Op zoek naar je vorige paard...

Moderators: Murosch, C_arola

 
 
Imago01

Berichten: 4919
Geregistreerd: 21-07-03

Op zoek naar je vorige paard...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-01-04 09:32

Ik wil graag in contact komen met de nieuwe eigenaar van mijn vorige paard. De naam van de nieuwe eigenaar en woonplaats heb ik. Iemand anders zou mijn in contact brengen met de nieuwe eigenaar, maar ik heb nog steeds niet gehoord. Zodra ik een oproep op bokt had geplaatst, kreeg ik een bericht: waarom wil je de nieuwe eigenaar vinden? Vervolgens kreeg ik ook van anderen berichten waarin ik vond dat er een ondertoon van 'achterdocht' in lag Verward

Ik vraag me af: stel, jij hebt een paard gekocht en de vorige eigenaar wil in contact met je treden, hoe zou jij dat dan vinden?

Ikzelf zou het hartstikke leuk vinden, zo kun je ook meer van het 'verleden' van je paard te weten komen, toch?

Life isn't about waiting for the storm to pass...it's about learning how to dance in the rain!!!
[ITP] 25 september 1993: de dag dat ik mijn Imago kocht! [ITP] En ook Imago is op kamers in Uddel gegaan!

<3 Imago <3 R.I.P.....25-09-1990 - 19-06-2014


Fitzroy
Berichten: 17302
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 09:37

Het wordt misschien al snel als bemoeizucht gezien, dat zou een reden kunnen zijn waarom ze wat achterdochtig doen.

Ik zou het heel erg leuk vinden om de vorige eigenaren te spreken maar dat zit er niet in. Ten eerste heeft hij vreselijk veel verschillende eigenaren gehad en ten tweede wonen ze allemaal in Duitsland.

Ik heb wel contact opgenomen met de fokker, die vond het wel leuk maar toch een stuk minder toen hij hoorde dat hij in Nl. stond. Dat leverde hem geen fokkerspremie meer op. Knipoog
De beloofde foto's van Fitz als veulen moet ik nog steeds krijgen.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Jola

Berichten: 2750
Geregistreerd: 28-01-03
Woonplaats: Kapellen (Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 09:44

Toevallig heb ik een paar weken geleden het verleden van mijn paard uitgezocht en achterhaald. Heb alleen maar leuke reakties van de mensen gehad die ik gesproken heb (en een aantal foto's OK dan! )
Opvallend in mijn geval was ook wel dat de vorige eigenaren enthousiaster waren dan de fokker zelf om van mij te horen.

Maar andersom kan ook, ik heb voor een andere Bokker de gegevens van de fokker van haar paard kunnen achterhalen. De fokker klonk eerst heel nors, totdat ze begreep waarvoor ik belde. Ik had ineens een heel ander mens aan de telefoon, dacht zelfs even dat ze van blijdschap zou gaan huilen Haha!

If you stick your head in the sand, you'll get your rear kicked.

Jessminder

Berichten: 192
Geregistreerd: 04-01-04
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 10:03

Ik denk dat dit bericht bij Fitzroy en Randy01 verkeerd is opgevat.
Volgensmij wordt hier gevraagd hoe wij het zouden vinden als de vorige eigenaar van je paard contact met je probeert te leggen. Niet dat jij zelf wilt achterhalen wat de vorige eigenaren zijn geweest van je huidige paard. Kan het natuurlijk ook mis hebben hoor..

Maar goed, nu terzake, ik heb zo'n situatie meegemaakt. Eerst belde wij (mijn moeder en ik) haar op (de vorige eigenaresse), om te vragen hoe zij ooit aan Opala is gekomen, of ze nog foto's had en dergelijke, dus dat is eigenlijk wat de vorige 2 hierop reageerden (én natuurlijk is het leuk om de antwoorden hierop te horen, jammer genoeg had ze geen foto's van Opala als veulen). Hierna begon zij te vragen of ze nog eens een bezoek kon brengen of wat dan ook. Dit is eigenlijk wat jij nu wilt gaan doen, niks mis mee hoor. Natuurlijk is dat mogelijk, maar ik had er toch niet echt een lekker gevoel bij. Net alsof zij nog de kans kreeg om Opala op een of andere manier van ons af te pakken, terwijl die gedachte helemaal niet juist is. Ik denk dat het afhangt van de huidige eigenaar, hoe er op een bezoek of contactlegging gereageerd wordt. Of ik ben natuurlijk helemaal gek, was eigenlijk een beetje blij dat we nooit meer iets van haar hebben gehoord... Schijnheilig

