recht van spreken, pennymeisjes, leuk, eigen paard

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
Sirius_
Berichten: 10232
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Almere

recht van spreken, pennymeisjes, leuk, eigen paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-12-03 21:22

en ik kan verdorie niet eens mn titel afmaken haha.
Maar ik kan me behoorlijk ergeren, dit is een vervolg op mn andere topic, maar wilde niet totaal offtopic gaan.
Waar ik me totaal aan kan ergeren zijn pennymeisjes! ik kan mij herinneren dat ik elke week mijn lieveling zadelde. Kwam er op een gegeven moment een meisje aan, die het perse van mij wilde overnemen. Protestacties hielpen niet.. maar moet dat zadel nou echt omgekeerd op de kont???
Mensen die eerst aan het geld denken dan aan hun paard. Staat er een beetje krom, of niet soms? Ik doel op mensen die zo weinig mogelijk geld willen uitgeven aan hun paard. Er zitten personen tussen die zo graag een paard willen, maar het geld niet bezitten, dat ze kiezen voor een welsh a of een shet (niet gericht naar de mensen die hier bewust voor kozen) of een veulen (ik was ook zo'n persoon). Neem nou mijn zusje. We moeten de helft van een paard bijelkaar sparen, en mn vader betaald de rest (errug lief! Lovers vooral als je na gaat dat hij eigenlijk alleen marieke wilt, en marieke een errug duur paardje is Lachen ) Maar goed, ze heeft 300,- in haar spaarpot, dus wat is haar keus? Een haflingerveulen! van 600,- dan vraag ik je! Ze is helemaal gek van Micky, maar ja, die is heel wat duurder. Gelukkig is mn vader er wijselijk niet op ingegeaan Haha!

Bekijk de massa advertenties eens van bijrijdsters die zich aanbieden. Kosten? Niks. Oja, ze willen ook graag rijden. Welk recht van spreken hebben zij? Ze mogen blij zijn dat ze een verzorgpony kunnen vinden. Ik vraag me af hoe zulke mensen, die willen rijden, met hun eigen pony omgaan. Wordt het beestje als het kreupel is maar verkocht?

Waar ik me het meest aan erger is een meisje op onze manege. Ze heeft een eigen paard waarvan ze de naam en de kleur niet eens kan onthouden, de ene keer is ze even groot als een paard van 170, de andere keer komt ze amper boven het schot uit. Maar goed, met een eigen paard weet je hoe je met paarden omgaat Schijnheilig
Ze reed op lotus, en kwam naar mij toe met de vraag of ik hem wilde zadelen. Ik zeg, heb je hem al gepoetst? nee zegt ze, waarom? Meestal poets je je paard voor je zadelt?! Oh, antwoord ze, had ik geen zin in. Ik zeg, dan heb ik geen zin om jou te helpen (en gelukkig had niemand daar zin in). Nog een aanvaring met hetzelfde meisje, ik zadelde een paard, en deze deinst ineens achteruit. Zie ik dit meisje hem een paar tikken op zn neus verkopen. Ik zeg, wat ben je aan het doen?? Ik ga hem pesten (terwijl ze in zn ogen blaast) ik zeg dat doe je niet. Dat doe ik wel want dat vind ik leuk. Ik zeg als je nou niet opdonderd ga ik jou pesten en dat vind IK leuk. Ik heb zon hekel aan dat kind! Ze reed dr wedstrijd op een arabier, die sowieso wel graag schrikt van het een en ander. Hartstikke leuk paard, je moet er mee om willen gaan. Maar goed, tijdens de wedstrijd schrok ze ook. Later moest ze uitstappen, en ik kijk naar de bak, galopeerd ze aan een stuk door. Dus ik loop op haar af, ik zeg wat doe je, je moet uitstappen, ze heeft net een mooi proefje voor je gelopen. Was niet waar zei ze, ze schoot er de hele tijd vandoor blablabla. Had ze kunnen weten. Ik heb haar toen in de gaten gehouden, en sta er nog steeds met mn neus bovenop als ze rijdt. Ze spoort niet aan, nee, ze schopt die paarden vooruit!


scooby

Berichten: 5736
Geregistreerd: 14-01-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-03 22:03

Tsjaah, meeste kinderen weten niet beter, op maneges worden dit soort kinderen ook niet leuk behandeld...
Komen eigenlijk nooit te weten hoe het allemaal wel moet omdat ze worden uitgekotst door iedereen, zo gaat het tenminste bij mij op de manege.

