Over 2 weken is de stal leeg....

Moderators: Murosch, C_arola

 
 
Brendageene
Berichten: 1495
Geregistreerd: 12-07-03
Woonplaats: Den Bommel

Over 2 weken is de stal leeg....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-03-04 10:14

Ik heb echt wel even zitten twijfelen of ik dit op bokt zou zetten, maar ga het toch maar proberen...
Het wordt wel een lang verhaal, maar ook al lees je het niet, ik heb het iig van me af kunnen schrijven.

Ik zal maar bij het begin beginnen, anders snapt niemand er meer wat van. In juli 2003 kocht ik samen met mijn vriend een pony. Ik heb al vanaf mijn 9e een shetlander, maar ben daar alang uitgegroeid en ik wilde erg graag een grotere pony. Ik had daar alleen niet genoeg geld voor. Mijn vriend wilde leren paardrijden en zo besloten wij om samen een pony te kopen, hij zou dan les krijgen van mij en eventueel op een manege en ik kon lekker rijden. Later zou er wel een jonger beestje komen, maar nu werd het dus een beginnerspony.

We kochten haar bij een handelstal en ik noemde haar Jasmin. Na 2 maanden bleek ze drachtig te zijn (en dat wisten wij bij aankoop dus niet) het veulen zou in de winter geboren worden.
In november heb ik het uitgemaakt met mijn vriend, zonder ruzie uit elkaar en besloten Jasmin samen te houden. Hij woont op een half uur rijden bij mij vandaan (met de auto) dus hij ging 1 keer in de week alleen en 1 keer in de week met mij. Rijden deden we toen al nauwelijks omdat ze hoogdrachtig was.

In december zei mijn ex op msn dat hij er geen zin meer in had, hij kon er niet op rijden en vond het niet de moeite waard haar nog te houden. Ik ben ontzettend boos geworden, want hij had beloofd Jasmin te houden totdat zeker het veulen er was. Als er namelijk hoge dierenartskosten waren ivm met de bevalling, zag ik het niet zo zitten om die in mijn eentje voor mijn rekening te nemen. Mijn ex beloofde mij financieel toch er te blijven zijn.
Ik legde hem ook uit dat als hij wilt rijden hij er gewoon op moet gaan zitten en moet gaan rijden (hij reed alleen als hij les kreeg van mij) en dat het een beetje oneerlijk was tegenover Jasmin, die elk moment kon bevallen, natuurlijk kan je dan niet rijden, dat vond ik ook vervelend.
Toen besloot hij opeens dat hij Jasmin wel wilde houden en sinds die tijd is die pony alles en gaat hij haar nooit meer weg doen.

Zelf was ik het wel zat nog financieel van mijn ex afhankelijk te zijn en daarom leek het mij beter Jasmin te verkopen als het veulen afgespeent was (dus in de zomer van 2004) Ook omdat ik Jasmin niet echt voor mezelf had gekocht, ze al wat ouder is en vrij klein is (1.30m) Mijn ex besloot toen dat hij Jasmin wilde houden. Wij hadden wel een contract gemaakt waarin alle scenario's stonden voor als het uitging en wat er dan met Jasmin moest gebeuren. dit contract is alleen nooit ondertekent. Ik was hier ook niet achteraan gegaan, omdat ik overtuigd was dat die pony toch naar mij zou gaan als het fout zou lopen. Ik ben immers sinds mijn 7e elke dag met paarden bezig en hij sinds een jaar 2 keer in de week...

