Rex

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cissi_D

Berichten: 1539
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-10-01 20:09

Twee maanden geleden was Rex (paard van m'n moeder) een paar keer kreupel geweest. M'n moeder vertrouwde het niet, dus ging ze voor de zekerheid met 'm naar Someren. Daar stelden ze vast dat hij een ontsteking had aan z'n gewrichtskapsel. Hij heeft toen in drie benen spuiten gehad. Daarna zou hij twee maanden lang alleen maar een beetje mogen stappen. Misschien zou ze hem nooit meer als rijpaard kunnen gebruiken, misschien zou hij weer op z'n oude niveau terug komen. Daar konden ze toen nog niks over zeggen.

Die twee maanden verliepen niet echt vlekkeloos. Normaal gesproken komt Rex elke dag een flink aantal uren op de wei en hij werkt elke dag. Nu kwam hij er maar een uurtje per dag uit.
Hij werkt erg chagrijnig en is zelfs een paar keer rechtovereind gegaan (doet hij normaal nooit). Hij kreeg al een homeopatisch kalmeringsmiddel maar dat hielp niet genoeg, het werd gewoon te gevaarlijk om met hem te stappen. M'n moeder is hem toen Vetranquil gaan geven. Dat hielp wel en zo is het de laatste weken toch nog gelukt om met hem te stappen.

Vandaag mocht hij weer terug naar Someren.
Eerst moest hij rechtvooruit draven. Dat zag er goed uit. Toen linksom op de volte, zag er ook goed uit. Toen rechtsom op de volte, zag er nog niet 100% uit maar 't was maar subtiel zeiden ze.

M'n moeder moet nu de komende 4 tot 6 weken weer op gaan bouwen. Eerste vier weken alleen stappen en draven en dan een beetje galopperen. We zullen vanzelf zien wat hij dan nog aan kan. Als 'ie kreupel loopt weer een stapje terug doen enzo. Wat hij heeft gaat nooit meer over, maar ik hoop maar dat hij toch nog wel een beetje aan het werk kan. Met alleen maar wat rondjes lopen kan hij z'n energie niet kwijt.
Het viel mij in ieder geval mee.


Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-01 23:39

Fijn dat het alweer iets beter gaat met Rex. Hopenlijk mag ie vlug weer voluit gaan want wat een energie heeft dat paard.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Iris

Berichten: 2048
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-01 08:48

Gelukkig gaat het al ietsje beter.
Ik hoop voor jou en je moeder dat jullie iig weer wat actiever kunnen gaan rijden
Positief blijven denken dan komt het vast allemaal weer goed.

Ik heb mijn verstand niet verloren. Ik heb het zelf weggegeven ~~~ Quote R.W.

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-01 13:13

Is zeker net zoiets als hoefkatrol.
Ik heb zelf erg geluk gehad met Joop, die loopt als een tierelier. We zullen voor je duimen! En maar hopen dat het beter wordt...

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Cissi_D

Berichten: 1539
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-10-01 20:41

Rex is nou al weer twee keertjes op de wei geweest. Nog niet zo lang hoor. De da had liever dat we dat pas over een paar weken deden. Maar ja, Rex voelde zich echt niet lekker als hij niet op de wei mocht. Hij heeft de afgelopen dagen bijna elke dag op de wei gestaan. En het is vast ook niet goed voor 'm als hij de hele tijd druk staat te doen op stal (tegen de muur aan stampen etc.)
Hij heeft bijna niet gerend. Vandaag draafde hij een paar pasjes en toen dacht hij dat hij toch wel veel beter kon gaan grazen (hij had ook een beetje kalmeringsmiddel gehad en hij was al "gereden"). Toen hij van de wei af kwam was hij helemaal gelukkig en dat wil je toch wel graag zien van je paard!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: cathyenbeau, Desire__, Googlebot, Groetje, jjp_02, Lillian__, Pikkepor, Vagabondo en 17 bezoekers