Vaak kunnen kinderen geen bijdrage betalen omdat de ouders dat niet goed vinden.

Je heb natuurlijk ook ongelooflijke irritante uitzonderingen die net iets te weinig hersenen hebben, dat ze je na 6 keer zeggen nog niet (willen) begrijpen...

blieb01

Berichten: 1521
Geregistreerd: 05-04-02
Woonplaats: De Weere

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-03 22:06

Citaat:
Bekijk de massa advertenties eens van bijrijdsters die zich aanbieden. Kosten? Niks. Oja, ze willen ook graag rijden. Welk recht van spreken hebben zij? Ze mogen blij zijn dat ze een verzorgpony kunnen vinden. Ik vraag me af hoe zulke mensen, die willen rijden, met hun eigen pony omgaan. Wordt het beestje als het kreupel is maar verkocht?


Ik vind dit wel een erg harde uitspraak. Ik ben zelf ook een bijrijder en ik betaal niks voor dit dier. Ik heb bewust hiervoor gekozen. Ik help de eigenaresse uit de brand dus heeft zij er plezier aan en ik kan rijden en troetelen met dit dier. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik nog nooit heb betaald als bijrijdster zijnde! Ik ben dit ook niet van plan. Ik ben wel bereid om snoepjes en dergelijke te kopen maar dit is dan mijn eigen keuze. Ik kom ook op andere dagen als de eigenaresse plots niet kan.

Ik heb ook vaak genoeg gezien dat iemand voor een paard/pony betaalde en vervolgens zoiets had van : ik betaal voor het rijden en dat doe ik dan ook ongeacht of het dier goed loopt!

in sommige gevallen dan kan het wel uitkomst bieden als er word meebetaald in de kosten. Ik kan het me ook wel voorstellen dat iemand om een bijdrage vraagt. Paarden houden kost nou eenmaal geld.Alleen ik ben niet bereid om er voor te gaan betalen. Ik betaal wel mijn eigen les. Ook wil ik wel eens iets voorschieten als dat nodig is.

Verder wat betreft het blij mogen zijn met een verzorg pony, de eigenaresse is juist super blij dat er iemand eindelijk wil helpen met de verzorging. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat de verzorgers zich een breuk staan te mesten om een half uurtje te mogen rijden? Als ze die mazzel hebben.

Ik vind dat je dit van beide kanten moet bekijken. Je moet ook niet alle bijrijders en verzorgers over 1 kam scheren! Er zijn altijd wel goede en slechte bij. Ik zal mijn bijrijdpaard niet berijden als hij kreupel loopt.Ook waarschuw ik de eigenaresse dat haar paard niet in orde is.

Sirius_
Berichten: 10232
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-12-03 22:12

Zo bedoelde ik het ook niet. Je hebt ruiters die bijrijden en de eigenaar ook echt helpen, door instructies te geven, het paard hogerop brengen of noem maar op. Ik had het puur over de pennymeisjes die het pure noodzaak vinden om te rijden. En dan kijk ik vooral hoe mijn moeder er tegen aankeek, die vond het onzin dat bijrijders moeten betalen, en vonden juist dat de eigenaar de bijrijdster moest betalen. En dat is in mijn ogen weer onzin, alsof het een plicht is in plaats van een recht (zeg ik het goed?) Als je je paard in training zet is het weer wat anders. Mijn uitspraak was niet bedoeld om mensen over een kam te scheren of aan te vallen, sorry

Alane

Berichten: 15690
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Munsterland???????

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 01:13

Als ik 1 van mijn pony's aan zou bieden zodat een (penny)meisje deze pony kan rijden, verzorgen etc..dan zou ik WEL geld vragen...ik ben door schade en schande wijs geworden.

