Vals paard

Moderators: Murosch, C_arola

 
 
legata

Berichten: 47
Geregistreerd: 30-07-03
Woonplaats: Someren

Vals paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-04-04 19:48

Een paar jaar geleden werd ik gebeld door een man die had gehoord dat ik moeilijke paarden inreed. Ik was net drie maanden in verwachting en had helemaal geen zin om een paard in te rijden. Maar in plaats van gewoon "nee" te zeggen, noemde ik een prijs per maand die belachelijk hoog was, in de hoop dat hij naar een ander zou zoeken.
Tot mijn stomme verbazing zei hij "ik kom het paard in het weekeinde wel brengen". Dus moest ik wel.

Het ging om een merrie, half tuiger, 1.74 groot. 5 of 6 jaar. De eigenaar vertelde mij dat hij net begonnen was met rijden en alvast maar een paard had gekocht. Terwijl ik de merrie in zou rijden ging hij naar de manege om te leren paard rijden. Natuurlijk maakte ik opmerkingen over het aankopen van een onbeleerd paard, maar hij wist genoeg van paarden zei hij.

Dus ik de volgende dag met die merrie beginnen. Ik loop de stal in en ze kijkt me vriendelijk aan met de oortjes naar voren. Nog voordat ik mijn twede stap naar haar maak draait zij zich om en slaat vol uit met beide achterbenen. Rakelings langs mij. De adraline giert door mij bloed. Zo snel mogelijk probeer ik de stal uit te komen terwijs de merrie bewust mij probeert te raken. Ik pak een riek en loop de stal weer in. Elke keer als zij zich omdraait om te slaan, geef ik haar een mep, totdat ze blijft staan, en ik haar aan haar halster mee kan nemen.

Het longeren ging goed, maar ik hield wel de zweep tussen ons in. Je kon in haar ogen zien dat ze zondermeer wilde aanvallen. Na een paar weken ging ik erop. Ze probeerde te slaan bij het opstijgen en bij het afstijgen ging ze ook steeds met een sprong vooruit om goed gericht te kunnen slaan. Dit paard was levens gevaarlijk. Na anderhalve maand was ze goed zadel mak en ingereden. Ik wilde zo snel mogelijk van haar af en belde de eigenaar dat hij haar kon komen ophalen. Hij hoefde maar een maand te betalen. Nee hoor, blijf haar maar nog een tijdje rijden zei hij.

Dus ik verder trainen, en eigenlijk op de valsigheid na, ging ze best goed en was het een fijn paard. Eindelijk na drie maanden kwam hij haar ophalen. Ik waarschuwde de man over het karakter van zijn merrie en dat je ten alle tijde voorzichtig met haar moest zijn. Maar de merrie kende hem en het was geen probleem.

Hij nam haar mee naar de manege waar hij een stal had gehuurd. Het paard was ingereden dus klaar. Hij liet haar drie weken op stal staan en dacht toen nog eens "oh ja, ik heb ook nog een eigen paard. Laat ik die eens opzadelen". Dus de merrie uit de stal gehaald, opgezadeld en erop. Nou, ongeveer een minuut. Ik weet niet precies wat er gebeurt is, alleen dat hij eraf gevallen is en dat de merrie hem heeft aangevallen. Hij is in het ziekenhuis terecht gekomen en heeft de merrie verkocht.

Ik heb veel paarden meegemaakt in mijn leven. Maar als dit paard van mij zou zijn dan zou ik haar laten afmaken. (hier zullen wel veel reachties op komen). Ze was zo gevaarlijk zonder te dreigen zonder reden die vermoort nog eens iemand. Een hond die vals is en kinderen of mensen aanvalt laten ze ook inslapen.

Ik ken de geschiedenis niet van dit paard voordat ik haar moest inrijden en misschien had ze reden om vals te zijn. Maar ondanks dat ik haar drie maanden thuis heb gehad, en op onze ruzie in de stal de eerste dag na, haar goed heb behandeld veranderde ze niet.


Monster

Berichten: 9514
Geregistreerd: 04-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-04 19:52

mischien is het wel een trauma..
Evengoed is die man niet goed wijs, maar vind ik het onterecht dat je hem zou inslapen.(EN NEE, IK BEN GEEN PENNYMEISJE OMDAT IK DIT VINDT Boos! )

zo, en dan nu tijd voor een wijntje..

Ann
Berichten: 11616
Geregistreerd: 28-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-04 19:55

Citaat:
...Ik was net drie maanden in verwachting ...


