Irritaties tijdens het rijden mbt anderen!

Moderators: Murosch, C_arola

 
 
Antoinette

Berichten: 9552
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Amsterdam

Irritaties tijdens het rijden mbt anderen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-03-04 16:15

Ow ow, gisteren was me het avondje wel!
Zoals sommige misschien wel weten rijd ik op vrijdags een paardje (Olinita) van iemand anders bij ons op stal (weet je het niet, zie profiel Schijnheilig ).

Het gaat allemaal steeds fijner tussen haar en mij aangezien we in het begin wat probleempjes hadden met haar eenkennigheid.
Ze gaat niet alleen steeds fijner lopen maar ook op stal en bij het verzorgen is ze veel rustiger en ik krijg nu soms een knuffel Ach gut

Maar dan gisteren...Olinita is een ex-fokmerrie en heeft het al helemaal niet zo op andere paarden.
Dus ik rijd al het liefst vrijdagavond omdat het dan lekker rustig is in de bak. Nu ook opzich..toen ik de bak inkwam was er net een privéles afgelopen en er reden nog 2 mensen, waarvan 1 mijn zus met Magic. En de ander een instructrice op een MEGA springpaard die duidelijk wat communicatieprobleempjes hadden.

Ik zit er koud op of dat springpaard komt als huppelend op me af. Ik probeerde weg te komen maar kon geen kant op. Olinita raakte in paniek en kwam een paar keer aardig omhoog (op 2 achterbenen ja). Toen ik gelijk in paniek Huilen Ben ooit een keer met een stijgerend paard omgegaan en sindsdien heb ik het niet zo op steigeren.
Gelukkig is er verder niets gebeurd, behalve een trillende Antoinette Haha!

Wat doet dat mens op het grote paard: ze blijft maar bij me in de buurt komen terwijl het paard van haar nog steeds niet gekalmeert was. Ik maar proberen om op afstand te blijven.
Aan echt rijden kwam ik dus niet toe. Ook mijn zus met Magic had het niet gemakkelijk. Magic is met haar spierproblemen ook niet de soepelste en kon dus ook niet zo snel weg komen steeds en haar in de kreukels trekken is ook niet alles.

Gelukkig na een kwartiertje ofzo was 'die mevrouw' klaar en kon ik een beetje normaal gaan rijden. Daarna is Laura ook nog even op Olinita gestapt om eens aan te voelen.

Maar wat ik nou niet snap: als je wat problemen hebt met het paard waar je opzit. Zeg even sorry tegen de ruiters die je platrijdt en vraag even of je een volte ofzo voor jezelf mag. Dat is echt geen enkel probleem bij mij. Veel mensen hebben wel eens een misscommunicatie, maar om dan anderen steeds te storen en je niet eens te verontschuldigen en maar verwachten dat zij wel om jou heengaan Stoom uit je oren
Dat vind ik echt not done!

Een van de hoofdredenen dat we bij de vorige stal zijn weggegaan was dat er steeds meer mensen kwamen die hun paard niet behoorlijk onder controle hadden en er steeds meer ongelukken gebeurde met paarden die opelkaar klapte.
En dan dit...natuurlijk was dit eenmalig (mag tenminste hopen van wel Bloos ) maar ik moet het toch even kwijt, aangezien ik niet denk de enige te zijn die deze problemen wel eens heeft (gehad) Verward


paardenfan

Berichten: 1303
Geregistreerd: 17-10-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 16:23

Waarom heb je er niets van gezegt dan? Als je er last van hebt, zou ik er wat van zeggen! ? Lachen

in luv..very much in luv..