Had dus een pony aangeboden, ik elke week de pony meenemen naar de les (pc-kosten waren uiteraard wel voor hun) eerste week elke dag meiske er staan, moeders dumpte haar gewoon Boos! ik was dus teven goedkope oppas) 2e week, zag ik haar alleen op de les, rest van de week stond ik de pony te longeren.... week 3 en week 4 idem. Ik heb toen de knoop doorgehakt: of minimaal 5 X per week ponyrijden en verzorgen bij ons of einde oefening. (moet er wel bijvertellen dat het meisje 8 jaar was en niet alleen naar ons toe kon komen)

Ja, ik zou wel geld vragen, puur voor de motivatie van de ouders en het kind..ben immers geen luxe manege....
Maar ben helemaal afgestapt op het bijrijder/verzorger-verhaal...mischien ooit dat het veranderd maar nu even niet.

Veel kennis is nog geen wijsheid. Wie zich verbeeldt de wijsheid gevonden te hebben, is een dwaas.
Ruzie begint nooit met de eerste zin. Ruzie begint altijd met het antwoord
Communiceren: Zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten

Barmat
Berichten: 8293
Geregistreerd: 25-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 09:41

Kleine tip pam.... leestekens gebruiken leest prettiger...

Caira
Berichten: 23625
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 09:47

Pam, ik vind jouw een omhoog gevallen penny meisje met een meerderwaardigheidscomplex!

Barmat
Berichten: 8293
Geregistreerd: 25-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 09:59

Anyway.....

Kwanyin

Berichten: 18304
Geregistreerd: 14-08-03
Woonplaats: belgië

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 10:10

Ik snap eigenlijk niet wat er mis is met 'pennymeisjes' die een pony zoeken om te rijden? Verward Zij zijn ook nog maar kinderen hé. Wat Alane zegt keur ik dus af, eerst fatsoenlijk verzorgen en dan pas rijden, maar er zijn ook een hele hoop meisjes die gewoon gek zijn van paarden. En omdat ze op een of andere manier wsl niet op een manege kunnen rijden (of zelfs door financiele problemen) zoeken ze een leuke verzorgpony. Maar die kinderen zijn nog jong en die rijden doodgraag. Dus zeggen ze gewoon beleefd in hun advertentie dat ze eventueel wel willen rijden, klinkt zowieso zeker niet als "ik moet en ik zal rijden" maar "ik rij ontzettend het graag het is een heel grote hobby en ik hoop dat ik dat kan blijven uitoefenen".

En zoals ik al zei ze zijn vaak nog jong, amper 8 of 9 jaar vaak. Zij zijn vaak trots op hun pony en overdrijven de waarheid weleens graag. En geldzaken met zo een verzorgpony zijn niet aan hun besteed, daarvoor moet je hooguit naar de ouders kijken want ik zie jonge kinderen niet in staat om verstandig geld te beheren(de meeste altans toch niet).

Tuurlijk er zijn wel meisjes bij waar ik mij ook aan erger. Meisjes die enkel en alleen willen rijden als het hun uitkomt, geen tijd in de pony stoppen en da waarheid meer dan lichtjes verdraaien. Maar je moet ze niet allemaal over 1 kam scheren, want zo zijn ze lang niet allemaal..

I used to walk in a room full of people and wonder if they liked me.
Now I look around and wonder if I like them.

Shaienne

Berichten: 4930
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 10:23

Ik ben het ook niet helemaal eens met wat je allemaal zegt.
Die "pennymeisjes" moeten het ook allemaal nog leren.

En als je helemaal gek bent van paarden en pony's en het maakt je niet uit wat voor ras het is, dan kan ik het me heel goed voorstellen dat je een shetlander, haflinger, welsh a of whatever kiest. Dat zijn toevallig heel veelzijdige pony's waarmee je vanalles mee kunt doen. Niet iedereen wil graag een goed sportpaard, maar sommigen zijn ook tevreden met een shetlander.

supertygetje

Berichten: 2918
Geregistreerd: 24-02-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 10:28

xKatleentjex schreef:
Ik snap eigenlijk niet wat er mis is met 'pennymeisjes' die een pony zoeken om te rijden? Verward Zij zijn ook nog maar kinderen hé. Wat Alane zegt keur ik dus af, eerst fatsoenlijk verzorgen en dan pas rijden, maar er zijn ook een hele hoop meisjes die gewoon gek zijn van paarden. En omdat ze op een of andere manier wsl niet op een manege kunnen rijden (of zelfs door financiele problemen) zoeken ze een leuke verzorgpony. Maar die kinderen zijn nog jong en die rijden doodgraag. Dus zeggen ze gewoon beleefd in hun advertentie dat ze eventueel wel willen rijden, klinkt zowieso zeker niet als "ik moet en ik zal rijden" maar "ik rij ontzettend het graag het is een heel grote hobby en ik hoop dat ik dat kan blijven uitoefenen".

