DPB consult Banjer

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Correspondent

Berichten: 30395
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Bijna ergens anders

DPB consult Banjer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-07-04 11:07

Barbara...

Je bent geweldig... heel mooi om dit alles te lezen!
Vanuit mijn hart: BEDANKT!!!


Karakter

Banjer is een paard met zeer veel bijna menselijke eigenschappen. Zij heeft een sterke eigen wil. Ze wil graag mét je werken, maar niet verteld worden wat ze moet doen. Tegendraads zijn is haar niet vreemd, maar als je in je achterhoofd houdt dat het hart van Banjer uit puur goud bestaat, neem je die onhebbelijkheden van haar maar voor lief. Banjer is erg eenkennig naar zowel mensen als dieren toe. Als Banjer je heeft uitgekozen om vrienden mee te zijn, kun je dat als een groot compliment beschouwen – Banjer kiest je uit omdat zij het wil, niet omdat ze gedwongen kan worden.
Banjer is eigenwijs maar eerlijk. Verder enorm intelligent met aanleg voor vrijheidsdressuur en moeilijke oefeningen. Zolang je haar als je partner beschouwt, komt altijd alles goed.

Vragen


1.) Wat vindt Banjer van Vera?

Banjer is een paard dat redelijk goed in balans is. Banjer laat duidelijk merken wanneer haar iets niet zint of als ze onredelijk behandeld wordt. Ik bemerk een grote genegenheid naar jou toe, ze ziet jou als partner.

2.) Hoe voelt Banjer zich?

De laatste tijd goed. Dat is wel eens minder geweest, maar… zo geeft Banjer aan, je leerde snel en hebt er voor gezorgd dat we samen een team werden, in plaats van twee individuen. Dat wijst er op dat je in het begin wellicht wat moeite hebt gehad met Banjer, maar dat je nu, door schade en schande wijs geworden, je pad samen uitgestippeld hebt.


3.) Wat doet Banjer graag?

Banjer wordt graag in haar waarde gelaten. Het maakt haar dus niet uit wát jullie samen doen, zolang alles maar op basis van wederzijds respect en vertrouwen gebeurt. Het omgaan met jou in het algemeen ervaart Banjer wel als prettig.

4.) Wat vindt Banjer leuker, dressuur of western rijden?

Westernrijden, omdat juist deze tak van paardensport er op toegespitst is, dat je sámen werkt. Teambuilding is daarbij enorm belangrijk en de basis van de westernsport is wederzijds vertrouwen. Zoals ik al eerder zei: Banjer laat zich geen dingen opleggen. Bij western is dit minder aan de orde dan bij dressuur, waarbij de bewegingen meer opgelegd worden. Western is ongedwongen en veel harmonieuzer voor Banjer.

5.) Waarom schudt Banjer zo met haar hoofd tijdens het rijden?

Je zult moeten leren nog minder met je handen te doen. Banjer is heel sensibel in haar mond en hoofdhouding. Leer loslaten en samen één met Banjer te worden, dan gaat dit vanzelf beter. Let ook op haar tanden!

6.) Wie is Banjer’s vriendinnetje?

Banjer heeft geen echte voorkeur, zij gaat graag met meerdere dieren goed om. Wel kwam er een flits van een wit paardje/pony voorbij, maar dat beeld kon ik verder niet terugkrijgen.

7.) Waarom durft Banjer niet op de trailer?

Enerzijds omdat Banjer vroeger met bruut geweld de trailer opgeslagen is, anderzijds omdat Banjer angst heeft voor kleine, donkere ruimten. Die twee dingen hebben uiteraard ook met elkaar te maken. Banjer’s angst is niet goed mee omgegaan. De angst was eerst, die later versterkt is door het brute geweld en de onzorgvuldigheid van iemand die geen begrip had voor een angstig dier.


8.) Is Banjer vroeger mishandeld of misbruikt?

Niet echt mishandeld, wel verwaarloosd. Haar sterke karakter heeft er voor gezorgd dat mensen die niet daarmee konden omgaan, zich tegen Banjer keerden. Banjer voelde zich daardoor onbegrepen. Jammer genoeg kunnen paarden hun baas niet uitkiezen maar wordt dit voor hen gedaan. Banjer heeft in jou nu gelukkig de juiste persoon gevonden.