PinoLover
Berichten: 572
Geregistreerd: 11-04-02
Woonplaats: Heinkenszand

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 16:28

Ik ben zelf wel eens zo'n irritante bakbezetter. Mijn pony heeft nog wel eens de neiging om tijdens de groepsles flink uit zn dak te gaan omdat hij weet dat de rest dan mee doet. Voel me dan wel eens een beetje schuldig omdat ik dan voor een groot deel de les weer verpest omdat ik flink rondscheur dan vaak, maar zeg dan altijd wel even sorry als ik anderen in de problemen breng, maar dat vind ik dan ook meer dan logisch. Die anderen mensen komen om te lessen en er wat van te leren en dan kom ik er tussendoor scheuren.

Pino, de super Fjord!

Antoinette

Berichten: 9552
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-03-04 16:32

paardenfan schreef:
Waarom heb je er niets van gezegt dan? Als je er last van hebt, zou ik er wat van zeggen! ? Lachen


Ow, dat was ik nog vergeten. Mijn zus heeft inderdaad een paar keer een opmerking gemaakt dat ze wat moest uitkijken, maar hier werd gewoon niet op gereageerd.

Ik hield het maar bij hardop mopperen Schijnheilig

Yessy

Berichten: 22286
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 16:42

ik ken het ja, mensen die iedereen platrijden en nog nooit van sorry hebben gehoord... ik vind het wel moeilijk om er wat van te zeggen, vooral omdat ze toch bijna nooit luisteren heb ik het idee...

Samantha_

Berichten: 9186
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 16:45

Ik heb ook wel eens dat ik bijna iemand omver rijdt, ik weet heel vaak niet t verschil tussen links en rechtsom, Bloos! dus weet dan ook vaak niet wie er voorrang heeft. En als ik ga galopperen, gaat t niet altijd super, dan zit ik op een vrij onstuurbaar paard Haha! , maar de meeste gaan dan op de binnen hoefslag rijden.
Maar als ik iemand voor z'n sokken heb gereden, zeg ik wel altijd sorry. Dat is wel t minste wat je kan doen vind ik.

Gradus06
Berichten: 286
Geregistreerd: 16-02-04
Woonplaats: vlagtwedde

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 16:55

ik heb ook een schurft aan mensen die denken dat de rijbak voor hun alleen is.Wat ook vaak lastig is als de mensen die rijden de bak/rijregels niet kennen.
Dat het een keer fout gaat omdat je te geconcentreed op je paard zit kan gebeuren.maar dan bied je in ieder geval even je excuses aan.
Heel jammer vind ik dat er in de paardesport zoveel haat en nijd is ontstaan.
Iedereen werkt toch met zijn/haar eigen paard, dus als het fout gaat zoek het dan bij je eigen combinatie en niet bij anderen.

Antoinette

Berichten: 9552
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-03-04 18:09

Terwijl ik normaal gesproken echt niet de moeilijkste ben om mee samen te rijden (al zeg ik het zelf Haha! ).

Ik haat zelf de voorrangsregels omdat ik het soms makkelijker vind om om iemand heen te gaan dan voorrang te krijgen, zeker als ik zelf op een volte rijd. Dan neem ik graag de binnenbocht.
En met veel mensen komt het ook meestal wel goed en dan nog als ik eens in een 'botsing' kom kan dat gewoon gebeuren.

Kijk dat ze een keer op me afkwam en het Olinita in paniek raakte okee...maar ga er daarna in ieder geval met ruimte omheen, zeg even sorry of maak een afspraak zoals ik al zei dat ieder een volte neemt ofzo.

Verder ben ik normaal iemand die als er zo'n aso in de bak rijd diegene het wel laat weten.
Zoals op een andere stal er iemand was die western reed en ik dus altijd de hoefslag nam en zij de binnenbocht (was zo afgesproken), maar in volle galop vlak langs scheurde. Dan deed ik heel subtiel een buitenbeen naar achteren zodat Magic haar kont ietsje naar binnen kwam Schijnheilig Magic maakte het wel even af door haar oren in haar nek te gooien als het beestje in de buurt kwam, et voila mijn standpunt was duidelijk Haha!

Maar dit soort geintjes haal ik niet uit als ik op een paardje van 1.65 zit en het andere paard zeker tegen de 1.80 loopt.
Verder niet met het paard van iemand anders of Magic die al herstellende is van een blessure.