En zoals ik al zei ze zijn vaak nog jong, amper 8 of 9 jaar vaak. Zij zijn vaak trots op hun pony en overdrijven de waarheid weleens graag. En geldzaken met zo een verzorgpony zijn niet aan hun besteed, daarvoor moet je hooguit naar de ouders kijken want ik zie jonge kinderen niet in staat om verstandig geld te beheren(de meeste altans toch niet).

Tuurlijk er zijn wel meisjes bij waar ik mij ook aan erger. Meisjes die enkel en alleen willen rijden als het hun uitkomt, geen tijd in de pony stoppen en da waarheid meer dan lichtjes verdraaien. Maar je moet ze niet allemaal over 1 kam scheren, want zo zijn ze lang niet allemaal..


Vind ik ook! Maar het is wel jammer dat er wel van die meisjes bestaan die dus alleen komen als het hen uitkomt. Zo wordt de pony die bij mijn verzorgpony's in de wei staat ook maar 1 of 2x per week gereden en dat zijn dan twee dagen achter elkaar en dan rijden ze bijna alleen maar galop en heel lang achter elkaar. En toen zei ik er wat van en toen werden ze boos... JAmmer dat zulke meisjes er zijn, die verpesten het voor de rest...

Ecudes

Berichten: 5200
Geregistreerd: 17-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 16:24

Pam schreef:
Bekijk de massa advertenties eens van bijrijdsters die zich aanbieden. Kosten? Niks. Oja, ze willen ook graag rijden. Welk recht van spreken hebben zij? Ze mogen blij zijn dat ze een verzorgpony kunnen vinden. Ik vraag me af hoe zulke mensen, die willen rijden, met hun eigen pony omgaan. Wordt het beestje als het kreupel is maar verkocht?

Waar ik me het meest aan erger is een meisje op onze manege. Ze heeft een eigen paard waarvan ze de naam en de kleur niet eens kan onthouden, de ene keer is ze even groot als een paard van 170, de andere keer komt ze amper boven het schot uit. Maar goed, met een eigen paard weet je hoe je met paarden omgaat Schijnheilig
Ze reed op lotus, en kwam naar mij toe met de vraag of ik hem wilde zadelen. Ik zeg, heb je hem al gepoetst? nee zegt ze, waarom? Meestal poets je je paard voor je zadelt?! Oh, antwoord ze, had ik geen zin in. Ik zeg, dan heb ik geen zin om jou te helpen (en gelukkig had niemand daar zin in). Nog een aanvaring met hetzelfde meisje, ik zadelde een paard, en deze deinst ineens achteruit. Zie ik dit meisje hem een paar tikken op zn neus verkopen. Ik zeg, wat ben je aan het doen?? Ik ga hem pesten (terwijl ze in zn ogen blaast) ik zeg dat doe je niet. Dat doe ik wel want dat vind ik leuk. Ik zeg als je nou niet opdonderd ga ik jou pesten en dat vind IK leuk. Ik heb zon hekel aan dat kind! Ze reed dr wedstrijd op een arabier, die sowieso wel graag schrikt van het een en ander. Hartstikke leuk paard, je moet er mee om willen gaan. Maar goed, tijdens de wedstrijd schrok ze ook. Later moest ze uitstappen, en ik kijk naar de bak, galopeerd ze aan een stuk door. Dus ik loop op haar af, ik zeg wat doe je, je moet uitstappen, ze heeft net een mooi proefje voor je gelopen. Was niet waar zei ze, ze schoot er de hele tijd vandoor blablabla. Had ze kunnen weten. Ik heb haar toen in de gaten gehouden, en sta er nog steeds met mn neus bovenop als ze rijdt. Ze spoort niet aan, nee, ze schopt die paarden vooruit!