Ik maak me eigenlijk niet zo druk over het paard, bovenstaande quote zit mij meer dwars, was het zoveel geld waard, om het leven van je ongeboren kind op deze manier in gevaar te brengen? Scheve mond
Laatst bijgewerkt door Ann op 20-04-04 19:57, in het totaal 1 keer bewerkt

Justy

Berichten: 31650
Geregistreerd: 26-02-04
Woonplaats: Heers (BE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-04 19:57

Tjeetje.... Scheve mond En je was zwanger.... Stel je eens voor wat er had kunnen gebeuren.... Nee hoor, dit paard is echt beter af in de paardenhemel. Asjoe4ever, valse paarden hebben wel vaak een 'trauma' maar heeeeeel af en toe wordt een paard vals geboren, dat komt gewoon voor, net als bij mensen. En die paarden zijn een gevaar voor iedereen die in hun buurt komt... Helaas is een enkeltje Mora soms de enige oplossing.

Eponaquest introductieworkshops op 1 & 2 april en op 20 & 21 mei
/3 Sunny & Amie /3

Nadir

Berichten: 11233
Geregistreerd: 12-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-04 20:03

Wat een verhaal... Scheve mond Je moet er niet aan denken wat er was gebeurt als dat paard jou wel degelijk had geraakt... Net wat je zelf zegt, heel onverstandig van iemand om een paard te kopen als je er zelf geen ervaring mee hebt, en dan helemaal een paard als deze... Het beestje moet doodongelukkig zijn geweest... Weet je (behalve dan dat het paard verkocht is) wat er verder met haar gebeurt is?

~ The world is a book and those who do not travel read only one page ~

Jasper
Berichten: 2027
Geregistreerd: 17-06-02
Woonplaats: Wormer

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-04 20:05

Trauma of niet....een dergelijk vals paard is levensgevaarlijk en onhoudbaar. Helaas is er maar 1 oplossing voor die dieren: een genadeschot.

Rij nooit harder dan je beschermengel kan vliegen.

Yessy

Berichten: 22289
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-04 20:06

het paard is waarschijnlijk ook niet gelukkig op deze wereld rond te moeten lopen, ik zou dezelfde beslissing maken als jij, voor ze mensen vermoord of voor het leven verminkt.

legata

Berichten: 47
Geregistreerd: 30-07-03
Woonplaats: Someren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-04-04 20:07

Nee, ik weet niet wat er verder met dat paard gebeurt is.

Maar een ander vraag aan degene die inslapen niet een goed idee vonden. Wat moet je met z'n paard. Waar kan die terrecht en wie kun je er blij me maken?

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-04 20:07

Ik weet niet heel goed wat voor een reacties je wilt met het vertellen van dit verhaal.

Ik zou niet een paard gaan inrijden als ik zwanger ben, dat ten eerste........ en als ik een paard binnenkrijg die me dag een al het licht uit mn ogen wil skuppen, dan bel ik de eigenaar en zeg ik, joh! moet je luisteren, die bok van jou spoort niet........ ik kijk het nog een weekie aan en als dit zo blijft dan kan je m mooi op komen halen! Ik weet wel dat paarden de eerste paar dagen nog wel eens wat onrustig en onzeker kunnen zijn, dus dat voordeel van de twijfel krijgt ie dan nog wel........ maar paarden die op zo een manier niet te vertrouwen zijn krijgen van mij een enkeltje eigenaar of als ik zo een dier gekocht zou hebben een enkeltje hemel

Justy

Berichten: 31650
Geregistreerd: 26-02-04
Woonplaats: Heers (BE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-04 20:08

Die mensen willen zo'n paardje wel hebben... Kunnen ze vast wel weer beter maken....
Laatst bijgewerkt door Justy op 20-04-04 20:10, in het totaal 1 keer bewerkt

Eponaquest introductieworkshops op 1 & 2 april en op 20 & 21 mei
/3 Sunny & Amie /3

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-04 20:10

Volgens mij krijgen we hier net zo'n dicussie als in dit topic Schijnheilig
[VvdD] Paard naar de slager....

Verder weet ik ook niet echt wat je met dit topic wil zeggen.....

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Yessy

Berichten: 22289
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-04 20:11

ja een 2e kans...weer iemand met een verbrijzelde knie... 3e kans, iemand met een hoefafdruk recht in het gezicht... 4e kans, bijna iemand vermoord...
en dan in een natuurgebied, paar kuddegenoten naar de knoppen geholpen, alleen gezet en een VA in stukjes geslagen...

leuk, zo'n paard

Nerwen

Berichten: 15623
Geregistreerd: 02-09-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-04 20:13

Oftewel: penny..

Nee, dit paard is inderdaad beter af in de paardenhemel. Van eigenaar naar eigenaar is ook niet leuk voor zo'n beestje. Dan een enkeltje slager of DA. Dan is het gebeurd voor het paard en waarschijnlijk ook beter.

