mensjes met los lopende honden

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
Ineke2

Berichten: 20973
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

mensjes met los lopende honden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-04-04 19:38

Die blijven vaag....tenminste degene met baasjes die hun hond niet onder controle hebben.

Van de week ging ik met Arti naar buiten, samen met een stalgenootje. Rijden we lekker relaxt stappend in het park rond, komen we een hond met haar baasje tegen, opzich niet geweldig intressant natuurlijk, want elke rit komen we wel honden tegen. Maar deze hond bleef maar blaffen en sprong tegen de borst van het paard van mijn stalgenoot op. Dat paard vind het gelukkig niet erg, alleen maar leuk zelfs (ja apart paard Haha! )

Ondertussen het baasje maar roepen dat die hond bij haar moest komen...wij stappen ondertussen rustig verder, komen we langs het baasje, zegt ze opeens: "Nou jullie kunnen ook wel even halthouden Boos! "
Ik eerst een seconde stomverbaasd Verward en toen: "Waarom? Wij hebben onze beesten onder controle Schijnheilig en we reden verder...mijn stalgenootje moest onwijs lachen om mijn opmerking die zou dat nooit durven zeggen zei ze, maarja ik vind het maar raar hoor dat wij halt moeten gaan houden, omdat die hondeneigenaresse der hond niet luisterd Verward Bovendien stappen onze paarden gewoon rustig door, er was niks aan de hand.

Vage mensjes zijn er toch...

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)


Banjer
Correspondent

Berichten: 30262
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Bijna ergens anders

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-04 19:46

haha ik had het ook een keer... had ik eindelijk het lef om te galopperen buiten... springt er een hond over de sloot het ruiterpad op... en die man maar zeggen "Moet je ook blijven stappen" ik reed dus op het ruiterpad en ik had Banjer onder controle... die man zijn hond dus niet... gelukkig was er niks gebeurd... Lachen

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-04 19:48

Ik kan me er soms echt aan ergeren.
Wat je al zegt die van je stalgenootje vond het dus niet erg, maar er zijn genoeg paarden die het niet leuk vinden.

Waar ik nog gekker van word is als ze achter de benen van je paard gaan lopen. Ja sorry alstie schopt is het niet mijn probleem, moet je hem maar aanlijnen of africhten. Meestal roep ik het ook wel, maar ik vind niet dat ik de aangewezen persoon ben eigenlijk.

Sommige mensen denken ook echt dat ze de koningin zijn en dat je je paard elk moment maar ff stil kan zetten. Wat je al zegt, jij houd je paard netjes onder controle, dus jij hoeft niet te stoppen

22 Januari verwachten we ons kleintje

meloentje

Berichten: 208
Geregistreerd: 04-04-04
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-04 20:28

ja ik heb dus wel het probleem dat bonny (ezel) er wel van schrikt als ik met haar ga lopen op het snipperpaadje. ze schrikt heel erg van honden en meestal zijn de honden daar niet aangelijnd. 1x ging het dus wel een beetje mis. die mensen kwamen dus aangelopen en die hond rende vooruit (richting bonny). ze probeerden hun hond eerst wel terug te roepen maar later 'gaven ze het op'. die hond bleef dus de hele tijd rond bonny's benen enzo dus ze ging trappen en bokken enzo (niet echt raak gelukkig). toen ze voorbijkwamen wilde ik die hond dus wegsturen naar het baasje en toen gaf ik een soort van schijnbeweging met m'n voet naar die hond richting het baasje (volgen jullie het nog?) en dat zag dat baasje dus. toen werd hij helemaal boos enzo: niet trappen naar een hond! , terwijl het alleen maar een schijnbeweging was en die hond bonny gewoon woest maakte. ik heb de ene keer wel last van honden, de andere keer ook totaal niet. maar ik vind het wel vervelend als mensen hun honden los laten lopen terwijl die honden niet eens (goed) naar hun luisteren.

jeej, in mei naar tsjechie!!