28 december werd het veulen geboren, een hengstje, ik noemde hem Yaro. De ochtend dat hij geboren werd, werd ik gebeld door iemand van stal dat hij gezond en wel in de stal stond. Dus ik mijn ex gebeld en ik naar stal. 3 kwartier later kwam mijn ex aan, hij had de auto van zijn vader in de sloot gereden, hij was er zelf zonder kleerscheuren afgekomen. Maar nauwelijks oog voor Yaro en een hoop gezeik met politie e.d. Vervolgens ging hij 5 dagen weg om te feesten aan de andere kant van nederland en om oud en nieuw te vieren. Op de 6e dag besloot hij toch maar eens naar zijn veulen te gaan, want die moest wel aan hem wennen...

eerst wilde ik Yaro zelf houden, later heb ik toch besloten ook Yaro weg te doen, hij zal waarschijnlijk ook niet echt groot worden en 3 jaar in de opfok zetten en niet weten wat er uitkomt was voor mij een te grote gok. Ik besloot Jasmin en Yaro bij mij op stal te houden totdat Yaro afgespeent kon worden, Jasmin zou dan in juni naar mijn ex gaan.
In februari zag ik mijn ex voor het laatst, hij ging toen mee en ik kreeg een heel verhaal over me heen dat hij nog niet over onze relatie heen was en niet wist wat hij daarmee aanmoest. Het leek mij beter elkaar niet meer te zien totdat hij alles een beetje op een rijtje had. Een week later stond hij zonder afspraak voor de deur (hij leent vaak een fiets van mij als hij het met het OV komt om naar de pony's te gaan) om een fiets te lenen. Mijn zus deed open en gaf haar fietssleutel mee. hij had nog iemand meegenomen en zo waren er 2 fietsen weg zonder afspraak.. Ik belde hem boos op en kreeg een scheldkannonade over me heen dat hij zelf wel besliste wanneer hij naar zijn pony's ging.

Vanaf toen hebben we alleen maar ruzie gemaakt, ik wilde hem niet meer spreken of zien dus alles is via de mail gegaan. Telkens als ik afspraken probeerde te maken kreeg ik weer gezeur, alles was negatief, geen enkele oplossing juist etc. Ik kreeg zelfs dreigementen dat ik niet mocht weten waar Jasmin kwam te staan.

Deze week heb ik de knoop doorgehakt: het was of ik, of mijn pony's. De pony's gaan nu per 1 april naar mijn ex... Ik ging er zelf aan kapot als ik nog 2 a 3 maanden zo door moest. Ook de pony's gingen er onder lijden, ik ging er niet meer met plezier heen, ik moest ze toch wegdoen. Ik stopte met rijden, poetsen... Het enige wat ik deed was voeren, buiten zetten, uitmesten en binnen zetten.

Het feit dat ze naar hem gaan heb ik het erg moeilijk mee. Hij heeft het afgelopen jaar ze eigenlijk alleen verzorgt en ik zag ze echt als mijn pony's. Diep van binnen weet ik wel dat het goed zal komen, dat hij heus wel hulp zal krijgen op die nieuwe stal, wat betreft voeding, smid, ontwormen etc. Maar aan de andere kant ben ik zo bang dat als ik over een paar weken ga kijken ik iets verschrikkelijks aantref. Ook wil hij voor zijn studie 6 maanden naar australie en hij zei dat ze dan wel 6 maanden ergens op een wei kon ofzo, hij regelde wel een verzorgster.
Ik moet ze nu dus ook nog 2 weken verzorgen en ik kan ze niet eens aankijken. Ik vind het zo oneerlijk tegenover hun, ze kunnen er niks aan doen. Ik weet zeker dat als ze er dalijk slechter bijstaan ik me ontzettend schuldig ga voelen. En mijn lieve veulen, die ik vanaf dag 1 meegemaakt heb, alles heb geleerd wat hij nu kan, hij is gewoon weg straks. Gelukkig heb ik al een potentiele koper, die heb ik al geinformeerd (korte versie van dit verhaal dat wel) Ik hoop alleen dat hij niet verpest wordt de komende paar maanden. Hij is namelijk vreselijk brutaal aan t worden, tegen je op stijgeren enzo, bijten en ik straf dat keihard af, maar of mijn ex dat zal doen.... (ik denk het niet)

