Bijzondere verhalen over hoe kom je aan je paard??

Moderators: Murosch, C_arola

 
 
twinkle1986
Berichten: 229
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: harderwijk

Bijzondere verhalen over hoe kom je aan je paard??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-07-04 16:30

Heyhey,
Ik ben heel erg benieuwd of er hier ook mensen zijn die hun pony/paard op een bijzondere manier hebben gekregen... Dus, vertel je verhaal!! Haha!


Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-04 16:45

Bijzonder?
Volgensmij is het een pennymeisjes verhaal Haha!

Er was eens een meisje dat een lief veulen-hengstje verzorgde.
Na 11 maanden besloten de eigenaren dat het hengstje niet kon blijven. Het meisje was ontroostbaar.
Het meisje liet het er niet bij zitten en praatte haar ouders om, vond een weide en kreeg het veulentje.

Dit is ondertussen ruim 4 jaar geleden en zowel het meisje (die ondertussen volwassen is Tong uitsteken) en het veulentjes (die al jaren keurig voor de kar en onder de man loopt) zijn nog erg gelukkig Lovers

Mooi genoeg zo?

Ohja, Fellow heb ik gewoon gekocht toen ik er een pony bij wilde. Sorry Fell, voor jou geen mooi penny-meisjes verhaal Ach gut

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

Kliko

Berichten: 3026
Geregistreerd: 19-01-04
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-04 16:53

Ik ook een beetje Penny-meisje. Haha!
Eigenaar van Nico belde mij op of ik hem wilde gaan verzorgen. Ik natuurlijk in de zevende hemel, dat wilde ik wel. Uiteindelijk klikte het toch nog steeds niet tussen eigenaar en paard, en toen heeft ze besloten hem te verkopen. Ik ook ouders overhalen. En dat was gelukt. Ze zagen wel hoe gek ik van dat dier was, en dat is nu alleen maar erger geworden! Nu is hij alweer 2,5 jaar van mij!

:D M2 + 8 :D

Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-04 17:18

Ben ik ook een pennymeisje als ik zeg dat ik samen met een vriendin naar haar paard ging kijken en verliefd werd op haar weigenootje? Haha!

Kort gezegt had ik de paarden op mijn 15de met een verrotte rug gedag gezegt, op mijn 22ste kwam ik Par tegen en nu is ze al anderhalf jaar van mij.

"Mag ik voor ik inslapen moet, mijn baasje nog 1 kusje geven?
Een soort laatste groet, echt, het duurt maar even!"

twinkle1986
Berichten: 229
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: harderwijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-07-04 17:25

haha nee dit heeft niks met penny meisjes achtig iets te maken.. Tong uitsteken daar ben ik al te oud voor.. maar misschien dat iemand een leuk verhaaal had.. (oke klinkt wel pennyachtig Haha!)

Faux
Berichten: 6226
Geregistreerd: 10-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-04 17:44

Etoile ( mijn vorige pony Knipoog ) ::

mijn moeder zei al jaren elke keer dat ik om een pony zeurde : " als je twaalf jaar bent krijg je er een, net als je zus " Toen ik elf en over 3 maanden 12 was, zei ik tegen mijn ma: " Mam, kunnen we niet vast gaan zoeken, want misschien duurt t heel lang!" ma: " oke "
dus wij zoeken, en aan de manege-eigenaar gevraagd of hij ook zijn contacten in de gaten wilde houden. Op een dag zat ik achter de computer, zegt me ma: " mariet, kom eens, ik meot even met je praten " "oh jee, wat heb ik nou weer gedaan? " zei ik.