Dat jij zwanger was toen je dit (levens)gevaarlijke paard in handen krijgt, zit mij ook wel een beetje dwars. Ik had het nooit gedaan als ik zwanger was geweest. Maar ieder z'n keus natuurlijk Lachen

luxx

Berichten: 2180
Geregistreerd: 29-12-03
Woonplaats: frankrijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-04 20:19

Richtje schreef:
Verder weet ik ook niet echt wat je met dit topic wil zeggen.....

ze wil gewoon van gedachten wisselen lijkt mij, daar is het een forum voor toch, om te kletsen?

Chère Mère Terre donne moi la sérénité d'accepter les choses que je ne peux changer, le courage de changer les choses que je peux et la sagesse d'en connaître la différence.

Solide

Berichten: 5481
Geregistreerd: 06-04-03
Woonplaats: Ergens in het zonnige zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-04 20:20

gijsenkim schreef:
Ik weet niet heel goed wat voor een reacties je wilt met het vertellen van dit verhaal.

Ik zou niet een paard gaan inrijden als ik zwanger ben, dat ten eerste........ en als ik een paard binnenkrijg die me dag een al het licht uit mn ogen wil skuppen, dan bel ik de eigenaar en zeg ik, joh! moet je luisteren, die bok van jou spoort niet........ ik kijk het nog een weekie aan en als dit zo blijft dan kan je m mooi op komen halen! Ik weet wel dat paarden de eerste paar dagen nog wel eens wat onrustig en onzeker kunnen zijn, dus dat voordeel van de twijfel krijgt ie dan nog wel........ maar paarden die op zo een manier niet te vertrouwen zijn krijgen van mij een enkeltje eigenaar of als ik zo een dier gekocht zou hebben een enkeltje hemel


Hier ben ik het helemaal mee eens. Was er zoiezo al niet aan begonnen als ik zwanger was geweest en als ik het niet was geweest en ik zou zo'n paard in moeten rijden en het is na een week nog zo vals zou die ook een enkeltje naar de eigenaar terug krijgen. Dit is gewoon levensgevaarlijk een soort van zelfmoord als je ermee probeert te rijden.

Wacht niet op later. Als later iets eerder komt, ben je te laat....

Op het eind van mijn geld hou ik altijd een stuk maand over......

patos

Berichten: 4502
Geregistreerd: 23-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 09:06

Voor dat soort paarden moet je een enorme wei hebben, waar ze lekker zonder contact met mensen kunnen rondhobbelen. In de meeste gevallen hebben die dieren weinig schuld aan hun 'afwijking'. Omdat dit gewoon niet haalbaar is, is het vaak beter om zo'n dier uit zn lijden te verlossen. Toch zo ik het er wel heel moeilijk mee hebben, een kind dat ernstige agressie vertoont laat je ook niet in slapen.

Gast3211

Berichten: 14167
Geregistreerd: 29-10-03
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 09:10

Moeilijk, het paard zal wel alle vertrouwen in de mens zijn verloren en wat heeft het paard eraan als het blijft leven? Ik denk ook dat het beter is geweest voor het paard..

Eline

Berichten: 73129
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 09:15

Ik vind het eigenlijk onverantwoord dat je dit paard heb teruggegeven aan die man, met alleen een waarschuwing... als in: die man is nu in het ziekenhuis beland schrijf je, maar als ik je zo hoor had het ook slechter kunnen aflopen... Ik ben benieuwd waar het dier nu is... en inderdaad, zoals jij het beschrijft is het niet een paard dat me voor menselijk gebruik geschikt lijkt.... Arm beest, het blijft een mensenwereld

LittleKathy

Berichten: 3262
Geregistreerd: 05-11-03
Woonplaats: Weert-Roermond

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 10:07

Ik zou nooit een paard gaan inrijden als ik zwanger was. Stel je voor dat de merrie je in je buik had geraakt. Ik denk ook dat die man beter geinformeerd had moeten worden Scheve mond Zeker omdat hij nog helemaal geen ervaring had Z'on paard is inderdaad (ken de geschiedenis niet) beter af op de eeuwige weides. Die merrie had de eigenaar ook de hemel in kunnen helpen! Je kan haar beter voor zijn!

Jeeeeuuujjjjjj! Kei druk bezig met de ontwerpen voor de nieuwe filmpremiere van www.pennyfanshowdag.nl

Alvaron

Berichten: 1459
Geregistreerd: 26-03-02
Woonplaats: De Steeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 10:29

Ellende schreef:
Ik vind het eigenlijk onverantwoord dat je dit paard heb teruggegeven aan die man, met alleen een waarschuwing...


Die man is en blijft de eigenaar van het paard, en sommige mensen weten gewoon alles beter en willen gewoon niet beter/uitgebreider worden geinformeerd.