Ik ga maar stoppen met mijn verhaal, ik zal vast wel dingen vergeten zijn, maar van binnen voelt alles zo dubbel. Aan de ene kant ben ik blij, ik ben eindelijk van die ruzies af, van mijn ex af, aan de andere kant voel ik me zo rot. Over 2 weken is de stal leeg en ik wil me niet eens indenken hoe dat voelt. Ik voel me ook zo stom, iedereen om mij heen zegt: ja dat vond ik al zo raar, dat jullie samen een pony gingen kopen, dat is toch ook stom... Blijkbaar was ik blind en dacht ik dat het wel kon, we hadden niet eens een jaar, ik leek wel gek ofzo.
Gelukkig ga ik zondag kijken bij een paardje, Magic van Mytgard hier op bokt. Ik krijg ook wel steun van mijn moeder en mijn zus, die heel goed snappen dat ik heel graag weer een paardje voor mezelf wil. Ook zit ik financieel nu een stuk beter dan een jaar geleden, dus het is wel te realiseren. Hierdoor ben ik nu het ene moment superblij, het andere moment voel ik me zo klote... Een ding weet ik nu wel, een pony is voor mij alleen en niet meer gedeeld.
Laatst bijgewerkt door Brendageene op 19-03-04 10:28, in het totaal 2 keer bewerkt


Koppig

Berichten: 345
Geregistreerd: 24-05-03
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 10:25

Wow, wat een verhaal! Kan me voorstellen dat je het even kwijt moest en hoop dat je je hierdoor beter zult voelen!
Heel veel sterkte! Soms is het moeilijk om voor jezelf te kiezen en heb je het gevoel dat je paarden hiervan de dupe worden. Denk maar zo het komt echt wel goed. Geef het uit handen en maak er het beste van!
Succes!

Wie nooit tijd heeft, kan er niet mee omgaan...

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 10:32

Heel veel sterkte de komende weken en denk dat je vriend er het beste mee voor heeft hoor. Hij is er zo te lezen best wel gek op.
Succes met je as nieuwe paardje, hoop dat je er ondanks dit gedoe veel plezier ana gaat beleven.

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3

Brendageene
Berichten: 1495
Geregistreerd: 12-07-03
Woonplaats: Den Bommel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-03-04 10:39

Het is dus mijn ex, niet mijn vriend. Hij is er zeker gek op, daar twijfel ik niet zo aan, maar hij is er zo gek op dat hij niet meer realistisch nadenkt. Ik heb namelijk niet een keer van hem gehoord, hoe dat dan moet straks met voeren enzo. Het is voor Yaro dalijk ook de eerste keer in een trailer, hij heeft niet eens een trailer gezien ooit. En mijn ex heeft nog nooit een pony op een trailer gezet. Dat soort dingen, daar maak ik me dus druk om, omdat het voor mijn gevoel nog mijn pony's zijn. en ik ben nou eenmaal een beetje bezorgd om het veulentje, is een beetje mn kindje... Het zal ook best goedkomen, alleen blijven er maar allerlei rampscenario's in mij hoofd spelen. Ik krijg dus ook telkens op mijn donder van mijn moeder en zus hierzo dat ik dat niet moet doen.Maar is moeilijk als je paarden een groot deel van je leven zijn.

Vippie
Berichten: 10408
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Lalaland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 10:45

sorry ex Haha! .
Ze gaan toch naar een manege toe (als ik het goed gelezen heb), er zijn daar zat mensen die hem vast met raad en daad bijstaan.
Tis altijd moeilijk om afscheid te nemen van je kids, daar mag je best bezorgd om zijn hoor, niks mis mee.
Yaro eerste keer op een trailer hoeft helemaal geen probleem te zijn hoor, als mams meegaat hobbelen ze er zo achteraan.
Maar begrijp helemaal je gevoel hoor.... , ben je er zelf niet bij als hij ze komt halen?

De reden dat ik niet meer verander is dat ik mezelf dan niet ben maar een ander!
Bedankt voor alles wat je me hebt gegeven wijffie, dag ezeltje...
Cadiz Ruinenkampioen 2008 en Reserve Ruinenkampioen 2009, 2012, 2014!!!!!
A-zadelproef, STERRUIN!!!!
B+12/ L1+3

Nadir

Berichten: 11231
Geregistreerd: 12-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 10:47

Vreselijk, om je paardjes op die manier te verliezen. Helemaal omdat je ze nu nog 2 weken lang verzorgt totdat ze weg gaan. Huilen
Maar wat ik me afvraag, wil je ex Jasmin niet aan jou verkopen? Het veulen kan je dan toch zelf nog verkopen? Of doet hij dat niet om jou dwars te zitten, dat hij het jou niet gunt?

