Waarom koos jij voor een eigen paard?

Moderators: Lous, RianneH, Neonlight, balance

 
 
Kayleigh_

Berichten: 8973
Geregistreerd: 25-06-04

Waarom koos jij voor een eigen paard?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-08-12 21:21

Beste bokkers,

Ik zit met een enorm dilemma, en misschien kunnen jullie mij over de streep trekken met jullie positieve/negatieve verhalen!

Mijn verzorgpaard staat namelijk te koop. Iets wat mij enorm veel pijn doet, want hij is echt mijn maatje. We hebben het over leasen gehad, maar zijn eigenaresse verkoopt hem echt liever dan dat ze hem verleast. Leasen wil ze alleen, als ik hem op termijn koop, maar aangezien ik niet weet hoe mijn situatie er in de toekomst uitziet, kan ik haar dat niet beloven.

Nu is het dus kiezen: kopen, of hem zien vertrekken?

Ik heb de financiën uitgerekend en ik zou hem op mijn arme loon kunnen onderhouden. Ik ga straks stage lopen waar ik vergoeding voor krijg, dit zou ik sparen. Dit heb ik dan ook niet in de berekeningen meegerekend. De financiën zijn dus niet het directe probleem. Ik heb nog meer dan voldoende geld over om ook nog andere leuke dingen van te doen, en zelfs nog om te sparen voor noodgevallen.

Mijn twijfels: heb ik de discipline om er voldoende tijd in te steken, ook wanneer het koud en nat is? En heb ik überhaupt wel genoeg tijd voor hem? (ik ben nu ook de enige die hem echt aandacht en beweging geeft, dit doe ik op dit moment 1x per week, ik zat eraan te denken om dat te verhogen naar 3x per week als hij van mij wordt. Mede omdat ik full-time stage ga lopen, en ik niet veel meer tijd heb. Gelukkig zou hij 24/7 buiten kunnen blijven staan, op de stal waar hij nu ook staat, dus wat dat betreft komt hij niks tekort)

Nu is mijn vraag: had jij ook zoveel twijfels toen je op het punt stond een paard aan te schaffen? En heeft dat je weerhouden om het dier daadwerkelijk aan te schaffen? Of heb je de gok gewaagd? En zo ja, hoe is dat allemaal bevallen? Waren je twijfels terecht, of absoluut niet?

Iedereen bedankt voor het delen van zijn of haar ervaringen! :)


Kayleigh__

Berichten: 971
Geregistreerd: 19-02-09

Re: Waarom koos jij voor een eigen paard?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-12 21:56

Vind 3x in de week toch wel vrij weinig. En wat als hij ziek word oid en meer verzorging nodig heeft, heb je dan tijd om elke dag te komen? Heb je eventueel meer geld per maand als de stalling er mee ophoud en je naar een duurdere stalling moet? Heb je een reservepotje of eventueel je ouders achter de hand in geval van bijv. een Da? Misschien word ie wel 30, heb jij dan nog steeds de motivatie/geld/tijd?

Zelf had ik wel wat twijfels, met name over het geld en over de tijd. Gelukkig word die van mij elke dag gevoerd en in en uit de wei gehaald. Heb er zeker geen spijt van, maar soms lukt het toch iets minder dan ik verwacht had voordat ik mijn paard kocht. Dan moet ik ineens veel werken, of dan heeft ie toch ineens veel duurs achter elkaar nodig.

Bij te veel twijfel, niet doen!

