Chippen en aanvraag paspoort bij bejaarde paarden

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Brendageene
Berichten: 1495
Geregistreerd: 12-07-03
Woonplaats: Den Bommel

Chippen en aanvraag paspoort bij bejaarde paarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-01-04 13:58

Hoi iedereen, vinden jullie het ook zo krom dat je je bejaarde paardje (dus 20+) moet gaan laten chippen en een paspoort moet aanvragen? Mijn shetlander is nu 22, staat voornamelijk lekker op de wei en ik vind het onzin dat ik daar een chip in moet gaan stoppen. Als hij ziek zou worden zou ik met medicatie op zijn leeftijd niet veel verder gaan dan pijnstillers en antibiotica. Ik zou hem bijvoorbeeld niet meer laten opereren omdat ik dat voor een pony van zijn leeftijd te veel geklooi aan zijn lijf vindt. Als hij echt goed ziek wordt, dan wordt hij afgemaakt. Ik vraag me af of zijn vlees uberhaubt dan nog voor menselijke consumptie is, of je moet van taai, oud paardenbiefstuk houden?
Mijn shet heeft geen papieren en dan moet ik dus bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond een paspoort gaan aanvragen? Tja mijn pony zal zich vast vereerd voelen, maar ik vind hem al arrogant genoeg Tong uitsteken


azriM

Berichten: 655
Geregistreerd: 16-01-04
Woonplaats: Sambeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-04 14:02

ja, MIrza is ook al 27, heeft geen chip en ik rij ook geen wedstrijden met haar dus eigenlijk vind ik het niet nodig. Maar we hebben nog tot 2007 de tijd heb ik gehoord.

Een tekeningof pastel van je paard of ander beestje? >> http://www.laura-art.webklik.nl
Dag lieve Mirs -A white silhouette flying silently away-
Flair L2+5 RESERVE KAMPIOEN BRABANT en KRINGKAMPIOEN!! :wow: Insje doet het goed bij zijn nieuwe bazin :) :)

Horse_

Berichten: 10275
Geregistreerd: 26-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-04 14:32

Een leeftijdsgrens van wel of niet chippen/paspoort lijkt mij moeilijk. mijn paard is 31 volgende week word hij weer geent. hij heeft geen paspoort of chip ofzo maar hoop niet dat hij dat nu nog moet. mijn entingsboekje komt uit 1985 en is nu vol dus hoop dat ik gewoon een nieuw boekje krijg en niet zo'n pasoort moet aanschaffen. Ik kom toch zelden het erf met hem af en al helemaal niet in een trailer ofzo.

Aramat

Berichten: 3169
Geregistreerd: 27-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-04 16:58

Chip is nog niet verplicht en paspoort is alleen verplicht als je je paard vervoert.. Als je dus nog met de trailer weg gaat met je paard en je wordt aangehouden zonder dat je een paspoort hebt dan kan je een boete krijgen, als je m niet vervoert niet!

Estragon

Berichten: 1666
Geregistreerd: 17-05-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-04 17:00

Je kan ook voor een shet zonder papieren een paspoort aanvragen bij het shetlandponystamboek. Ik zou het alleen niet doen.. Je komt toch haast nooit met hem van het terrein af dus ik zou me er niet zo druk om maken.

Lovers Estragon & Herlando Lovers


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 15 bezoekers