Beste stuurlui staan aan wal.......

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
Dimple

Berichten: 7400
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Beste stuurlui staan aan wal.......

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-03-04 14:32

Het ziet er allemaal zo makkelijk uit als je er naast staat. Je kijkt naar mensen die rijden. Die doet dit fout, die doet dat fout.
Paard krijgt op zijn lazer, baasje vindt zichzelf geweldig *mijn paard is vervelend, maar ik doe niks fout*

Naar om te zien. Maar ja, dan stap ik er zelf weer op. Paardje heeft er zin in, doet graag zijn best voor mij. Alleen baasje kan ook niet alles even goed.
Dan zit ik er op. Word ik ook pissig........... tel tot 100...... Even een lange teugel tussendoor om allebei af te koelen. Ik rijd zonder zweep en er wordt ook niet gemept of geschopt alleen af en toe een (@&$@)_&% tussendoor.

En dan kom ik weer tot de conclusie dat ik nog zoveel moet leren, dat 'goed en eerlijk' paardrijden niet zo makkelijk is. Een beetje verdrietig gevoel van *waarom lukt het nou niet* zet ik snel maar weer aan de kant.
Nic doet nl zo zijn best, hij wil zo graag werken voor je. Over het algemeen ben IK gewoon het probleem. Ik moet het ook nog leren.

We maken het weer goed met een knuffel en een snoepje. Ik zou willen dat mensen ook zo vergevingsgezind zouden zijn.................

Op zoek naar de zon!!!


roxie
Berichten: 217
Geregistreerd: 30-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 15:12

vind dat je je paard best eens aan mag pakken als t nodig is hoor. wat is daar mis mee. hij moet toch echt weten wie de baas is en wat er van m verwacht word. onnodig straffen hou ik ook niet van, van die ruiters die hun paard aanpakken terwijl de fout bij henzelf ligt. maar je moet wel consequent zijn tegenover je paard, wat niet mag mag ook echt niet en niet de ene keer wel en de andere keer niet. en belonen altijd> als ie z n best heeft gedaan krijgt die van mij lekker slobber of muesli enz enz

http://62.194.152.26/fotoserver/fotos/3503.jpg
vandaag is mijn roxie z1 geworden.30-05-2004

Whild

Berichten: 3919
Geregistreerd: 26-03-03
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 15:13

Mooie post hoor

Ik snap wat je bedoeld, vooral dat eerste stuk is heel herkenbaar.

Ik vind het knap dat je op deze manier met je paard bezig blijft, vooral ook omdat je als je om je heen kijkt, heel veel andere manieren ziet die veel makkelijker lijken te zijn op sommige momenten OK dan!

Maar goed dat er nog mensen zijn die zo als jou denken!

If it's not real, you can't hold it in your hand, you can't feel it with your heart
And I won't believe it
But if it's true, you can see it with your eyes
Oh, even in the dark

Quellian

Berichten: 27157
Geregistreerd: 21-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 15:19

Hahahaha, zo voelde ik me afgelopen dinsdag dus ook... Na een half jaar een bit erin en het ging zwaar bagger. Paar vloeken hier, en een schop daar. Achteraf voelde ik me schuldig, maar hij was nog net zo lief en keek nog net zo tevreden...

Wiesje

Berichten: 2863
Geregistreerd: 09-12-02
Woonplaats: America

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 15:24

Ik herken je stuk heel erg. Probeer ook altijd zo min mogelijk kwaad te worden, vooral omdat ik weet dat ikzelf niet genoeg kennis heb om te oordelen of mijn paard mij snapt of niet. Ik moet ook nog zoveel leren.

Straffen omdat hij niet luistert? Wie verteld mij dat hij mij snapt?

Vandaar dat ik dit weekend een cursus communiceren met paarden heb Haha!

www.fjovrili.com
Goed dat je roddelt, dan blijf ik op de hoogte van mezelf!

Dimple

Berichten: 7400
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-03-04 15:31

Quellian schreef:
Achteraf voelde ik me schuldig, maar hij was nog net zo lief en keek nog net zo tevreden...


