Mijn leven na Vicky...

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
Iriscope

Berichten: 5801
Geregistreerd: 08-03-04
Woonplaats: Windhoek, Namibia

Mijn leven na Vicky...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-04 19:14

Hallo allemaal! Eerst wil ik ff iedereen bedanken voor alle reacties, echt niet normaal hoeveel ik er heb gehad.
Op het moment gaat t zwaar bagger met me. Over het algemeen gaat het wel aardig met me.
Ik ben nu een scrapbook( =soort foto album ) van mn meisje aan het maken omdat ik al mn mooie herinneringen bij elkaar wil hebben. En als ik aan Vicky denk word ik nog steeds blij.
Maar op momenten zoals dit kan ik alleen maar huilen en denken aan alle dingen die we hebben gedaan. Maar ik zie mezelf ook steeds weer huilend op mn meisje liggen en t laatste beeld van toen ik haar levend heb gezien, die laatste blik in haar ogen , dat spookt de hele tijd door mn hoofd.
Heb het gevoel alsof ik de laatste 2 weken niet meer heb geleefd, er zijn momenten dat ik het goed gaat met me maar leef gewoon in een waas en op deze momenten klap ik in een keer trug in de werkelijkheid, en dat is een lege stal bij Doerak en Iwan:(
Ben wel hard aan het denken aan een nieuw paard, is misschien wel snel, hoe denken jullie daarover?
Ik wil echt heel erg graag weer een paard, denk dat het ook komt omdat ik mn verdriet altijd verwerken kon met mn meisje, nu ze er niet meer is heb ik een ander paard nodig om dit verdriet te verwerken maar dat wil natuurlijk ABSOLUUT niet zeggen dat ik haar ga vervangen, niemand kan haar vervangen.
Wat me ook veel pijn doet is dat ik zie hoe moeilijk mn ouders het hebben,zij hebben niet alleen veel verdriet om Vicky maar ook nog eens de pijn die het doet om mij zo te zien.
Ze doen op het moment alles om me op te vrolijken en t helpt wel voor even maar t neemt de pijn niet weg, hoe goed ze het ook bedoelen.
Ik weet t gewoon niet meer Boos!

A life with love is a life that's been lived


Pellie

Berichten: 16935
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Ouwsterhaule (frl)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-04 19:39

gecondoleerd nog... Ach gut
ik denk dat een ander paard zeker helpt om je verdriet te verwerken maar misschien is het handiger om eerst wat om te tutten met een paard van een ander. zo kun je er achterkomen of het écht helpt bij de verwerking. als je meteen een ander paardje koopt en het werkt niet zit je misschien met een probleem.

}:0 heeft 2 tinkerknaapjes en 1 tinkerprinsesje in de wei staan! }:0

Annsel

Berichten: 122
Geregistreerd: 12-02-04
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-04 19:45

Heyz, sterkte met verlies van je maatje, en ja... Ik zou ook een ander paardje willen, en ik zou het ook echt doen. Je ehbt emt Vick dan gewoon een mega basis om op te bouwen, met een ander paardje verder te gaan. Natuurlijk niet vervangen, maar eentje naast de herinnering. Dus, zeker doen meis, absoluut!

Lalalalaaaaaaaaaa

Gjilke

Berichten: 4695
Geregistreerd: 27-10-03
Woonplaats: Fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-04 19:45

Nog een keer heel veel sterkte. Verder ga ik met Pellie mee. Wat als het niet lukt? Is er dan iemand die eventueel voor je paard kan zorgen?

“Riding a horse is not a gentle hobby, to be picked up and laid down like a game of Solitaire. It is a grand passion.”

Ing__

Berichten: 11176
Geregistreerd: 17-01-03
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-04 19:45

kan me voorstellen dat het nu even niet zo lekker met je gaat,
een ander paard zou je ook zeker kunnen helpen denk ik, maar dat hoeft denk ik niet perse je eigen paard te zijn? Als je eerst lekker kunt tutten met een ander paard dan kun je je een beetje orienteren op een paardje wat lekker bij je past. Dat je zeg maar niet overhaast een paardje neemt om je verdriet tegen te gaan, en dat je er later achterkomt dat je toch iets anderes had gewild.

veel sterkte nog!

Dag lieve mama...

Iriscope

Berichten: 5801
Geregistreerd: 08-03-04
Woonplaats: Windhoek, Namibia

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-04 19:49

Ik loop nu stage op een pensionstal met meer dan 200 paarden en loop de hele dag met alle paarden daar te knuffelen en merk dat ik daar al weer heel veel troost van heb. En ik ga nu ook zeker net zo lang zoeken tot ik een goed paard vind, al duurt t een jaar, een paard koop je voor zijn/haar leven, niet voor even!