Urielle

Berichten: 49030
Geregistreerd: 28-07-05
Woonplaats: over de grens gegaan

Re: Waarom koos jij voor een eigen paard?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-12 22:06

Ik had vooral twijfels over geld en die waren terecht, dat paard is uiteindelijk wegens geldnood verkocht.
Later toch weer nieuwe paarden gekocht en daar nooit twijfels over gehad. Elke dag langs kunnen gaan vind ik wel een must bij een eigen paard, afhankelijkheid van anderen op dat vlak pakt nogal eens verkeerd uit en ook als hij buiten staat moet je toch wel even kijken of hij ok is (en denk ook aan de winter, water geven bij vrieskou, of aan bijv. langsgaan als hij gewond, ziek of kreupel is).

https://rivkasterringblog.wordpress.com/
May the odds be ever in your favor.
Momenteel niet actief op Bokt
Wrangler 22-04-2003 * 02-11-2015

Grit

Berichten: 5601
Geregistreerd: 09-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-12 22:09

Zoals ik het lees zou je nu niet voor een eigen paard kiezen, alleen overweeg je het nu om je maatje niet te hoeven verliezen. Wat ik heel goed kan begrijpen!
Maar je geeft zelf aan nu maar 1 keer in de week te gaan (zometeen dan 3 keer), dit "moet" dan ook bij slecht weer, je weet nog niet hoe je toekomst eruit gaat zien. Nu heeft niemand garanties over de toekomst, maar al lezend kom ik tot een "niet doen".

Ik denk dat een eigen paard jou nu verplichtingen gaat geven en je voor een langere tijd aan dingen gaat binden die je nu nog helemaal niet wilt.
Maar goed, dat is gemakkelijk zeggen, voor jou is het dan ook meteen een afscheid. Probeer in te schatten hoe groot het gemis zal zijn, aangezien je nu ook maar 1 keer per week gaat. Stel dat hij bij fijne mensen komt die veel tijd en aandacht voor hem hebben (al geeft dat helaas ook nooit garanties). Dan is het voor jou ook gemakkelijker het los te laten.

Succes met deze keuze, het is een lastige! Ergens heb ik het gevoel dat je het eigenlijk wel weet.

ThePast03
Berichten: 49846
Geregistreerd: 01-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-12 22:12

ED --> PP

Tigra_
Berichten: 12634
Geregistreerd: 31-03-08
Woonplaats: NB

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-12 22:15

Ik zelf heb nooit geen twijfels gehad eigenlijk. Ben ook vrij vroeg begonnen met een eigen pony. Ik was een jaar of 12 toen ik mijn eerste pony kreeg, financieel was het meeste door me ouder natuurlijk al moest ik wel de hoefsmid en DA kosten betalen, maar deden ze ook wel helpen mochten de kosten hard oplopen.
Ik ben altijd 7 dagen in de week geweest, weer of geen weer, zin of geen zin. Ik ging gewoon ik heb daar toen nooit moeite mee gehad. Mijn tweede paard waar ik wel financieel alles voor betaal was me eerste al overleden. In het begin wilde ik geen ander paard, ik had het even helemaal gehad heel veel mee afgezien toen, hij was erg ziek geweest end dus was er even klaar mee maar stalhouder heeft me toen toch overtuigd om te blijven komen en ben toen zelfs nog dagelijks naar stal gegaan na een half jaar toch maar besloten dat er een andere moest komen daar heb eigenlijk nooit mijn twijfels over gehad niet qua tijd en ook niet qua geld maar ik was toen natuurlijk al heel wat jaren gewend om gewoon dagelijks na stal te gaan ook in de tijd dat ik geen eigen paard had. Dus die overgang was voor mij niet groot en ging vanzelf.
In jouw geval wordt het natuurlijk wel een heel groot verschil als je nu maar 1x per week gaat en straks opbouwt naar 3 dagen. Maar als nog zou ik me wel afvragen of je dan wel een eigen paard moet nemen. Ik zeg niet dat je perse 7 dagen moet gaan maar ik vraag me af of je niet beter af bent voor jezelf als je gewoon een ander verzorg/bijrijd paard gaat zoeken. Want er kunnen ook dingen gebeuren dat het paard bv dagelijks verzorging nodig heeft. Kreupel of iets dergelijks daar moet je toch eigenlijk wel de tijd voor hebben om dit zelf te doen als je dan al afhankelijk bent van andere die 4 dagen je paard moeten verzorgen.