9.) Hoe oud was Banjer toen ze ingereden werd?

Een echte leeftijd kan ik je niet geven, wel kan ik aangeven dat het te vroeg was. Ik zie in mijn gedachten duidelijk een niet volgroeid paardje voor mij staan, die geen raad wist met het plotselinge gewicht dat op haar kwam.
Banjer geeft ook zelf aan dat ze nog zo jong was.

10. Hoe staat Banjer tegenover een verhuizing naar het hoge noorden?

Op deze vraag kan ik je niet echt antwoord geven: paarden denken niet op dezelfde manier over dit soort dingen als hun baasjes, of mensen in het algemeen. Banjer geeft zelf aan dat zij gelukkig is, op de plaats waar zij zichzelf mag zijn.

11.) Vindt Banjer Vera een goed baasje?

Banjer heeft niets te klagen, jullie leren allebei iedere dag en zolang je eerlijk tegenover haar bent en blijft, komt alles goed. Banjer zal je zelf wel aangeven als je fouten maakt. Maak je dus niet al te ongerust.

12.) Hoe ziet Banjer zichzelf over 10 jaar?

Hier kan ik je geen antwoord op geven omdat een vraag als deze buiten de belevingswereld van paarden ligt. Paarden denken in grote lijnen wel zoals jij en ik, maar er zijn toch verschillen. Paarden denken bij de dag, plannen niets en zien wel wat er op hun pad komt.

13.) Heeft Banjer ergens pijn?

Let goed op Banjer’s benen en rug. Op het moment van consult bemerk ik geen klachten, wel zijn dit duidelijk haar zwakke plekken, de rug in het bijzonder wegens het te vroeg inrijden van Banjer. Benen omdat dit iets erfelijks kan zijn.


14.) Staat Banjer ’s nachts liever binnen of buiten?

Banjer zegt: daar waar het rustig is, ben ik gelukkig. Het is dus aan jou om te bepalen waar dat is, omdat ik jouw stal en weide niet ken natuurlijk.

15.) Wil Banjer zelf nog iets kwijt?

Banjer zegt: Leer ook vertrouwen in jezelf zien, en niet te veel vasthouden aan het verleden. Samen zijn wij een team en samen zullen wij de weg gaan ontdekken.

16.) Zou Banjer bepaalde dingen graag anders zien?

Nee, Banjer is gelukkig zoals het nu gaat, zolang jij met haar “meegroeit” dan komt altijd alles goed.

17.) Banjer wordt bedankt door Vera. Vera wil haar zeggen dat ze heel veel van Banjer houdt en dat ze haar wijfie is. Banjer’s reactie hier op:

Ontroering. Zij vindt het fantastisch dat je dit voor haar wilt doen. Ik bemerk ook duidelijk grote dankbaarheid voor het tehuis dat je haar hebt gegeven en het besluit om een andere weg met Banjer in te slaan dan de reguliere. Banjer vindt dat jij zelf heel goed aan kunt voelen hoe zij zich voelt. Banjer zegt zelf dat je meer op je intuïtie moet afgaan en minder op wat anderen zeggen. Jullie band is in de loop der jaren erg sterk geworden, jullie weten wat jullie aan elkaar hebben.


Algemeen

Banjer is een paard dan zich pas sinds kort op haar gemak voelt en volledig (weer) in balans is. Haar eigenwijze karakter en vrolijkheid springen er uit tijdens het consult. Een enorm karakterpaardje waar je erg veel plezier aan kunt en zult beleven.


Kleuren die tijdens het consult voorbij kwamen en de betekenis

Rood
Liefde, genegenheid.

Oranje
Bruisende energie


Geel
Vrolijkheid, energie

Blauw
Transparant, helder, vrolijk

Groen
Vertrouwen, rust


dekoezegtboe

Berichten: 3560
Geregistreerd: 15-12-03
Woonplaats: Vlaardingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-04 11:13

wow wat gaaf vera!! wat een antwoord he Lachen
geniet er maar lekker van... en je zult merken dat jullie band nu anders is dan voordat je dit wist!!

