DILLEMA dilemma :S

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Shiloh

Berichten: 16815
Geregistreerd: 23-07-02
Woonplaats: Nijmegen

DILLEMA dilemma :S

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-02-04 07:28

Ik had eerst een verzorgpaard, Oscar, maar Oscar zou verkocht gaan worden, en hij was 1.76 en ik begon langzaam het idee te krijgen dat hij de overhand had. Op een gegeven moment kreeg ik contact met een vrouw die een verzorgster zocht voor haar tinkerveulen. Ook wilde ze daar nog een ander paardje bij, waarschijnlijk een shetlander. Dat waren dus Sanne en Speedy. Ik vond het ontzettende scheetjes, en ik besloot Oscar op te zeggen en voor Sanne en Speedy te gaan.

Leuke plannen allemaal, met sanne lekker wandelen, met speedy kon ik gaan mennen en wat rijden. er zou dus een zadel en tuig komen. Intussen zijn we een paar maanden verder (ik geloof een maand of 3) en heb ik intussen ook mijn oude verzorgponytje Skip weer terug, die ik op het moment eens per week op zaterdag doe. Ik ben zo ontzettend blij dat ik haar weer kan verzorgen. Maar nu komt het dus.

Straks krijg ik de sleutel en kan ik komen voor Skip wanneer ik wil, dan wil ik haar ook meer gaan doen, conditie opbouwen etc. maar ik heb dan denk ik niet zo veel tijd meer om naast skip ook nog sanne en speedy te doen. Dus ik zit nu zo te twijfelen.

Ik voel me een beetje dubbel over Sanne en Speedy. Ik heb het er best naar mijn zin en het zijn super scheetjes, maar er zitten me een paar dingen niet lekker. Zo is het beloofde tuig en zadel er nog steeds niet, en kom ik al 3 maanden niet veel verder als wat longeren en er wat achteraan hobbelen met een lange lijn. Met de eigenaresse heb ik bijna geen contact meer Scheve mond de laatste keer dat we contact hadden door middel van een snel mailtje is ruim 2 weken geleden.

Toen ze een verzorgster zocht was dat vooral omdat ze sanne al had gekocht, maar haar moeder ernstig ziek was, en voor haar moeder moest zorgen. Ze zei toen ook, als ze dan straks beter is, dan hoef je ook niet van me weg. Ik heb gewoon het gevoel zeg maar dat ze niet meer zo blij met me is als dat ze toen was.

Ik weet gewoon niet meer zo goed wat ik doen moet, ik voel me namelijk ook ontzettend schuldig tegenover Sanne en Speedy, net of ik hun zomaar aan de kant schuif, zo van, ik heb nu iets beters dus ik hoef jullie niet meer. Het is wat moeilijk uit te leggen, maar echt lekker voelt het niet.

Ik heb echt gewoon geen flauw idee wat ik doen moet...

"Every song has a CODA, a final movement. Whether it fades out or crashes away. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music?"


Michelle

Berichten: 1652
Geregistreerd: 06-06-03
Woonplaats: otterlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-04 10:49

Gewoon contact opnemen met die eigenaren van sanne en speedy. En gewoon vragen wat haar bedoeling nou is. of ze willen dat je blijft of dat ze je niet meer mogen.

Dan ben je er denk ik het snelst uit.

kippie17
Berichten: 1043
Geregistreerd: 16-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-04 11:19

Je moet kiezen!! Dit is voor jezelf niet eerlijk! Keuzes moet je maken in het leven. Eerst zul je het even niet leuk vinden maar na verloop van tijd zakt dat echt wel weg!!! Ik zou zeggen ga voor skip.. Hoewel ik een paar maand geleden had gezegd dat je voor oscar had moeten gaan!! Een paard waar je veel van kon leren! Sanne& speedy zijn misschien wel leuk maar je kan er zoooooo weinig mee! !Neem aan dat je er ook wel wat van wil leren! Dus dan voor skip gaan! Succes met je keuze!