Knap he! Paarden zijn daar zo 'plain' in. Ben je boos, ben je boos. Hij bokt en 2 tellen erna is hij het weer kwijt. We stappen naar zijn stalletje en meneertje is alles alweer vergeten en denkt alleen maar 'jij bent mijn lieve baasje, we zijn samen buiten geweest. Krijg ik nu een snoepje en gaan we dan nog even wandelen bij het gras Knipoog '.

En euh, Roxie. Hij krijgt echt wel op zijn mieter wanneer hij loopt te klieren, maar over het algemeen begint hij met klieren wanneer ik niet duidelijk ben met mijn hulpen. Consequent zijn we wel, we hebben een goed opgevoed paard! Daar durf ik mijn handen voor in het vuur te steken

Op zoek naar de zon!!!

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 15:53

Klinkt bekend *zucht*

Het lijkt idd allemaal een stuk makkelijker als je ernaast staat, ik probeer daarom ook niet teveel commentaar op anderen te leveren Knipoog

Dankzij Regina ben ik dat echt in gaan zien.... dit is een paard waar je vreselijk eerlijk voor moet zijn, maar ben je dat dan is ze ook heel eerlijk tegenover mij. Tuurlijk moet je in feite voor elk paard eerlijk zijn, maar de één reageerd daar toch heftiger op dan de ander.
Bij Regina kan ik ook bijna met zekerheid zeggen, dat ze als ze iets echt niet doet, dat aan mij ligt. Of eigenlijk dat het een miscommunicatie is tussen paard en ruiter.
Hoewel zij ook wel eens een bui heeft dat er niets mee te beginnen is, maar ook daar is meestal een aanwijsbare oorzaak voor (niet regelmatig gereden bijv.).
Dit is gewoon een heel gevoelig paard voor zulke dingen, het kan behoorlijk lastig zijn, maar je leert er onwijs veel van.

Maar soms is het zo lastig om ook eerlijk tegenover haar te blijven, en ik weet eigenlijk wel zeker, dat ik dat ook niet altijd ben Bloos!
Als je er dan onderweg terug op de fiets over nadenkt, kan ik meestal wel bedenken waar de fout zat. Maar om daar ook aan te denken op het moment dat je er op zit.....

Overigens is zij ook best wel opgevoed tegenwoordig, hoewel ze dat in een vreemde omgeving nog wel eens wil vergeten Knipoog

Wat betreft het vergeven van paarden. Zodra ik er weer naast sta vergeeft en vergeet ze alles, maar zolang ik doorrijd, kan ik het echt vergeten als ik niet eerlijk tegen haar geweest ben dat 'uur'.

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Dimple

Berichten: 7400
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-03-04 16:01

Soms zet ik Nic ook wel een stil en zeg ik 'Sorry mannetje, mijn fout' aai over zijn bol en we beginnen weer van voor af aan.
Soms lukt dat gewoon niet. Die adrenaline kookt en ik krijg de neiging om met van alles te gooien Rolleyes
Ik heb mezelf al aardig afgeleerd om kwaad te worden.

Maar ik heb vandaag dus de slof eraan gehangen omdat 'jij hier niet mee weg komt, mannetje Boos! ' . Ik baal ervan dat ik op dat moment niet effe diep kan adem halen en gewoon weer opnieuw beginnen. Schijnheilig
Morgen heb ik les, dat is zoooooooooo fijn OK dan! Gaat het ineens stukken beter.
Hopen dat juf me morgen weer kan helpen.............

Op zoek naar de zon!!!

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 16:03

Dimple schreef:
Soms zet ik Nic ook wel een stil en zeg ik 'Sorry mannetje, mijn fout' aai over zijn bol en we beginnen weer van voor af aan.

En dat kan dus niet bij Regina.... die vergeet dat niet zo even, maar blijft zelf ook behoorlijk gestresst. Op zo'n moment kan ik die oefening maar beter gewoon vergeten, wat makkelijkers gaan doen en dat goed afsluiten.

