Nou lekker is dat! :( *ben echt kwaad!)

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Faline

Berichten: 7112
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Nou lekker is dat! :( *ben echt kwaad!)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-06-04 10:04

Boos! Kom ik vanochtend beneden, blijkt dat er vannacht een paard los op t erf heeft gelopen. Iemand (we weten nog niet zeker wie, maar hebben wel een vermoeden, maar we moeten nog even vragen) heeft dat beest gisteravond op stal gezet maar weer eens de deur niet op de grendel gedaan. Dus dan kun je zon deur als paard zijnde ook zo openschuiven. We hebben er 1000X op gehamerd, DOE DE DEUREN GOED DICHT, MET DE GRENDEL EROP! Stoom uit je oren
Maar nee hoor, een of andere onnozele heeft de grendel er weer eens niet op gedaan..!
Dus vannacht is onze hele tuin omgeploegd (want ook de buitendeuren stonden open, maar ja das geen probleem wanneer een staldeur gewoon goed dicht zit) Overal gaten, alles is aangevreten, de groente tuin is platgestampt, gewoon een dikke ravage!!!!!! Stoom uit je oren
En we wonen hier nu 3 jaar en mn ouders hebben dus alles zelf mooi opgenknapt enzo. Dus de tuin was net weer helemaal netjes, waar ze heel veel werk van hebben gehad. En in 1 nacht is t helemaal verprutst!!!!!!!!!!! Stoom uit je oren
Ik kan er ZO kwaad om worden, vind het echt sneu voor mn ouders!
Echt de hele tuin ziet er niet meer uit! Huilen
En daarnaast wonen we ook nog eens langs een drukke autoweg, dus t paard had ook nog zo de weg op kunnen gaan! Boos!
We hebben dus 2 pension klanten staan, Lindy en een oudere vrouw. Nou was t Lindy dr paard die los was (wat ook nog eens k*t was, want die is hoefbevangen en mag helemaal niet zoveel eten) en we denken dat die oudere vrouw de stal niet goed heeft dicht gedaan. Verder wel een hele aardige vrouw, maar ook niet altijd even helder. En t stomme is, als t iemand anders was geweest hadden mijn ouders zeker zoiets gehad van je helpt maar met die tuin weer goed te krijgen. Maar tegen die vrouw zullen ze dat niet snel zeggen. En daar kan ik me ook best kwaad om maken, ik bedoel of t ik of Lindy t nou was geweest of die vrouw, we zouden alle 3 even schuldig zijn geweest. Maar ja das een volwassen vrouw en daartegen ga je niet snel tekeer... Maar ja we zien wel hoe t afloopt. Iig ben ik nu ff zo ongelofelijk kwaad!! Stoom uit je oren

Wat trouwens wel heeeel vaag is, is dat niemand haar vannacht of vannochtend weer binnen heeft gezet Verward Maar ze stond wel weer binnen, dus het moet dan een vreemde zijn geweest die dr weer binnen heeft gezet, óf nog onwaarschijnlijker is dat het een ander beest of paard is geweest??????
Laatst bijgewerkt door Faline op 26-06-04 10:09, in het totaal 1 keer bewerkt


Morticia

Berichten: 181
Geregistreerd: 18-06-04
Woonplaats: den haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 10:06

sooooooooooooo, dat is echt erg ja! ik zou ook kwaad worden, kan keer gebeuren, maar degene die de deur niet goed heeft dichtgedaan mag het tuintje wel even oplappen vind ik Knipoog
op dat moment is die persoon verantwoordelijk, ja toch?

Lang leve je vrijheid van meningsuiting Knipoog

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17804
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 10:08

Ik vind het ook de normaalste zaak van de wereld dat ze even helpt met d etuin. Het is ook haar verantwoordelijkheid.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Faline

Berichten: 7112
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-06-04 10:14

'even' oplappen zal ook niet gaan, het is écht een dikke ravage en t ergste zijn de gaten in t gras, die krijg je er niet even zo 1,2,3 weer uit, dan moet je wel bijna de tuin weer omploegen en opnieuw inzaaien Boos!

soesie

Berichten: 388
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 10:31

Als het paard weer op stal stond, en niemand heeft haar binnengezet, hoe weten jullie dan dat het DAT paard geweest is?
Omdat je je nu ook afvraagt of het geen ander dier is geweest.
Of ben ik blond en snap gewoon het verhaal niet??