Het is ontzettend vervelend dat je afscheid moet nemen uiteraard maar ooit komt er afscheid of dat nu is door verkoop of door overlijden, overheen kom je altijd dus het niet dat je niet zonder hem kan snap je?
Ik denk ook dat je zeker niet te emotioneel moet gaan kijken het natuurlijk moeilijk maar je moet je echt afvragen of je die kosten wel wil dragen. Er is natuurlijk een verschil tussen kunnen en willen. En ik kan me voorstellen als je het wel kan betalen maar je zult er waarschijnlijk ook andere dingen voor moeten laten? Is dat wat je wil. Wil je "al" je geld uit geven aan het paard waar je zeg maar 3 dagen per week plezier aan beleeft is dat het geld waard. Zou je niet beter het geld in je zak houden voor dingen die je echt wil doen en gewoon een ander paard zoeken waar je 3 dagen plezier aan hebt?
Paard zal uiteraard niets te kort komen die vermaakt zich wel op de wei maar hoe raar het ook klinkt is dat het geld waard voor jouw om er maar 3 dagen iets aan te hebben.

Als het paard waar je van af valt een goed paard is,
dan is die val de moeite waard.

DeSa
Berichten: 12885
Geregistreerd: 24-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-12 22:17

Als het écht je maatje is zou ik zeggen doen!!
Ik heb zo een verzorgpony zien vertrekken, pony was mijn beste maatje waar ik mee kon lezen en schrijven. Ben 1 dag te laat geweest met kopen en heb er nog iedere dag spijt van.

janneke_S

Berichten: 249
Geregistreerd: 13-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-12 22:47

Ik snap heel goed hoe je je voelt. Ik ben zo ook een paard verloren. Ik had toen niet eens de keuze om het paard over te kopen, want ik had toen niet genoeg geld om het paard maandelijks te onderhouden.

Als ik jou was zou ik kijken naar wat het eerlijkst is voor het paard.
Je zegt nu dat je 3x per week naar hem toe kan gaan. Maar dan moet je daar ook echt 3x per week naar toe, weer of geen weer. Een paard heeft aandacht nodig. Ik zeg niet dat jij die te weinig zou geven, maar stel dat ie een nieuwe eigenaar krijgt die er vaak heen gaat en hem/haar veel liefde en aandacht geeft. Een eigenaar die het paard ook medische aandacht kan geven die hij/zij misschien in de toekomst dagelijks nodig heeft.
Nogmaals, ik zeg niet dat je het paard te weinig aandacht zou geven, maar kijk alsjeblieft wat het beste is voor het paard. Ook omdat je er veel om geeft. Een nieuwe eigenaar is niet altijd slecht, en vraag, als je besluit het paard niet te kopen, of je het paard nog mag op zoeken.

Veel sterkte en succes met het besluit.

Femme Fatale <3 Kyte <3

Mandy66

Berichten: 441
Geregistreerd: 21-04-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-12 09:52

Als je geld problemen hebt is het idd een dillema. Ik zelf heb een eigen pony waar ik alles voor betaal, maar ik hoef geen pension stalling te betalen want hij staat gewoon bij ons thuis, ik weet niet of jij een goede ahctertuin hebt met een stuk weide of dat je zelf een stal hebt...

De keuze is aan jou, je moet er wel heel goed over na denken. Maar als je echt van hem houd, en hem niet wil verliezen. Tja, dan zal ik zeggen koop hem/haar. Maar zoals gezegd, de keuze is aan jou. Eigenlijk niet aan mij. Maar een paard heeft voldoende aandacht nodig. Ik ga ook met slecht weer naar mijn pony elke dag een paar keer. Als het dan ook echt 3 keer per week is dan is het goed ;). Maar denk er in alle rust over na of je het echt wilt :)

Achter iedereen schuilt een kunstenaar
Alleen moet je de bepaalde tijd weten te vinden om je talent te ontdekken...

xSCWx

Berichten: 5053
Geregistreerd: 21-02-07

Re: Waarom koos jij voor een eigen paard?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-12 10:03

3x in de week kan best, misschien is een verzorgster dan een optie?
Ik ga ongeveer 5x in de week naar mijn pony, maar soms maar 1 of 2x.
Ze staat 24/7 buiten.