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 11:11

Ik zou het als nieuwe eigenaar best leuk vinden om eens te praten met de oude eigenaar. Om wat te weten te komen over het verleden van een paard. Maar ik zou het helemaal niks vinden wanneer een oude eigenaar zich blijft opdringen door langs te willen komen en voortdurend blijft bellen hoe het met het paard gaat. Ik denk dat ik daar snel mijn buik van zou vol hebben.
Het heeft dus 2 kanten. Als oude eigenaar zou ik waarschijnlijk wel proberen een keer contact te zoeken, maar als je merkt dat dit niet op prijs wordt gesteld, dan moet je gewoon stoppen.

* To Belg, or not to Belg *

Mar__
Berichten: 6645
Geregistreerd: 03-08-03
Woonplaats: There's no place like home

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 11:23

Ja ik zou het ook heel leuk vinden! Ik heb ook al een paar pogingen gedaan om iets over Aman haar verleden te weten te komen maar die mensen hoor ik niks meer van! Vind dat erg jammer. Komt op mij echt zo over dat ze niks om haar gegeven hebben!
Bij mij mag zo iemand altijd aankloppen hoor. Tis leuk voor hun en voor mij

Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten, maar de echo ervan duurt eindeloos!!
Arno Brandt zadel te koop: http://www.bokt.nl/markt/ad/448550/arno ... ssuurzadel
B+11 / Endurance Klasse 1 + 21 / Klasse 2 + 1
[ITP] Fotoshoot Jordy

IcePrincess

Berichten: 7626
Geregistreerd: 23-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 13:10

Als het maar eenmalig of bij een paar keer blijft dat ze contact zouden zoeken zou ik wel leuk vinden, je komt meer te weten over het verleden van je paard en zij weten hoe het met hun oude paard gaat. Maar als ze blijven komen en blijven vragen zou ik het niet leuk vinden, zij hebben dat paard verkocht, is niet meer van hen en toch blijven ze zich er dan mee bemoeien, dat moet ik dan echt niet hebben .

Zelf ben ik ook een keer wezen kijken bij mijn oude (lease)pony, dat was meer om te zien hoe hij het nu had en om een beetje afscheid te nemen omdat hij was verkocht toen ik er niet was. Zijn nieuwe eigenaar vond het hartstikke leuk dat ik langs kwam, ik had ook wat foto's meegenomen en heb wat verteld over zijn verleden (ze hadden haar verteld dat ze niets van hem wisten terwijl dat wel zo was Boos! ). Ze heeft toen ook gezegt dat ik altijd langs mocht komen, maar dat doe ik niet, het is nu hun pony, ik heb gezien dat hij het heel goed heeft en bemoei me er verder niet mee Lachen

People who don't take care of their own horses will be the first ones to tell you how to care for yours
www.dejart.nl

llleoni
Berichten: 1002
Geregistreerd: 23-09-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 13:22

Ik vond het ook leuk dat de vorige vorige vorige eigenaar van mijn pony kwam opdagen.... ik kwam toen meer over Sheronit te weten

Joyce

Berichten: 6330
Geregistreerd: 02-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 13:31

Ik heb contact met de vorige eigenaar. Alleen is het een verschil dat hij een hobbyfokker (boer) is. Ik vind het leuk om contact te hebben. Wel heb ik dit zelf gezocht, en niet hij.
Veerle is alleen voor verkoop geweest, dus het is ook niet zo dat ze hiervoor al van iemand is geweest die echt zo met haar bezig was als een hobbypaardenmens..
Maargoed, met mijn vorige pony had ik ook contact met de vorige eigenaren. Dat vond ik zelf alleen maar leuk..
Wel is het idd zo als wat linda zegt, als iemadn constant zou bellen en langs wil komen ed zou ik dat wel zat worden.
Ik schrijf overigens met de vorige eigenaar en stuur regelmatig wat foto's op. Hij komt haar van de zomer waarschijnlijk weer bewonderen. Ook heb ik een keer gebelt.
Ik vind het wel leuk op deze manier..