Annetje

Berichten: 24407
Geregistreerd: 25-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-04 13:57

ik vind om eerlijk te zijn al dat je hieraan had moeten dneken voordat je 'Ja' zei om Skip te verzorgen.
Je kunt het niet maken om zo snel al 'weg te lopen'.
Maar ik ben het wel met Michelle eens, bel die eigenaresse op, of kom wanneer zij er is en vraag wat ze van je verlangt. Leg haarzelf ook je probleem voor, dan weet ze in wat voor een schuitje je zit.
Ik vind dat je teveel waarde hecht aan het rijden, er is zoveel meer! En dat kun je leren door met Sanne en Speedy op te trekken. Maar uiteindelijk moet je natuurlijk zelf de keuze maken. Veel succes ermee in elke geval.

iwayalover

Berichten: 7755
Geregistreerd: 02-02-03
Woonplaats: Boxmeer(Noord-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-04 17:23

Annetje schreef:
ik vind om eerlijk te zijn al dat je hieraan had moeten dneken voordat je 'Ja' zei om Skip te verzorgen.
Je kunt het niet maken om zo snel al 'weg te lopen'.
Maar ik ben het wel met Michelle eens, bel die eigenaresse op, of kom wanneer zij er is en vraag wat ze van je verlangt. Leg haarzelf ook je probleem voor, dan weet ze in wat voor een schuitje je zit.
Ik vind dat je teveel waarde hecht aan het rijden, er is zoveel meer! En dat kun je leren door met Sanne en Speedy op te trekken. Maar uiteindelijk moet je natuurlijk zelf de keuze maken. Veel succes ermee in elke geval.


Om eerlijk te zijn ben ik het hier wel mee eens.
ik vind ook dat je het niet kan maken om nu dag te zeggen tegen sanne en speedy En heb je wel eens gevraagd bij de eigenaresse waarom er nog geen tuig is. Misschien heeft ze er nog niet aan gedacht.
en denk eens aan de reden waarom je bij skip weg ging.... Omdat het daar niet goed klikte toch?! ben je niet bang dat het zo weer zal gaan daar?
Maar zoals ik het nu hoor wil je dus heel graag rijden. Maar stel dat het tuig er wel komt van speedy dan kun je dus speedy gaan beleren en van sanne kun je ook veel leren omdat ze nog zo jong is. dat is ook een hele ervaring.
Je moet natuurlijk zelf je beslissing maken maar ik zou dus eerst gaan vertellen aan de eigenaresse van sanne en speedy wat je wil.
Heel veel succes hiermee!

.

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17804
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-04 17:29

Volgens mij heb je de keuze al lang gemaakt. Je wilt graag skip weer doen maar vind het banketstaaf om dat te gaan zeggen.

Knopen doorhakken, meid

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

ponymeid1
Berichten: 11472
Geregistreerd: 16-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-04 17:50

Ik sluit me volkomen bij Heike aan

Shiloh

Berichten: 16815
Geregistreerd: 23-07-02
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-02-04 17:51

iwayalover de reden dat ik bij skip weg ging ga ik niet hier over bokt uitleggen, de situatie is nu HEEL anders, en de geschiedenis zal zich dus niet herhalen. Van het tuig, ik heb meegedacht, mee gezocht, mogelijk tuig etc aangekaart, ze gaat er gewoon niet achteraan... en ik zit met hetzelfde punt als wat jullie zeggen, daar voel ik me dan ook zo schuldig over... ik weet dat er veel meer is dan rijden, ik heb het ook heel erg naar mijn zin gehad bij sanne en speedy, maar de tijd doordeweeks neemt af en den dingen daar zijn veranderd. De lol is er vanaf, ik weet gewoon nie thoe ik het uit moet leggen.

"Every song has a CODA, a final movement. Whether it fades out or crashes away. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music?"

INkie

Berichten: 4651
Geregistreerd: 05-05-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-04 17:58

Kan je het niet combineren?
Als t veulen en de shet gewoon in t land staan hoef je er niet perse elke dag heen en je hoeft ook niet perse iedere dag naar Skip...
Ik weet niet het bij jou zit met school/werk maar als je alles goed inplant kan je t toch combineren?

www.IngridGerritsen.nl
Gediplomeerd instructrice B t/m Lichte tour

Hester

Berichten: 2153
Geregistreerd: 29-11-03
Woonplaats: Een Leidsche in hart en nieren!

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-04 18:03

Hmmz... De lol gaat er bij elk paard vanaf, zo kun je bezig blijven met elke keer een nieuw verzorgpaard. Altijd zullen er dipjes komen, die ervoor zorgen dat je met tegenzin naar je pony's gaat. Maar als je eenmaal door zo'n dip heen bent, is het nog veel leuker om ernaar toe te gaan, en begint er vaak een band te groeien tussen jou en het dier.

