Bokt.nl • 'Zomaar' een pony erbij... hahaha
Pagina 1 van de 3

'Zomaar' een pony erbij... hahaha

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 13:27
door Denaise
Na de problemen met mijn vriend opgelost te hebben ben ik gister weer voor een 'gewone' paardendag naar stal gegaan. Samen met mijn zusje Maaike. Mijn vriend was er vandaag niet en we waren dus alleen op stal (buiten de 2 stalhulpen om dan, Linda en Mirthe)

Dus, Maaike en ik er heen.
Kwamen we op stal, om een uurtje of 9. Linda en Mirthe hadden al gevoerd en waren bezig met uitmesten. Het was kerst, dus we hadden geen lessertjes. Ik heb even paar paardjes in de stapmolen gezet en toen ging ik poetsen. Komt er ineens zo'n grote jeep met trailer het terrein oprijden. Dus, ik loop er naar toe. Er stapt een mevrouw uit die zegt: "Kan ik hier de pony van mijn dochter stallen?" Het was echt zo'n rijke kakker. Ik echt zo: "Sorry mevrouw, maar wij zijn eigenlijk geen pensionstal" Die mevrouw: "Oh, maar ik kan hem dus niet hier stallen?" Ik had echt zoiets van, 'wat is hier aan de hand'!? We hadden nog wel wat stallen vrij en ze stond daar dus met een trailer met pony erin. Ik vroeg aan die mevrouw: "Waar staat uw pony normaal dan?" Mevrouw: "Nergens, ik heb hem net gekocht voor mijn dochter. Ze is namelijk zaterdag jarig." Ik echt zo: "En u heeft nog geen stal geregeld?"

Die mevrouw zei van niet. Ik kon haar ook niet zomaar laten gaan. Mirthe liep voorbij en ik vroeg haar een stal gereed te maken. Half uurtje later stond de pony in z'n box. Wat een prachtdier!!! Maar ik had wel gemerkt dat deze mevrouw geen verstand van paarden had. Ik was benieuwd naar haar dochter. We hadden afgesproken dat haar dochter zaterdag zou komen. Tot die tijd zouden wij voor de pony zorgen. Ze gaf me er een zadel, deken en hoofdstel bij. Die had ze van de vorige eigenaar gehad. We spraken een prijs af voor de stalhuur en ze ging weer.

Het ging allemaal zo snel. Toen die mevrouw weg was barstten we met z'n vieren in lachen uit. Het was zo raar haha. We wisten niet eens de naam van de pony!!! Dit had ik nog nooit meegemaakt. Ik had wel een adres, naam en telefoonnummer van die mevrouw. Haha. Maar het was een donkerbruin pony. Lekker gespierd, smal koppie. Echt een prachtbeest! Ik weet er verder niets over maar hij zag er goed uit. Ik heb de dierenarts er wel even naar laten kijken (hij was er niet blij mee, op eerste kerstdag, haha. Haha! ) maar hij leek zo op het eerste gezicht kerngezond. Er zat wel een gezondheidsverklaring bij, maar je wilt wel altijd even checken voor zo'n beestje bij je op stal komt he.

Morgen, gaan we hem rijden. Ik ben benieuwd... Jullie 'horen' nog wel verder...

hahahaha ik zit hier nog steeds te lachen. Dat overkomt ons weer hoor. Oja, mijn vriend moest er overigens in eerste instantie niet zo om lachen, want we wilden eigenlijk niet echt pensionklanten. Maar later zag hij de lol er ook wel van in. *LOL*

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 14:04
door lauwtje_nina
whaha wat een actie effe een paard kopen eerste de beste stal waar je paarden tegen komt mag me paard hier staan echt prachtig!!!!!!!!
ben benieuwd naar het meisje en naar je rijervaring op de pony!
groetjes laura

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 14:12
door _Jody_
Maken jullie ook nog foto's???

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 14:19
door Yellowfish
Indd.. foto'''s Tong uitsteken ook van rijden Schijnheilig Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 14:20
door Denaise
Hahaha.
Ik lag echt helemaal in een deuk gister! En Denaise (m'n zus dus) wist echt niet wat 'r overkwam...!!! Maar het is zeker een mooi beestje. Helaas hebben we geen digitale fotocamera... Maar nu we zo op dat forum zitten, misschien toch nog wel eens een idee Haha! (om er een aan te schaffen)

XXX Maaike.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 15:28
door Sietez
Hahaha geweldig *LOL* Haha! Veel succes Tong uitsteken

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 15:39
door schildpad
Hahaha raar mens is dat hoor!
Ik kan me wel voorstellen dat je er zo om moest lachen.
Nu maar hopen dat dat meisje een beetje aarig is, anders zit je er mee opgescheept!
Veel succes!

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 16:00
door Denaise
Inderdaad, ik heb net even die mevrouw opgebeld.
Ik heb gevraagd naar de naam en leeftijd van het meisje. Ze is 14 jaar... Ze rijdt ongeveer 6 jaar. Ik hoop dat ze inderdaad een beetje aardig is. Dit is trouwens haar eerste pony... poeh, als dat maar goed gaat, haha.

