (ze hebben zelf een shet en een fjord, en die halsters passen niet). Het waren kennissen van mij, ze herkende achteraf wel mijn paard, maar die andere niet Is nog niet zo vaak het erf afgeweest).
geert had voor de kleine wel een halster meegenomen, maar voor des niet. Gelukkig had ik een gevlochten stropaktouw mee, die ik om de d'r hoofd heb geslagen.
Ik lopend naar huis, Geert achter me aan in de auto (makkelijk zo'n schijnwerper achter je, de wijk is verder niet verlicht). Halverwege de wijk kwam er een busje ons tegemoet. Op een gegeven moment deed die zijn groot licht aan (zal ook wel hebben gedacht: wat komt daar nou aan?? Verward ) Ik met beide paarden in de berm, en daarna weer rustig door.
Bij de buren van Geert werden de paarden ietwat onrustig (zijn boeren, en hebben ploegen/eggen en dergelijke in de berm staan heel eng natuurlijk).
Toutie ging onderweg steeds langzamer lopen (heeft geen conditie), en toen ze het huis en de schuur in zicht had liet ze een hele lange zucht glippen. Ze was duidelijk blij dat ze er weer was (ik ook, midden in de nacht een half uur met de paarden wandelen is toch niet echt aan te raden). Maar goed, het domme beest heeft het aan zichzelf te danken. Op het lijstje kampioen-uitbreken staat zij met stip op 1 Boos! .
Vanmorgen nog maar even naar de paardjes gegaan. De omheining in het deel waar ze stonden was finaal aan gort (het gras was er ook op, da's dus een geluk bij een ongeluk). Heb dat deel maar dichtgedaan en het andere stuk voor ze opebgemaakt. Kunnen weer rustig gaan slapen!


IngridM

Berichten: 10484
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-04 13:46

wat een nachtje.....gelukkig is het allemaal redelijk goed verlopen zo te lezen. Maar zal wel even schrikken zijn geweest!

Monster

Berichten: 9514
Geregistreerd: 04-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-04 13:54

wow, drukke nacht gehad dus! Gelukkig is er niks ergs met ze gebeurt,

zo, en dan nu tijd voor een wijntje..

Nadir

Berichten: 11219
Geregistreerd: 12-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-04 15:37

Maar goed dat het zonder ongelukken opgelost is... Je moet er niet aan denken dat een half slapende/dronken automobilist je lieveling aanrijd...

Hoop dat je vannacht goed slaapt... Knipoog

~ The world is a book and those who do not travel read only one page ~

nielsforever
Berichten: 720
Geregistreerd: 16-06-04
Woonplaats: groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-04 16:26

pff wat een drama.maar wat als je werk had gebelt en je was er niet?hi.moet die spoed ok maar ff wachten..hahaaaa

Bart..we zullen je missen r.i.p

orban

Berichten: 2145
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: balen(belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-04 19:40

Dat is even schrikken he gelukkig dat alles goed is afgelopen. Ik heb dat ook eens meegemaakt mijn pony vroeger samen met de hengst van de boer losgebroken en de drukke weg opgelopen! Dan gaat je hartje tekeer hoor.

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-07-04 13:21

nielsforever: natuurlijk had ik mijn mobo mee, en had mijn baas alsnog gebeld dan had ie idd iets langer moeten wachten op hulp.
Natuurlijk gaa't mijn paardje in zo'n geval voor!

Gelukkig staan zij aan een heel rustige straat, achteraf. Ze liepen ook niet richting het centrum van het dorp, maar juist de andere kant op. Maar 'k was wel blij toen ze weer op stal stonden!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-04 13:48

Sjongejonge, wat een verhaal zo midden in de nacht. Inderdaad mazzel dat er op de Meesterswijk zelf niet zo gek veel kan gebeuren, maar zoek in het stikkedonker maar eens 2 bruine paarden op!!
Al met al toch goed afgelopen gelukkig, maar schrikken is het wel.
Toutie verveelt zich dus nog steeds? Ach gut

Shettiefan
Berichten: 304
Geregistreerd: 31-05-04
Woonplaats: Papendrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-04 14:29

Zo dat is schrikken ,maar gelukkig liep het goed af.
Ik had gelukkig ook dat geluk,toen een stelletje (censuur) gasten mijn pony uit het weiland hadden gejaagd. Ze rende zo (in de spits ) een snelweg op.

Watch out !!!
Shetties about !!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Animae, Art_Ificious, estell__, Froukje, marrie1999, Piekosjj, Purple92, Sandy1103, Sheeltje2, Wipher, xIeer, xjamilla en 19 bezoekers