Peesblessure... (vervolg)

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Angeliek
Berichten: 4948
Geregistreerd: 20-01-02

Peesblessure... (vervolg)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-05-04 22:47

Twee weken gelden stond mn paard in de paddox met peesbeschermers aan, en naast de paddox is de springweide, waar mensen aan het springen waren. (niet de mensen zelf, maar met paard Tong uitsteken)
En dat vond Torro een aanleiding om ook maar eens flink te gaan springen. Dus ik haal hem binnen, en hij is kei kreupel, ik dat hele been afvoelen, tot aan onder de knie en toen voelde ik opeens een supergrote schiffel. 2 dagen later nog niet beter, dierenarts erbij.

die vertelde dat ik 2 weken moest stappen, en daarna zou een peesscan worden gemaakt. Ze zou mij over 2 weken bellen voor een afspraak. Want de pees zou ook mogelijk geraakt zijn, en er kon ergens een breuk zitten.

twee weken later: Niet gehoord van de dierenarts, zelf maar even gebeld voor een afspraak. wat blijkt: er komt een vrouw uit belgie, en die is gespecialiseerd in peesscannen, blablabla, maar die komt pas eind volgende week.
Zolang wou ik mn paard niet meer op stal laten staan. dus een meisje bij mij op stal is dierenartassistent, en die regelde de volgende ochtend even een afspraak, en de dierenarts kwam die zelfde ochtend nog,
Peesschan gemaakt, alles leek goed. Niets beschadigd, de schiffel zat op een plek waar het niet kwaad kan. Nog even een buigproef, en de dierenarts kneep in zn pees, en dat deed hem zeer. Dus hij is nog wel gevoelig. daarom mag hij 2 weken niet van stal, ook niet om te stappen, en darana mag hij weer werken...

Aan de ene kant slecht nieuws, en aan de andere kantg goed nieuws...


gewoonIsa

Berichten: 309
Geregistreerd: 11-03-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-04 00:03

Jeetje wat vervelend!! Mijn paard heeft bijna net zoiets, ook stokkreupel uit de bak gehaald. Alleen ben ik nu al bijna 10 weken aan het stappen. Hopelijk zijn jullie sneller weer op de been...

xSemmiex

Berichten: 10417
Geregistreerd: 25-04-04
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-04 09:15

zeker vervelend!! mijn pony had / heeft ook een peesontsteking we hadden eerst niks door tot dat ze ineens mank begon te lopen. ik moch maar 2 x daags 5 min op de harde weg met haar stappen 4x perdag haar benen afspuiten en 2x daags zalf op haar been doen het gaat nu gelukkig beter met haar en mag het weer langszaamopbouwen. hoop dat snel beter gaat! Boos!

The journey of a thousand miles begins with a single step.

Spookie

Berichten: 934
Geregistreerd: 24-08-03
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-04 13:01

Peesblessures zijn altijd vervelend en kunnen echt veeeel langer duren als je pech hebt, dus ja, toch maar even geduld hebben en dan weer rustig aan t werk he Knipoog Veel succes!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Bianca, _karin_, danielle_x, Doedatje, Fantabulouss, Forgive, Googlebot, Kimalian, kionasuppie, Leo, LisaVH96, noor14, Witje2, xApple en 31 bezoekers