De naam van de pony is Starlight en 'het' is een ruin en 7 jaar jong. Er zit verder geen papier bij, voor zover ik dat van die mevrouw vernomen heb.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 16:09
door Hester
hmm btje twijfelachtig... Wat nou als er morgen een of ander verwend kreng komt, met als eerste reactie iets van 'ja hoor ik wilde een schimmel' oid... Sowieso onverstandig om zo maar even een paard te kopen, het is geen goudvis ofzo, dochterlief zal er wel elke dag een paar uur mee zoet zijn... En wat nou als het niet klikt tussen die twee...

Naja je kan weinig meer dan op het beste hopen... Ben wel nieuwsgierig naar de reactie van het meisje... (ik zou flink feesten als mn ma zoiets zou doen Knipoog )

Maar hoe rijdt ie?

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 16:38
door Denaise
Tuurlijk is het afwachten wat er nu gaat gebeuren. Vandaag is hij gelongeerd (wat een draf Kwijl ) Morgenochtend gaan wij eerst rijden en dan komt 's middags om een uur of vier dat meisje.

Pfff... maar stel dat ze zoiets zegt van dat ze hem niet hoeft, wil ik em wel, ik ben echt helemaal verliefd op hem geworden!!! Ik heb geen spijt dat hij nu bij ons op stal staat, haha Tong uitsteken

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 16:39
door Denaise
Had ik nu maar een digi, ik wil hem echt zo graag aan jullie laten zien, haha!!! Hij is echt knap!!! Cool

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 16:42
door Imre
weet dat meisje wel dat ze een pony krijgt of is het een verassing? Ben wel nieuwsgierig naar hem! *LOL*

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 16:51
door Denaise
Het is dus een verassing voor haar verjaardag Lachen

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 16:57
door Imre
aha! dus misschien bevalt hij wel helemaal niet en kunnen jullie hem overnemen! Knipoog maar als ik het zo hoor is ie mooi en heeft hij een prettig karakter, dus dat zal wel gaan. Hoop voor jullie dat zij ook een beetje aardig is!

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 17:07
door Vendell
Ach het meisje is 14...dan is vaak alles leuk met vier poten en een staart. Ze moet wel heel erg verwend zijn wil ze de pony niet leuk vinden. Het is alleen hopen dat ze bij elkaar passen... maar dat kan de beste nog overkomen Knipoog Ik vind het wel een beetje een Penny-kerstverhaal Lachen

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 17:10
door Denaise
Ja, waarom denk je dat ik paf stond toen die mevrouw dat zo vertelde?! Dat is toch maf?! Maarja, de ouders hebben (een heleboel) geld... Ik kijk wel hoe het allemaal gaat lopen. Lachen

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 17:14
door Lenn
Hmmm.. ben benieuwd naar het karakter van dat meisje.. als het maar niet een verwend rotkreng is die heel die pony molesteert... ga je nog foto's plaatsen? *LOL* Tong uitsteken

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 17:20
door animals
Ja ik ben ook wel benieuwd naar de foto´s zoals het rijden en in het weiland enzo......maar ja ik zou niet weten wat ik moest zeggen als mij dat overkwam!!!

nou ik ben benieuwd

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 17:24
door Fabjuhlover
hahaha,
het zal je maar overkomen, zeg...
Ben wel benieuwd wat voor type dat meisje is!

En natuurlijk hoe de pony eruit ziet... Schijnheilig

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 17:39
door Vendell
Denaise schreef:
Ja, waarom denk je dat ik paf stond toen die mevrouw dat zo vertelde?! Dat is toch maf?! Maarja, de ouders hebben (een heleboel) geld... Ik kijk wel hoe het allemaal gaat lopen. Lachen


Ja dat is maf!
Het gaat slecht met Nederland nietwaar?
Schijnheilig

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 17:47
door kablom
hahha leuk verhaal zal je maar overkomen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 18:10
door Sjimmy
Wat een verhaal zeg.
Ik ben benieuwd of het een beetje bevalt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 18:11
door Nimue
Woah, doe mij ook zo'n moeder, zeg! Knipoog

Wat een raar verhaal! Eigenlijk heb ik een beetje een hekel aan mensen die zomaar 'eventjes' hun kinderen paarden gaan geven. Misschien rijdt dat meisje nog maar pas, en is ze superverwend ofzo. Nou ja, misschien is het ook wel een heel leuk meisje wat er onwíjs blij mee is. Misschien zelfs wel iemand hier van bokt... niemands moeder gisterochtend toevallig verdacht lang weggeweest? Knipoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 18:19
door Denaise
hahaha
wie weet... is het een bokker Haha!

Maarja, ik heb het normaal ook niet zo op van die mensen. Ik zou ook niet zomaar mijn paard daaraan verkopen. Die mensen hebben niet echt verstand van paarden. Maar misschien was er iemand mee die wel verstand van heeft, I don't know... Haha! Ik weet verder dus ook (nog) niet hoe ze aan Starlight gekomen is. Maar dat kom ik vast nog wel te weten... Ben benieuwd, ik houd jullie op de hoogte!!! Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-03 19:09
door minkieboy
Nou ja zeg wat een maf mens Haha!dat gaat zomaar een pony kopen zonder dat ze een stal geregeld heeft Verward
Hahahaha maar ja zo wou ik ook wel verast worden hoor door mijn moeder,is voor het meisje natuurlijk we erg leuk OK dan!
Maare waneer zien we foto's?want ikben natuurlijk wel heel erg nieuwsgierig geworden Schijnheilig Haha!