Joets

Berichten: 1630
Geregistreerd: 08-05-03
Woonplaats: Horst

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 10:33

Tja, het blijft banketstaaf natuurlijk.
Maar als het paardje weer gewoon in de stal stond? Kan het dan niet een ander paard zijn geweest dat helemaal niet bij jullie staat?
Of nog een ander dier?

Als dat zeker niet het geval is maken jullie er toch gewoon een gezellige dag van om met z'n allen de tuin op te lappen?

Bovendien als er paardjes bij jullie in pension staan, is het misschien goed om iedere avond voordat alle lampen uit gaan even na te kijken of de stallen goed dicht zijn.

Of, wat ook helpt.. langs het slot plak je een papiertje (wel opvallend) met daarop dat ze het slot goed dicht moeten doen.

Is bij mij op het werk ook met dingen die wel eens vergeten worden. Erlangs hangt een papiertje, dat lees je dan automatisch, of als je het ziet hangen denk je er al aan!

Succes met alles nog in ieder geval!

Joets: Ook wel bekend als SuperKrabbelJoets. Haar pb-box staat altijd voor u open als u behoefte heeft aan een luisterend oog of lezende oortjes. Bovendien biedt ze u graag hulp bij het opstellen van mailtjes en krabbels waar u zelf niet meer uit komt. Hierbij moet melding gemaakt worden van het feit dat ze zelf redelijk impulsief is en totaal niet spoort. Wanneer u zelf dat talent niet bezit kunnen haar acties en mails als schokkend ervaren worden.

taverno

Berichten: 4060
Geregistreerd: 29-07-03
Woonplaats: Zoetermeer Tence in Stompwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 10:48

Ik vind het ook wel een beetje vreemd verhaal.Hoe weet je of dat paard het wel geweest is als hij weer binnen staat.
En ik vind als jullie paarden in pension hebben staan ook jullie verantwoordelijkheid om de boel `s avonds na te lopen.Dus kan je wel boos doen maar het is ook jullie verantwoordelijkheid.
Zelfs onze stalhouder loopt iedere avond ruim 60 boxen na,zelfs al komt hij midden in de nacht thuis.

Het was mijn bedoeling om slapend rijk te worden maar ik kan de slaap niet vatten.
www.staldegroenemeer.nl

Morticia

Berichten: 181
Geregistreerd: 18-06-04
Woonplaats: den haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 10:48

natuurlijk is het niet 'even' opgelapt, maar hulp scheelt al een hele boel en de intensie om te willen helpen is ook al troostend, denk ik. maar eerst moet je er nog achter komen wie de stal niet goed heeft dichtgedaan, of niet?
en die persoon: wat voor iemand is dat dan? een verzorgster ofzo? dan zou je kunnen stellen dat die persoon de verantwoordelijkheid niet of minder krijgt. weet niet wat voor iemand het is, hoe oud, iemand met verantwoordelijkheidsgevoel, want dat moet ook meegerekent worden denk ik.
in ieder geval sterkte en ook al is je tuin naar de ****, het KAN gefixt worden en ik hoop dat die persoon ervan heeft geleerd!!!

Lang leve je vrijheid van meningsuiting Knipoog

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 11:01

Als zij idd die staldeur vergeten is dicht te doen, is dat een behoorlijk stomme fout van haar en is het imo niet meer dan logisch dat ze ook even helpt met de boel weer oplappen.
Maar zoals hierboven al enkele keren is gezegd, zou ik als ik jullie was idd 's avonds voor je naar bed gaat even alle stallen langslopen. Ik verwacht eigenlijk als ik mijn paard ergens in pension zet sowieso dat die voor de nacht even nagelopen worden, er zal er maar net één met koliek oid staan.
Bovendien (ik weet niet hoe het erbij jullie uitziet) zou ik eens kijken naar de mogelijkheid om een hek voor de weg te plaatsen, zodat ze nooit zomaar de weg op kunnen lopen.....

