Met ons 'verzorgpaard' naar het strand geweest

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69590
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Met ons 'verzorgpaard' naar het strand geweest

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-01-04 19:29

Een Griekse stalgenoot van ons zit deze maand in Griekenland. Wij zorgen op vrijdag t/m zondag voor zijn paard. Tnt hadden we voornamelijk in de binnenbak gereden, maar als echte strandruiters is dat toch niet helemaal ideaal Haha!. Vriendlief had De Griek (het paard) al een keer gelongeerd op het strand en daarbij had De Griek zich toch wat opgewonden.

Verder scheen niemand van stal te weten hoe dat paard was op het strand. Er gingen wel verhalen rond varierend tussen 'ex-racepaard, komt nooit op het strand' tot 'heel braaf en los teugeltje' en alles daartussenin. Wij waren in elk geval nog nooit baasje en paard op het strand tegen gekomen.

Vanmiddag moest het er dus maar van komen en wilden we eigenlijk met Kev en De Griek een strandritje maken. Maar goed: zondag en de eerste mooie dag sinds lange tijd. Hele parkeerterrein dus vol met auto's en hele strand vol met mensen, kinderen, hondjes.
Niet echt de meest ideale situatie dus om met een vreemd paard naar het strand te gaan Scheve mond.

Eerst in de buitenbak gereden (wel met strandbepakking: martingaaltje Haha!). Er was redelijk om de modder heen te sturen dus dat ging wel ok. Daarna toch 'uitstappen' op het strand.

Als voorzorgsmaatregel mobiele telefoonnummer van aanwezige stalgenoot alvast ingeprogrammeerd, duidelijk gemaakt welke kant we op zouden gaan. Als wij dus zouden bellen was iig duidelijk bij welke strandopgang ze een paard zou moeten vangen Haha!.

Strandopgang ging wat haperend. Kev wou niet voorop (op de een of andere duistere reden vind hij die specifieke strandopgang 'eng'), De Griek eigenlijk ook niet.

Eenmaal op strand wat gestapt en besloot De Griek dat er toch maar wat gebokt moest worden. Aandraven dus. In geval van De Griek was dat dus een handgalopje. Daarnaast werd hij onbestuurbaar. Als vriendlief hem dan probeerde in te houden werd er gebokt. Aardig dilemma dus Haha!.

Na het omkeren schrok De Griek van wat kindjes die van het duin afrenden. Weer in galop dus (ditmaal wat sneller). Laatste stuk toch nog kunnen stappen hoewel hij weer wel wat bokken had toen we al weer bijna thuis waren.

Zijn uiteindelijk toch bijna drie kwartier op het strand geweest. Eindevaluatie:
- het was goed dat we gewacht hebben totdat het rustig was op het strand
- De Griek is blijkbaar heel lang niet op het strand geweest (of mocht heel veel van zn baasje).
- we zijn er nog niet achter of het helpt om gewoon een keer echt stevig door te rijden in de hoop dat we dan dat bokken kwijtraken (of dat dit bokken hoort bij zn basisrepertoire op het strand). Nu hebben we echt heel rustig gereden, misschien moeten we het draftempo wat opvoeren }>.
- het bokken zelf is goed uit te zitten, maar maakt het rijden wel wat lastig (het onbestuurbaar worden en het niet kunnen inhouden maakt het er ook niet makkelijker op Haha!). Overigens gebeurd dit allemaal op heel normaal tempo. Dat is dus het enige dat wel ok is Haha!.

We zijn er dus nog niet helemaal over uit of we dit avontuur nog een keer aangaan Haha!.

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek


Belker

Berichten: 12043
Geregistreerd: 28-05-01
Woonplaats: Veluwezoom

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-04 21:53

Jeetje, ik dacht dat je juist een bijrijpaard had om gezellig samen buitenritten te maken Haha!

Keertje Joris lenen? Knipoog

Idd, even afwachten wat het weer en de mensen doen en dan kijken of het er nog een keer van komt. Mochten jullie de gok wagen, dan hoop ik dat het beter gaat *LOL*

PS wel knap van Igor dat hij bleef zitten OK dan!

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69590
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-01-04 22:01

De eerste bok was idd wel wat hoog Haha! (en werd gevolgd door plots 180 graden omdraaien). Kev werd daar ook wat onrustig van Haha!.

De rest was vnl achterhand gebok dus nog wel uit te zitten gelukkig (en ja, Igor mag met dit soort experimenten op het 'risicopaard' Tong uitsteken).
Overigens hebben wij vorig jaar ook een keer een vergelijkbare rit gehad waarbij de rollen waren omgedraaid (en Igor maar roepen: "achterover zitten! Benen lang! Haha!).

Zoals je begrijpt mag De Griek niet mee naar het strand als jij komt rijden met Jorisje Lachen (of juist wel, voor een spannend effect }>).

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+7, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Kkkaren, Marit1995, Vagabondo en 13 bezoekers