Ik weet het allemaal niet meer....

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
HorseMoments

Berichten: 6146
Geregistreerd: 21-04-01

Ik weet het allemaal niet meer....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-04 21:25

Tja hier zit ik dan.... sprakeloos, radeloos, moedeloos en hulpeloos.
Ik zit al een hele tijd met enorm veel dingen in mijn maag en het blijft zich maar ophopen. Vooral op persoonlijk vlak zit het al een lange tijd steeds zo tegen dat elke keer als ik denk dat het niet meer erger kan het toch weer laat zien dat het wel weer erger kan.
Mijn toevlucht hieruit zijn mijn paarden Lesley, Tinkerbell en Unique. Maar omdat mijn leven zo in puin ligt om het zo maar te zeggen heb ik een keus moeten maken om iig een of twee paarden te verkopen. Ik heb toen de knoop doorgehakt en gekozen om lesley en tinkerbell te koop aan te bieden. Aangezien ik een ongeluk heb gehad waarvan de klachten blijven terug keren is het voor mij vrijwel onmogelijk om deze door te trainen. Lesley is een erg temperamentvol paard wat eigenlijk het liefst elke dag wil werken. Dus na veel nadenken heb ik toch de knoop door gehakt hem te verkopen. En deze beslissing heb ik ook gemaakt voor tinkerbell. Tinkerbell is een bloedmooi paard geworden en blijft zich nog steeds erg goed ontwikkelen maar niet het paard waar mijn vader mee wil fokken. Ik moest een keus maken. Dus koos ik voor unique. Van veulen afaan is zij al mijn favoriet geweest. Met name om haar fijne karakter en haar geweldige uitstraling daarnaast heb ik wel een hele speciale band met haar opgebouwd waarvan de meeste bokkers wel weten hoe dat is gekomen.
Maar nu heb ik net de telefoon op de haak gehangen, ik werd gebeld door iemand die unique al vaker heeft gezien en ook al geld voor haar heeft geboden. In eerste instatie zouden we het niet doen. Maar mijn vader wil er nu ineens wel mee accoord gaan. Kort gezegd wil dit zeggen dat ik binnenkort paardloos ben. En aangezien mijn leven op zich al niets meer was had ik nog de paarden om me daar aan vast te houden. Nu dit dreigt weg te vallen ben ik zo bang...
Want wat moet ik dan???
We hadden zulke mooie plannen gemaakt. Dit jaar zadelmak maken volgend jaar ster keuring een veulentje fokken etc.
Overigens ben ik ook bang dat de paarden niet goed terecht komen.


Nadir

Berichten: 11219
Geregistreerd: 12-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-04 21:34

Kan je niet proberen nog een keertje met je vader te praten? Hij begrijpt toch ook wel als jij zo'n speciale band met dat paard hebt dat het voor jou heel belangrijk is dat Unique blijft... Ik weet natuurlijk niet wat verder jouw verhaal is en waarom je precies deze keuze hebt gemaakt... Maar ik hoop voor je dat het allemaal goed komt... OK dan!

~ The world is a book and those who do not travel read only one page ~

Hevonen

Berichten: 3038
Geregistreerd: 21-01-04
Woonplaats: up north

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-04 21:36

Ik ben het met twister eens, probeer eens met je vader te praten. Ik hoop voor je dat het goedkomt. Sterkte!

Voor bijzondere (niet paardgerelateerde) replica's en living history spullen.
ARRE remaining history
Zij werken ook op bestelling! (smeedwerk, hout-, hoorn- en beenbewerking, leer, huiden, en nog veel meer)

Adriana

Berichten: 11102
Geregistreerd: 26-10-01
Woonplaats: Haselau

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-04 22:46

Jeetje Grib, dat is echt niet leuk!!
Ik hoop dat je vader van gedachten veranderd!

Holsteiner: Charakter. Charisma. Klasse!!!

Bianca41

Berichten: 4153
Geregistreerd: 29-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-04 22:59

goh ik vind het drie practige paarden.Maar als jij unique het liefste wil houden moet dat toch kunnen?De andere zullen wel zo verkocht zijn.Als iedereen nou mee helpt zoeken voor nieuwe eigenaren.
Mischien moet je aan je pa een brief schrijven waarom juist dit paard zo speciaal voor je is,dan kan hij het rustig lezen en heb je minder kans op een twist gesprek.Anders wordt het vaak een heen en weer gegooi van argumenten en luistert niemand naar elkaar.
Ik wens je in ieder geval sterkte

StalDoorstap

Berichten: 6635
Geregistreerd: 19-04-02
Woonplaats: Zundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-04 23:18

Praten idd enne..........
Kop op!

