Bokt.nl • En nu?
Pagina 1 van de 1

En nu?

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-10-18 21:05
door Romy1234
Ja en nu?

Eigen paard is met pensioen, maar ik kan een paard bijrijden vd staleigenaar als ik wil, leuk dacht ik!

Desbetreffend paard een keer gepoetst in stal en ze leek het wel prettig te vinden wat aandacht, dus vandaag besloten aan de hand in de bak wat grondwerk te doen, paard staat al jaren stil en word enkel als fokmerrie gebruikt maar is wel eerder onder het zadel geweest.
Maar paard werd in de bak helemaal wild omdat ze (denk ik) geen andere paarden zag, en kreeg geen contact met haar, dus toch besloten haar op stal weer te zetten, voor mijn en haar veiligheid, even laten en later poetsen.
Tijdens het poetsen werd ze best wel geïrriteerd en begon met haar achterbenen te slaan dus ik ben weg gegaan.

Maar ik ben snel onzeker, heb mijn huidige paard al 17 jaar en in die tijd ook geen andere gereden oid, nu zakt de moed mij in de schoenen en denk ik laat maar, ik wil dit niet en word ook een beetje bang/onzeker.

Ik kan mij eigenlijk geen leven bedenken zonder paarden maar weet niet wat ik nu moet, wat denken jullie?

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-10-18 21:11
door laughterline
Als ze al zo lang stil staat en enkel als fokmerrie wordt gebruikt, en jij wat bang/onzeker bent, is dit misschien niet helemaal een match samen? Maar dat wil niet zeggen dat er dan geen andere paarden meer zijn :) Misschien kan je wel wat leuks vinden in de buurt :j Of probeer het nog eens met de eigenaar erbij? Maar veiligheid staat voorop.

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-10-18 21:13
door FrNo
laughterline schreef:
Als ze al zo lang stil staat en enkel als fokmerrie wordt gebruikt, en jij wat bang/onzeker bent, is dit misschien niet helemaal een match samen? Maar dat wil niet zeggen dat er dan geen andere paarden meer zijn :) Misschien kan je wel wat leuks vinden in de buurt :j Of probeer het nog eens met de eigenaar erbij? Maar veiligheid staat voorop.


Het is inderdaad wel jammer om hierom gelijk op te geven. Inderdaad eens met de eigenaar proberen, of een ander bijrijdpaard zoeken.

Re: En nu?

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-10-18 21:19
door MCSchout
Klinkt inderdaad gewoon niet als de juiste match voor jou.
Een merrie die jarenlang stil gestaan kan ik me voorstellen dat dit misschien wat te uitdagend is.
Ik zou inderdaad eens kijken of je misschien niet gewoon een wat rustiger bijrijpaardje kan vinden.

Joh, je bent al 17 jaar toch bezig geweest met je eigen paard, dus heb vertrouwen in jezelf! Laat je niet gek maken door één merrie. ;)

Re: En nu?

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-10-18 21:25
door Romy1234
Ja ik weet het, maar ja mijn eigen paard ken ik door en door en weet precies hoe ze kan reageren, met een ander paard heb ik dat natuurlijk (nog) niet en dat maakt mij onzeker.

Eigenaar heeft zelf amper verstand van paarden, heb wel een stalgenootje dat wil helpen dus misschien idd met haar samen proberen.

Voel me in ene toch wel verdrietig ofzo...

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-10-18 23:01
door laughterline
Waarom verdrietig? Al werk je elke dag met paarden, als er een onbekend paard onverwacht en gevaarlijk uit de hoek komt is t logisch dat je schrikt. Leg de lat niet zo hoog voor jezelf joh :) er zijn zooo veel paarden, het kan niet met élk paard een goede match zijn. Belangrijkste is dat jij -en het paard- er zich goed bij voelen. Laat je er niet down door voelen, nergens voor nodig joh :)

Re: En nu?

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-10-18 23:09
door zodiacje
Mogelijk gaat jouw onzekerheid niet matchen met dit paard.
Ze heeft je wel een nieuwe richting in gestuurd; lekker op zoek naar een leuk bijrijdpaard!

Re: En nu?

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-10-18 23:20
door Lindsey_99
Een goede relatie opbouwen, elkaar leren kennen kost tijd. Ze kent dus weinig en als je het geduld kunt opbrengen om van nul af aan te beginnen, dan kan het wel wat worden. Rustig aan beginnen, poetsen, vertrouwen opbouwen, communicatie over en weer. Is best lastig als je zo vertrouwd bent met je eigen paard.

Re: En nu?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-18 08:27
door JJanss
Vergeet niet dat het voor de merrie ook weer erg wennen is, als er al zo lang niks mee gedaan is. Bouw het rustiger op en begin met poetsen, als ze dat fijn vindt. En bouw vanuit het vanuit daar heel erg langzaam op. Zodra ze aangeeft het niet leuk te vinden, doe weer een stap terug.

Re: En nu?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-18 09:23
door Romy1234
Wat een lieve reacties van jullie allemaal :o
Wil het idd rustig opbouwen, heb geen haast, misschien binnenkort eens proberen met mijn stalgenootje.

Gewoon een keer overdag als ze de rest vd paarden kan zien die dan nog buiten staan, gewoon simpel aan een touwtje meelopen, meer hoeft ook nog niet.

Re: En nu?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-18 09:56
door BlackBeautyZ
geef het tijd.. als je al zo lang niets anders gewend bent dan is het logisch dat je soms onzeker kan worden van de reacties van het ''vreemde'' paard. Wat ook kan helpen is dat je een vriendin of een kennis meevraagt die ook in de paardenwereld zit. Dit geeft je extra vertrouwen en met 2 man sta je sterker dan alleen. Zo weet je voor je zelf ook direct of je de eerst volgende keer een activiteit alleen kan ondernemen, of dat je nog eens hulp wil voor de zekerheid.

een paard voelt ook de onzekerheid van jou.. en misschien is het paard het ook niet zo gewend dat ze veel aandacht krijgt en dat ze dingen mag ondernemen. geef het tijd.. en zie het ook als een goede les voor jou zelf. Jij leert hier ook van. :) Succes

Re: En nu?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-18 10:54
door Romy1234
Dank je wel blackbeautyz, ga de eerstvolgende keer ook samen met mijn stalgenootje doen, heb gelukkig 2 hele lieve stalgenoten die mij graag willen helpen.

Ik moet toch ook over mijn onzekerheid heen, en misschien is dit niet het geschikte paard voor mij maar als het niet goed voelt dan kan ik altijd nog rustig op zoek naar een ander paard

Re: En nu?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-18 11:05
door BlackBeautyZ
jaa precies! maar hou wel in de gaten dat ieder paard in het begin vreemd voor je is en dat ieder paard anders is dan dat je 17 jaar gewend bent. Het is een kwestie van tijd en van het paard leren kennen. dan zakt je onzekerheid van zelf

Re: En nu?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-10-18 13:30
door Romy1234
Dat is ook zeker waar.