Grrr, ook altijd wat met beesten...

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tancreda4

Berichten: 17875
Geregistreerd: 12-01-03
Woonplaats: ZuidHolland

Grrr, ook altijd wat met beesten...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-01-04 12:08

Eerst Tannie, toen Genderose... Voor beiden had ik met liefde een da erbij gehaald, maar ben nou niet iemand met veel geld... Boos!

Nu onze Fluffy, het stalkatje. Toen ik nog Genderose bij me had, al weer zo'n twee maanden terug, kreeg Fluf opeens een soort onstoken oortje.
Er kwam prut uit, hij krabbelde er aan, waardoor er ook nog eens een scheurtje net voor zijn oor ontstond die ging ontsteken. Dat netjes schoongehouden en het ging snel beter.

Maar hij heeft nog steeds een heel smerig oortje, met harde stukken oorsmeer. Ook stink het oortje nog steeds een beetje, maar lijkt fluf er geen last noch pijn van te hebben.

Maar maak me toch wat zorgen, want een stinkend oortje is natuurlijk nooit goed! Nu gaan we het weer dagelijks schoonmaken, en zal dus samen met de andere meiden dagelijks het schoon gaan houden, wat wel inhoud dat ik dus veel vaker op de boerderij ben...

Maar ja, alles voro Fluf natuurlijk!

Het liefste zou ik even met hem naar de dierenarts gaan, maar hij is moeilijk om in handen te nemen (wel een kroelpoes, maar vasthouden wilt hij liever niet, dus schoonmaken wordt nog wat...), hij is nog nooit in een mandje opgesloten en dan nog niet te spreken over de kosten die bij een dierenarts snel kunnen oplopen... (even schoonmaken *katjing* Zalfje voor dit en voor dat *katjing* consult zelf *katjing* onderzoekje *katjing* etc...)

Hij heeft niet echt een baasje. Eigenlijk zijn wij het, maar ook weer niet. Hij woont samen met zijn mamsiepoes op de boerderij in het hooi, wij voeren ze en hebben ze tam gemaakt.
maar hebben niet het geld om met hem naar de dierenarts te gaan...

Hopelijk helpt het steeds weer schoonmaken...

Waarom kunnen dieren nou noiot gewoon 100% gezond blijven!


Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-04 13:37

Probeer bij de dierenwinkel eens Exil clean ear, goedkoper dan de dierenarts en werkt erg goed tegen vieze oren en mijt.

Alleen bij echt onstoken oren helpt het niet, dan wordt het toch een dierenarts, maar als dat niet kan is dit het proberen waard toch?

Je spuit wat in haar oortje, houdt het oortje dubbel en masseert het spul er een minuut in, daarna laat je los en loopt alle vuiligheid er zo uit *dus wel buiten doen Haha! *

"Mag ik voor ik inslapen moet, mijn baasje nog 1 kusje geven?
Een soort laatste groet, echt, het duurt maar even!"

Tindra

Berichten: 2227
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-04 16:07

Klinkt een beetje als wat mijn kat heeft.

Zijn 'oor' (okee... het gat waar ooit een oor zat, zijn oren zijn een jaar geleden operatief verwijdert, vanwege tumoren), is vreselijk ontstoken.
Het is helemaal zwart met geel (en rood van het bloed), en het stinkt ontzettend.
Ik heb nu al 4 verschillende zalfjes gehad, maar helaas wil het nu niet meer helpen.
Ik vermoed ook dat ie aan dat oor niets meer hoort.

De oorzaak is waarschijnlijk toch nog een stukje tumor..

Nouja.. we hopen er maar het beste van Lachen.

Misschien is het handig om bij de dierenarts zo'n kap te halen. Ik doe mijn kat na het zalven altijd een paar uur zijn kap om, zodat ie het niet meteen open kan krabben.

Succes ermee hoor!

Tancreda4

Berichten: 17875
Geregistreerd: 12-01-03
Woonplaats: ZuidHolland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-01-04 18:23

Hij krabt er niet aan Het doet niet meer pijn lijkt. Maar stinkt dus wel...

Een kap kunnen we eventueel bij het zalven wel gebruiken, maar zie het somber in, aangezien we geen kleine ruimte op de boerderij tot onze beschikking hebben om hem even in op te sluiten, en wil het risico niet lopen dat hij naar buiten ontsnapt met de kap nog om, of op een ruif of iets dergelijks klimt en valt...

Ik zal eens langs de dierenwinkel gaan ja

Yellowfish

Berichten: 14056
Geregistreerd: 05-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-04 18:26

Ik zou een langs de dierenwinkel gaan.. misschien kunnen zij je op een wat goedkopere manier helpen. En anders misschien een beetje gaan sparen ? voor hetzelfde geld krijgt hij er wel last van en wordt het alleen maar erger.. dan zul je toch langs de da moeten !

    Pressure is what differentiates a piece of coal from a diamond

Koortje

Berichten: 5274
Geregistreerd: 26-12-02
Woonplaats: Boxtel

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-04 20:19

Ik hoop niet dat het iets ergs is of wordt! Als het een middenoorontsteking is of iets dergelijks, en dat word niet (goed) verzorgd, dan kan het ook naar binnen slaan zeg maar.

Heb je geen aardige suikertante, oma, ouders, familie van wie je iets mag lenen? Je had toch een bijbaantje, zodat je het terug kan betalen? En de boer zelf? Die dieren leven op zijn erf, misschien kan hij er wel iets aan meebetalen? Verward

Mama van Imke ~ 29-01-2012 & Quinten ~ 17-02-2014


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Aard_Bijtje, Bhriseis, dinniee, ikkuhh90, justkid, kobuss1, laura1987, LimitedMagic, Maisie, Niika, NoorW, TinekeVD en 21 bezoekers