Imago01

Berichten: 4919
Geregistreerd: 21-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-01-04 13:41

Ik heb met mijn nieuwe paard ook zelf inderdaad contact gezocht met haar fokker. Ik hou hem regelmatig (ong. 1 x in de 2 maanden een e-mailtje) op de hoogte van de vorderingen en stuur hem zo nu en dan eens foto's. Hij vindt dat hartstikke leuk, dat heb ik hem ook gevraagd.
Maar het gaat mij er niet om dat ik mijn vorige paard 'in de gaten' wil houden ofzo, ik wil gewoon weten hoe het met hem gaat en dat wil ik graag met eigen ogen zien. Daarna is het goed. Ook zou ik graag contact willen met de huidige eigenaar omdat ik mijn vorige paard wil blijven volgen. Op die manier, dat mocht hij weer eens doorverkocht worden, ik weer graag wil weten waar hij is. Maar het ligt absoluut niet in mijn bedoeling om bemoeizuchtig te zijn. Wel heb ik tegen de 'contactpersoon' via bokt gemeld, dat de huidige eigenaar mij altijd mag bellen, mocht hij vragen hebben over 'het verleden' en waarom hij bepaalde dingen wel of niet doet. Dat zou ik zelf wel graag willen weten van mijn paard, namelijk.
Helaas heb ik nog niets gehoord.
Misschien moet ik binnenkort maar eens de stoute schoenen aantrekken en de huidige eigenaar gewoon eens bellen; dan hoor ik zelf wel of hij wel of geen contact wil.

Life isn't about waiting for the storm to pass...it's about learning how to dance in the rain!!!
[ITP] 25 september 1993: de dag dat ik mijn Imago kocht! [ITP] En ook Imago is op kamers in Uddel gegaan!

<3 Imago <3 R.I.P.....25-09-1990 - 19-06-2014

Jola

Berichten: 2750
Geregistreerd: 28-01-03
Woonplaats: Kapellen (Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 13:46

Randy01 schreef:
Misschien moet ik binnenkort maar eens de stoute schoenen aantrekken en de huidige eigenaar gewoon eens bellen; dan hoor ik zelf wel of hij wel of geen contact wil.

Waar wacht je op!! Bloos! Gewoon bellen, je hoort vanzelf wel of het in orde is of niet. Nu zit je jezelf alleen maar op te vreten Clown
Gewoon vriendelijk blijven aan de telefoon en heeeeel enthousiast doen!! Werkt gegarandeerd *LOL* Haha!

If you stick your head in the sand, you'll get your rear kicked.

ClauH

Berichten: 2257
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: Tegenover de Xenos

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 14:06

Helemaal mee eens ! Als je verteld dat je het gewoon leuk vindt om af en toe eens wat van ze te horen (al is het maar een kerstkaartje ofzo) en dat je blij bent dat het goed gaat (als dat zo is), dan draaien ze misschien wel bij. Toen ik mijn pony kreeg heb ik regelmatig contact gehouden met de vorige eigenaresse, ze kwam misschien maar 1 keer in het jaar of om het jaar langs, maar het gaat gewoon om het idee. Zelfs toen mijn pony allang met pensioen was en ergens in een weiland stond, is ze een keer komen kijken. Voor haar toch ook leuk om te zien dat ze geen verkeerde beslissing genomen heeft door de pony aan ons te verkopen. Met de nieuwe eigenaar van mijn paard heb ik ook nog heel soms contact. Je blijft toch altijd een beetje van zo'n beestje houden en dan is het toch fijn om te weten dat het goed gaat ? Dat heeft niks met bemoeien te maken.

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 14:41

Op een andere manier grappig: ik heb jouw paard (Imago) een paar jaar terug nog wel eens uitgeprobeerd. Het werd hem uiteindelijk niet, anders was ik makkelijk te vinden voor je Knipoog

Ik snap de achterdocht ook niet zo goed, een paard is nou eenmaal geen fiets. Als het goed gaat vind ik het altijd heel leuk om wat te horen, als het heel slecht gaat wil ik dat liever maar niet weten.

