dichtgetimmerd Nederland

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
carien

Berichten: 750
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: hutje op de hei

dichtgetimmerd Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-05-04 22:35

Grr, gemeentes, ambtenaren, regels, wetten, procedures.
Ik word er str..tziek van. Hebben we een leuke wei met een gammele stal: dus we willen er een nieuwe (schuil)stal maken. Niks bijzonders. Recht toe, recht aan.
Nou daar hebben we dus een volledige vergunning voor nodig. Geen probleem vlgs. de ambtenaar.
Oke, eerst door de welstandcommissie en als je daar doorheen bent moet je een volledige bouwvergunning aanvragen. Ze willen nu dus eerst een volledige bouwtekening, dus met bestek, krachtberekening etc. Ons eigen bouwtekeningetje was niet goed.
Het komt er op neer dat we een architect of op zijn minst een bouwkundig tekenaar in de arm nemen voor een l*llig schuilstalletje.
Btw op de gemeente kennen ze vast nog wel iemand die dat voor een redelijke prijs doet. Boos!


FlairS

Berichten: 4737
Geregistreerd: 29-07-02
Woonplaats: Heiloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-04 22:45

Wij zijn inmiddels 5 jaar bezig om met onze stal te mogen verhuizen naar onze grond aan de andere kant van het dorp(dit vanwege woningbouw op de oude locatie)Afgelopen vrijdag hadden we wederom gesprek met de gemeente en wat schetste onze verbazing?Ambtenaar nummer 4 in rij die voor de 4e keer vroeg om onze motivatie op papier te zetten....... Verward Gelukkig is de provincie in ons geval met een voorstel gekomen en kunnen ze die de schuld gelukkig niet geven dat het allemaal zo traag gaat.Een klant van ons had een hele leuke opmerking:Ze wisselen daar op het gemeentehuis net zo vaak van functie als ik van onderbroek verwissel Bloos!

carien

Berichten: 750
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: hutje op de hei

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-05-04 23:15

Bij ons is dat hele bouwvergunningengedoe omdat we de stal op een andere plaats zetten dan de orginele stal, maar wel in dezelfde wei.

Siggy

Berichten: 1730
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: de Eifel in Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-04 10:27

Oh, heerlijk he die ambtenarenmolen Boos!
Op aanraden van de gemeente hebben wij een aanvraag ingediend om onze paddock te verplaatsen naar voren, aangezien onze huidige paddock in een "landschutzgebiet" ligt wat officieel niet mag en onze buurman daar zoveel over klaagt dat de gemeente er gek van word. Hebben we dus een aanvraag ingediend in december 2003, intussen al meerdere keren gebeld met de gemeente hoe het nou zit, omdat we maar niets horen. Blijkt het door 4 commissies te moeten worden goed gekeurd, 3 commissies hebben toestemming gegeven en jawel de vierde en laatste keurt het voorstel af, dus we zijn intussen een 1/2 jaar verder en geen steek opgeschoten.

Who can say
where the road goes
where the day flows
- only time


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Farah91, lisaxrobby, marlonFloris, Miekje1979, Myrthe64 en 21 bezoekers