Charmaine
Berichten: 613
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: Alphen aan den Rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 18:09

Hahaha! Haha! Dat ken ik wel. Ik heb bij mij in de les 2 van zulke figuren rijden. En dan rijden we nog maar met z'n drieen. De ene zit zo stijf, dat ze alleen maar naar beneden kijkt en dus ook totaal niet in de gaten heeft dat ze de anderen overhoop rijdt Clown . De andere gaat al steeds beter, was meer onervarenheid. Ze hebben het wel eens gepresteerd om precies achter de hindernis te gaan staan die ik moest springen *LOL* .

En mijn instructrice maar zeggen: Kijken waar je rijdt!!!! Boos!

Zeggen helpt dus niet bij de eerste persoon, dus de enige oplossing daarbij is gewoon blijven rijden Schijnheilig , dan gaat ze vanzelf wel aan de kant. De tweede persoon zegt wel gewoon sorry overigens. Met haar komt het wel goed, bij die andere heb ik zo mijn twijfels... Verward

Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 18:13

Hahahahaha, zo bekend.

Het is al een hele tijd geleden dat ik voor de derde keer les had met mijn net 3 weken onder het zadel zijnde haflinger.
Ik ging de bak in voor de les, en een ander kwam er ook bij.
Heb ik helemaal geen problemen mee, moet het beest ook aan wennen *al had ik dat eerlijk gezegt liever uitgesteld Haha! * maar par was opzich heel erg braaf

Wat gebeurt er nou...die meid ging rechtsom ik linksom, dus ik verwissel van hand zodat we beide linksom gaan.
Meid ziet het, verandert van hand en gaat rechtsom, dus ik ook rechtsom.
Zij weer linksom *achter elkaar gebeurde dit wel een kwartier lang en was alleen nog maar aan het instappen*

Instructrice was het zat en zei rij maar gewoon door.
Dan maar niet op dezelfde hand.

Dus ik rij door, maar het is heel erg irritant om tijdens je betaalde les de hele tijd rekening te moeten houden met iemand die helemaal geen rekening houd met jou.
Ik werd nerveus, Par werd nerveus van mij, en het rijden ging dus niet goed, de hele tijd moest ik uitwijken en ik zat op een paard wat net 3 weken onder het zadel zat en nog bijna niets wist.

MIjn instructrice heeft het opgelost:
Kom maar op een volte en kijk naar mij, naar mij, naar mij blijven kijken.
IK wou natuurlijk kijken of die meid niet ergens rondhuppelde, maar dat hoefde niet volgens mijn instructrice.
Na 3 bijna botsingen *mijn paard is ene tank en loopt door Haha! * verliet ze de bak om een buitenrit te maken want *verklaarde ze achteraf* de bak was zwaar en bijna niet begaanbaar.

M<ijn instructrice heft nog wat zitten vloeken toen ze de bak uitging en zodra ze wegwas kalmeerde ik en Par en hebben we heerlijk gelest.

"Mag ik voor ik inslapen moet, mijn baasje nog 1 kusje geven?
Een soort laatste groet, echt, het duurt maar even!"

Juut

Berichten: 5579
Geregistreerd: 10-01-04
Woonplaats: Vlakbij het vagevuur

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 20:07

Tja, vreemde mensen op deze wereld. Ik heb ook vaak zat mensen in mijn les gehad die iedereen afsneden. Nu rijdt ik vaak jongere paarden of pittige paarden die je niet zomaar op de noodrem kunt zetten omdat ze dan bokken of iets anders creatiefs verzinnen. Op een gegeven momen was ik het helemaal zat en heb in dergelijke situaties mijn paardje nog maar wat meer aangespoort en die personen zelf afgesneden. Was vrij gauw afgelopen! Haha!