Na regen komt ECHT altijd zonneschijn.

Deken? Zadel? Paard? Pony?

http://www.staldoorstap.com

gast981
Berichten: 18214
Geregistreerd: 13-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-04 23:42

Jeetje Jeanette!

Ik weet gek je van Unique bent. Maar zijn de twee andere paarden al verkocht dan? Ik zou toch proberen nog eens te praten met je vader! Veel succes!

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 07:03

Hee, kop op... Praat er idd eens over met je vader... Dat je graag nog 1 paard zou overhouden.

En je moet in je achterhoofd houden: 'wat de problemen ook zijn, ik kom eruit en ik kom er sterker uit'.

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Wienna

Berichten: 3870
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Aan de kust...

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 07:20

jee, ik kan alleen maar aansluiten bij de rest, probeer eens goed met hem te praten en laat ook jouw idee horen!!

Heel veel succes!!

Wienna-M - ZZZwaar
Djarin - L1
Alie Z

Sall

Berichten: 5975
Geregistreerd: 20-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 07:29

Ik leef met je mee, en sluit me aan bij de rest. Praat met je vader! Zijn er ook al 'serieuze' gegadigden voor de andere paarden?

"Don't worry about a thing, Cause every little thing gonna be all right"
dag: 1

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 07:39

Ik zou ook proberen om Unique te houden. Weet je vader wel dat je zo ontzettend in de put zit dat de paarden en vooral Unique het enige is waar je op dit moment voor leeft? Ik heb de indruk dat je vader dit niet weet, en dan moet jij het hem vertellen. Desnoods in tranen, maar laat zien dat je niet zonder haar kan.

Je suis Charlie.

Fabienne1
Berichten: 2496
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 07:43

Jeetje ik wist wel dat het de laatste tijd niet echt lekker met je ging door alle omstandigheden, maar nu dit.. Je vader heeft toch gezegd dat hij Unique eigenlijk wilde houden? Of wil hij er gewoon geld voor krijgen? Je kan misschien aangeven dat je Lesley probeert te verkopen en dat dan Unique kan blijven?
Raar dat hij nu weer van gedachten veranderd. Maar probeer er asjeblieft over te praten.

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 07:52

Jeetje, dat is inderdaad wel even schrikken…
Misschien kan je van al dit, iets goeds proberen te maken? Je hebt nu inderdaad niets meer om voor thuis te blijven, dus ga lekker weg.
In binnen- en buitenland (tot ver over de grote plas) zie ik regelmatig vacatures, bijvoorbeeld half aupair en half groom. Moet je voorstellen dat je in Florida kan liggen…
Het is nu de kunst om te kijken wat je mogelijkheden zijn ipv bij de pakken te gaan neerzitten.

Sterkte ermee iig.

Gast546
Berichten: 15626
Geregistreerd: 15-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 08:03

Bah, wat een naar bericht Scheve mond
Kun je je vader niet voorstellen dat je haar zelf koopt (uiteraard met een makkelijke afbetalingsregeling Knipoog ) omdat je haar echt niet wilt missen.

Eline

Berichten: 73127
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 08:09

Sterkte in ieder geval... voor de rest ga ik met de meesten hier mee: kijk of je vader nog van gedachten kan veranderen, of zoek een totaal nieuwe uitdaging...

Rijo
Berichten: 2670
Geregistreerd: 19-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 08:52

Ik zal nog eens proberen hier met je vader erover te kunnen spreken jou maatje die kan niet zomaar verkocht worden. De keuze was gemaakt voor de andere 2 paarden.

Ik hoop dat je vader het inziet en jouw je paardje laat houden.

gr

HorseMoments

Berichten: 6146
Geregistreerd: 21-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-03-04 09:27