Ma: " Arie ( manege-eigenaar) heeft een leuek pony gezien!"
IK: " Oh echt waar? vertel! "
ma: "een schimmelmerrietje van 6 jaar, heel lief, 1.47 m ze heet Etoile!"
Ik: " en? wanneer gaan we kijken? "
ma: " over 3 weken op woensdag "
ik: " ooooh dat duurt nog zo lang!"
ma: "tja..."

ik 3 weken amper geslapen!

na 3 weken gingen we erheen, en ik had me toch een buikpijn! van de spanning *LOL*
ik ging erheen met ma, zus, en vrouw van instructeur. We kwamen er aan, en ik was op slag verliefd, maar ja, eerst maar eens rijden. ik knalde zowat uit elkaar van buikpijn, maar zodra ik op haar zat, was alle spanning weg en ik voelde me geweldig! " wauw!" riep ik. mijn zus gaf me wat aanwijzingen en zo heb ik een tijdje gereden, t ging super. Toen zei die man: " wil je ook even springen? " ik: " ja hoor! " nou, en toen vond ik ahar helemaal geweldig, maar m'n ma en zus en instr. vrouw, zaten een beetje faag te kijken enzo, en ma zei op weg trug: " verwacht er maar niet teveel van meisje"

na een paar weken, ik was haar al bijna vergeten, zei ma: " kom, ga je even mee naar de manege? " het was tussendemiddag, dus ik moest na een halfuurtje naar school! Toen zei ma: " nee wacht maar ff " en later zei ze: " weet je waarom we hier zomaar zijn? omdat Joop onderweg is, met een trailer, met een pony, en die is goedgekeurd en die is voor jou! " NOU jonge, ik begon spontaan te janken ik wist van niks en had opeens die lieve pony voor mezelf! ik was echt heel blij!

Toen heb ik 2 jaar met Etoile gereden, B+11 en toen door naar het L1+2 ! Toen werd ik jammergenoeg te groot voor haar, en ging ze te koop.

Al die tijd heeft mijn zus een paard gehad: Rowygo.
Ze wilde stoppen met rijden, en Rowygo ging ook te koop.

Toen zei mijn vader: " joh, kan mariet niet verder op Rowygo?"
eerst vonden we t niet zo'n goed idee, en met proeftijd ging het niet geweldig.
T is ook wel een hele overstap, van 1.47 m naar 1.72 m ! een paard van 1.72 m op de 13e jaar al! maar goed, Rowygo ging de verkoop weer in na de proeftijd... toen ging ik het nog eens proberen, en toen lukte het wel heel goed, en nu is hij sinds 1 februari 2004 officieel van mij! ik heb hem nu net 5 maanden!

zo dat was mijn lange verhaal! penny? Tong uitsteken nee tog Schijnheilig

_Margarita_

Berichten: 2240
Geregistreerd: 02-06-04
Woonplaats: Opperdoes

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-04 18:11

Fancy,

Mijn opa moest voor een kennis een paardje 'kopen' en dan naar de slacht brengen. Fancy dus. Fancy was namelijk al een paar keer hoefbevangen geweest en die dierenarts had haar afgekeurd.
Mijn opa moest hem toen maar kopen zodat het meisje waarvan hij was dacht dat hij in goede handen terecht zou komen, maar in werkelijkheid zou hij naar de slacht gaan. Fancy was toen 16 jaar.
Ik mocht toen mee met me opa om naar Fancy te kijken, want me opa vond het toch zonde om dat paardje naar de slager te brengen, want op dat moment zelf had hij nergens last van!
Het was liefde op het eerste gezicht, ik kon dan nog wel niet rijden (was 6 jaar en wist eigenlijk niets van paarden, had wel een shetlander maar die gooide me dr eigenlijk altijd af), toen 4 lessen gehad op een manege en de rest mezelf zo redelijk mogelijk aangeleerd. Fancy en ik waren een echt team. Op een gegeven moment werd ze opnieuw hoefbevangen. Zoals iedereen wel weet gaat het bij hoefbevangen om het hoefbeentje in de hoef. Mijn opa ging bellen naar zijn broer in Canada (hij zit in de paarden, hij fokt quarter horses)
Die gaf ons als advies: sla met een hamer op het puntje van de hoef. Niet zachtjes, maar een flinke mep! Je heb dan een kleine kans, dan wanneer je precies goed sla je het hoefbeentje terug sla op de goed plaats.
En dat hebben we toen ook gedaan! En het is echt waar, Fancy liep weer meteen goed.
Ik kreeg zelf een ander pony, en me zusje ging op Fancy rijden! Ook die 2 waren voor elkaar gemaakt.
Alleen afgelopen winter, werd Fancy erg ziek. Ze had weer iets aan haar benen, dit keer geen hoefbevangheid. Haar hoeven waren helemaal warm. Ze kon ook bijna niet meer lopen en amper overeind komen.
Toen hebben wij besloten om haar af te maken... Dit omdat ze op die manier niet meer hoefde te leiden.
Fancy is 26 jaar geworden..
Dus ze heeft uiteindelijk nog 10 jaar lang een prettig, gezellig en gezond leven gehad bij ons!
mijn zusje hier op bokt heeft haar naam ook naar Fancy afgeleid. Namelijk Fancylover. voor foto's kun je altijd in haar profiel kijken!