Handig he...brandgel
Epona paardenmassage
Leef vandaag, niemand heeft je morgen beloofd

gomir

Berichten: 23735
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 20:52

Daar heb ik nooit meer last van Schijnheilig (hooguit een zusje dat net rijdt waar ik wil rijden Knipoog

Maar ik weet precies wat je bedoelt Op mijn vorige stallen en op wedstrijden heb ik dit gevoel ook heel regelmatig Bloos

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

Little_Sun

Berichten: 1165
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 20:59

Aan mensen die mij afsnijden kan ik me wel irriteren, maar ik ben op dit punt best gemakkelijk. Meestal geef ik de ander voor de zekerheid voorrang om eventuele botsingen te kkelijk en irriteer ik me niet zo niet zo snel aan anderen in de bak. voorkomen (weet ook niet precies wat de voorrangsregels zijn..Lachen En zoals mijn instructeur weleens zegt: 'Een botsing win je nooit met Lex' (hij's zo'n 1.20m Haha!).

Farjen

Berichten: 5088
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Oost-Vlaanderen, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 21:05

Vandaag nog..
Ik mag alleen stappen met Camble ivm met peesontsteking.
Ik en nog iemand reden, geen enkel probleem.
Vriendin met haar vader kwamen rijden => groot probleem
Ten eerste kennen ze hun voorrang niet. Rijden dus altijd op de hoefslag of wanneer het hun uitkomt.
Ten tweede, Camble wordt echt gek van dat paard (wou een keertje op haar springen, ze was toen hengstig)
Eerst ging haar vader, ik zei meteen, niet te dicht bij mij want ze gaat schoppen (wat ze nog nooit gedaan heeft, maar dat paard..)
Wat doet hij, parkeert hij dat paard vlak in Camble haar kont, Camble ging dus dribbelen (die pees ) dus ik wend dan maar af, komt hij elke keer dicht tegen me rijden, met de galop zat hij misschien 15 cm van me af en Camble stond ff op haar achterbenen en wou weglopen..

En dan heeft hij het lef nog om bij mij te komen, oei is Camble kwaad?
Nee hoor Stoom uit je oren

Flor

Berichten: 1040
Geregistreerd: 08-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-04 01:52

Heel irritant ja! Ook van die mensen, die willen afwenden, terwijl jij op de binnenhoefslag stapt. Ze hebben nog een halve bak voor zich, maar nee, van E naar B moet het, en dat jij daar nou toevallig stapt, daar kunnen zij ook niets aan doen. Afsnijden dus. Ook inderdaad als mensen hun paard op hun donder geven, of er gewoon problemen mee hebben, waardoor jij zit te stressen op jouw paard en niet lekker kunt rijden. Heel irritant!!

parouscha

Berichten: 16951
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-04 08:08

O Dat probleem ken ik Zeker.
Vooral omdat mijn paard altijd nog zo'n Puberpaard af en toe is.
Komt er bijv een Fries recht op haar af draven terwijl ik op de 2de hoefslag, springt ze me toch tich keer opzij en steigeren.
Heb houwe en keren met haar, maar daar houden ze geen rekening mee.
Of ze maken een Volte, en dan zo dicht mogelijk achter je paard haar kont langs, Soms denk ik dan wel *Schop* Schop* *LOL*
Mijn pony is soms ook wel eens knetter in de bak, en dan kan je er toch niets aan doen?
En dan rijden ze gewoon door en zeggen ze denk je er even om ik heb Voorrang hoor Scheve mond , Ja leuk Een beetje Rekening met je houden kan ook.
Ik ben Altijd wel zo , Om anderen denken enz.. Of als ze een Proef rijden zo min mogelijk in de weg rijden, maar dan doen ze niet bij jou hoor ....
Heb ook wel een keer gehad Reed ik bij iemand in de bak.
Ik reed op de rechterhand en zij reed op de linkerhand*voorrangshand* beiden aandrave, ze komt me toch opme afdenderen , en ik reed mooi door, terwijl zij voorrang had Lachen, en toen een Botsing, ik zij heel Trots ja Rechts heeft altijd voorrang Scheve mond
Hele discussie kwam uit dat zij toch voorrang had, Stond ik ook nog eens voor schut.
Die voorrangs regels ik onthou ze nooit.
Maar er zijn nog veel meer dingen bij ons op de manege, vooral omdat de meesten wel in de Z rijden, van die moeilijke oefeningen waarvan ik denk wat gaan ze doen Clown
Soms kan ik me er dood aan irriteren