Ik hoop voor je dat je succes hebt in je zoektocht!

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Fellor
Berichten: 5030
Geregistreerd: 03-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 15:14

Ik ga binnenkort ook nog een keer bij mijn verkochte pony kijken. Aan de ene kant wil ik namelijk echt erg graag weten hoe het met hem gaat, maar ik ben ook wel een beetje bang dat ik daar kom en dat ik zie dat het helemaal niet goed gaat ofzo...

Suus25

Berichten: 411
Geregistreerd: 25-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 16:09

Ik heb het van twee kanten meegemaakt...eerst was ik de oude eigenaresse en was ik zeer welkom, we hebben zelfs een bos- en strandrit gemaakt van 2 uur!! Nu heb ik uiteindelijk de pony weer terug en mail ongeveer 1x per maand met de oude eigenaresse hoe het met haar gaat! En ze is natuurlijk ook bij mij altijd welkom! Achterdocht snap ik idd ook niet, het is toch nu jouw paard..??

VP stal in omgeving Soest gezocht waar ik eigen hooi mag voeren voor lieve IR pony!

Meisje201
Berichten: 35192
Geregistreerd: 05-09-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 19:18

Als ik een paard zou hebben zou ik het niet erg vinden als de oude eigenaar wel eens langs zou komen, maar niet dat ie elke week op de stoep staat enzo.
Zelf zou ik het iig heel prettig vinden als ik nog eens bij mijn oude paard zou mogen kijken.

DunjaR
Berichten: 3404
Geregistreerd: 12-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-04 16:13

ik heb dus ook een telefoontje van de oude eigenaresse gehad maar dat is eigenlijk een heel raar verhaal allemaal, want ik dacht dat ik nl al de oude eigenaresse had gevonden maar die bleek mij te hebben voor gelogen zij verzorgde het paardje alleen maar.

maar om een lang verhaal kort te maken ik heb iig info en veulenfotoos van hem en we emailen af en toe eens vind ik harstikke leuk!

maar om nou te zeggen dat die mensen elke week bij me op de stoep staan nee dat lijkt me 3 x nix dat zou ik niet leuk vinden !

deedee19

Berichten: 7701
Geregistreerd: 05-03-02
Woonplaats: Gennep

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-04 16:28

Jola schreef:
Toevallig heb ik een paar weken geleden het verleden van mijn paard uitgezocht en achterhaald. Heb alleen maar leuke reakties van de mensen gehad die ik gesproken heb (en een aantal foto's OK dan! )
Opvallend in mijn geval was ook wel dat de vorige eigenaren enthousiaster waren dan de fokker zelf om van mij te horen.


Dat heb ik nou ook en hij is net de enige die nog veulenfotootjes heeft van mijn ruin.

Het duurde 1 seconde en een liefde was geboren. Ik ben dankbaar dat ik jou nu ken en voor ieder mooi moment dat ik mee mag maken zolang jij hier bij mij bent...

Jola

Berichten: 2750
Geregistreerd: 28-01-03
Woonplaats: Kapellen (Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-04 16:42

deedee19 schreef:
Dat heb ik nou ook en hij is net de enige die nog veulenfotootjes heeft van mijn ruin.

Jammer is dat he, tegen mij zei hij dat hij zich mijn paard niet kon herinneren en dat hij hem wsl. had verkocht als veulen. Blijkt later dat hij wel degene is geweest die hem (op 3 jarige leeftijd) heeft aangeboden bij de hengstenkeuring Scheve mond

Ben nu toch wel benieuwd of Randy01 de stoute schoenen al heeft aangetrokken Haha!

If you stick your head in the sand, you'll get your rear kicked.

Imago01

Berichten: 4919
Geregistreerd: 21-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-01-04 18:55

Jola"]
[quote="deedee19 schreef:
Dat heb ik nou ook en hij is net de enige die nog veulenfotootjes heeft van mijn ruin.

Jammer is dat he, tegen mij zei hij dat hij zich mijn paard niet kon herinneren en dat hij hem wsl. had verkocht als veulen. Blijkt later dat hij wel degene is geweest die hem (op 3 jarige leeftijd) heeft aangeboden bij de hengstenkeuring Scheve mond

Ben nu toch wel benieuwd of Randy01 de stoute schoenen al heeft aangetrokken Haha!
[/quote]
Haha!