Margarita & Zalinda op de eeuwige paardenweide...
Roos mennen dressuur: ZZ+15
vaardigheid: ZZ+14

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-04 18:32

ik ben doodleuk aan Mirk gekomen door een kijkje in de krant.

Verder vinden mensen het wel indruk wekkend wanneer ik vertel (wanneer Mirk half ligt te slapen Haha!) dat Mirk gevangen is uit het wild

:){

Dennis

Berichten: 28807
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Wieringerwerf

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-04 18:58

Ik heb hem een jaar verzorgt en kreeg toen de kans om hem te kopen. Hij was niet te koop, alleen voor mij omdat ik er lekker mee aan het werk was, anders was hij alleen maar grasmaaier geweest.
Het leuke is dat ik zijn moeder voor die tijd verzorgt heb. Tussen de tijd dat Dennis daar weg gegaan is en ik Dennis ben gaan verzorgen eigenlijk Lachen. Dat hoorde ik pas toen ik Dennis al een paar maanden verzorgde.

De story after is eigenlijk leuker. Ff in het kort: je koopt een papierloos hengstje, neemt hem voor de lol mee naar de keuring en kom terug als dagkampioen met een 1e premie en levenslange goedkeuring. Het verhaal ging nog verder, het jaar daarna werd weer een 1A premie behaald. En het jaar daarna nog een 1e premie, dagkampioenschap en het Superster predikaat. Ondertussen is hij ook nog gewoon lief wollie bollie kinder pony, knuffel beest en dekhengst tussen dat alles door.

Benno: dressuur M+13, vaardigheid Z+14 en Sport-AA ☆ Deedee: dressuur M+13, vaardigheid M+0 en prestatie sport-A
http://www.staldenci.nl

*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik

Sjonniej
Berichten: 17527
Geregistreerd: 21-05-03
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-04 19:02

kimmy schreef:
Verder vinden mensen het wel indruk wekkend wanneer ik vertel (wanneer Mirk half ligt te slapen Haha!) dat Mirk gevangen is uit het wild

Hardy (is nu verkocht) komt ook oorspronkelijk uit het wild. Mensen waren helemaal van slag af als je dat vertelde: Het is nu een pony die geen stap verkeerd (of teveel) doet Knipoog

Een goede kennis (tevens instructeur als we er zelf niet meer uitkomen) van ons zit al een jaar of 30 in de handel. Als we een nieuwe pony zoeken gaan we naar hem toe, even een praatje wat we willen, kwa hoogte, kleur en wat het moet worden; alles een beetje kunnen of 1 ding onwijs goed kunnen en de rest minder.
Na een paar weken heeft hij er 1 gevonden, dan gaan we daarmee aan de slag, als het toch niet werkt dan geven we hem terug aan die man en zoekt hij er een nieuw huisje voor en meteen een pony die er ongeveer gelijk aan is.