Je ging bij Oscar weg, doordat hij de overhand kreeg. Je had hem ook een keer kunnen laten merken, dat JIJ de baas was, maar nee, je ging weg.
Wat er eerder bij Skip is gebeurd, wil je niet zeggen, maar ook bij Skip zullen tegenvallers komen. Wat doe je als zijn conditie minder snel vooruit gaat, dan je gehoopt had? Volgend paard maar weer?
En een veulen en een shetje, zijn heel leuk, maar goed, als je niet kan rijden, gaat het een keer vervelen. Klinkt grof, maar daar komt het hier duidelijk wel op neer.

Ik zou, als ik jou was, bij Speedy en Sanne blijven. Een veulen opvoeden is heel leerzaam (en, vergis je niet, moeilijker dan je denkt), en shetjes blijven altijd verrassen. Praat eens met de eigenaar, leg anders een schriftje neer op stal, waarin je schrijft wat je allemaal gedaan hebt. Op die manier zullen jullie wat vaker contact hebben.

Als je Sanne en Speedy opgeeft, zou het me niets verbazen, als hier binnen een maand of drie een topic verschijnt met de titel 'Skip opgeven?' .
De aanhouder wint, misschien eens tijd om te gaan aanhouden?

You don't need eyes to see, you need vision.
De Jack Meagher methode is dè oplossing voor al je ontspanningsproblemen

Annetje

Berichten: 24407
Geregistreerd: 25-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-04 18:16

Ik ben het helemaal met Clita eens! Eerst vond je Oscar geweldig, nu niet meer en daarom ging je naar Sanne en Speedy.
Daar vond je het zo gezellig je voelde je meteen thuis, maar óók daar vind je het nu niet meer zo leuk.
Wat wil je nou? je moet voor jezelf leren knopen door te hakken, houdt jezelf niet steeds zo voor de gek! Weeg de nadelen en voordelen af en maak een beslissing, zo kan het namelijk niet verder gaan vindt ik!

iwayalover

Berichten: 7755
Geregistreerd: 02-02-03
Woonplaats: Boxmeer(Noord-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-04 18:19

Annetje schreef:
Ik ben het helemaal met Clita eens! Eerst vond je Oscar geweldig, nu niet meer en daarom ging je naar Sanne en Speedy.
Daar vond je het zo gezellig je voelde je meteen thuis, maar óók daar vind je het nu niet meer zo leuk.
Wat wil je nou? je moet voor jezelf leren knopen door te hakken, houdt jezelf niet steeds zo voor de gek! Weeg de nadelen en voordelen af en maak een beslissing, zo kan het namelijk niet verder gaan vindt ik!


Ook mee eens. Klinkt afgezaagd van mij maar dit wilde ik ook zeggen wat clitia zei wist alleen niet hoe.

.

Bayan
Berichten: 1598
Geregistreerd: 18-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-04 18:29

eens babbelen met de eigenaresse van sanne en speedy lijkt me,
maar zeker goed nadenken en vooral geen overhaaste beslissingen maken

Shiloh

Berichten: 16815
Geregistreerd: 23-07-02
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-02-04 19:07

Clitia schreef:
Je ging bij Oscar weg, doordat hij de overhand kreeg. Je had hem ook een keer kunnen laten merken, dat JIJ de baas was, maar nee, je ging weg.
Wat er eerder bij Skip is gebeurd, wil je niet zeggen, maar ook bij Skip zullen tegenvallers komen. Wat doe je als zijn conditie minder snel vooruit gaat, dan je gehoopt had? Volgend paard maar weer?
En een veulen en een shetje, zijn heel leuk, maar goed, als je niet kan rijden, gaat het een keer vervelen. Klinkt grof, maar daar komt het hier duidelijk wel op neer.


Oscar was een groot paard, die bijna M2 was, in de omgang zelf ging het ok, onder het zadel lukte het gewoon niet en dat was eigenlijk de enige rijden dat ik voor de eigenaren hoefde te komen, losgooien of gewoon wandelen of iets dergelijks, das toch onzin Verward daar heb je helemaal niks aan Verward Ook heb ik een paar lessen gevolgd en toen ging het super, maar die les werd verzet en op die tijd kon ik niet meer. Ook geen les meer dus. bovendien oscar stond te koop en kon elk moment weg zijn...