     *Many people walk in and out of your life,
     but only true friends...
     will leave a footprint in your heart *

Tigger
Berichten: 3902
Geregistreerd: 27-06-02
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-04 12:05

Ik vind dat je gelijk hebt, ik kan er ook heel slecht tegen als ze je maar blijven stalken... Haha! Net of ze het expres doen. Ik vind net als jij, dat ze gewoon kan vragen of ze even de ruimte mag, ik vind dat ook geen probleem. Maar vraag het.. kleine moeite lijkt me...
Ga niet als een kip zonder kop rondjes rijden en net doen of je het allemaal wel voorelkaar hebt...

Volgende keer gewoon je mond open trekken, dan maar ruzie. Jij hebt er niets aan als je straks met haar ondersteboven ligt en jij er een angst aan over houdt.

Het minste wat ze had kunnen doen, is idd haar excuses aan bieden..

Antoinette

Berichten: 9552
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-03-04 16:04

Tigger schreef:
Volgende keer gewoon je mond open trekken, dan maar ruzie. Jij hebt er niets aan als je straks met haar ondersteboven ligt en jij er een angst aan over houdt.


Misschien heb je wel gelijk, maar mijn zus had er dus al wat van gezegd en ik was al bezig met behoorlijk hardop mopperen.
De eigenaar van het paard stond ook in het midden en dat is een échte springruiter (hij heeft schijt aan iedereen en de enige die hij belangrijk vind is hijzelf).
Maar ja, kom er wel weer overheen...baalde alleen stevig en blijf het onbeschoft vinden. Haha!

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-04 16:11

Ik heb het nogal vaak tijdens mijn les dat iemand mij afsnijdt of haar paard tegen Mirk aanparkeert om tot stilstand te komen Frusty .

Grmbl... wanneer ik een boos gezicht optrekt Boos!, helpt het wel Party!!...

:){

Tigger
Berichten: 3902
Geregistreerd: 27-06-02
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-04 19:19

Antoinette"]
[quote="Tigger schreef:
Volgende keer gewoon je mond open trekken, dan maar ruzie. Jij hebt er niets aan als je straks met haar ondersteboven ligt en jij er een angst aan over houdt.


Misschien heb je wel gelijk, maar mijn zus had er dus al wat van gezegd en ik was al bezig met behoorlijk hardop mopperen.
De eigenaar van het paard stond ook in het midden en dat is een échte springruiter (hij heeft schijt aan iedereen en de enige die hij belangrijk vind is hijzelf).
Maar ja, kom er wel weer overheen...baalde alleen stevig en blijf het onbeschoft vinden. Haha!
[/quote]

Idd, behoorlijk onbeschoft. Ik begrijp je wel hoor. Ik trek ook niet zomaar mijn mond open. Knipoog Maar waarom zou hij belangrijk zijn en moeten jullie maar je heil zoeken... Ik vind dat zooo arrogant... Maar ja, die lui heb je overal...

Volgende keer per ongeluk uitwijken naar het midden... "oeps, sorry meneer de spring-ruiter" Schijnheilig Tong uitsteken

corinec

Berichten: 986
Geregistreerd: 15-01-03
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-04 19:54

Ik had het ook altijd op de manege. (ik ben nu gestopt met daar te lessen)
We hadden altijd een volle groep zo'n 8 ruiters. Maar er was er 1 bij die haar eigen paard meenam maar die reed ook iedereen overhoop alleen om aandacht te vragen van de instructrice echt walgelijk als we moesten aangaloperen stond zij net stil op de hoefslag en dat soort dingen. Ik kan me zo ergeren aan dat soort dingen he.