Ik heb zometeen ook weer les, dat is idd altijd wel weer heel lekker

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Quellian

Berichten: 27157
Geregistreerd: 21-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 16:26

Een tijdje terug wilde ik Stan in de stapmolen zetten (dus ik had zijn deken af gedaan). Ik stond het hek open te maken, meneer bedenkt zich, trekt zich los en rent in volle galop de paddock in. Ik compleet over de *PIEP*. De paddock was onwijs nat en drassig en meneer ging rollen (ik kwam uit m'n werk en had niet zo heel erg veel trek om met mijn hakken de bagger in te gaan en er vervolgens tot mijn knieën in te verdwijnen). Ik nog schreeuwen vanaf de kant, maar alle hoop verdween... Plof, draaidraai en ik nóg kwaaier Boos! Boos! Boos! !! Ik heel lief roepen (stond te koken van woede, maar liet niets merken). Het is dat meneer niet kan kwispelen, anders had hij het zéker gedaan. Achteraf kun je er dan wel weer om lachen. Tong uitsteken

Tyrza

Berichten: 10878
Geregistreerd: 11-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 16:34

Ik ken dat: had het vanmiddag nog. Paard was heel stout. Ik schold hem helemaal verrot (woorden doen geen pijn Haha!). Ik stap af, pak de bijzet en slinger hem goed rond. Ik tikte mijzelf op de vingers: Tyrza, blijf nadenken en laat je woede niet de overhand krijgen. Was hij eenmaal braaf, dan kreeg hij ook een beloning. En het leuke is: hoe meer je "braaf" roept, des te rustiger word je zelf. En dan kan je maar weer trots op jezelf zijn dat je eerlijk en netjes tegen je paard bleef. Lachen

marina

Berichten: 5151
Geregistreerd: 20-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 16:37

Dimple schreef:
We maken het weer goed met een knuffel en een snoepje. Ik zou willen dat mensen ook zo vergevingsgezind zouden zijn.................

Geweldige eigenschap van die dieren. Ik kan me er nog steeds over verbazen.
Vroeger was ik een vrij opvliegend typje, ik heb het mijzelf ook aardig afgeleerd gelukkig . Als ik nu pissed ben, stap ik af. Verder rijden heeft dan toch geen zin. Ik denk dan morgen proberen we het wel weer opnieuw, als ik een gekalmeerd ben en tot nuteon lukte dat altijd.
Ik heb een geweldig paard Lovers Echt waar.

Dimple

Berichten: 7400
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-03-04 16:53

Tja dat opnieuw proberen de volgende dag, weet ik dus niet zo zeker.

Ik hink op 2 benen.........
1. Hij komt hier niet mee weg. Wanneer hij nu zijn zin krijgt heb ik het de volgende dag weer
2. ik zet hem op stal, morgen weer een dag, gaat het vast beter.

Moeilijk soms. Ik wil nl geen paard wat allerlei truukjes gaat verzinnen om onder het werk uit te komen. Straks dan kan ik hem bij voorbaat al op stal laten staan. Dat is ook weer de bedoeling niet.

He Tyrza, leuk om te lezen dat jij ook stoute paarden hebt }> en niet altijd zoveel rust in je lijf lijkt te hebben als wanneer je clinics geef Knipoog

Op zoek naar de zon!!!

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 16:57

Dimple schreef:
Tja dat opnieuw proberen de volgende dag, weet ik dus niet zo zeker.

Ik hink op 2 benen.........
1. Hij komt hier niet mee weg. Wanneer hij nu zijn zin krijgt heb ik het de volgende dag weer
2. ik zet hem op stal, morgen weer een dag, gaat het vast beter.

Moeilijk soms. Ik wil nl geen paard wat allerlei truukjes gaat verzinnen om onder het werk uit te komen. Straks dan kan ik hem bij voorbaat al op stal laten staan. Dat is ook weer de bedoeling niet.


En daarom zet ik haar niet op stal op dat moment, maar ga ook niet verder door drammen op die oefening. Vraag nog wel even wat van haar, maar iets anders. Om het enerzijds goed af te sluiten en anderzijds toch niet die strijd verder aan te gaan.

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Tyrza

Berichten: 10878
Geregistreerd: 11-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 16:58

Dimple schreef:
He Tyrza, leuk om te lezen dat jij ook stoute paarden hebt }>


Stout? Heb je Tolstoi wel eens gezien? Haha!

Was trouwens niet het paard waar ik het net over had... Knipoog

Dimple

Berichten: 7400
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-03-04 17:05

Tyrza"]
[quote="Dimple schreef:
He Tyrza, leuk om te lezen dat jij ook stoute paarden hebt }>


Stout? Heb je Tolstoi wel eens gezien? Haha!