Da’s godverd*mme ene lieve hond jonge!
De verandering die je zoekt zit altijd in jezelf. 

capopjekop

Berichten: 26968
Geregistreerd: 30-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-12 10:04

Drie keer in de week vind ik wel erg weinig voor een eigen paard eerlijk gezegd. Ik zou toch wel dagelijks even langs willen gaan om te controleren of alles goed is en of ze alles hebben. Nu staan die van mij thuis dus moet ik er wel minimaal 2x daags heen, maar ook als ze ergens anders zouden staan zou ik toch wel dagelijks 1x willen kijken. Ik had zelf helemaal geen twijfels, ik wilde zo graag een eigen paard en ik heb jaren gezeurd. Ik was 10 toen ik haar eindelijk kreeg en deed vanaf het begin de hele verzorging alleen. Dus 's ochtends en 's avonds voeren, 's middags hooi geven als ik uit school kwam en de stal mesten. Inmiddels springt mijn pa bij als ik moet werken of naar school moet, dan voert hij ze 's ochtends en doe ik de rest als ik thuis ben. Werken doen ze hier zelden, ze zijn er vooral voor de gezelligheid. Maar met goede planning zou ik ze wel regelmatig aan het werk kunnen zetten. Inmiddels heb ik 2 shetten en een welsh lopen, ik voetbal 3x per week, wil ook nog tijd voor mijn vrienden hebben en werk op zaterdag. Toen ik fulltime stage liep was het allemaal wel wat moeilijker te plannen, maar het is wel te doen.

Als je twijfelt of je het die 3x gaat redden dan zou ik geen eigen paard kopen eerlijk gezegd. Het is toch een hele verantwoordelijkheid, zeker als ze eens ziek zijn of als er extra verzorging gewenst is. Mss kun je afspreken dat je met de nieuwe eigenaar mag praten en dat je dan kunt vragen of je nog af en toe een keer bij de pony mag kijken?

Collie2008
Berichten: 9644
Geregistreerd: 08-01-11
Woonplaats: Ergens in Noord Holland

Re: Waarom koos jij voor een eigen paard?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-12 10:15

Op zich is 3 x in de week voor een paardje dat lekker 24/7 buiten staat niet eens zo erg, maar kan je de tijd opbrengen als je een lange periode 7 keer per week moet komen?

Denk dat het wel fijn is als je een verzorgster hebt die 2 of 3 keer kan komen? Heb je toch meer zicht op je beestje en voor hem meer aandacht. Wellicht kan ze dan ook symbolisch wat bijdragen of bijvoorbeeld de hoefsmid en wormenkuren betalen? Scheelt jou ook weer wat toch?

The best and most beautifull things in the world, cannot be touched or even be seen...That's why we close our eyes, when we cry, kiss or dream..

capopjekop

Berichten: 26968
Geregistreerd: 30-11-03

Re: Waarom koos jij voor een eigen paard?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-12 10:21

Als er goede controle is dan kan het wel, ze gaan er niet dood aan. Al zou ik persoonlijk nooit een eigen paard kopen voor 3x in de week. Dan is een verzorgpaard of een leasepaard veel goedkoper rationeel gedacht. Als ik aan een dier begin dan wil ik dat wel met 100% overtuigingskracht doen en niet met een hoop twijfels, maar dat zal mss van mens tot mens verschillen.

belle_boef

Berichten: 7083
Geregistreerd: 13-02-08
Woonplaats: Drenthe

Re: Waarom koos jij voor een eigen paard?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-12 10:25

Ik durf het financieel niet aan. We hebben in de maand ruim genoeg geld maar vriendlief heeft geen vast contract. Het zou dus zo maar kunnen dat die eind januari niet verlengd wordt. Dat bezorgt mij teveel stress waardoor ik niet meer van het paard zou kunnen genieten. +dat ik nog niet weet hoe mijn situatie eruit gaat zien, student voor de komende 2 jaar dus ik heb niet veel inkomen en wil niet afhankelijk zijn van mijn vriend.