Duhelo
Moderator HK, MWS, JHK, JH, YRT, JITP, VVDD

Berichten: 22205
Geregistreerd: 29-05-03
Woonplaats: west-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-04 20:10

bij ons op de manege kunnen ze dat ook goed, je bent aan het instappen, er staan een deel op de middellijn te klooien om erop te geraken, de poort staat open (binnenbak) dus op die korte zijde moet je de binnenhoefslag nemen
voor jouw rijd er een paard, langs de ene kant een muur, de andere de opstijgers, en achter jouw nog een paard, je probeert een actieve stap eruit te krijgen, als diegene voor jouw vol op de rem gaat, dus resultaat: jij zit met de neus van jouw paard in het achterste van dat voor jouw!
je kunt geen kant op en als je dan vraagt of ze willen doorstappen: ahja ge moe maar afstand houden! Boos! terwijl ik altijd 2 m tussen laat)

of zaterdag ook, we moesten aanspringen in linkergalop,mijn paardje was wat aan het kolieren, en ik draafde op de 2 de hoefslag, ik ijk achter me, en zie dat ik kan inschuiven, ik schuif redelijk langzaam in, en plots legt men paard zen oren plat en bokt, kijk ik achter me, zit er iemand met haar paard schuin naast me, terwijl ze zag dat ik inschuifde!

ik rij meestal met een nogal trage merrie, een actieve draf is moeilijk eruit te krijgen en te houden, dus als ik zie dat er iemand in en vluggere draf of galop afkomt ga ik afwenden zodat hij/zij kan doorgaloperen,
maar als ik e mijne dan in een goede galop krijg, zij zullen niet aan de kant gaan hoor! want ja zij hebben eigen parden he Scheve mond

Haha!

Soph12

Berichten: 4076
Geregistreerd: 24-06-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-04 20:51

Bij ons op stal ook! wij hebben zo weinig tijd om voor ons zelf te rijden, door alle lessen die er tegenwoordig zijn... Nou komt er dan ook nog een priveles tussendoor en moeten we met zijn 8 en op een volte niet te doen! sommige gaan dan ook nog op de hoefslag stappen grrrr

Mijn lieve Rikje heeft een nieuw baasje...

Antoinette

Berichten: 9552
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-03-04 21:19

Echt een onderwerp waar velen over mee kunnen praten. Toch wel fijn om soms te weten dat je niet de enige bent.

Maar in veel van jullie verhalen komt terug dat jullie met zn 8en of meer reden. Wij met zn 3en Bloos Haha!
Maar andere keren rijd je met zn 10en en heb je van niemand last...

Tigger schreef:
Volgende keer per ongeluk uitwijken naar het midden... "oeps, sorry meneer de spring-ruiter" Schijnheilig Tong uitsteken


Als Magic zometeen weer wat beter gaan zal ik het hem zeker niet makkelijk gaan maken (zegt ze nu stoer Cool )...als hij nou eens op een pony klom! Dan hoef ik niet tegen een paard van minimaal 1.80 Haha!

Nadhir

Berichten: 1293
Geregistreerd: 14-06-03
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-04 21:46

Ohh ik kan ook wel even mn irritaties op een rijtje zetten hoor hahaha

Er rijd sinds kort een man mee en die is zo irritant. Denk aan afsnijden, vlak naast je gaan rijden, op je kont zitten, de bakregels niet weten pfff kan nog wel even doorgaan...

Maar ik erger me dus aan mensen die zich aso geddragen in de bak. Alsof ze alleen aan het rijden zijn enzo!

Je bent niet sterker dan je paard, maar wel slimmer en sneller.

Berdien en Daphne: Zusjes en Kei hippe Yostipaardenmiepjes in hart en nieren!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: FloortjeM, Marit1995, sandra1312 en 18 bezoekers