~ The world is a book and those who do not travel read only one page ~

Cheveyo

Berichten: 17591
Geregistreerd: 03-07-03
Woonplaats: aan het eind van de regenboog!

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 10:52

Tja dat is de consequentie als je samen een pony/paard aanschaft, over dat soort dingen moet je nadenken voordat je er aan begint. Probeer er toch samen uit te komen, ik denk ook dat hij wel het beste voor heeft met de diertjes. Er zijn wel meer mensen met weinig ervaring die een pony kopen, het is te hopen dat ze op een plek komen met andere paarden zodat je ex bij sommige dingen geholpen kan worden. Ooit moet trouwens de eerste keer zijn om in de trailer te reizen, zou daar niet zoveel zorgen over maken. Als ik jouw was zou ik zorgen dat ik er bij was wanneer ze opgehaald worden en het is te hopen dat ie enigszins paardvriendelijk rijdt met die trailer. Zelf zou ik nu nog niet voor een ander paard gaan kijken en eerst afwachten of dit verhaal goed af gaat lopen.

On the 7th day God created horses, on the 8th he painted the good ones
by Warriorgirl Graphics • Fotografie Feather's Ranch • Onze stal
[WN-ITP] ♥ Bombarie's 2e Halterles ♥

Chantal1973

Berichten: 1734
Geregistreerd: 20-02-03
Woonplaats: Helmond

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 10:52

Hoi Brenda,

komt wel goed hoor. Maar al die ramp scenario's moet je je niet mee bezig houden hoor, vaak gebeuren ze dan ook aangezien een paard heel gevoelig daarvoor is. Kan ook zijn dat het hengstje daardoor zo etterig is. (ok hengstjes kunnen etters zijn maar toch)
Nou kom zondag maar eens kijken bij ons (ik ben vriendin van Mytgard) en misschien heb je dan wel een nieuwe vlam in je leven.
En nee die moet je idd niet delen. Is magic ook te geweldig OK dan! voor en te gevoelig .


Geniet nu, het is later dan je denkt

Brendageene
Berichten: 1495
Geregistreerd: 12-07-03
Woonplaats: Den Bommel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-03-04 10:55

Nee hij wil Jasmin perse zelf houden, het lijkt soms net een kind van 12, en ik doe dr nooooooooooit meer weg. Dat leek mij eerst ook beter, maar dat wil hij dus absoluut niet. En aangezien we beide eigenaar zijn, heeft hij eerste keus als ik zeg dat ik haar wil verkopen. In dat contract wat we gemaakt hadden stond ook dat als we haar beiden wilde houden, degene met het meeste geld haar zou krijgen. Als dat ongeveer gelijk zou zijn zou ze verkocht worden. Ik denk dat het wel ongeveer gelijk ligt. Maar ik heb al geen zin meer om er zoveel moeite in te gaan steken. Als hij zonodig een pony wil dan moet hij het maar zelf ervaren hoe het is om er elke dag heen te moeten, ook als je geen zin hebt.

Van die nieuwe stalling weet ik nog haast niks, ik weet alleen dat er een binnenbak is en weidegang. Verder mag hij wel de trailer lenen van daar, dus ik denk dat het best behulpzame mensen zijn. Ik hoop ook dat er iemand mee gaat met het ophalen. Ik wil daar zelf liever niet bij zijn, omdat ik waarschijnlijk helemaal gek wordt als ik zie hoe hij met die pony's bezig is en dat de laatste keer is dat ik ze zie (of dat ze nog van mij 'zijn' zeg maar) Kan het niet goed uitleggen, maar als het bijvoorbeeld niet goed zou gaan voel ik mij verplicht te helpen en ik vind dat hij het maar zelf op moet lossen, hij wil immers een eigen pony.