LadyMadonna

Berichten: 56322
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-04 20:39

Toch kan het ook andersom.
Vorige zomer waren wij met de honden (boerenfoxjes) naar de visplek hier in de buurt. Een veldje met wat camping tafeltjes enzo, een watertje (duh) niks bijzonders.
Wij zijn daar lekker met onze honden bezig (met balletje enzo)... Komt er ineens een soort van New forest met een ventje van een jaar of 14 erop tussen de struiken (nouja, smal paadje tussen de struiken door) schieten...
Ventje in verlichte zit, kreeg niet het idee dat de pony aan de kletter was, aangezien hij hem bij het asvalt ook keurig rustig terug nam...
Maarja, mijn honden schrokken zich helemaal het leplazerus en gingen aardig over de emmer....
En wie heeft het dan gedaan? De hondeneigenaar...

Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!

DinkyToy
Berichten: 251
Geregistreerd: 22-11-03
Woonplaats: In 't hoge noorden

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-04 21:33

Ben wel eens een meneer met zo'n heel klein wit hondje tegengekomen en dat hondje ging rond de benen van Laurier door springen, nou was ze daar niet echt van onder de indruk maar hij ook niet zijn hondje terugroepen....

Ik zag de bui al hangen de hoeven van mijn dikke Tink zijn nou eenmaal bijna evengroot als zo'n poedersuiker

Dus ik roep tegen die man: Meneer wilt u nu wel uw hondje terugroepen anders is het straks een vloerkleedje! }>
Tja en toen kon ie hem opeens wel weer terugroepen... Knipoog

jessy
Berichten: 1041
Geregistreerd: 15-07-02
Woonplaats: Michigan, VS

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-04 21:44

Vage mensen heb je toch...

Een van mijn honden houdt potentieel ook wel van een rondje "tikkertje" met een paard. ~~}> Potentieel, want ik kijk (voor zover mogelijk) altijd vooruit als we ergens aan het wandelen zijn waar ook gereden wordt. Als ik dan paarden aan zie komen, roep ik hem alvast bij me en houd hem vast tot de ruiters voorbij zijn. Zie ik ze onverhoopt toch te laat, dan weet ik ook dat hij komt als ik hem roep. Anders zou ik hem niet loslaten. Is wel zo sociaal, toch?

Ineke2

Berichten: 20973
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-04-04 22:15

jessy schreef:
Zie ik ze onverhoopt toch te laat, dan weet ik ook dat hij komt als ik hem roep. Anders zou ik hem niet loslaten. Is wel zo sociaal, toch?

Precies

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)

Maroush

Berichten: 3953
Geregistreerd: 01-10-03
Woonplaats: Zoetermeer/Zeist

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-04 22:18

Inderdaad zeeeer irritant van die loslopende honden. 'k Liep een paar weken geleden met m'n verzorgpaardje naar het strandje en we gingen even in het water stappen. Komt er een tijdje later uit het niets een blaffende hond aanrennen, Maroushah schrikt ontzettend, trekt mij onderuit en sleept me een heel stuk door het water. 'k Had ook nog is m'n gewone kleren aan (was in een paar tussenuurtjes, dus moest daarna weer naar school Bloos! ). Presteert die vrouw het ook nog eens om te zeggen: "Hij wil alleen maar spelen hoor". Grrrrrrrrrrrrom Boos! nou vooruit, dan is het goed hoor Schijnheilig ... laat ze maar gezellig samen spelen Boos! Boos!

Yuri

Berichten: 3190
Geregistreerd: 19-11-03
Woonplaats: Hellevoetsluis

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-04 23:13

Maroush schreef:
Inderdaad zeeeer irritant van die loslopende honden. 'k Liep een paar weken geleden met m'n verzorgpaardje naar het strandje en we gingen even in het water stappen. Komt er een tijdje later uit het niets een blaffende hond aanrennen, Maroushah schrikt ontzettend, trekt mij onderuit en sleept me een heel stuk door het water. 'k Had ook nog is m'n gewone kleren aan (was in een paar tussenuurtjes, dus moest daarna weer naar school Bloos! ). Presteert die vrouw het ook nog eens om te zeggen: "Hij wil alleen maar spelen hoor". Grrrrrrrrrrrrom Boos! nou vooruit, dan is het goed hoor Schijnheilig ... laat ze maar gezellig samen spelen Boos! Boos!


maa rin dit geval is niet alleen de vrouw van de hond schuldig vind ik. Jou paard schrikt op dat moment ook. Dat vind ik dus een beide geval. Dan moet je zelf zorgen dat hij mak is bij honden. Niet als belediging bedoeld maa rik vind niet dat je die vrouw de schuld kunt geven dat jij je paard niet kan houden. Verward

Trotse mama van Tara Olivia *9-7-2011* en Tygo Joshua *23-9-2013*
FLASH 15-5-1989 / 18-11-2013 Rust zacht kanjer, ik zal je missen nadat je 24,5 jaar in mijn leven was.