Ik wil ook niet betalen om een paard voor een ander te verzorgen en te rijden. Ik zorg ervoor dat die persoon tijd houd voor andere dingen, en die persoon zorgt ervoor dat ik wat vaker met mn hobby kan bezig zijn.
Ook is mijn ervaring met betalen om te verzorgen heel slecht. Ik heb ooit een bijdrage van ong. 25 euro per maand gegeven, ik zou dan 2x per week mogen rijden. Maar op een wonderbaarlijke manier 'mankeerde' dit paard altijd wat op de dagen dat ik kwam. Verward Maar een dag later zat er dan wèl een meisje op die hem niet eens verzorgde! En ik maar uitmesten!! Sterker nog, ik heb dit paard in 2 maanden tijd nooit gereden!
Ik hoef heus niet per se te rijden, als dat niet mag ga ik er niet voor betalen. Ik betaal echt niet om gebruikt te worden als een uitmestslaaf!
Hier heb ik veel van geleerd, dit nooit meer!

En je tweede verhaaltje:
Een goede manege zou dit nooit toestaan en dit kind keihard op dr nummer zetten. Ook dat ze het paard voorruit schopt wil nog niet zeggen dat ze dit doet om het dier pijn te doen, misschien kan ze gewoon niet beter drijven.
Ik zou in elk geval toch gaan twijfelen over hoe goed de manege is, als zo'n meisje dit gewoon kan doen.

saskia23

Berichten: 902
Geregistreerd: 11-07-03
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 18:18

Myra1, dat jij gebruikt werd als 'uitmestslaaf' is natuurlijk niet de normale gang van zaken.
Mijn bijrijdster betaald mij ook (welliswaar een symbolisch bedrag) maar ik voel mij niets beter dan haar sterker nog .. ik mest ook regelmatig uit op 'haar' dagen!

Groetjes saskia

The thing I treasure most in life can not be taken away!

Ethelate

Berichten: 19868
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 18:22

irish_lady schreef:
Pam, ik vind jouw een omhoog gevallen penny meisje met een meerderwaardigheidscomplex!


idd

Sommige ezels kunnen enkel over paarden praten

Kwanyin

Berichten: 18304
Geregistreerd: 14-08-03
Woonplaats: belgië

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 18:24

En weet je waar ik eigenlijk de schuld stop van pennymiepen die zo ruw met paarden omgaan? ik ga hier misschien tegenreacties op krijgen, maar Bij hun ouders, en niet bij hunzelf. Zij zijn nog jong en hebben geen verantwoordelijkheidsgevoel, maar eigenlijk vind ik dat jonge kinderen nooit aan hun lot mogen worden overgelaten bij paarden. Weet je, tot een paar jaar terug MOCHT ik zelfs niet rijden als er niemand anders een oogje in het zeil hield. Al was het gewoon mensen in de kantine, maar ik moest niet proberen mijn paard stiekem op te zadelen en te gaan galoperen, want mijn ouders zouden het niet bepaald hartelijk hebben onthaald. Zelfs poetsen mocht ik toen niet geheel alleen, en ik moest niet proberen nieuwe gekke dingen uit te halen. Als ik ging rijden was negen keren van de tien mijn moeder of vader mee en als die zeiden dat ik iets moest doen of niet mocht doen dat deed ik dat ook of niet. Ze hebben mij dus nooit de kans gegeven om stomme dingen uit te halen met mijn paard. Pas sinds een goed jaar, nu ik wat volwassener ben geworden mag ik alles alleen zonder begeleiding doen.

Dus ik vind dat ouders zulke kinderen beter in het oog moeten houden, en niet blind moeten afzetten bij een pony terwijl ze opscheppen hoe goed hun kroost wel niet kan rijden...

I used to walk in a room full of people and wonder if they liked me.
Now I look around and wonder if I like them.

cissie

Berichten: 6166
Geregistreerd: 23-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 19:04

Vroeger.................................waren wij allemaal pennymeisjes, echt waar...............................ja, jij ook ja!

"when we want solutions with horses it seems odd that we often walk away from our horses to seek answers from people"

verootjoo

Berichten: 22075
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-03 22:18

cissie schreef:
Vroeger.................................waren wij allemaal pennymeisjes, echt waar...............................ja, jij ook ja!


idd, toen ik dit topic las dacht ik, zij is vast ook wel een pennymeisje geweest, ben ik ook nl.