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Faline

Berichten: 7112
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-06-04 11:06

Ja jullie hebben gelijk wat betreft dat wij er ook nog langs hadden moeten lopen. Meestal is dat ook het geval, maar nu was die vrouw later dan dat wij ons laatste rondje hadden gedaan. En meestal laat zij de boel ook wel redelijk goed achter. Dus als zij het was, was het gewoon een stomme fout. Maar dat betekend niet dat zij er geen verantwoordlijkheid voor had. Zij heeft er dan net zoveel schuld aan als ieder ander!
Maar het is ook nog niet 100% zeker of zij het was. Maar de meest logische verklaring is wel dat het paard van Lindy los liep, omdat zij de boxdeur niet goed dicht heeft gedaan. En dat een vreemde Rinkja (het paard) weer in de stal heeft gezet. En de hoef afdrukken lijken ook te kloppen met die van Rinkja.

Andere minder logische versie is dat het een ander paard is geweest. Scheve mond
Maar het kan wel. We wonen op een boederij, met allemaal land er omheen waar jonge paarden staan en onze buren zo'n 500 meter verderop hebben ook nog een paard. Maar die staat ook altijd binnen dus dat kan ook niet.

missnynke

Berichten: 8480
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 11:10

je vraagt een jongere of die mee wil helpen, maar van zon oudere vrouw kun je verwachten dat ze het zelf aanbiedt.
Ik zou het aan haar uitleggen wat er gebeurd is, en de gevolgen er flink zielig bij kijken Knipoog dan biedt ze vast wel een oplossing aan Knipoog

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 11:11

Maar waarom kan het niet een ander paard bij jullie van stal geweest zijn? Die eveneens door een vreemde binnen gezet is? Ik snap de redenatie waarom het Rinkja zou moeten zijn gewoon nog niet helemaal, geloof ik Verward

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Faline

Berichten: 7112
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-06-04 11:38

Rinkja was de enige die op stal stond.

Maar het mysterie is al opgelost.
Het waren de 3 andere paarden die in t land stonden. En dit kan eveneens de schuld van die vrouw zijn geweest, want zij heeft haar paard als laatste weer in het land gelaten. En misschien t hek niet goed afgesloten. Maar het kan ook zijn dat de paarden het hek op een onmogelijke manier hebben opengemaak. Maar dat zou ook vreemd zijn want ze staan al meer dan een jaar met deze hekken in t land, dus dan zou dat al eerder gebeurd kunnen hebben.
Maargoed. Vannacht zijn hier 2 politie mensen geweest om de boel weer te vangen. (2 bekenden ook nog Scheve mond) En net kwamen 2 anderen dat nog even melden hier.
Iig nemen we nu extra maatregelen, we gaan er ook nog een ketting omheen doen.
(En ja het zou ook nog zo kunnen zijn dat iemand anders ze vannacht heeft los gelaten maar dan moeten ze ook helemaal op t erf komen, dus dat is wat vergezocht, maar t zou kunnen)

missnynke

Berichten: 8480
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 11:42

sommige paarden zijn erg goeie uitbrekers hoor, maar als zij zelf zijn uitgebroken merk je dat komende week wel weer Knipoog
en iig even overleggen met die mevrouw..

Morticia

Berichten: 181
Geregistreerd: 18-06-04
Woonplaats: den haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 11:43

maar bewijs heb je niet, want het paard stond gewoon in zijn stal met het klepje dicht, toch? ja, de tuin is kapot, maar het enige waar je je aan vast kan houden is aan de hoeven, of die hetzlefde zijn, niet of ze overeenkomen maar hetzelfde zijn! en anders vragen aan die vrouw en die ander en kijken of ze inderdaad het vergeten zijn...
misschien kan het gebeuren en was het een foutje en zal het de volgende keer niet meer gebeuren maar als dat wel zo is, dan mag ze zowiezo meehelpen vind ik...maar goed, dat is mijn ding. en aan de andere kant kan zij het niet helpen dat jullie je tuintje zo mooi maken terwijl er paarden staan Knipoog
maar bewijs heb je niet! en dan was het wel heeeel toevalig dat er een vreemde net langsliep, het in het donker zag en zomaar een paard (durft) binnen te zetten. dus lijkt eerder te wijzen op iemand die zijn paardje bij jullie heeft uitgelaten en later merkte dat ie er niet meer was, toen is gaan zoeken en hem bij jullie vond en weer heeft meegenomen! ofzo....