Enne bedankt voor je berichtje mirddin, ik kijk erg uit naar zondag Lachen

Nadir

Berichten: 11231
Geregistreerd: 12-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 11:01

Jammer dat sommige mensen zo kinderachtig zijn... Boos!
Dat hij niet gewoon het beste voor de pony wilt maar alleen aan zichzelf denkt is echt heel kinderachtig... Maar misschien komt hij er achter dat een eigen paard toch ietsje meer werk is dan hij had gedacht... En verkoopt hij m dan alsnog aan jou... In ieder geval wens ik je veel sterkte de komende tijd... Je mag me ook altijd pb-en, ik weet hoe machteloos je je voelt... Ach gut

~ The world is a book and those who do not travel read only one page ~

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 11:05

Jeetje, wat een dilemma Scheve mond ...
Toch zou ik er wel bij willen zijn als ze weg gaan. Misschien kan jij ze zelf op de trailer zetten? Dan heb jij het zelf in de hand en weet je iig dat dat zonder drama´s gebeurd Lachen !
Sterkte ermee Ach gut !

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Esmeralda

Berichten: 10614
Geregistreerd: 07-11-03
Woonplaats: ridderkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 12:08

ja meid door schade en schanden worden we wijs, we zien het liever bij een ander dan bij onszelf. Heel veel sterkte komende 2 weken, en veel plezier zondag. Succes

Griendheuvels Kate onze eige Shire Topper

Samantha_

Berichten: 9186
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 12:10

Sterkte ermee Ach gut

La_Vie

Berichten: 3187
Geregistreerd: 23-10-03
Woonplaats: Tussen Hoorn en Enkhuizen ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 13:00

Jeetje, wat een verhaal zeg Scheve mond weet niet zo goed wat ik erover moet zeggen
Ik wens je iig heel erg veel sterkte de komende 2 weken en de tijd erna. Hoop ook voor je dat je gauw weer een nieuw paard vindt waar je weer helemaal gek van wordt en dat die de nieuwe liefde in je leven zal worden

:+: Lady & Viënna :+:
Blondes have more fun ;)
Mijn fotografiefacebook : La_Vie Photo

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 13:04

Verschrikkelijk meid... Sterkte ermee, meer zinnigs weet ik niet te zeggen!

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

juval

Berichten: 8762
Geregistreerd: 05-04-03
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 14:11

wat een verhaal zeg. Heel veel sterkte ermee, ik kan goed begrijpen dat je het er moeilijk mee hebt. Ik hoop dat je pony's goed terecht komen.
Ik denk dat het wel goed is om nu echt geen binding meer met die 'vriend' te hebben en weer verder te gaan met je leven, evt. met een andere pony. Veel succes en sterkte

Nerwen

Berichten: 15623
Geregistreerd: 02-09-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 14:21

Zo... wat een verhaal.... Scheve mond
Heel veel sterkte ermee!

Dreamy
Moderator ITP, NM, BB

Berichten: 21007
Geregistreerd: 06-06-03
Woonplaats: Roelofarendsveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 14:21

Tje...dat is wel rot zeg!
En ook het nadeel als je een paardje met zen 2en koopt helaas...
Sterkte!

Rijo
Berichten: 2670
Geregistreerd: 19-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 14:30

Jeetje wat een rot verhaal. Het is erg moeilijk voor je, maar ik had dezelfde keuze gemaakt hoor.

gr

fiek

Berichten: 575
Geregistreerd: 08-09-03
Woonplaats: Wormer-city

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 15:12

jeetje, wat rot voor je zeg! ik hoop echt van harte dat je een leuk paardje vind. Ik denk dat de pony's wel goed terecht komen hoor, je ex heeft vast het beste met ze voor. anders wil hij ze nooit van je kopen! sterkte iig, de komende tijd...

Ikke ---> Lovers <--- Robin

mickydo

Berichten: 3881
Geregistreerd: 20-09-03
Woonplaats: Zaanstad

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-04 17:15

Jee wat een verhaal
Heel veel sterkte..