Sirius_
Berichten: 10232
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-12-03 23:15

ik kraak niemand af, val niks aan, ik heb ook zeker nooit gezegd dat ik zelf geen pennymeisje ben, ik hemel mezelf zeker niet op tegenover anderen, ik zeg niet dat anderen niks hebben om zich te ergeren aan mij, ik zeg ook niet dat ik geen acties heb waar ik mezelf aan erger. Het geen boven geplaatst is iets waar ik zelf aan dacht, dat zelf vraagtekens bij mij op riep. En bedankt.

Sirius_
Berichten: 10232
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-12-03 00:26

omhooggevallen penny meisje aan het woord:

De titel 'recht van spreken' gaat meer over mijzelf, want heb ik wel recht van spreken mbt andermans rijstijlen? Over de persoon in kwestie heb ik mijn eigen mening, personen die haar kennen zullen het hoogstwaarschijnlijk met mij eens zijn, maar over het algemeen heb ik het recht niet. Bijrijderskosten? Mijn moeder heeft er altijd tegenaan gekeken alsof het een eer was voor de eigenaar dat ik, of wie dan ook, het paard berijden. (los van het feit dat ik sowieso wat tegen mn moeder heb, ben ik t er niet mee eens) Er zijn mensen zoals blieb, die goede zaken verichtten met het paard, maar helaas zijn er ook mensen die rijden om het rijden zelf, en niet denken aan het paard. Over zulke personen heb ik het, en dan vooral mijn eigen ervaringen. Ik ben hier nooit bewust over begonnen met het idee dat iedereen zo is. Het sparen voor een paard? Ik heb heel lang gedacht, zodra ik ook maar een beetje geld heb koop ik er een paard van. In dit opzicht ben/was ik net als de personen uit mijn topic. Op dit moment echter ben ik aan het sparen voor mijn droom, en ik weet ook precies welke. Wat wilde ik bereiken met dit topic? Onder andere dus kijken of ik zelf recht van spreken had, en een gewone discussie op gang zetten, als mensen mij zelf een omhooggevallen penny meisje vinden met een meerderwaardigheidscomplex, fine by me, ik ben het er alleen niet mee eens. Zoals bovenstaand gezegd, ik voel me niet beter dan anderen. De reden dat dit misschien zo overkomt, is omdat ik nooit goed heb kunnen zeggen wat ik wilde zeggen, alles met horten en stoten eruit komt, van de hak op de tak (en zonder leestekens Lachen ) en veel mensen begrijpen niet wat ik bedoel. Zal ook de reden zijn waarom het thuis zo vaak mis gaat, maar zoals overal maak ik mij zelf duidelijk door vragen te beantwoorden, of te reageren op anderen.

Pfff.. lang verhaal.. magoed mijn excuses

Barmat
Berichten: 8293
Geregistreerd: 25-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-12-03 10:47

Nogmaals Pam....

Zou je je stukken anders willen schrijven, want het leest zo voor geen meter, zo alles achter elkaar getypt...

Alinea's enzo gebruiken.... tis maar een tipje

cissie

Berichten: 6166
Geregistreerd: 23-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-12-03 13:03

Ik ken het meisje in kwestie niet, dus daar ga ik niet op in.

wbt de meiden die alleen puur voor het rijden een bijrijdpaard of eigen paard willen, is natuurlijk stom Boos! , maar doe komen (vooral als ze een eigen paard hebben) nog wel achter .

Ik ben al een tijdje op zoek naar een bijrijder vor mijn paard, gewoon dat ie op de dagen dat ik net ff wat minder tijd of energie heb toch bereden wordt en veel aandacht krijgt.
Ik kreeg een reactie van een volwassen vrouw (26 jr) die graag langs wou komen om kennis te maken enzo. leek me een leuk mens en toen ik vertelde dat er op de dagen dat zij rijd bv 2 keer in de week, ook de stal netjes achter moest laten en zn drinkbakje aan moest vullen was het gauw over, die dacht dus 2 keer in de week gratis op mijn te kunnen rijden en ze dan klaar was dat ik na mn werk voor haar de stal uit ging mestten, nou dus niet , echt erg vreemd dit soort mensen Verward .