Bedankt voor jullie lieve berichten. De andere paarden zijn nog niet verkocht. Er is vrijwel geen handel en het zijn paarden die echt voor de sport verkocht moeten worden. Er zijn wel mensen die ze voor recreatie willen hebben maar daar zijn ze eigenlijk net te temperamentvol voor. Ik vraag ze een nette prijs maar omdat ik nu weer ziek thuis zit heb ik voor deze week al weer 3 kopers af moeten zeggen. Dat ik van een paard afscheid moet nemen is al heel erg slikken. Lesley heb ik vanaf zijn 2 jaar dus nu inmiddels al weer 8 jaar. En ondanks alle tegenslagen die ik gehad heb was lesley een paard waar ik telkens zo weer kon opstappen en mee weg kon rijden. Zowel Tinkerbell als unique hebben we zelf gefokt dat brengt natuurlijk ook een band met zich mee. Maar unique tja dat is echt een verhaal apart bij de andere paarden kan ik nuchter blijven maar bij unique eigenlijk niet meer. Mijn vader is ook wel weg van haar maar als men blijft bieden snap ik ook wel dat hij haar toch wil verkopen ook omdat hij ziet dat het nog niet zo makkelijk is een goede ruiter te vinden voor de andere 2. Haar kopen is voor mij helaas geen optie. Het geld dat voor haar geboden is kan ik echt niet ophoesten zelfs de helft nog niet.
En ik weet zoals sjuimpje al aangeeft dat het ook weer andere mogelijkheden met zich mee brengt. Maar op dit moment is dat moeilijk om in te zien.
Overigens heb ik momenteel alleen lesley geadverteerd omdat het voor mij bijna niet te doen is om 2 paarden (dagelijks) goed door te blijven trainen. Ik had het eigenlijk zo bedacht dat ik het beste lesley als eerste kon verkopen. Die loopt nu weer aardig netjes op niveau en kan eigenlijk dan mooi meteen in het groene seizoen beginnen met de wedstrijden. Daarnaa kon ik tinkerbell weer doorrijden en adverteren en als die verkocht was kon ik me volledig gaan richten op unique. Longeren etc zadelmak maken enz. Het voordeel van een jong paard is dat je daar niet dagelijks op hoeft te rijden wat ook beter uit komt met school etc.
Tja en nu? Waarschijnlijk krijg ik van het weekend te horen wat het nu gaat worden.

En ik weet wel dat ik me kan richten op een nieuwe uitdaging. Er zijn paarden genoeg die ik kan rijden en uitbrengen etc. Maar een paard als unique die krijg ik geen tweede meer. Als ik dat smoeltje zie tja dan krijg ik gewoon kippenvel. Maarja als het dan allemaal zo moet hoop ik wel dat ze allemaal een super thuis krijgen met mensen die goed met ze kunnen opschieten en er net zoveel plezier van hebben als dat ik van ze heb gehad. En net zoveel van ze kunnen leren als dat ik van ze heb geleerd.
En wie weet kan ik hem nog overtuigen maar als het om geld gaat....

CM_

Berichten: 26874
Geregistreerd: 19-04-03
Woonplaats: Stal Niveau Herpen !!

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 09:35

jeetje meis....
ik ben er stil van !!
idd kwam zelf kopen ook het eerste in mij op
kun je niet regelen met je pa dat je m in termijnen afbetaald??
ik bedoel, je bent zijn dochter,en JIJ bent degene die de andere paarden , hebt getraint en ingereden en jij bent degene die de paarden verzorgt,
zo ben je IMO toch eerste keus?
als jij je vader zegt hoe belangrijk unique voor je is, en dat je echt kapot zou zijn , misschien dat je dan toch een gevoelige snaar weet te raken?
misschien dat gerwin een keer met hullie pap kan praten ?
ik weet dat dat niet zal meevallen, maar goed

heb je die andere twee al op marktplaats en in de paardenkrant gezet?
bokt is maar n heel klein publiek, en echte kopers zitten er maar zeer weinig op bokt.. heb ik het idee

dus probeer die andere paarden wat meer onder de aandacht te brengen !
en bied je vader aan om m op afbetaling te betalen, hij zal jou toch niet het volle bedrag laten betalen, wat die mensen voor m geboden hebben?

heel veel sterkte meis!
en als je ergens mee zit kun je me altijd roepen via msn of pb!

HorseMoments

Berichten: 6146
Geregistreerd: 21-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-03-04 13:59

Kopen is geen optie. Vandaag wel weer een heftige discussie gehad en ik geloof dat ik wel wat geraakt heb. Ik heb alleen lesley 1 x geadverteerd op marktplaats. Genoeg reacties gehad maar heb een aantal afspraken niet door kunnen laten gaan vawege mijn griep. Daarnaast veel reacties van mensen waarvoor het eigenlijk geen geschikt paard is. Die mensen zoeken eerder een brave bospony die wat kunstjes beheerd. Ik wil de andere best wat meer onder de aandacht brengen. Maar het heeft zo weinig zin als ik geen tijd heb ze voor te rijden, mooi te maken etc. Enige optie voor mij is dan ook een voor een. Daarnaast is het ook wel zo dat ik behoorlijk eigenwijs ben want als ik het idee heb dat het paard niet goed genoeg terecht komt weiger ik ze aan die mensen te verkopen. Overigens is gerwin ook geen optie als die geld hoort. Ik hoop dat is snel beter ben zodat ik de andere weer kan rijden/adverteren. Misschien als ik die snel genoeg verkoop dat ie niet acoord gaat met het bod op unique.