27-1-2020 nette menwagen te koop

Neonlight
Moderator Kantine

Berichten: 70261
Geregistreerd: 20-12-03
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-12 10:29

Kayleigh_ schreef:
Nu is mijn vraag: had jij ook zoveel twijfels toen je op het punt stond een paard aan te schaffen? En heeft dat je weerhouden om het dier daadwerkelijk aan te schaffen? Of heb je de gok gewaagd? En zo ja, hoe is dat allemaal bevallen? Waren je twijfels terecht, of absoluut niet?


Nee, ik had geen twijfels. Ik heb bewust het moment uitgekozen. Toen mijn leven goed genoeg op de rit was dat ik het met mijn financien en mijn werk kon trekken heb ik pas besloten om een paard te kopen en ben ik aan het zoeken gegaan. Ik was toen 28 en al verschillende jaren van school af, mijn leven was toen stabiel. Het niet hebben van twijfels was voor mij geheel terecht, ik heb nooit 1 moment problemen ergens mee ondervonden (financien en tijd). En ik ben heel blij dat ik dat moment ook had gekozen. Wanneer ik eerder een paard had aangeschaft had ik het financieel en qua tijd toch een stuk zwaarder gehad, en had ik ongetwijfeld het paard moeten verkopen.

Een ster was je altijd al, nu zul je als een ster aan de hemel fonkelen.
Dotje, 5 mei 2009- 21 januari 2010

[IM] Dag lieve Neon...
[IM] Dag lieve Michael, zeg je hallo tegen Neon?

Jenny_S

Berichten: 3132
Geregistreerd: 15-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-12 10:30

kan je het niet samen met iemand doen?

3x vind ik ook weinig. ik ga zelf 4 x per week, maar mijn vriendin de andere 3 x, dus er 7 dagen in de week iemand voor haar.

en houd aub rekening met ziekte van het paard of kreupelheid, waarbij je soms 3x per dag 10 min moet stappen. dat gaat niet als je maar 3x per week komt
en uiteraard onverziene uitgave zoals DA's en andere specialisten

ik heb zelf gewacht tot na het krijgen van kidz en mijn leven compleet en duidelijk was, dus zeker geen twijfel

B+12 L1+13 L2+1
Doutzen Beart X Anton

marleen_usar

Berichten: 21331
Geregistreerd: 04-04-05
Woonplaats: Pernis

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-12 10:32

3 keer is echt te weinig, een paard heeft zo ie zo ook aandacht nodig. Mijn jonge haf had laatst droes en daar ging veel tijd in zitten.Gisteren was ik de hele dag weg en moest dus in de avond.

oudaccountx
Berichten: 1540
Geregistreerd: 08-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-12 10:36

xSCWx schreef:
3x in de week kan best, misschien is een verzorgster dan een optie?
Ik ga ongeveer 5x in de week naar mijn pony, maar soms maar 1 of 2x.
Ze staat 24/7 buiten.


:oo

Ik schrik hier toch wel heel erg van.. Paardje mag dan misschien wel 24/7 op het land staan, maar ik vind het toch wel een 'verplichting' om iedere dag naar je paard toe te gaan! Hoogstens 6 dagen in de week, maar minder kan echt niet. Al is het maar om je paard even snel een poetsbeurt te geven, of om even wat rondjes te laten rennen..