Ik zou er zelf niet aan moeten denken om alleen maar te rijden en voor de rest niks met het paard te maken te hebben, daar kan ik me gewoon helemaal niks, maar dan ook niks bij voor stellen, vaak vind ik het verzorgen nog leuker dan het rijden.
Als je alleen wilt rijden ga dan naar een manege ofzo. mensen die zich zo opstellen heb ik liever niet op het erf, dat zijn met recht mensen die paardrijden , maar geen paardemensen .

"when we want solutions with horses it seems odd that we often walk away from our horses to seek answers from people"

Barmat
Berichten: 8293
Geregistreerd: 25-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-12-03 13:07

Dat je moet mesten vind ik niet meer dan normaal als je gratis rijd.
Alleen is er bij mij nog wel een verschil tussen dit en jezelf het leplazerus werken om 1x per week te mogen rijden, zoals ik ooit heb meegemaakt.
En wat te denken van alle keren dat ik op de manege meehielp? Paarden mesten, voeren, toiletteren en klaarzetten voor de les? Als ik dan 's avonds mijn eigen les ging rijden moest ik de volle mep betalen, terwijl ze wel vijftien paarden keurig gemest, getoiletteerd en gezadels hadden staan.....

Vind ik niet geheel kies hoor!~!!

cissie

Berichten: 6166
Geregistreerd: 23-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-12-03 13:13

Dan hebben ze misbruik van je gemaakt toch?
Dat is niet de bedoeling, wat ik bedoel is dat als iemand 2 keer in de week komt en net zolang mag rijden (gratis) als hij zelf wil en ook buiten of in de bak, dan toch best even de drollen uit de stal kan halen en voorfdat ie weg effe de drinkbak aanvult?, ik vind het minste wat je kan doen.

"when we want solutions with horses it seems odd that we often walk away from our horses to seek answers from people"

FotoDesign

Berichten: 1803
Geregistreerd: 28-04-02
Woonplaats: Veghel

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-12-03 13:24

DePennyBitch schreef:
Dat je moet mesten vind ik niet meer dan normaal als je gratis rijd.
Alleen is er bij mij nog wel een verschil tussen dit en jezelf het leplazerus werken om 1x per week te mogen rijden, zoals ik ooit heb meegemaakt.
En wat te denken van alle keren dat ik op de manege meehielp? Paarden mesten, voeren, toiletteren en klaarzetten voor de les? Als ik dan 's avonds mijn eigen les ging rijden moest ik de volle mep betalen, terwijl ze wel vijftien paarden keurig gemest, getoiletteerd en gezadels hadden staan.....

Vind ik niet geheel kies hoor!~!!


jeetje dat is idd wel erg zeg.........
Misbruik heet dat geloof ik..

Alane

Berichten: 15690
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Munsterland???????

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-12-03 13:46

DePennyBitch schreef:
Dat je moet mesten vind ik niet meer dan normaal als je gratis rijd.


Ook als je moet betalen vind ik het niet meer dan normaal dat je bepaalde taken doet, behalve rijden....

Mijn dochter heeft ook bepaalde taken die ze MOET doen.....
Mensen die een verzorg-/bijrijdpaard aanbieden zijn geen veredelde manege's als ze geld vragen voor het bijrijden.
Daarnaast hoort er overlegd te worden tussen eigenaar en bijrijder over de taakverdeling en hoe of wat er wel of niet moet/mag gebeuren...

Ik heb ooit een pony gratis aangeboden...en dat was eens en nooit weer...
Als er ooit een bijrijder weer komt zal hij/zij moeten betalen en bepaalde dingen moeten doen (ik heb het dan niet over altijd of elke dag).
Het betalen is dan voor de motivatie, het werk om te leren dat het niet alleen op een paard zitten is maar dat er meer bij komt kijken dan dat..
Er staat dan wel wat tegenover: naar les mogen, regelmatig mogen rijden, etc.

Veel kennis is nog geen wijsheid. Wie zich verbeeldt de wijsheid gevonden te hebben, is een dwaas.
Ruzie begint nooit met de eerste zin. Ruzie begint altijd met het antwoord
Communiceren: Zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Algato, daiswees, Googlebot, Tinkermuts en 6 bezoekers