Kane me kanjer!!!!
Dressuur B + heel veel en nu ook L1 +16 yeah L2 here we come ! :)

drecaise
Berichten: 21
Geregistreerd: 24-07-03
Woonplaats: Capelle aan den IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-04 14:03

zucht wat fijn dat brenda het allemaal zo eenzijdig uitlegt...


ik ben dus brenda d'r ex...

Dat ik eerst niet voor Jasmin wilde zorgen had precies dezelfde reden als dat brenda nu niet meer voor ze wil zorgen: ik trok dat gewoon zo slecht dat het me beter leek. Overigens heb ik indertijd meteen gezegd dat ik voor die twee zou blijven betalen.

Na een hoop gesteggel besloot ik het toch nog te proberen tot Yaro afgespeend zou worden.

Brenda en ik hebben toen afspraken gemaakt over wie welk beestje zou houden. Brenda meldde mij dat Jasmin voor haar toch een beetje een compromis was. Aangezien ze voor mij prima volstaat (Ik ben immers een beginner) en ik het bovendien een leuk beest vind kwa karakter was het snel duidelijk dat ik Jasmin zou houden. Brenda wil haar immers ook niet zelf houden. Zij zou dus Yaro overnemen, misschien om later te verkopen...

Brenda besloot nu toch om Yaro weg te doen en het liefste eerder vanwege de energievretende situatie tussen ons. Ik neem Yaro daarom nu over van haar. Wanneer hij afgespeend wordt dan verkoop ik hem (ik heb geen centjes voor 2 paarden).

Dat ik de 1e 5 dagen na yaro's geboorte weg ben geweest was voornamelijk omdat ik met alle stress en spanning ff niet meer kon hebben. Ik ben toen een paar dagen bij een vriendin en bij mijn broer geweest.

Overigens vind ik het jammer dat ik er een idee wordt gecreerd dat die kleine alles mag van mij. Dat is namelijk absoluut niet waar. Helemaal steigeren in bij mij uit den boze... ik heb mijn ogen niet in m'n zakken zitten en ik weet verdomde goed dat het gevaarlijk is om dat soort gedrag op z'n beloop te laten.


Ook heb ik al gedacht over hoe dat in die trailer moet. Ik heb er zelfs bij stil gestaan dat die niet moet gaan steigeren in die trailer. Dat Brenda bang is dat ik daar niet op let of over nadenkt komt misschien omdat ik nu al zo min mogelijk aan haar vraag....

peach2001
Berichten: 3733
Geregistreerd: 02-08-03
Woonplaats: vriezenveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-04 14:30

drecaise schreef:
zucht wat fijn dat brenda het allemaal zo eenzijdig uitlegt...


ik ben dus brenda d'r ex...

Dat ik eerst niet voor Jasmin wilde zorgen had precies dezelfde reden als dat brenda nu niet meer voor ze wil zorgen: ik trok dat gewoon zo slecht dat het me beter leek. Overigens heb ik indertijd meteen gezegd dat ik voor die twee zou blijven betalen.

Na een hoop gesteggel besloot ik het toch nog te proberen tot Yaro afgespeend zou worden.

Brenda en ik hebben toen afspraken gemaakt over wie welk beestje zou houden. Brenda meldde mij dat Jasmin voor haar toch een beetje een compromis was. Aangezien ze voor mij prima volstaat (Ik ben immers een beginner) en ik het bovendien een leuk beest vind kwa karakter was het snel duidelijk dat ik Jasmin zou houden. Brenda wil haar immers ook niet zelf houden. Zij zou dus Yaro overnemen, misschien om later te verkopen...

Brenda besloot nu toch om Yaro weg te doen en het liefste eerder vanwege de energievretende situatie tussen ons. Ik neem Yaro daarom nu over van haar. Wanneer hij afgespeend wordt dan verkoop ik hem (ik heb geen centjes voor 2 paarden).

Dat ik de 1e 5 dagen na yaro's geboorte weg ben geweest was voornamelijk omdat ik met alle stress en spanning ff niet meer kon hebben. Ik ben toen een paar dagen bij een vriendin en bij mijn broer geweest.