A life with love is a life that's been lived

Annsel

Berichten: 122
Geregistreerd: 12-02-04
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-04 19:52

Ja, dat bedoelde ik ook, uh, ik lees ff muh stukje na en dtaat er miss ene btj van: koop hier en nu ene paard, maar vriendin van me heeft ook zoiets meegemaakt en durft het nu gewoon niet echt meer op te pakken... Maar knuffelmaatjes zijn gewoon geweldig. Nog weer sterkte hej!

Lalalalaaaaaaaaaa

Monster

Berichten: 9514
Geregistreerd: 04-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-04 20:19

nog gecondoleerd he.
Mishcien moet je gewoon aan een neiuwe pony beginnen, dat is mishcien ook ene beetje afleiding

zo, en dan nu tijd voor een wijntje..

Stekeltje

Berichten: 310
Geregistreerd: 27-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-04 20:20

Ik blijf het dapper vinden hoe je je er doorheen slaat, ook al heb je het zo nu en dan nog moeilijk. Sinds mijn paard dood is, nu drie maanden terug, heb ik een verzorgpaard en dat bevalt me prima. Al kan je de dood van mijn paard totaal niet vergelijken met dat van jouw paard. Doe wat je gevoel zegt Knipoog

lundi
Berichten: 2383
Geregistreerd: 21-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-04 21:10

Lieve Vicky,ik heb bewondering voor je!
Heel knap dat je toch de draad weer op gepakt hebt,en zelfs weer je werk met zoveel paarden om je heen!
Ik snap heel erg goed dat je weer een paardje voor je zelf wilt hebben,maar doe echt niet te overhaast,en kijk lekker wat het aanbod is!
Tuurlijk is jou Vicky niet vervangen,dat begrijpen we allemaal,e ik denk dat er weinig mensen zijn die het gek zullen vinden dat je weer een eigen paardje wil!
Ook voor je ouders is het heel erg moeilijk,ik spreek uit ervaring ik heb ook het verdriet van mijn dochter aangezien en dat is niet te beschrijven!
Je ouders staan machteloos net als jij!
Nogmaals wil ik veel sterkte wensen,en hoop dat je snel een fijn paardje zal vinden waarmee je je verdriet van Vicky kan delen!
Heel veel liefs en een dikke knuffel van Lundi

biepp

Berichten: 1510
Geregistreerd: 17-03-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 09:07

hey meid, heel veel sterkte!
Als ik jou was zou ik idd op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging, dan heb je wat afleiding en wat om je op te concentreren en waar je weer een leuke toekomst mee te gemoet kan gaan.
Hopelijk voel je je snel wat beter Ach gut

Pellie

Berichten: 16935
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Ouwsterhaule (frl)

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 09:13

MissVicky schreef:
Ik loop nu stage op een pensionstal met meer dan 200 paarden en loop de hele dag met alle paarden daar te knuffelen en merk dat ik daar al weer heel veel troost van heb. En ik ga nu ook zeker net zo lang zoeken tot ik een goed paard vind, al duurt t een jaar, een paard koop je voor zijn/haar leven, niet voor even!nou dat zit wel goed met jou dus. Lachen

}:0 heeft 2 tinkerknaapjes en 1 tinkerprinsesje in de wei staan! }:0

Bollee

Berichten: 475
Geregistreerd: 03-04-04
Woonplaats: Leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 09:16

Nogmaals; heel veel sterkte. Toen het net was gebeurd heb ik je verhaal hier ook gelezen, nou ik moest er echt om huilen!! Je kan er echt uit opmaken hoe veel jij om dat paardje gaf.
Ik zou nu nog wel even wachten met een nieuw paard, zorg eerst maar even dat het met jou weer wat beter gaat voordat je de zorg van een paard op je gaat nemen.
ALs het weer beter met je gaat vind je wel weer een leuk beessie.
Wellicht eentje die niet Vicky vervangt, maar wel eentje die op een andere manier heel veel voor jou gaat betekenen.
heel veel geluk verder!!

Hallo??

Toffeetje
Berichten: 93
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: DenHaag

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 09:18

Wat moet jij je nu verschrikkelijk voelen....
Ik hoop dat het snel weer een beetje beter met je gaat. Een nieuw paard kan inderdaad misschien wel een leuke uitdaging zijn en een aflijding.
Maar weet je zelf zeker dat het niet TE snel is.
Als jij denkt dat het help zou ik het wel doen.
Heel veel succes en ik hoop dat je je snel beter voelt....

Mmm, tja.....