Monster

Berichten: 9514
Geregistreerd: 04-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 07:49

Citaat:
maa rin dit geval is niet alleen de vrouw van de hond schuldig vind ik. Jou paard schrikt op dat moment ook. Dat vind ik dus een beide geval. Dan moet je zelf zorgen dat hij mak is bij honden. Niet als belediging bedoeld maa rik vind niet dat je die vrouw de schuld kunt geven dat jij je paard niet kan houden.


ik ben het niet helemaal met je eens hoor.
Als jij nietsvermoedend daar lekker staat, en heel realexd, dan kan je echt niet verwachten dat je paard opeens naar voren schiet!

zo, en dan nu tijd voor een wijntje..

Yuri

Berichten: 3190
Geregistreerd: 19-11-03
Woonplaats: Hellevoetsluis

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 08:32

Nee dat is waar, maar als je met een paard naa rbuiten gaat moet je in mijn ogen voorbereid zijn op dit soort dingen. Zeker op een strand want je wee tgewoon dat daa rook mensen me thonden lopen. Op een strand lopen honden 9 van de tien keer los (tenminste hier wel) en de dieren luisteren dan niet altijd naa rhet baasje in hun uitgelaten stemming. Zeker ook een fout vand e vrouw, die moet die hond bij zich houden, maar ja zei kan er niks aan doen dat jij je paard niet aan kan vind ik. Tenminste dat je in het water valt.Voor mij vallen honden namelijk ook onder het begrip verkeersmak maken van een paard. Daardoor is het niet minde rvervelend dat je valt, maa ridt geval vind ik dus niet de hhele schuld van die mevrouw. Zei had dr hond beter onder controle moeten hebbe, jij je paard in zo'n geval beter.

Trotse mama van Tara Olivia *9-7-2011* en Tygo Joshua *23-9-2013*
FLASH 15-5-1989 / 18-11-2013 Rust zacht kanjer, ik zal je missen nadat je 24,5 jaar in mijn leven was.

Yuri

Berichten: 3190
Geregistreerd: 19-11-03
Woonplaats: Hellevoetsluis

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 08:34

Bovendien vind ik dat je buiten altijd op alles voorbereid moet zijn. Je bent immers buiten en niet in het weiland. Er kan van alles opeens hard voorbij komen.

Trotse mama van Tara Olivia *9-7-2011* en Tygo Joshua *23-9-2013*
FLASH 15-5-1989 / 18-11-2013 Rust zacht kanjer, ik zal je missen nadat je 24,5 jaar in mijn leven was.

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 08:45

Net zoals Stef al zei kan het ook andersom.
Ik liep laatst met mijn hond op de hei. Ik had gekeken of er niemand aan kwam (hond is 6 mnd en een beetje over enthousiast) dus hondje lekker los gelaten, komt er ineens een paard vol gas op me af. Ruiter was eraf gevlogen, dus dan kan dat gebeuren. Ik zag de bui al hangen hond of achter het paard aan, of zo bang dat hij ergens de bosjes in zou duiken. Gelukkig ging het goed en kwam hij meteen toen ik floot. Dus hond aan de lijn en weer het pad op, hoor ik ineens weer een galloperend paard, komt er een onverlaat de bocht om scheuren achter dat andere paard aan. En toen kon ik dus nog maar net aan de kant springen. Van de schrik bekomen, stappen we weer vol goede moed het pad op, 3 minuten later komt de volgende idi voorbij crossen. Tsja en dan heb ik het wel een beetje gehad met paarden-lovend-nederland (hoewel ik er zelf ook toe behoor)
En daarnaast begin ik me nu echt te ergeren aan paardenpoep op de wandelpaden. Mijn hond voelt zich (op z'n zachtst gezegd) erg aangetrokken tot paardenmest. Om de tien meter je hond voorbij een hoop moeten sleuren is eigenlijk ook niet meer echt grappig.