fancylover

Berichten: 2870
Geregistreerd: 06-04-03
Woonplaats: Opperdoes

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-04 19:28

_Margarita_ schreef:
Fancy,

Mijn opa moest voor een kennis een paardje 'kopen' en dan naar de slacht brengen. Fancy dus. Fancy was namelijk al een paar keer hoefbevangen geweest en die dierenarts had haar afgekeurd.
Mijn opa moest hem toen maar kopen zodat het meisje waarvan hij was dacht dat hij in goede handen terecht zou komen, maar in werkelijkheid zou hij naar de slacht gaan. Fancy was toen 16 jaar.
Ik mocht toen mee met me opa om naar Fancy te kijken, want me opa vond het toch zonde om dat paardje naar de slager te brengen, want op dat moment zelf had hij nergens last van!
Het was liefde op het eerste gezicht, ik kon dan nog wel niet rijden (was 6 jaar en wist eigenlijk niets van paarden, had wel een shetlander maar die gooide me dr eigenlijk altijd af), toen 4 lessen gehad op een manege en de rest mezelf zo redelijk mogelijk aangeleerd. Fancy en ik waren een echt team. Op een gegeven moment werd ze opnieuw hoefbevangen. Zoals iedereen wel weet gaat het bij hoefbevangen om het hoefbeentje in de hoef. Mijn opa ging bellen naar zijn broer in Canada (hij zit in de paarden, hij fokt quarter horses)
Die gaf ons als advies: sla met een hamer op het puntje van de hoef. Niet zachtjes, maar een flinke mep! Je heb dan een kleine kans, dan wanneer je precies goed sla je het hoefbeentje terug sla op de goed plaats.
En dat hebben we toen ook gedaan! En het is echt waar, Fancy liep weer meteen goed.
Ik kreeg zelf een ander pony, en me zusje ging op Fancy rijden! Ook die 2 waren voor elkaar gemaakt.
Alleen afgelopen winter, werd Fancy erg ziek. Ze had weer iets aan haar benen, dit keer geen hoefbevangheid. Haar hoeven waren helemaal warm. Ze kon ook bijna niet meer lopen en amper overeind komen.
Toen hebben wij besloten om haar af te maken... Dit omdat ze op die manier niet meer hoefde te leiden.
Fancy is 26 jaar geworden..
Dus ze heeft uiteindelijk nog 10 jaar lang een prettig, gezellig en gezond leven gehad bij ons!
mijn zusje hier op bokt heeft haar naam ook naar Fancy afgeleid. Namelijk Fancylover. voor foto's kun je altijd in haar profiel kijken!

JAAA zo zijn we aan fancy gekomen!! Lovers Lovers Lovers k heb genoeg foto's in me profiel staan hoor!!

† Fancy & Marco & Binkie † ik zal jullie nooit vergeten!!
Lancelot van het Rozenhof http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=198&t=1796395

Brendageene
Berichten: 1495
Geregistreerd: 12-07-03
Woonplaats: Den Bommel

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-04 23:18

ja zo eentje ben ik Haha!

Toen ik 9 jaar oud was gingen wij op vakantie naar ponypark collendoorn (bij slagharen) daar gingen we al jaren heen. Toen stond daar een witte grote shet, die heeeeel wild was met rijden en toen hadden mijn zus en ik hem getemd Clown

Na de vakantie kregen we te horen dat we een eigen pony mochten. We mochten een groot rijpaard (kwpn, 3 jaar, leuke papiertjes) maar wij wilde die shet uit collendoorn *LOL*

Dus mijn moeder, ok, als jullie een shetje willen dan krijgen jullie toch een shetje ipv een rijpaard OK dan! maar helaas, Collendoorn verkoopt geen pony's, want dan zou na elke zomer het park wel leeg zijn Verdrietig

Dus toen had mijn moeder het geniale plan om naar de VARA een brief te schrijven. Toen was er een programma op de radio dat heette: 'heb je een wens, schrijf naar de VARA'. Dus voor mensen die iets graag willen maar dat op de normale manier niet kunnen krijgen Schijnheilig

En toen op een middag, toen we tussen de middag thuis waren van school (zat nog op de basisschool destijds) werden we gebeld door Jack Spijkerman himself, wij mochten Blancie kopen!!! (voor 1000 gulden, een shetje van 12 jaar Cool ) Was een hoge uitzondering en zo zijn wij de enige in Nederland in bezit van een slagharen ponypark pony. Dit was allemaal een verassing voor ons, mijn moeder had dit allemaal in het geheim gedaan Haha!