Horse_

Berichten: 10275
Geregistreerd: 26-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 10:34

Nadat mijn 1e paard afgemaakt werd stond er meteen de andere dag een nieuwe. Ik had echt moeite om er heen te gaan en het duurde heel lang voordat ik mij er aan durfde te hechten. Gewoon op je gemakje zoeken idd zodat je idd je verdriet een beetje kan verwerken todat de scherpe randen er een beetje vanaf zijn. Veel sterkte nog de komende tijd.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 10:37

Ik vind het heel goed dat je weer denkt aan een nieuw paard. vicky heeft een gat achter gelaten in je leven. Nu kun je verder gaan met het gat, maar dan BLIJF je aan het simmen. Daar schiet je niets mee op. Jouw leven gaat verder, het stopt niet. Maak er wat van. vicky komt niet terug omdat je geen paard zou nemen. En de herinnering aan haar blijft toch wel, ongeacht het toekomstige paard. WAnt als je van een dier veel houdt, en het gaat dood, stopt de liefde nog niet, NOOIT. DAt is heel mooi, maar tegelijkertijd ook het trieste: je moet verder ZONDER terwijl de liefde er nog is. Maar dat houdt de herinnering in stand.

JE verdriet gaat niet sneller over als je aan een ander paard begint, in die zin zal het niet gemakkelijker voor je zijn. MAar je krijgt wel afleiding, je kunt de draad weer oppakken.

De hond is de betere mens

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 10:40

nog sterkte, ik ga met pellie en desiree mee..

BloemBloem

Berichten: 14262
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 10:49

Sterkte!
Geef het de tijd. Je bent nu ook lekker
onder de paarden, maar wat je kunt doen is
gewoon je ogen goed openhouden........gewoon
rustig en op je gemakje zoeken

vikki

Berichten: 14250
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 11:05

Desiree heeft het mooi verwoord! En een kattengekke vriendinvan me zegt altijd dat ze heel verdrietig is als ze afscheid moet nemen van een van haar dierbare kattenbeesten... maar dat ze zich heel gelukkig voelt dat ze in haar leven in staat is meerdere katten een geweldig leven te bieden... zo is het met paarden ook, ik moet er niet aan denken dat ik 1 van mijn schatjes moet missen, maar het moment zal ooit komen... en dan zal ik me vereerd voelen als ik dan een ander paard een goed thuis mag bieden. Heel heel heel veel sterkte met het gemis van jouw lieve Vicky en zoek maar lekker troost bij al die schatten waar je nu stage loopt... In de hengsten loopstal staat een vosje met 4 hoge witte benen die heel goed kan knuffelen en troosten hoor, je mag zijn schouder wel een keertje lenen als je eventjes uit wil huilen. Ergens staat iig een heel gelukkig paard die jou ooit zijn of haar baasje mag noemen en ik denk dat Vicky blij zal zijn als ze ziet dat je een van haar soortgenootjes een 'loving home' wil bieden. Ik hoop je gauw een keertje tegen te komen. Heel veel sterkte en mocht je ooit behoefte hebben aan een luisterend oor of wat dan ook... dan geef je maar een gil. Gelukkig heb je zo te lezen ook hele lieve begripvolle ouders en ik heb ook al gelezen dat je een paar lieve vriendinnen hebt die er voor je zijn.

LittleKathy

Berichten: 3262
Geregistreerd: 05-11-03
Woonplaats: Weert-Roermond

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 11:55

He, wat rot allemaal voor je...
Jij moet zelf bepalen of je al een nieuw paardje wil, dat moeten wij niet doen. Als je teveel twijfelt zou ik het nog niet doen., maar eerst deze vreselijke gebeurtenis een plekje geven. Een nieuw paard zorgt voor afleiding maar misschien ook voor emoties Scheve mond Misschien gaje je beter voelen met een nieuw pard, maar misschien voel je je wel heel schuldig tegenover Vicky. Geef het even de tijd en dan kun je nog altijd op zoek gaan naar een nieuw maatje. Ach gut Heel veel sterkte met alles en kop op ok?? Ach gut

Jeeeeuuujjjjjj! Kei druk bezig met de ontwerpen voor de nieuwe filmpremiere van www.pennyfanshowdag.nl

SuperRoos

Berichten: 7841
Geregistreerd: 27-04-03
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 16:21