(Had nooit gedacht dat ik er ooit zo over zou gaan denken, maar soms kan het echt geen kwaad om eens vanuit een ander perspectief naar de situatie te kijken)

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 08:45

Ineke2 schreef:
"Waarom? Wij hebben onze beesten onder controle Schijnheilig en we reden verder......

TOP reactie! Ik maak het zo vaak mee dat ik opgehouden wordt omdat mensen hun hond niet bij zich kunnen roepen en die vallen dan mijn hondje lastig en die vindt dat helemaal niet leuk. ALs je dan blijft wachten, dan sta je te wachten totdat je een ons weegt. WAnt die mensen vertikken het ZELF om hun hond te komen halen en hun hond komt ECHT niet! Ik kan ze wel wat doen hoor! Gewoon verder gaan inderdaad, dat zet die lui voor het blok, dan leren ze het!

en als ik dan die verhalen hier lees, van mensen die het gewoon laten gebeuren dat hun hond om een paard heen dribbelt met gevaar om een trap te krijgen, dan concludeer ik dat er maar weinig zijn met verstand. Het is gewoon ongelofelijk.

De hond is de betere mens

Scum

Berichten: 32105
Geregistreerd: 11-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 08:50

Wat denken jullie van een voorlezer in je buur-ring met een loslopende hond? (de hond loopt gewoon steeds jouw eigen dressuurring in terwijl jij de proef rijdt????)

Boyke & Hummer :)

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 08:53

Scum schreef:
Wat denken jullie van een voorlezer in je buur-ring met een loslopende hond? (de hond loopt gewoon steeds jouw eigen dressuurring in terwijl jij de proef rijdt????)

Dat is een afgang voor die voorlezer vind ik. OMdat het getuigt van enorme domheid.

De hond is de betere mens

Scum

Berichten: 32105
Geregistreerd: 11-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 08:55

Die voorlezers zijn dan ook nog (oostindisch) doof als je na de proef naar ze toe gaat en vraagt waarom het beest niet aangelijnd was? Trouwens, ik vraag me zowiezo af waarom een hond zich op die plaats moet begeven als je nog 3 andere begeleiders bij je hebt... maarja.

Boyke & Hummer :)

nano
Berichten: 993
Geregistreerd: 07-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 08:57

mijn hond gaat ook altijd achter de paarden aan als hij ze ziet hioj denkt dat hij ze dan bij elkaar moet drijfen(het is een bordercollie (scheep dog)) ik probeer hem altijd al aan de lijn te doen als ik een paard zie maar soms ziet hij ze eerder jah en dan kan er wel achet aan rennen maar als dat meisje met der paard weg crost kan ik nog lang rennen...

pearl_tje
Berichten: 3759
Geregistreerd: 29-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 08:59

wij hebben nu een pup van 6 maand oud.. Toen we vorig weekend aan het wandelen waren op het zandpad, kwam er ok een meisje aan met een paard onze pup had nog nooit een paard gezien en die liep er dus naar toe. En gign dom staam kijken en liep met het paard mee zo blij als een hippo *LOL*. Mijn moeder maar roepen maar ze kwam niet het paard vond ze net iets leuker, het meisje is dus met het paard omgedraait en even weer richting ons gelopen,zodat wij de pup weer aan de riem konden doen.. Ben blij dat er ook nog zulke ruiters zijn..

Bedankt..

Maroush

Berichten: 3953
Geregistreerd: 01-10-03
Woonplaats: Zoetermeer/Zeist

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 09:21

Yuri schreef:
maa rin dit geval is niet alleen de vrouw van de hond schuldig vind ik. Jou paard schrikt op dat moment ook. Dat vind ik dus een beide geval. Dan moet je zelf zorgen dat hij mak is bij honden. Niet als belediging bedoeld maa rik vind niet dat je die vrouw de schuld kunt geven dat jij je paard niet kan houden. Verward


Normaal gesproken schrikt ze niet van een hond, maar als er onverwachts een blaffende hond uit de bosjes naar haar toe komt rennen vind ik het niet raar dat ze daar van schrikt. Schijnheilig Bovendien had ik Maroushah vast en die hond liep los ... en als je ziet dat een paard schrikt van je hond, kan je hem toch in ieder geval proberen terug te roepen in plaats van te zeggen "Hij wil alleen maar spelen hoor"
Verward

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 09:27

Ik vind het eigenlijk maar stom als mensen zomaar met hun paard gaan wandelen op gebied waar veel meer mensen komen en ook honden.