Lang leve je vrijheid van meningsuiting Knipoog

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 12:06

Dan weet je nu iig wat er gebeurd is, dat is wel fijn Lachen

Tja, even met haar praten kan geen kwaad natuurlijk, maar het is niet onmogelijk dat de paarden zelf uit gebroken zijn. Ik heb weet ik hoe vaak een boze staleigenaar over me heen gekregen, omdat mijn paard weer eens uitgebroken was en ik de stal dus wel niet goed dicht gedaan zou hebben. Tja, hij maakte het toch echt zelf open en was hier helaas heel creatief in Lips are sealed Is de stalhouder overigens later ook achter gekomen Knipoog

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Lindy

Berichten: 6038
Geregistreerd: 07-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 12:43

ZO DUS IK WERD EENS EVEN VALS BESCHULDIGD?? Tong uitsteken

Janke, over die hoefafdrukken... daaraan zag ik juist meteen dat ze van Goldy waren... Tong uitsteken Oke, er waren ook grotere, maar de kleine met de hoefijzers vielen ook goed, dus dan vraag ik me af hoe goed jij naar de afdrukken gekeken hebt. Tong uitsteken

En waarom zou een paard eerder uit een box ontsnappen dan uit een weiland? Tong uitsteken

Maar goed, het was dus NIET Rinkja Clown
Rinkja was juist de enige die niét los is geweest Knipoog

Rinthoron

Berichten: 113
Geregistreerd: 17-06-04
Woonplaats: Rhenen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 12:59

hm okeeee
huur een detective in Clown Knipoog

Steed, mijn superhaf!! :D
Rust zacht lieve Toots

Lindy

Berichten: 6038
Geregistreerd: 07-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 13:04

Rinthoron, het is al opgelost. Knipoog

Zoals je hierboven kunt lezen was het niet Rinkja, maar zijn hun eigen losgebroken uit het weiland. Waarschijnlijk heeft de vrouw die ook een paard daar op stalling heeft het hek niet goed dicht gedaan.

Faline

Berichten: 7112
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-06-04 18:52

Lindy schreef:
ZO DUS IK WERD EENS EVEN VALS BESCHULDIGD?? Tong uitsteken

Janke, over die hoefafdrukken... daaraan zag ik juist meteen dat ze van Goldy waren... Tong uitsteken Oke, er waren ook grotere, maar de kleine met de hoefijzers vielen ook goed, dus dan vraag ik me af hoe goed jij naar de afdrukken gekeken hebt. Tong uitstekenIk had eerst alleen die grote gezien, die leken erg op die van rinkja, maar dat zijn die van Romy geweest. Clown

yentel90

Berichten: 165
Geregistreerd: 15-10-03
Woonplaats: Dwingelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 19:48

zo he dat is niet niks ik snap heel goed dat je kwaad bent!! het paard kan er niks aan doen maarja dan heb je nog een verprutste tuin en dat paard is nog hoefbevangen ook tjonge jonge wat een gedoe.

HanOveranenClub!! voOr alle hanOveranelOverS Lovers
viewtopic.php?f=34&t=373241
De rOze fan Lovers
viewtopic.php?f=34&t=373243
Y,,, Lovers

MSDH

Berichten: 209
Geregistreerd: 04-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 21:25

best sneu voor je ouders!! maja zo'n tuin knap je zo wel weer op!! mazzel dat er niksm et het paard gebeurd is!!! zijn nl. niet van die leuke grapjes als ze ineens los zijn!! bij ons op stal hebben we best vaak paarden 's nachts los zijn! meestal is het een onschuldige manegepony maar het is ook wel een keer gebeurd dat er een merrie en hengst los zijn gekomen..... t resultaat: een schattig merrieveulen!!! gelukkig zijn bij ons de stallen 's nachts afgesloten dus ze komen niet ver maar het blijft gewoon gevaarlijk!!!!
veel succes met de tuin...!!

Lindy

Berichten: 6038
Geregistreerd: 07-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-04 21:40

yentel90 schreef:
zo he dat is niet niks ik snap heel goed dat je kwaad bent!! het paard kan er niks aan doen maarja dan heb je nog een verprutste tuin en dat paard is nog hoefbevangen ook tjonge jonge wat een gedoe.


Het was niet Rinkja, het paard dat hoefbevangen is...

Later bleek dat er iets te snel conclusies zijn getrokken, maar goed, dat staat al meerdere keren uitgelegd in het topic. Dromen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: darkadia, Emerald, jjbm, Prince, stoer, Vagabondo, Yahoo en 20 bezoekers