expositie 'Paard waar kom je vandaan?' in Denekamp

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Karin

Berichten: 61810
Geregistreerd: 10-01-01

expositie 'Paard waar kom je vandaan?' in Denekamp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-02-04 22:10

Gisteren (wo 18/2) stond er in De Twentsche Courant/Tubantia een paginagroot artikel over de expositie die vanaf nu t/m 9 mei te zien is in Natuurhistorisch Museum Natura Docet in Denekamp (Ov., tussen Oldenzaal en de grens met Duitsland). Na deze expositie volgen er nog enkele die in het teken staan van het paard. Op de website http://www.naturadocet.nl/ staat de bovengenoemde titel onder 'Exposities', maar meer info is er helaas nog niet te vinden. Wat info uit het artikel:

TCT schreef:
Het paard behoort tot de lievelingshuisdieren van de mens. Zijn trekkracht imponeert al evenzeer als zijn gestalte. Toch is het dier slechts ternauwernood aan uitsterven ontkomen. Dankzij diezelfde mens, die de wilde soort domesticeerde en zo liet overleven. Alleen door die actie kan 2004 de geschiedenis in als het 'Jaar van het paard'. Het Denekampse museum Natura Docet wijdt er het hele jaar door exposities aan. Te beginnen met wetenswaardigheden over hoe de evolutie van het paard zich voltrok.

(...)

De expositie 'Paard waar kom je vandaan?' is nog tot en met 9 mei te bekijken in Natura Docet in Denekamp. In het kader van het 'Jaar van het paard' brengt het museum tussen 30 mei en 5 september originele paardentekeningen van Rien Poortvliet en tussen 24 september en 11 januari van het volgend jaar is de tentoonstelling 'Sportpaarden en werkpaarden' te zien.


Misschien een leuk idee voor een dagje uit? Je hebt iig wel het gevoel dat je in het buitenland bent tijdens een bezoekje aan Denekamp! Knipoog


BTW de term 'Jaar van het paard' heeft IMO niets te maken met het Chinese Jaar van het paard, dat was namelijk 2002. Knipoog

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ashas, Beafie, PreciousViva, Sannert, xMalibu en 21 bezoekers