Bokt.nl • persbericht naar aanleiding van de paardenhater
Pagina 1 van de 1

persbericht naar aanleiding van de paardenhater

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-02-04 20:37
door henk
dit is een wat 0uder persbericht, maar ik wilde het toch plaatsen. Weet niet of dit de juiste plek daarvoor is ? henk

Dierenmishandeling niet meer een regionaal probleem!!

Op zondag 14 december jl. heeft zich opnieuw mishandeling voorgedaan. De dierenbeul sloeg toe in het Brabantse Tilburg. Ditmaal was het een paard, waarvan de geslachtsdelen waren bewerkt. Het dier bezweek later aan zijn verwondingen.
Al eerder was de ploert actief: sedert 2001 opereerde de gestoorde man in de regio Twente waar hij paarden, schapen, geiten en kalveren molesteerde en de dood injoeg. De politie Twente heeft tot op heden geen enkele doorbraak weten te forceren en ook heeft deze achterwege gelaten om inlichtingen in te winnen of informatie door te spelen aan het KLPD.

Doordat het spoor zich momenteel uitbreidt naar andere regio’s in het land zoals Overijssel, Drente en Groningen, heeft de Stichting Zinloos geweld tegen Dieren besloten een brandbrief te sturen aan de ministers Donner en Remkes.
Daarin verzoekt zij de ministers ten eerste met klem om de politie in de verschillende regio`s aan te sturen en op te dragen alle beschikbare informatie door te spelen aan het Korps Landelijke Politiediensten. Wij hopen dan ook dat door bemiddeling van de stichting nu eens erkent wordt dat dit een landelijk probleem is, dit probleem dient dan ook landelijk aangepakt te worden.

Ten tweede pleit de stichting voor een protocol dat in werking gesteld dient te worden op het moment dat er wederom sprake is van dierenmishandeling en ten derde zal de stichting er op attenderen dat het mishandelen van dieren een maatschappelijk probleem is dat voor veel onrust zorgt bij burgers. De Stichting pleit dan ook voor een verhoging van de beloning door het ministerie zoals eerder voorgesteld is door de LPF.

Momenteel staat de beloning, die door de Stichting Zinloos geweld tegen Dieren uitgeloofd wordt, op meer dan 12000 Euro. Een bedrag wat gestaag groeit doordat vele mensen zich solidair verklaren aan de Stichting.

Misschien zullen deze punten op termijn een eind aan deze lang slepende kwestie maken.

Mocht u meer informatie wensen

Henk ten Napel
Voorzitter stichting zinloosgeweld tegen dieren

www.zinloosgewelddieren.nl

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-02-04 20:47
door Tozziebozzie
Te walgelijk voor woorden dat soort mensen. Wat goed dat de Sichting zinloos geweld hier op eigen initiatief wat aan doet. Weten wel genoeg mensen dat jullie een beloning uitloven? Ik hang graag folders o.id. op in winkels hoor!

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-02-04 21:22
door RUBYWHITE
Ik vind jullie inzet ook toppie, alleen als zo`n dierenbeul mijn pad kruist horen jullie er nooit meer wat van, en die beloning hoef ik dan echt niet op te strijken....

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-02-04 22:26
door Gracia
ik wou dat al dat dierenleed eens stopte. echt verschrikkelijk. word er kotsmisselijk van... vlakbij mijn stal is ook een verwaarloosde (inmiddels dode shetlander gevonden. en het beestje lag er al lang. ergens in de polder aan een weggetje in een weitje waar nooit geen mens kwam. vreselijk!!!