Was trouwens niet het paard waar ik het net over had... Knipoog
[/quote]

Whaaaaaaaahhhhhhh. Hylarisch........Zie het helemaal voor me! Haha!

Op zoek naar de zon!!!

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 17:11

ach ja, af en toe denk ik echt: ik kan rijden!!!!! als ik er een travertje uit rijd, maar heel vaak heb ik: waarom rijd ik in godsnaam nog?

Antwoord is makkelijk: omdat ik het leuk vind!!! Party!!

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 18:17

Nic en jij hebben eigenlijk nog een heel prille relatie, stel het zo maar eventjes voor Lachen. Dan stuit je wel eens op misverstanden en onbegrip. Naarmate je elkaar langer kent leer je omgaan met elkaars [on]hebbelijkheden.
Maar de relatie met een paard is altijd zuiver en eerlijk. Hij doet geen dingen om jou met opzet een hak te zetten, hij kent geen afgunst of jalousie.
En net als in de relatie met je partner moet je ook hier gewoon hard werken om alles leuk te houden. Soms moet je even tot 10 tellen en soms moet je er voor waken dat je niet onder de voet wordt gelopen. En heus, naarmate de tijd vorderd verdwijnt die verliefdheid en komt de echte liefde.

ikke

Berichten: 27201
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 18:28

Zelfkennis siert de mens, Dimple, het siert je dus *LOL*
Roxie, het gros van de fouten die het paard wordt aangerekend ligt bij de ruiter. Ik durf te stellen dat 90% van de straf die je uitgedeeld ziet worden aan het paard onterecht is. Maar ja, zelfkennis............

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? www.nvvr.info

Dimple

Berichten: 7400
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-03-04 21:25

Thanx Ikke *bloos*
Het begint natuurlijk ook allemaal bij zelfkennis, daar is gelukkig mijn eerste stap mee gezet.
Gelukkig ben ik niet blijven hangen in het geneuzel van 'hoe moet ik mijn paard aan de teugel rijden' of zo Knipoog

We komen er zeker wel, daar ben ik van overtuigd. Ik zou alleen graag wat langere benen hebben voor zo'n groot paard. Zou een boel helpen Haha!

Morgen les...............ben benieuwd!

Op zoek naar de zon!!!

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 21:37

Ik heb ook pas het laatste jaar leren zien dat het grootste probleem bij mij ligt. Ik ben ook geduldiger geworden. Tel eerder tot tien en beloon mijn paard voor zijn inspanning als ik weer eens tegenwerk.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Barb

Berichten: 11762
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 22:54

Leuk om te lezen, af en toe denk ik dat ik de enige ben die oververhit op zijn paard zit Haha!

Jaike G. SPORT Z1+6 / Edou fan 'e Boppelannen SPORT ZZ-L+1 / Tsjikke / Twirre / Blossem

Dressuur instructie of oppas nodig als u een dagje/weekend of week weg gaat: http://www.holidayhorsecare.nl

marina

Berichten: 5151
Geregistreerd: 20-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 23:32

Ik weer dat het probleem 99 van de 100 keer bij mij ligt! Daarom stap ik uit en stap eraf.
Hij heeft hier ook nog nooit misbruik van gemaakt (denk ik Schijnheilig )

Vinaba

Berichten: 9757
Geregistreerd: 15-12-03
Woonplaats: Barendrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 23:44

ik moet echt nog heel veel leren...
dat is het mooie van paardrijden je bent nooit uitgeleerd Lachen

Dimple

Berichten: 7400
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-03-04 13:03

Barb schreef:
Leuk om te lezen, af en toe denk ik dat ik de enige ben die oververhit op zijn paard zit Haha!


Stoom uit je oren en zo! Over het algemeen kan ik de hele stal verwarmen na zo'n ritje! *LOL*

Vandaag les gehad. Juf heeft er even opgezeten omdat hij in galop wel erg bleef trekken. Ik heb nu weer een fijn, lief en braaf paardje ~~}>
Ik zou willen dat ik net zo handig was als zij......... *zucht*

Op zoek naar de zon!!!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: february, madiekk, MoppieFilou, NikkiLoves, Nizzie, paardrijmiep, senna21, Yahoo en 23 bezoekers