Mijn moeder had trouwens een foto opgestuurd van die wilde shet, maar dat was dus echt een wat jongere pony en ze hebben ons dus een andere witte meegegeven (pennymeisjes proof ) Toen zijn we daar gewoon ingetrapt, pas jaren later toen we nog eens goed naar de foto's keken, bedachten we dat het toch niet dezelfde pony was Blond

En nu 10 jaar later (op 17 juli 2004 heb ik mijn jubileum met dat hartendiefje Lovers ) is hij nog steeds mijn nummer 1! Ik heb die uitzending op de radio op band staan, ik krijg kippenvel als ik dat bandje hoor, want wij waren door het dolle heen dat we een eigen pony kregen OK dan!

En de eerste maanden dat we hem hadden, stopte er regelmatig mensen bij de wei: 'dat is toch de pony van de radio?, ik wil hem van je kopen voor 3000 gulden Verward (mensen hadden ook geen verstand ervan hihi)' maar ja hij gaat voor geen goud weg...

StalDoorstap

Berichten: 6635
Geregistreerd: 19-04-02
Woonplaats: Zundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-04 23:57

Toen ik Mozart in de wei zag staan als 3/4 jarige dacht ik: wat een prachtig paard .Zon paard krijg ik nooit.

Totdat de eigenaar kwam vragen of wij hem wilden doorrijden, want t inrijden ging niet helemaal goed en hij kreeg te weinig aandacht.

Daarna wilde de eigenaar hem aan ons overdoen.

Ik kocht hem op afbetaling, toen! Haha! Bloos!
Dat is nu 12 jaar geleden.

Deken? Zadel? Paard? Pony?

http://www.staldoorstap.com

Amy77
Berichten: 11221
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Op de mooiste plek in Drenthe :)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-04 00:53

Nou Gossiemijne hebben wij eerst verzorgd en kende de eigenaar niet(ja klinkt raar en dat was het ook), de officiele verzorgster ging ermee stoppen, dus wij kwamen voor de kosten te staan. Opeens kwam de vrouw van de griezelige eigenaar met een paar meiden van manege Pampushout(Almere) en zadelde Gossie op en die meiden mochten er een voor een op..Kwaad dat we waren, haha. Toen kwam de eigenaar vertellen dat Gossie naar de slacht zou gaan, want hij had Gossie als het ware verloren tijdens een gokspelletje tegenover zn Porsche. Hij moets zn Porsche geven en daarvoor kreeg hij Gossie en nu wilde hij van hem af, want zn dochter wilde geen paard. Nou wij wilde hem wel en toen hij dat doorkreeg werd de prijs zo hoog dat we hem niet konden betalen. Wij janken als een gek, wat nu?? Gelukkig voor ons had die man geen goede naam bij de staleigenaar en die heeft een abusslot om de tralies gedaan en het sleuteltje moesten wij elke dag ophalen bij hem(achteraf levensgevaarlijk, er zou maar brand zijn uitgebroken of wat dan ook). De eigenaar werd het zo zat dat hij na een tijdje akkoord ging met ons bod..De gelukkigste pennymeisjes waren we toen op de wereld en nog steeds!

Zelfst. werkende hoefsmid met jaren ervaring (opleiding in Zwolle gevolgd) en veel geduld. Werkzaam in provincie Drenthe, Flevoland en Z- Friesland, van mini's, belgen, hengsten, opfok, gespecialiseerd in gangenpaarden

esther82

Berichten: 2160
Geregistreerd: 02-06-03
Woonplaats: Bennebroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-04 07:40

Ik zou zeggen: lees mijn profiel, kan haast niet meer Penny! Toch blijven het feiten, en ik heb er geen spijt van.

...

Cars

Berichten: 1929
Geregistreerd: 29-12-02
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-04 10:35

Ik win de Penny beker Haha! ....