Ik wandel alleen maar als ik ze aan het uitstappen ben (wil ook dat het onder het zadel opdroogt) of bij het revalideren of om een andere reden dat ik echt geen keus heb of zo.

Als je namelijk naast je paard loopt, heb je er minder over te vertellen dan wanneer je er op zit. Je loopt meer risico.

De hond is de betere mens

Maroush

Berichten: 3953
Geregistreerd: 01-10-03
Woonplaats: Zoetermeer/Zeist

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 09:38

Een nog niet ingereden paard vind het ook wel eens leuk om ff naar buiten te gaan ...

Marije_jiplover

Berichten: 20148
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 10:03

Als ik op het strand loslopende honden op mij af zie komen die het op Duvel op Jip hebben voorzien, draai ik het paard altijd in de richting van de hond(en) en jaag ze terug naar (of soms liever nog voorbij) hun baasje. Heb om die reden ook altijd een zweep bij me, heb eens een hond uit Jip zijn staart moeten slaan op het strand, omdat de hond in kwestie ook niet van plan was naar zijn baas te luisteren en dat klerebeest inmiddels in Jip zijn staart hing, omdat Jip eerst niet durfde om te draaien.
Ooit heeft een paard op het strand in Rockanje eens een hond (geloof dat het een van de 'bijtgrage' potentieel gevaarlijke rassen was) eens de vernieling in getrapt, hond had paard aangevallen, paard had hardhandig (of beter, hardhoevig) van zich afgetrapt en hond was de duinen ingevlucht. Eigenaar heeft hond uiteindelijk half doogebloed teruggevonden. Stond een heel stuk over in de krant over dat schandalige paard dat die hond getrapt heeft. Week erna een ingezonden brief van de eigenares van het paard, die ook de dierenarts moest laten komen om been te laten hechten omdat de hond dus als eerste had gebeten, waarop dus het paard van zich af had getrapt.
Kortom, niet altijd krijgt de hond als eerste de schuld, de ruiters en hun paarden hebben het ook nogal vaak gedaan.
Het is gewoon jammer dat mensen tegenwoordig zo weinig rekening houden met elkaar. Ik probeer honden altijd in stap te passeren, om maar niet uit te dagen, maar verwacht dan ook wel dat mensen die hun honden op het strand los laten lopen (op het stuk strand waar ook veel ruiters komen) hun honden bij zich roepen als er paarden langs komen, als ze weten dat die hond er anders achter aan gaat. Als ze dat niet doen en de hond komt toch achter mij aan, jaag ik dus op de hond, omdat ik niet graag een dierenarts voor bijtwonden in achterbenen wil bellen...

/3 Jip en Elmo mijn hemel op aarde, Duvel en Estor mijn stars in heaven /3
Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen
Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.

Machonito

Berichten: 1606
Geregistreerd: 15-04-04
Woonplaats: ergens tussen de Noordpool en de Zuidpool

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 10:05

Heb ik ook een keer mee gemaakt op het strand met me fries.
Er kwam een hond aan rennen en hapte steets in zijn benen.
ik zei er wat van maar zijn baasje nam geen actie. Boos!
en die hond maar happen in zijn staart en benen
ik werd echt boos ik zei dat hij zijn hond even moet weg halen voor er ongelukken gebeuren. Boos! Boos! Boos!
maar die man riep hem niet terug hij zat te lachen hoe me paard in paniek raakte. Boos!
en ineens mijn paard was het zat en whamm hij schopte er op los
2 ijzers in zijn snuit en daar lag ie op de grond DOOD . Huilen
De man schelden boos dat hij was nou ik had hem toch gewaarschuwd
IK vind het ook niet leuk dat hij dood is getrapt Boos! Huilen

Jesse heeft zijn hart operatie goed doorstaan
echt een sterk manneke van 20 maanden


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: EmptyWords, Googlebot, LillvalantoS, NikkiB1991, shadowstar en 5 bezoekers