Snowdon, ik denk dat Sietske (28-12-2009) en Netam (21-9-2007) samen op een wolkje naar ons kijken en er altijd zijn om ons te helpen! fijn he

Rodi
Berichten: 1201
Geregistreerd: 21-10-03
Woonplaats: Krimpen a/d IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-04 12:34

Hoi Vera,

Leuk om te lezen allemaal.
Je bent ook vast erg tevreden over de antwoorden Lachen

Heb je dit door iemand op bokt laten doen?

Groetjes Marcia

Remy

Berichten: 2706
Geregistreerd: 02-06-04
Woonplaats: Sint Anthonis

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-04 13:16

Kijk maar 's in het profiel van DePennyBitch

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-04 14:15

Ik heb net al gereageerd in je topic over Nikita. Jij had toen toch ook een consult laten doen door die vrouw die toen in Bit gestaan heeft he? Zag je overeenkomsten tussen beide consulten? Of juist opmerkelijke verschillen?

Joyce

Berichten: 6330
Geregistreerd: 02-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-04 18:31

Citaat:
14.) Staat Banjer ’s nachts liever binnen of buiten?

Banjer zegt: daar waar het rustig is, ben ik gelukkig. Het is dus aan jou om te bepalen waar dat is, omdat ik jouw stal en weide niet ken natuurlijk.


Maar, als er daadwerkelijk contact is kan Banjer DPB toch zeggen waar het rustig is? Dan hoef je de stal niet te kennen.

Ik sta er erg voor open en ben benieuwd naar telepathie enzo, maar dit vind ik vreemd?

Banjer
Correspondent

Berichten: 30395
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Bijna ergens anders

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-07-04 18:57

Mikkie schreef:
Ik heb net al gereageerd in je topic over Nikita. Jij had toen toch ook een consult laten doen door die vrouw die toen in Bit gestaan heeft he? Zag je overeenkomsten tussen beide consulten? Of juist opmerkelijke verschillen?


Klopt... Lachen Ik had Loeky vorig jaar laten komen... DPB geeft concretere en directere antwoorden... Lachen

@ Joyce: Ik kan wel wat met dat antwoord over 's nachts binnen of buiten... Lachen

Joyce

Berichten: 6330
Geregistreerd: 02-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-04 19:09

Ja jij wel, maar waarom kan dpb het niet aangeven? Als jij het nu weet, dan had banjer het ook zeker door moeten kunnen geven? ...

StalDoorstap

Berichten: 6635
Geregistreerd: 19-04-02
Woonplaats: Zundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-04 19:12

Ik zeg heel erg eerlijk dat ik wat sceptisch tegenover dit soort dingen sta.

Maar de wijze waarop het verwoord is, maakt dat ik nu werkelijk met de tranen in mijn ogen zit!

De "paardenfluisteraar"wie het ook is, het is een integere, intelligente, persoon.

Deken? Zadel? Paard? Pony?

http://www.staldoorstap.com

Banjer
Correspondent

Berichten: 30395
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Bijna ergens anders

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-07-04 19:12

Joyce schreef:
Ja jij wel, maar waarom kan dpb het niet aangeven? Als jij het nu weet, dan had banjer het ook zeker door moeten kunnen geven? ...

Moet je niet aan mij vragen... ik ben iig erg blij met de antwoorden, voor mij is heel wat duidelijk geworden... Lachen

Banjer
Correspondent

Berichten: 30395
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Bijna ergens anders

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-07-04 19:13

Natasha schreef:

De "paardenfluisteraar"wie het ook is, het is een integere, intelligente, persoon.DePennyBitch op Bokt... Haha!

Barmat
Berichten: 8293
Geregistreerd: 25-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-04 20:12

Joyce schreef:
Ja jij wel, maar waarom kan dpb het niet aangeven? Als jij het nu weet, dan had banjer het ook zeker door moeten kunnen geven? ...


Daar kan ik wel even op inhaken.

Aangezien dieren niet communiceren zoals jij en ik, gaat dat op een andere manier. Ik kan niet "zien" waar Banjer staat, ik krijg geen beeld van de wei of de stal, heb daar geen visueel beeld van snap je.