Het vehaall van Skip ga ik gewoon niet op bokt zetten omdat dit betrekking heeft op andere bokkers. Dat is een heel gedoe geweest en inmiddels word daar goed mee omgegaan, ik ga het simpelweg niet op bokt zetten omdat ik die mensen niet voor het hoofd wil stoten. Het komt er gewoon op neer dat de situatie nu echt HEEL erg anders is.

Dit klinkt misschien ook grof, maar is het zo gek dan dat het gaat vervelen. Ik heb bij sanne en speedy bijna niks te doen.. er zou een zadel komen, er zou tuig komen en er zou een wagentje komen. Daar kon ik dan lekker mee aan het werk. Ik heb veel meegezocht naar die dingen, maar alles wat ik aankaarte ging ze niet achteraan. Inmiddels zijn we 3 maanden verder en ben ik nog altijd met hetzelfde bezig. In het begin liet de eigenaresse meerdere malen weten dat ze ECHT blij met me was. ze schreef elke keer in het schriftje wat er ligt (wat ik had gevraagd of dat er kon komen) ze liet zelfs een paar keer wat geld voor me achter. Maar nadat ze niet meer voor haar moeder hoefde te zorgen schreef ze ineens nooit meer in dat schriftje, ik nog wel elke keer dat ik geweest was, maar nooit reactie. nu is het schriftje gewoon foetsie Verward god mag weten waarheen. Nou goed, dan maar overgaan op mailtjes, 3 weken lang mailtjes gestuurd, geen enkele reactie. tot 2 weken terug een mailtje met 1 regeltje. "Is goed hoor, ik zie je wel een keer op de wei." Ook de afgelopen 2 weken mailtjes gestuurd, maar geen reactie.

"Every song has a CODA, a final movement. Whether it fades out or crashes away. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music?"

iwayalover

Berichten: 7755
Geregistreerd: 02-02-03
Woonplaats: Boxmeer(Noord-Brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-04 19:02

Tja je moet je keuze natuurlijk zelf maken maar als ik het zo hoor heb je die ook al gemaakt voor Skip.
Veel succes ermee.

.

fabske
Berichten: 3840
Geregistreerd: 01-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-04 22:10

hej ingrid ik was aan het bladderen op bokt en zag ineens dit topic ik ben de laatste die zich gaat bemoeien met jou of je keuzes.
de situatie bij skip is alleen niet geheel anders fire wordt nml weer door mutzje van bokt gedaan tot ze verkocht is. dit is niet iedere dag maar wordt dus wel weer gedaan. nu is het dus in zoverre anders dat alles tussen ons is opgelost.

de dingen die er waren gaan de andere bokkers idd verder ook niet aan.
ik weet dat je het naar je zin hebt bij skip en dat ook altijd hebt gehad. ook in het begin voor je wegging en dus al die andere vz paardjes hebt gehad.

bij skip kan je doen en laten wat je wilt of het nu wandelen longeren mennen rijden vrijheidsdressuur wedstrijden of wat dan ook is.
natuurlijk ben je daar ook begrensd en kan je daar ook neej horen maar je mag er in principe alles en kan dus doen wat je wilt.

wel zou ik in iedergeval echt een keer gaan praten met de eigenaresse van sanne en speedy gewoon om het even uit te praten zelfs als je besluit daar niet te blijven dan weet die eigenaresse ook hoe of wat.

kuzzzz

Shiloh

Berichten: 16815
Geregistreerd: 23-07-02
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-02-04 07:07

fabske schreef:
de situatie bij skip is alleen niet geheel anders fire wordt nml weer door mutzje van bokt gedaan tot ze verkocht is. dit is niet iedere dag maar wordt dus wel weer gedaan. nu is het dus in zoverre anders dat alles tussen ons is opgelost.


wat mij betreft ligt de situatie dan nog steeds heel erg anders...

"Every song has a CODA, a final movement. Whether it fades out or crashes away. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music?"

fabske
Berichten: 3840
Geregistreerd: 01-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 07:25

owkee Lachen ik denk ik vertel het je alleen maar het is ook niet om vervelend te doen of wat dan ook hoor Lachen groetjes fabske


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BalouArera, Danseresje, Emmaa_92, enamorada, Jessica_1998, LuffB, Mevr_Meeuw, Monique1963, MoppieFilou, Pernilla, Rebecca_E, xroosx1e en 19 bezoekers