Kort samengevat:

Ik bel voor een Tinker>ga kijken (spontaan verliefd),hoor het verhaal aan over niet te rijden,bang,nooit zadelmak te krijgen(nog steeds verliefd)>2 dagen later opgehaald in ruil voor een bos bloemen en een doos bonbons Vriendjes zijn? .......

Hoop ellende gehad MAAR hij is zadelmak en ik rijd erop

Nadir

Berichten: 11234
Geregistreerd: 12-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-04 11:41

Ik heb ook een pennymeisjesverhaal... Haha!
Om het pennygehalte hoog te houden heb ik de smiley's er erxpress bijgezet... Oh ja, het gaat wel om de shet van mijn vriendin, niet om Loeske van mij... Haha...

Citaat:
Op 5 december 2003 gingen mijn vriendin en ik naar het tuincentrum, om een kerstboom te kopen.
We kwamen terug met een..... pony... *LOL*
Ze hadden daar een kerststalletje gebouwd, met jonge geitjes, kalfjes enz. Daar stonden ook 2 minishetlanders, 1tje met een veulen en een muildiertje... 1 kleine shet was verstoten door de groep... En wij vonden dat... je raad het al... Sielug...
We hebben dus de eigenaar opgezocht, en voor een zacht prijsje mochten we de kleine mee nemen... *LOL* Mijn vriendin was namelijk al een poosje op zoek naar een klein gezelschaps beestje voor haar paard.
De dagen die daarop volgden, zijn wij druk bezig geweest boomstammetjes en ander hout te verzamelen, om een stalletje voor hem in elkaar te flansen... Lovers
Het tuincentrum werd ondertussen helemaal gek van ons, omdat wij elke dag bij die kleine in zn hok stonden... Lovers We hadden zelfs al een naam voor 'm, Papachico... Lovers
"Ahhh wat issie lief..." Lovers "Moet je die voetjes zien..." Lovers "En dat snoetje..." Lovers
Toen kwam de dag dat we hem mochten ophalen... Het probleem dat wij gelijk zagen was... Er zat geen deurtje in zijn stalletje... Maar daar wist de meneer van het tuincentrum wel een oplossing voor... Hij tilde de kleine uit zijn hok, en zette 'm zo op de grond neer... *LOL*
Nu loopt hij dus als mascotte bij ons los op de dam, gaat hij af en toe de wei in, of staat hij ineens in de woonkamer bij mijn vriendin, of rent hij achter de honden aan... *LOL*

Dit is trouwens de pony die ik steenvast Barbie noem, omdat hij maar maximaal 70 cm wordt... Haha!
En hij is tegelijk met mij jarig, hij is 17 april 1 jaar geworden...

~ The world is a book and those who do not travel read only one page ~

KozieZ

Berichten: 7741
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-04 12:01

echt een mooi verhaal weet ik niet, maar het was wel een heftige week.

Het begon op donderdag: sollicitaitegesprek. Ik ben toen meteen aangenomen op de school waar ik nu nog werk. Na het gesprek werd ik even rondgeleid en nog voor de rondleiding kon beginnen, werd ik alweer terug gehaald en werd gezegd dat ik aangenomen was. Afgesproken dat ik de woensdag erna terug zou komen om de klas alvast te zien en de methodes te bekijken.

zaterdag: uit geweest en mijn vriend "ontmoet" ik had hem wel al vaker gezien maar dit was de eerste avond dat we echt met elkaar praatten.

zondag: eerste date met mijn vriend

dinsdag: ik kwam op stal om even te kijken wie er allemaal waren, toen ik hoorde dat de handelaar die voor mij zocht 2 paarden had staan die misschien iets voor mij waren. Ik opgebeld en een afspraak gemaakt dat ik de volgende dag zou komen kijken.