Banjer gaf duidelijk aan op haar gemak te zijn daar waar het rustig is, maar "zegt" geen dingen zoals "wei" of "stal" tegen mij. De communicatielijnen lopen heel anders zie je. Ik kan puur vanuit de belevingswereld van het dier zelf spreken, en soms is die wel wat cryptisch. Om dan te voorkomen dat ik verkeerde dingen zou zeggen of uitleggen, houd ik het dan liever in het midden.

Barmat
Berichten: 8293
Geregistreerd: 25-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-04 20:12

Natasha schreef:
Ik zeg heel erg eerlijk dat ik wat sceptisch tegenover dit soort dingen sta.

Maar de wijze waarop het verwoord is, maakt dat ik nu werkelijk met de tranen in mijn ogen zit!

De "paardenfluisteraar"wie het ook is, het is een integere, intelligente, persoon.


Bloos

beautyfull_mickey

Berichten: 5718
Geregistreerd: 04-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-04 20:35

leuk en mooi om te lezen Lachen

DePennyBitch,ik heb je nu al 4 pb'tjes gestuurd,jammer genoeg nog altijd geen antwoord gekregen?
omdat ik hier ook veel intresse inhad,maar je eerst een pb heb gestuurd met het verhaal,om te kijken of je me verder kon helpen,maar helaas niks meer gehoord.

Je kunt gedachtens niet controleren,Je kunt alleen leren stoppen ze te geloven....

Hobbelende Vosjes Pester #44 *LOL*

pmarena

Berichten: 34683
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-04 20:45

Leuk zeg om dat zo te lezen...ik hoop dat DPB het nog niet zat wordt om zo stelselmatig al die verslagen en contacten te maken..ik zou erg graag eens horen wat er uitkomt bij die gele pluizebol van mij Ach gut

Denk alleen dat we voorlopig niet aan de beurt zijn ,
dus dan kan ik in de tussentijd nog mooi een beetje tegen haar opslijmen Haha!

PAARDVRIENDELIJKE ZADELS EN RUITERSPORTARTIKELEN ONLINE SHOP www.fijn-zadel.nl NU GRATIS VERZENDEN VANAF 50 EURO.
Heb je een vraag over een Barefoot-zadel? Kijk eerst even *HIER* Barefoot Nederland - alle nieuwtjes op FACEBOOK
KASSA-koopjes: Slowfeeder hooinetten 20mm, Biothane teugels in allerlei kleuren. *\o/* Klik hier

Joyce

Berichten: 6330
Geregistreerd: 02-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-04 21:34

Dpb, thnx voor je reactie daarop.
Maar ik begrijp het niet, je zegt dat je duidelijk het ongeluk zag gebeuren van het paard van bakkie als ik me niet vergis. ( [PP] reden van ongeluk van nisman(DePennyBitch consult) ) Sorry ik bedoel dit absoluut niet rot, ben echt eerlijk geintresseerd in wat je doet. Maar het haalt gewoon een hoop vragen naar boven. Hopelijk begrijp je dat en vind je dat niet vervelend.
Ook vraag ik me dan af, een ander die ik sprak, vertelde me dat er zelfs vermiste dieren terug gevonden zijn doordat het dier aangaf hoe de omgeving was. Is dit dan verzonnnen? Ik heb dit van meerdere mensen gehoord en gelezen op internet. Hoe kan dit? Volgens jou dus inprincipe eigelijk niet? Maar dat ongeluk, dat zag je duidelijk...? (maar ik zie hem keren naar rechts toe en de weg oprennen. Die auto kon hem onmogelijk meer ontwijken, klopt dat? Ik krijg duidelijk de woorden `Waar zijn jullie nu, waar zijn jullie?` door)
Eigelijk daardoor dacht ik, waarom zie je dan niet dit beeld?
Hmm, nou ja, ik zal er wel niks van begrijpen, hopelijk wil je het uitleggen? Lachen

Barmat
Berichten: 8293
Geregistreerd: 25-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-04 09:02

