eindelijk weer gelest, maar eerst ernaartoe...argh

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Susanne1

Berichten: 174
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Den Haag

eindelijk weer gelest, maar eerst ernaartoe...argh

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-01-04 13:49

Ik heb sinds 1.5 jaar een paard en ben noodgedwongen verhuist naar een andere stal (lang verhaal) en daar mocht mijn eigen instructeur geen les geven. Maar inmiddels geeft hij dus ook les op een stal bij mij in de buurt, dus heb ik gelijk een afspraak gemaakt. Ik waarschuw wel alvast het wordt een lang verhaal. Knipoog

Vandaag was het dus zo ver. Maar ik moest er natuurlijk wel eerst zien te komen. Ben gewoon onder de man gegaan, maar natuurlijk langs een weg waar we nog nooit waren geweest en dus een heel erg opgefokt paard. Ik ben geloof ik op een stukje van 20 min rijden wel een keer of 10 bijna in de sloot/vaart beland! En toen kwam hij ook nog eens verkeersdrempels tegen met witte strepen en toen was hij het dus zat, hij ging mooi niet verder en ging lopen k....... op een stuk berm vlak naast weer diezelfde vaart--> aaaaarggh! Dus voor de veiligheid maar even afgestapt en lopend erover. Dat ging gelukkig wel.

Na 3 van die enge drempels moesten we het laatste stuk ( 50 mtr ofzo) langs een drukke weg met heel veel vrachtverkeer, wederom een sloot en alleen een klein stoeprandje tussen paard en weg en natuurlijk gelijk 3 vrachtwagens achterop. Kortom we kwamen allebei heel ontspannen aan in de binnenbak, dus niet!

De les ging eigenlijk wel lekker, alhoewel ik hem wel weer helemaal op een andere manier moest rijden dan ik zelf de afgelopen tijd heb gedaan. Noah is niet zo'n dressuurtalent en raakt snel van slag. Dus ik probeerde hem zoveel mogelijk voorwaarts-neerwaarts en zo min mogelijk onder druk te rijden. Dat ging uiteindelijk best wel aardig.

Maar van mijn instructeur moest ik nu echt met druk gaan rijden, omdat Noah anders niet constant is in zijn aanleuning en teugelvoering en daar had ie dan weer gelijk in. Aardig moeten bodybuilden dus, want wat ik verbinding vind, vond hij niet genoeg. Maar uiteindelijk mocht het resultaat er zijn. Hij liep keurig door de hals, meer opgericht dan normaal en met de hele achterkant er keurig onder. Zelfs de galop ging vrij aardig. En geloof me dat is normaal een soort ramp met overkruisen, bokken en staken. Dus ik ben wel erg tevreden. Ik weet alleen niet of ik dit in mijn eentje ook ga proberen. Ik ben een beetje bang dat dat een gevecht gaat worden namelijk.

Allebei helemaal totalloss, maar ik moest ook nog terug. Eerst maar in een flinke draf langs die drukke weg voordat er weer vrachtwagens zouden komen en daarna heel rustig naar huis gestapt. De drempels waren nu gelukkig minder dramatisch, alhoewel je natuurlijk wel je knieen tot je neus moet optrekken als je er over heen loopt.

Dat wordt nog leuk de volgende keer! Maar we zijn veilig thuisgekomen en ik heb hem maar geweldig beloond.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, LillvalantoS en 3 bezoekers