Overigens vind ik het jammer dat ik er een idee wordt gecreerd dat die kleine alles mag van mij. Dat is namelijk absoluut niet waar. Helemaal steigeren in bij mij uit den boze... ik heb mijn ogen niet in m'n zakken zitten en ik weet verdomde goed dat het gevaarlijk is om dat soort gedrag op z'n beloop te laten.


Ook heb ik al gedacht over hoe dat in die trailer moet. Ik heb er zelfs bij stil gestaan dat die niet moet gaan steigeren in die trailer. Dat Brenda bang is dat ik daar niet op let of over nadenkt komt misschien omdat ik nu al zo min mogelijk aan haar vraag....


Goed, begrijp me niet verkeerd ajb, ik kies geen partijen enzo.... Maar ik wil je wel iets vragen... Ik zit nu 16 jaar in de paarden, ik zat 14 jaar in de paarden voor ik een eigen paard kreeg. Zelfs met mijn ervaring stond ik nog voor verrassingen die een eigen paard met zich mee brengt. De verantwoordelijkheid is groot en de problemen kunnen dat ook zeker zijn. Je kunt niet een paard houden als je niet voor ze kunt zorgen en ziektes e.d. kunt herkennen en laat staan als je niet kunt zien hoeveel en wat voor voer je moet geven. Dit zijn dingen die je misschien niet nodig hebt op een manege, maar het is wel van belang om dit te leren voor je een eigen paard neemt. Een manegehouder of verzorger ziet het niet altijd als er wat mis is. Bijv. hoefproblemen... enig idee hoe je dat kan herkennen? een manegehouder gaat echt niet bij ieder paard onder de hoeven kijken en een verzorger is vaak te onervaren. Een manegehouder ziet wel of een paard koliek heeft (meestal) maar er zijn zoveel dingen die ze niet zien die net zo dodelijk of schadelijk zijn.... Hoe wil je dat allemaal inpassen? Kun je zien of je paard verkouden is en medicijnen nodig heeft of dat ze slechts een beetje snotterig is? Wat doe je als je paard mager wordt zonder aantoonbare reden? Kun je met het blote oog zien hoeveel ze ongeveer weegt? Kun je een termometer in haar achterwerk doen en zien of ze verhoging/koorts heeft en wanneer moet je dat doen? Als je op 1 van deze basis vragen geen juist antwoord weet ben je nog niet klaar om een eigen paard te hebben zonder iemand bij je te hebben die haar dagelijks controleerd en verzorgt en die wel deze vragen kan beantwoorden.

Goed, ik zei dat ik geen partijen kies, dat doe ik toch, ik kies partij voor het paard. Het lijkt mij het verstandigste als beide paarden weg gaan en jij opnieuw begint dmv lessen nemen in de verzorging en gezondheid van paarden.....

Jolanda_
Berichten: 4538
Geregistreerd: 26-05-03
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-04 14:53

ShamalArabs schreef:
Goed, begrijp me niet verkeerd ajb, ik kies geen partijen enzo.... Maar ik wil je wel iets vragen... Ik zit nu 16 jaar in de paarden, ik zat 14 jaar in de paarden voor ik een eigen paard kreeg. Zelfs met mijn ervaring stond ik nog voor verrassingen die een eigen paard met zich mee brengt. De verantwoordelijkheid is groot en de problemen kunnen dat ook zeker zijn. Je kunt niet een paard houden als je niet voor ze kunt zorgen en ziektes e.d. kunt herkennen en laat staan als je niet kunt zien hoeveel en wat voor voer je moet geven. Dit zijn dingen die je misschien niet nodig hebt op een manege, maar het is wel van belang om dit te leren voor je een eigen paard neemt. Een manegehouder of verzorger ziet het niet altijd als er wat mis is. Bijv. hoefproblemen... enig idee hoe je dat kan herkennen? een manegehouder gaat echt niet bij ieder paard onder de hoeven kijken en een verzorger is vaak te onervaren. Een manegehouder ziet wel of een paard koliek heeft (meestal) maar er zijn zoveel dingen die ze niet zien die net zo dodelijk of schadelijk zijn.... Hoe wil je dat allemaal inpassen? Kun je zien of je paard verkouden is en medicijnen nodig heeft of dat ze slechts een beetje snotterig is? Wat doe je als je paard mager wordt zonder aantoonbare reden? Kun je met het blote oog zien hoeveel ze ongeveer weegt? Kun je een termometer in haar achterwerk doen en zien of ze verhoging/koorts heeft en wanneer moet je dat doen? Als je op 1 van deze basis vragen geen juist antwoord weet ben je nog niet klaar om een eigen paard te hebben zonder iemand bij je te hebben die haar dagelijks controleerd en verzorgt en die wel deze vragen kan beantwoorden.