hey meid, nogmaals heel veel sterkte, ik begrijp precies hoe je je voelt en hoe je denkt,
mijn paard is in januari ingeslapen en ik heb haar hoofd de hele tijd op mn schoot gehad,
het laatste wat ik dus zag waren ook haar ogen, haar ogen stonden zacht en ontspannen, zonder pijn... daarvoor had ze pijn, jouw paardje ook
haar ogen zie ik ook telkens voor me, elke avond als ik ga slapen, elke keer als ik wegdroom in de klas,
het terugklappen in de werkelijkheid herken ik ook, soms gaat het goed en ineens lopen je ogen weer vol met tranen, zonder enige reden die je weer aan haar doet denken, het gebeurt gewoon...
dat je denkt aan een nieuw paard is goed, sommige mensen vinden dat egoistisch maar daar kun je alleen over praten als je het zelf hebt ervaren,
mijn paardje is dus 22 januari ingeslapen en 14 februari heb ik een ander paardje opgehaald, zonder paard ben ik gewoon niks en ik had het gevoel alsof ik mn bestje maatje was verloren,
voor mijn gevoel zou ik er goed aan doen om met een ander paard een nieuwe band op te bouwen en daarmee mijn verdriet te verwerken, om veel bij het dier te zijn en gewoon alles laten gaan, alles wat eruit moet,
een paard zal je niet tegenspreken maar gewoon bij je blijven staan en er altijd voor je zijn, ook als je hem nog niet zo lang hebt, een paard voelt dat veilloos aan, echt waar
het is niet zo dat het gelijk beter gaat wanneer je een ander paard hebt, het gaat eerst wat minder, want je wordt weer geconfronteerd,
ik heb het zelf nog heel vaak moeilijk, gewoon als ik aan het poetsen ben, of bezig ben met uitmesten, die dingen zijn niet te verklaren, dat hoort er gewoon bij,
het duurt lang voordat je alles hebt verwerkt, over een hele lange tijd kun je op alles rustig terug kijken, nu nog niet, en dat hoeft ook nog niet,
neem alle tijd die je nodig hebt om weer tot rust te komen en om weer te genieten van het leven! misschien eerst alleen, en straks weer met zn 2en

heel veel sterkte meid! als ik iets voor je kan betekenen... pb maar

* Wil jij een karakteranalyse van jouw paard!?
* Kijk dan op: http://www.karakteranalyses.nl
* Voor meer informatie mag je me een pb sturen

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 16:27

Ik kan me heel goed voorstellen dat je nu een beetje in een waas leeft. Je bent tenslotte echt in een gat gevallen op deze manier. Ik heb toen ook je verhaal gelezen, en nu nog eens. En wat hierboven ook al een keer gezegd wordt, uit je woorden valt gewoon te lezen hoeveel je om dit paard gaf. Jij verdient echt een nieuw paardje waar je weer een band mee op kan bouwen Natuurlijk is het geen vervanging van Vicky, maar wel een nieuw paard dat zich gelukkig mag prijzen dat hij jou liefde mag ontvangen.
Ik zou zeggen, ga ervoor! Lekker op je gemak rondkijken en op zoek gaan naar een nieuw paardje waar het goed mee klikt en die jou kan helpen met het verwerken van je verdriet.
Ik vind het heel dapper van je, zoals je hier mee omgaat.
Sterkte Ach gut

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Biepmiep

Berichten: 3272
Geregistreerd: 16-11-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 16:30

Het zal niet mee vallen, ik weet er alles van, heb het in 1 jaar 2x mee gemaakt. Voorlopig neem ik ook echt geen paard meer, ik heb zoveel verdriet gehad, gelukkig veel steun van een paar lieve vriendinnen, (ook in verdriet leer je je echte vrienden kennen).

Ik rijd lekker op paarden van anderen, wil echt even niets van mezelf, want alles waar je van houdt kan je ook verdriet doen, dus voorlopig maar liever niet...en gelukkig zijn er ook andere dingen om van te houden en kun je ook gek zijn met paarden van anderen. Maar echt van mezelf nee ik kan het nog niet aan...

Verdriet moet slijten.....

LinnieLin
Berichten: 182
Geregistreerd: 13-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 19:19

Hoi hoi,
De keus om een paardje aan te schaffen is aan jouw maar je weet wat ik heb meegemaakt he. Nou een paar maanden daarna ging ik weer een paard verzorgen, ik kon me niet binden deed me gewoon zeer wat er met Floortje gebeurd was. En het paard dat ik ging verzorgen was kreupel, de angst dat ze mij zou verlaten was zo groot, ik kon me helemaal niet meer hechten aan dat paardje. Toen ben ik gestopt met het verzorgen van dat paard.
Af en toe frut ik weleens aan een paard of geef een knuf maar das ook alles...
Ik ben gewoon bang, dus denk er goed over na meissie, ga anders eerst tutten met een verzorgpaard voordat je een eigen paardje aanschaft.

Groetjes Linda en tot msn's

Moosje

Berichten: 5492
Geregistreerd: 01-04-03
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-04 16:10

Als jij denkt dat je alles beter kan verwerken en aankan met een nieuw paard/pony zou ik zeker uitkijken naar n nieuwe. Had daarstraks nog n discussie met jojo over wat wij zouden doen in zo'n geval (ben ff bij Andrisa geweest). Je moet t helemaal zelf weten!
Hoe gaat t nu op je stage dan? Hoop dat je t n beetje overleeft en met goeie cijfers!

Sterkte verder!

XXX Mo


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Celiien, Googlebot, Vagabondo en 11 bezoekers