Ga eerst contact opnemen met degene die mijn vorige paard aan de huidige eigenaar heeft verkocht. Aan haar ga ik zijn telefoonnummer vragen. Alleen is ze nu met vakantie, dus ik kan maandag bellen. Dat ga ik dan ook doen!
Ik hou jullie op de hoogte!

Life isn't about waiting for the storm to pass...it's about learning how to dance in the rain!!!
[ITP] 25 september 1993: de dag dat ik mijn Imago kocht! [ITP] En ook Imago is op kamers in Uddel gegaan!

<3 Imago <3 R.I.P.....25-09-1990 - 19-06-2014

Leo
Coordinator Horse Event en moderator LZP en BB

Berichten: 43072
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-04 19:01

Ik heb het contact met de nieuwe eigenaars van m'n vorige pony ook verloren. Al een jaar niets gehoord, ook via bokt niets kunnen vinden

Doet ergens wel zeer, weet ik veel waar hij is nu?? Maar bemoeizuchtig wil ik niet zijn.

'It's the Unknown we fear when we look up on death and darkness, nothing more'
- Albus Dumbledore -

Biertabje
Berichten: 9637
Geregistreerd: 26-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-04 20:14

tja mijn vorige pony staat inmiddeld na 4,5 jaar nog steeds bij dezelfde mensen aan wie wij haar hebben verkocht, heb nog steeds contact e zie haar af en toe nog
mijn 1e pony is in de Wieringermeer gebleven, maar was erg jong en heb hem nooit opgezocht, ik weet dat hij al min. 3x is verhuist, volgens mij staat hij nog geen 2km bij mij vandaan..........
met Tobias weet ik niet hoe het zal lopen! ligt natuurlijk hoe het helemaal loopt! ik zou het wel leuk vinden omdat ik hem zelf alles(behalve dressuurmatige) heb geleerd en hem bijna 5 jaar heb!
met mijn vorig heb ik het werkelijk niet beter kunnen treffen,daarom ben ik ook wel bang dat ik er wat tegenop zie!

"There is something about jumping a horse over a fence, something that makes you feel good. Perhaps it's the risk, the gamble. In any event it's a thing I need."

Anne_GTI

Berichten: 16833
Geregistreerd: 26-09-02
Woonplaats: Kan de rand van Zwollywood zien uit mijn keukenraam, daarom kijk ik liever in de kamer naar buiten

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-04 23:30

Ach, Bokt kan er ook aan meewerken hoor. Een paar weken geleden viel mijn oog op een vraag van MacavityL bij F&A. Nou heb ik een afstammingentic, onthoudt ze dus vaak, en deze kende ik dus ook. (de combinatie van hengsten) Na een paar keer heen en weer pb-en kwamen we tot de conclusie dat we het idd over hetzelfde paard hadden. As. zaterdag met de ruiteravond krijg ik een complete veulenreportage van het paard en krijgt de fokker van mij de foto's die ik van HAW geplukt heb.

tja, en dan is het nog een kwestie van scanner weer aan de pc knuppen en inscannen met die zooi... Iedereen blij, ik een poosje druk geweest voor het goede doel...

favoriet tijdverdrijf overdrijven is ook een vak
hoe sloop je een crosshindernis... nou zo dus
Gaat een ruiter naar de kapper; komt ie weer buiten.... Wat denk je.... Pony weg....

LadyMadonna

Berichten: 56571
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-04 23:59

Graag! Dan kunnen eindelijk al mijn vragen over haar verleden beantwoord worden.
Liever gister als vandaag dus

Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!

Anne_GTI

Berichten: 16833
Geregistreerd: 26-09-02
Woonplaats: Kan de rand van Zwollywood zien uit mijn keukenraam, daarom kijk ik liever in de kamer naar buiten

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-04 00:25

Huh, I don't get it... Het ging om een ruin...

favoriet tijdverdrijf overdrijven is ook een vak
hoe sloop je een crosshindernis... nou zo dus
Gaat een ruiter naar de kapper; komt ie weer buiten.... Wat denk je.... Pony weg....


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Vagabondo en 8 bezoekers