Goed, ik zei dat ik geen partijen kies, dat doe ik toch, ik kies partij voor het paard. Het lijkt mij het verstandigste als beide paarden weg gaan en jij opnieuw begint dmv lessen nemen in de verzorging en gezondheid van paarden.....ik geloof dat meeren deels die een paard koopt veel dingen nog niet kan herkennen en weten wanneer wat nodig is niet iedereen die een paard koopt is in de gelegenheid om een tijd op een stal te werken en het zo eerst te leren ... en er zijn heus wel verzorgers die dit wel kunnen herkennen.... en als hij twijfeld over iets dan kan hij toch iemand anders vragen en misschien straks zelfs brendageene wel... als ze elkaar straks een tijdje niet gezien hebben kan het wel een stuk beter gaan en vooral omdat ze niet meer verplicht bij elkaar zijn ....
Ik heb er wel vertrouwen in dat het goed komt zolang het paardje maar op een stal komt te staan waar er genoeg mensen zijn die hem bij kunnen staan in bepaalde dingen ...
Ook is het voor brendageene beter dat ze haar eigen paardje koopt waar ze misschien wat meer mee kan ...

Ik vind het een goed compromis....
en drecaise kan nu ook altijd zijn verhaal nog kwijt op bokt en misschien kunnen wij hem dan ook een beetje opweg helpen ...

ik hoop dat dit voor jullie beiden goed afloopt en dat de paardjes een fijn leven verder krijgen ....

Deze aarde is onze speelplaats, om te mogen voelen, huilen, lachen en leven.

Caira
Berichten: 23663
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-04 14:57

ShamalArabs schreef:
Bijv. hoefproblemen... enig idee hoe je dat kan herkennen? een manegehouder gaat echt niet bij ieder paard onder de hoeven kijken en een verzorger is vaak te onervaren. Een manegehouder ziet wel of een paard koliek heeft (meestal) maar er zijn zoveel dingen die ze niet zien die net zo dodelijk of schadelijk zijn.... Hoe wil je dat allemaal inpassen? Kun je zien of je paard verkouden is en medicijnen nodig heeft of dat ze slechts een beetje snotterig is? Wat doe je als je paard mager wordt zonder aantoonbare reden? Kun je met het blote oog zien hoeveel ze ongeveer weegt? Kun je een termometer in haar achterwerk doen en zien of ze verhoging/koorts heeft en wanneer moet je dat doen? Als je op 1 van deze basis vragen geen juist antwoord weet ben je nog niet klaar om een eigen paard te hebben zonder iemand bij je te hebben die haar dagelijks controleerd en verzorgt en die wel deze vragen kan beantwoorden.

Goed, ik zei dat ik geen partijen kies, dat doe ik toch, ik kies partij voor het paard. Het lijkt mij het verstandigste als beide paarden weg gaan en jij opnieuw begint dmv lessen nemen in de verzorging en gezondheid van paarden.....


Geloof mij shamalarabians, ik loop ook al een tijdje rond in de paardenwereld en ik kan je vertellen dat driekwart van de paardeneigenaren dit niet kunnen! Als iedereen al deze dingen zou moeten kunnen zien voordat ze een paard kregen, dan zouden er toch heel wat minder paardeneigenaren zijn!En ik weet zeker dat als hij ziet dat er iets mis is hij terug kan vallen op de pensionhouders!