woensdag: eerst naar de basisschool en daar iedereen ontmoet van het team. Toen even mee geweest naar de kampplaats waar op dat moment groep 8 kamp had. Vandaaruit doorgereden naar de handelaar en eerst naar een bruin paard gekeken. Daar had ik geen klik mee. Toen door naar de tweede: Prisca dus... meteen contact en eigenlijk al meteen een heel eind om... Iemand van die stal heeft haar toen voorgereden en dat zag er allemaal goed en braaf uit. Vast naar de prijs gevraagd en afgesproken dat ik 's avonds met mijn instructrice terug zou komen en dat ik haar dan zelf zou rijden. Naar huis, omgekleed en naar stal. Eerst nog gewoon zelf les gehad met een paard van de manege (pensionpaard). Snel avondeten en terug om Pris te gaan proefrijden. Dat ging meteen lekker. Ik wilde ook weten of ze een beetje rustig sprong, zodat ik dat zelf ook nog eens kon doen en in plaats van dat iemand anders met haar sprong, werd ik voor het blok gezet en heb zelf met haar gesprongen. Ook dat ging fijn. Met handelaar afgesproken dat ik het even met mijn ouders zou overleggen en dat ik de volgende dag terug zou bellen. Nog even over een zadel gepraat en heel toevallig werd er net een Ainsley gebracht. die wilde ik dus.

donderdag: om half negen 's ochtends opgebeld dat ik haar kocht.

vrijdag: diploma-uitrijking pabo en feest waar ik voor het eerst met mijn "nieuwe" vriend naar toe gind

zaterdag: Prisca werd thuisbezorgd. direct van de vrachtwagen af opgezadeld en ben gaan rijden...

dus in een week: een baan, een vriend en een paard!!! Alledrie nog altijd aanwezig en dat laten we ook maar zo...

dat is best lang geworden, maar ach


Feetje

Berichten: 11126
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Het zonnige zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-04 12:19

Hier geen penny verhaal.
Ik heb Tervano "gewoon" gekocht (ofja, m'n ouders dan).
Maar toch voelt het wel Penny achtig aan, als je ineens een paard hebt dat van jezelf is...

Met Katanja (1e paard) heb ik wel een soort van Pennyverhaal beleefd.
Ik poetste haar al vaker op stal, omdat zij het arme, zielige, magere paardje was.
Op een dag kregen we dus te horen dat ze de volgende ochtend opgehaald zou worden om naar Italië te gaan (3x raden...).
Toen ben ik met m'n vader het halve dorp rondgereden, opzoek naar die vrouw waar ze nog van was.
Uieindelijk had de stalbaas het telefoonnummer gevonden van de handelaar waar ze inmiddels aan verkocht was.
Die man gebeld, prijs afgesproken.
De volgende ochtend is hij het zadel, hoofdstel en een deken komen brengen.
Toen zijn we voer gaan halen, poetskist mee en hebben we haar stal uitgemest.
Er kwamen 6 boordevolle kruiwagens mest uit (:(:)).

En al die tijd liep ik met zo'n Haha! big smile rond Haha!

Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht ;)

MelanieS

Berichten: 1044
Geregistreerd: 29-11-03
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-04 14:22


"Wat een Tinker Enormus Reusachtig!" :P (LilianR)
Een groots paard is niet meer. Kieran of Oz 28.08.2014

xtostarlight

Berichten: 9229
Geregistreerd: 03-02-03
Woonplaats: Best/Boskant

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-04 18:16

Sja Starlight stond gewoon in de vondst. Ging ook wel vreemd, ik wilde namelijk per se een haflinger, of nog liever een fjord. Echt ontzettend veel rotbokken tegengekomen, maar niet opgegeven. En toen stond daar de advertentie van starlight.. Naja als het niet in de buurt van mn tante was geweest, had mn moeder nooit opgebeld om te vragen of mn tante dat paard toevallig kende.. en dat was zo.. Haha! Ze dacht wel dat het niet echt iets voor mij zou zijn (te snel, kon er ineens heel hard vandoor gaan en had moeite met galop) Maar toch maar gaan kijken, hoewel mn moeder er al een hard hoofd in had.
We reden langs de wei en ik zag dr gelijk staan, hm niet echt mijn type paard, oh die is echt niet zo mooi eigelijk Bloos, ooh en wat een hangbuik Bloos
Maar ze werd geborsteld (nodige gesjagerijn als je bij dr hoofd kwam, kusjes geven mocht niet) en opgezadeld, voorgereden en toen ikke Nagelbijten / Gniffelen
Omdat ze HEEEEL hard galopeerde durfde ik dat niet te proberen, maar verder ging het wel redelijk, hoewel veel te snel allemaal maar ja.