Joyce schreef:
Dpb, thnx voor je reactie daarop.
Maar ik begrijp het niet, je zegt dat je duidelijk het ongeluk zag gebeuren van het paard van bakkie als ik me niet vergis. ( [PP] reden van ongeluk van nisman(DePennyBitch consult) ) Sorry ik bedoel dit absoluut niet rot, ben echt eerlijk geintresseerd in wat je doet. Maar het haalt gewoon een hoop vragen naar boven. Hopelijk begrijp je dat en vind je dat niet vervelend.
Ook vraag ik me dan af, een ander die ik sprak, vertelde me dat er zelfs vermiste dieren terug gevonden zijn doordat het dier aangaf hoe de omgeving was. Is dit dan verzonnnen? Ik heb dit van meerdere mensen gehoord en gelezen op internet. Hoe kan dit? Volgens jou dus inprincipe eigelijk niet? Maar dat ongeluk, dat zag je duidelijk...? (maar ik zie hem keren naar rechts toe en de weg oprennen. Die auto kon hem onmogelijk meer ontwijken, klopt dat? Ik krijg duidelijk de woorden `Waar zijn jullie nu, waar zijn jullie?` door)
Eigelijk daardoor dacht ik, waarom zie je dan niet dit beeld?
Hmm, nou ja, ik zal er wel niks van begrijpen, hopelijk wil je het uitleggen? Lachen


Helaas heb ik ook mijn beperkingen Joyce, dat is eigenlijik het antwoord. Ik ken toevallig het gedeelte weg waar Nisman is verongelukt omdat ik daar vroeger gewoond heb. Communiceren met dieren gaat bij mij via beelden en dergelijke. Juist omdat ik goed in staat was het (mogelijke) beeld van die plek van het ongeluk voor mijn eigen gedachten te halen, kwam deze uitkomst tijdens het consult.

Maar dat is dus niet altijd zo. Ondanks dat ik heel visueel ingesteld ben, lukt het soms niet om 100% zekerheid te geven en in dat soort gevallen houd ik het liever meer in het midden.

Amy77
Berichten: 11221
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Op de mooiste plek in Drenthe :)

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-04 09:22

Zou het kunnen zijn dat je er nog iets meer op moet ontwikkelen daarin, qua plaatsen en omgeving, of leer je dat niet zomaar? Die vrouw nl waar ik geweest ben, wist wel de omgeving te beschrijven en zij woont aan de andere kant van het land..Iedereen heeft het natuurlijk op een andere manier en ik zie een duidelijke lijn bij jouw consulten, heel lief.

Zelfst. werkende hoefsmid met jaren ervaring (opleiding in Zwolle gevolgd) en veel geduld. Werkzaam in provincie Drenthe, Flevoland en Z- Friesland, van mini's, belgen, hengsten, opfok, gespecialiseerd in gangenpaarden

Barmat
Berichten: 8293
Geregistreerd: 25-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-04 09:47

Kimberley77 schreef:
Zou het kunnen zijn dat je er nog iets meer op moet ontwikkelen daarin, qua plaatsen en omgeving, of leer je dat niet zomaar? Die vrouw nl waar ik geweest ben, wist wel de omgeving te beschrijven en zij woont aan de andere kant van het land..Iedereen heeft het natuurlijk op een andere manier en ik zie een duidelijke lijn bij jouw consulten, heel lief.


Ja en nee. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen sterke punten, dat is met communiceren met dieren niet anders. Ik ben weliswaar heel visueel ingesteld, vandaar ook de foto's die ik steeds vraag.
Maar mijn sterke punten zijn emoties en gevoelens. Je kunt, als je je daarin ontwikkelt, wel meer met omgeving gaan doen maar daarbij wel de kanttekening dat de ene het beter kan dan de ander.

Ik leg me dus persoonlijk liever toe op hetgeen waar ik goed in ben Lachen

WendyBZ

Berichten: 12709
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-04 19:59

Gaaf Vera!! Het lijkt me erg interessant om dat ook eens met Ofir te doen...
Jammer dat je nog niet alles over Banjer weet, maar dit komt toch een stukje dichterbij...

Banjer
Correspondent

Berichten: 30395
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Bijna ergens anders

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-07-04 20:08

dank je Wendy... Lachen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anja_96, Googlebot, Lightninggg, nadine_yvana, pol013, Wdj en 12 bezoekers