Hevonen

Berichten: 3038
Geregistreerd: 21-01-04
Woonplaats: up north

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 14:04

Kun je niet stellen dat Unique als paradepaardje (reclamepaard) voor jullie stal kan dienen? Elke goede en bekende (handels)stal heeft toch zijn eigen 'bonfire'?

Kun je hem niet tijdelijk 'uitlenen' of zgn op proef zetten bij iemand? Dan is verkoop minder accuut en heb je meer tijd om de andere te verkopen.

Sterkte...

Voor bijzondere (niet paardgerelateerde) replica's en living history spullen.
ARRE remaining history
Zij werken ook op bestelling! (smeedwerk, hout-, hoorn- en beenbewerking, leer, huiden, en nog veel meer)

ingeo
Berichten: 2137
Geregistreerd: 05-07-03
Woonplaats: lokeren,belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 15:01

dit klinkt helemaal niet simpel. vooral omdat overal tussen de regeltjes te lezen is dat de paardenverkoop eigenlijk maar de laatste druppel is.
gribaldifan, als je je om allerlei redenen écht rottig voelt, dan is het héél erg nodig dat je nog iets leuks en belangrijks overhoudt om je op te richten. ik weet natuurlijk niet hoe diep het allemaal zit, en wat de oorzaken zijn van 'de puinhoop' zoals jij het beschrijft. maar als unique nú zo belangrijk voor je is, moet dat aux sérieux genomen worden. ze kan in principe alleen maar in waarde stijgen, toch?

grabbel de energie die je nog hebt bij elkaar om je pa daarvan te overtuigen. want, het is niet zoals natasha zegt, na regen komt niet altijd zonnenschijn. ik weet niet hoe ver de zon bij jou achter de wolken weg zit, maar laat ze aub. niet helemaal wegglippen.

StalDoorstap

Berichten: 6635
Geregistreerd: 19-04-02
Woonplaats: Zundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 21:52

Ja hoor, na regen komt ALTIJD zonneschijn.
Wacht maar af.

Deken? Zadel? Paard? Pony?

http://www.staldoorstap.com

Pino24
Berichten: 1778
Geregistreerd: 06-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 21:57

Daar zit wel een kern van waarheid in, hoe diep de dalen ook zijn, er komt altijd weer een top tevoorschijn! Ik weet niet hoe de verstandhouding tussen jou en je vader zit. Als ik zo emotioneel aan een beest gehecht zou zijn en ik zou mijn vader vertellen dat het me echt verdriet zou doen door dat paard te verkopen zou mijn vader dat echt niet doen!!! Ik weet niet hoe jou situatie is natuurlijk, maar probeer je vader daarvan te overtuigen! Veel succes en sterkte ermee!!

geen

ingeo
Berichten: 2137
Geregistreerd: 05-07-03
Woonplaats: lokeren,belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-04 09:14

Natasha schreef:
Ja hoor, na regen komt ALTIJD zonneschijn.
Wacht maar af.


als het goed is wel, natasha, maar het ligt er toch wat aan in wat voor dal je terechtkomt... Knipoog .
je moet wel een aantal handvaten hebben om je uit dat dal te heisen ; en één zo'n handvat zou unique kunnen zijn.

Anoukie

Berichten: 12609
Geregistreerd: 01-08-02
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-04 09:24

Jeetje Jeanette, ik ben er even stil van. Ik weet hoe dierbaar Unique voor je is,...

Ik hoop echt, echt dat je vader op de een of andere manier tot inkeer komt. Misschien moet je je gevoel wel op papier zetten voor hem, net zoals je dat in het eerste bericht hebt gedaan? Als je haar echt niet kwijt wilt, zou ik er voor proberen te vechten.

Aan de andere kant moet ik zeggen dat het idee van Sjuimpje ook nog niet zo slecht is,...


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Lois_, AJS_FC, Barroco, FlokiFjola, Iirene, Jessix, kitlover, Leo, MarliesR, mirjamalvaro, Purple92, Romy95, Soprano en 25 bezoekers