Eigelijk was alles, maar dan ook echt alles fout, rijden zou een groot probleem worden, paard wilde niet geknuffeld worden, zag er niet op dr allerbest uit (wat is uiterlijk nou?), maar ze zou NOOIT echt nooit gewoon iemand pijn doen. En ik was verliefd, ergens dan, ver weg. DAT zou mijn paardje worden, wist ik meteen eigelijk.

Maar goed, haar dus gekocht, echt, het werd een ramp! Ik durfde in het begin al niet los, durfde niet meer te draven,Stilstaan was stijgeren, achteruit was helemaal flippen. over galop werd al niet eens gesproken (had ik bij de 2e keer proefrijden gedaan... en toen dacht ik: ik wil haar hebben, met of zonder galop) maar ik was dolgelukkig met haar Lovers
Knuffelen kon ook niet, zo gauw je bij dr hoofd kwam kreeg je een kopstoot en als je je armen om dr nek sloeg probeerde ze te bijten.

Ik heb serieus net zo lang om dr nek gehangen tot ze het toeliet, ik heb net zolang met dr geknuffeld tot ze dat ook toeliet. Met rijden heeft het echt heel lang geduurd, maar het is allemaal goedgekomen! Allemaal!
Achteraf gezien was alles te verklaren, had ik TOEN geweten dat het een draver was was het allemaal zo veel makkelijker gegaan. Dan had ik me kunnen aanpassen, had ik een reden voor haar gedrag.

Sja de meeste mensen zouden haar niet gekocht hebben, maar ik heb nooit 1 seconde spijt gehad, ze is altijd mijn meissie geweest en dat zal ze altijd blijven!

xtostarlight

Berichten: 9229
Geregistreerd: 03-02-03
Woonplaats: Best/Boskant

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-04 18:19

T zal best een pennyverhaal zijn, maar daar heb ik zo'n ongeloofelijke scheit aan! Starlight is alles voor me, en zo is het gegaan.
Het allermooiste aan alles zijn die mensen, die toen riepen: wat moet jij met ZO'N pony, dat is niks voor jou, blablablaaaat , die roepen nu om het hardst: Wat knap dat je dat met haar bereikt hebt, ooh wat is het toch een brave pony he... Daar kan ik nog steeds kwaad om worden. Het is MIJN paard, en ik ben degene die beslist of het wel of niet iets voor mij is. Ze is nu het perfecte paard voor mij, en ergens wist ik dat toen al schijnbaar, want anders had ik haar nu niet gehad.

StalDoorstap

Berichten: 6635
Geregistreerd: 19-04-02
Woonplaats: Zundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-04 22:49

Prachtig verhaal, Starlight........ Pling

Deken? Zadel? Paard? Pony?

http://www.staldoorstap.com

Diddles
Berichten: 371
Geregistreerd: 04-07-04
Woonplaats: Paarden Land

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-04 23:29

Ik ben aan DINKY ( R.I.P.) gekomen door hem te ruilen voor een gsm telefoon.[/b]

Speechless

froukje2
Berichten: 225
Geregistreerd: 14-01-03
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-04 10:08

Ook hier een penny verhaal, wij hebben ons friese merrie namelijk GEWONNEN.
Een fokvereniging hier in de buurt verloot elk jaar een 2premie fries merrieveulen.
Wij kopen ook elk jaar lootjes, en ja hoor, 4 jaar geleden kregen wij een belletje dat we de winaar van de hoofdprijs waren.
We hebben het een heel weekend gevierd Haha! .
Wietske is inmiddels ster met een 1ste premie, moeder van een prachtige zoon en weer drachtig.
En we zijn nog steeds dolblij met ons prijsje.

Eigen paard is goud waard.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CharxHebe, eefj33, egnie, Googlebot, loveskiara, Pg2409, stoer en 10 bezoekers