Endurance: To Finish is To Win!
Alvaron 1.6.1988 - 31.8.2017 Dag lief, ik mis je...

Kyra

Berichten: 1399
Geregistreerd: 05-11-02
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 13:30

gijsenkim schreef:
Ik weet niet heel goed wat voor een reacties je wilt met het vertellen van dit verhaal.

Ik zou niet een paard gaan inrijden als ik zwanger ben, dat ten eerste........ en als ik een paard binnenkrijg die me dag een al het licht uit mn ogen wil skuppen, dan bel ik de eigenaar en zeg ik, joh! moet je luisteren, die bok van jou spoort niet........ ik kijk het nog een weekie aan en als dit zo blijft dan kan je m mooi op komen halen! Ik weet wel dat paarden de eerste paar dagen nog wel eens wat onrustig en onzeker kunnen zijn, dus dat voordeel van de twijfel krijgt ie dan nog wel........ maar paarden die op zo een manier niet te vertrouwen zijn krijgen van mij een enkeltje eigenaar of als ik zo een dier gekocht zou hebben een enkeltje hemel


Hier heb ik helemaal niks meer aan toe te voegen. Bedankt Gijsenkim, scheelt me weer wat typwerk Haha!

http://www.helpmijnpaard.nl Osteopathie en paardrijlessen omg Apeldoorn eo

Jetta

Berichten: 3592
Geregistreerd: 19-01-02
Woonplaats: Aan de rand van de stad

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 13:59

Kim, ik ben het helemaal met je eens. Die bok spoort niet, de dame die drie maanden zwanger toch met zo'n bok aan de gang gaat, spoort niet en is misdadig bezig.

Elk paard met een beetje pit, rij je rustig zonder bit!

alexxxandra
Berichten: 186
Geregistreerd: 02-03-04
Woonplaats: wezep

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 14:14

tja, ik weet het niet. die man spoorde sowieso niet; wie koopt er nu een paard als ie nog helemaal niet kan rijden, verstand ervan heeft. en dan het ergste: een paard dat nog helemaal ingereden moest worden. jde hele situatie is gewoon raar
ik vind het wel heel knap dat je met dit paard nog door bent gegaan, het is toch een paard waarbij je constant op je hoede moet zijn of die zich omdraait ofzo.
jammer dat er geen pennymeisjes-einde in zit van: het paard krijgt vertrouwen, verliest z'n valsheid en wordt een ontzettend lieve kinderpony

WHOOPY

Berichten: 919
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Lilayi, Zambia

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 14:56

Ann schreef:
Citaat:
...Ik was net drie maanden in verwachting ...


Ik maak me eigenlijk niet zo druk over het paard, bovenstaande quote zit mij meer dwars, was het zoveel geld waard, om het leven van je ongeboren kind op deze manier in gevaar te brengen? Scheve mond


Helemaal mee eens, wie gaat er nou een vreemd paard inrijden na drie maanden zwangerschap. Al kan je nog zo goed rijden, er kan altijd wat gebeuren. En zeker als het paard al niet helemaal te vertrouwen is. Echt triest!

The greatest threat to wildlife is assuming someone else will save it.

Marieke
Berichten: 1343
Geregistreerd: 31-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 17:56

Kijk, en zo ben ik aan mijn paard gekomen! OK dan!

Mijn paard viel ook onder de categorie levens gevaarlijk! Zolang men er naast stond was hij in staat om je te vermoorden, wanneer de ruiter er op zat was hij te handelen. Een fantastisch springpaard was het, won alles wat los en vast zat, tot op een dag hij ook niet meer te rijden was. Stijgeren, tegen de muur aan laten vallen, je begrijpt het.

Toen werd ik er bijgeroepen om hem te behandelen met de BioScan. met gevaar voor eigen leven (echt waar) ben ik hem gaan behandelen. Binnen 5 minuten sliep hij tijdens de behandeling. Na 3 dagen kon ik hem zelf zonder enige problemen zijn stal uit halen. Na 10 dagen was hij super! Uiteindelijk kon hij het internationale springwerk toch niet aan, hij verviel weer in zijn oude gewoontes en ook hij zou beter af zijn in de andere wereld. Iedereen dacht dat hij een gezwel in zijn hersenen had.

Ik kocht hem!

Highpoint heb ik nu 5 jaar. Gevaarlijk? Helemaal niet, eenkennig is hij wel, maar hij doet geen vlieg meer kwaad en hij springt weer als de beste. Het is wel een super gevoelig paard die je altijd met respect moet behandelen. En met respect bedoel ik dat je hem goed moet begrijpen.

Dit soort paarden hebben een verleden wat vaak gepaard gaat met pijn.
Dus voordat je roept dat zo'n beest dood moet, kijk eerst naar wat de oorzaak zou kunnen zijn.