Voor de TS, denk hier écht goed over na. Ik heb geen eigen paard en die zal er waarschijnlijk ook niet komen wil ik nog thuis wonen, aangezien de kosten ervan. Een paard kost geld, tijd en energie. Als jij 'maar 3 keer per week' naar je paard wil gaan, dan ga je er toch echt te weinig naar toe. Misschien is een verzorgster een optie, die voor bijvoorbeeld 2/3 dagen in de week kan. Maar realiseer wel dat als jou verzorgster vaker komt dan jijzelf, wat heb je zelf dan nog aan je paard? Ik vind dat niet eerlijk tegenover je paard.. Denk er goed over na en ga stappen ondernemen, maak een lijstje met de voor- en nadelen en denk daarbij aan je paard, maar óók aan jezelf. :j

Pluttersput

Berichten: 14067
Geregistreerd: 11-09-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-12 10:38

Mijn knollie was er eentje van mijn verzorgpony's. Hengstveulen, dus moest sowieso de verkoop in. Zijn mam was mijn mam en mijn favoriete pony uit de groep, super karakter. En dat had hij ook. Tja, wat moet je dan.. Een hengstje, met het vooruitzicht dat hij niet erg groot wordt, en ook nog geen inkomen. Dat ging hem niet worden, hoe graag ik ook wilde.

Toen hij een half jaar oud was is zijn mam in de vijver verdronken. Hij was het enige veulen van haar, en ik kón hem gewoon niet laten gaan. Dus ik heb hem voor mijn verjaardag gekregen. Wat heb ik getwijfeld.. Heb ik wel de tijd, waar haal ik het geld vandaan, hoe ga ik dat allemaal regelen? Ik kon er maar een keer in de 2 weken naar toe, dat kon ik nu dan ophogen naar 1 keer in de week. Hij stond namelijk tig kilometer bij mij vandaan. Maar, zodra hij 2 was zou ik gaan kijken dat ik hem richting huis kon halen.
Door omstandigheden moest dat eerder. Tja, daar sta je dan, zonder baan, met een druk leven. Maar laten gaan, nee, dat kon ik niet meer. Dus alles op alles gezet. Mijn drukke leven omgevormd zodat ik iedere dag naar hem toe kon, want hij kwam nu per slot van rekening in de winter op stal te staan. Baantje gezocht zodat ik hem kon onderhouden, en het is de beste keus geweest die ik ooit heb gemaakt.

In de winter vind ik het heerlijk om naar hem toe te gaan, even te mesten, en dan een stuk te gaan wandelen. Nou wist ik van mezelf, door ervaring met veel verschillende verzorgpony's, dat ik in de winter ook zou gaan. Dat was dus voor mij helemaal geen twijfel.

Mijn advies? Als je het kan betalen, en je hebt de tijd, zeker doen. Maar denk wel na over die 3 x in de week, want dat is natuurlijk niet heel erg veel. Misschien inderdaad een verzorger erbij nemen?

15-03-2016 ^&+

Sandros

Berichten: 310
Geregistreerd: 15-09-11
Woonplaats: Drunen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-12 10:57

Ik heb altijd een eigen pony/paard gehad achter het huis. Sinds ik ben gaan werken hoefde ik niet me pony te kopen maar moest wel voortaan alles zelf betalen. ( gelukkig geen huur voor stalling ) Deze kosten vielen tot een half jaar geleden reuze mee omdat het om een pony en shet ging die altijd op de wei met schuilstal stonden. Sinds een half jaar heb ik ook besloten om me eigen paard te kopen ( om weer te rijden ). Het geld heb ik bij elkaar moeten sprokkelen en ik heb ontzettend geluk dat ik geen stallingskosten heb MAAR dan nog kost het me iedere maand zon 120 euro voor alle onkosten. Ik moest ook weer heel erg wennen aan dat een rijpaard toch echt meer verzorging nodig heeft dan een weidepaard. Hij was geschoren dus naar binnen/naar buiten. Met fikse buien en koud zorgen dat iemand hem tijdens me werk binnen kon zetten.
Gelukkig heb ik verschillende mensen waar ik op terug kan vallen als ik bv op vakantie ben ( en die ik er ook mee vertrouw ) alleen dan nog zul je altijd rekening moeten houden met dat je eigenlijk iedere dag al is t maar 10 min even gaat kijken of alles in orde is.

Kayleigh_

Berichten: 8973
Geregistreerd: 25-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-12 11:02

De reden dat ik er niet heel erg veel vaker heen zou kunnen, is omdat ik hem niet tegen zo'n goedkoop tarief kan stallen dichter in de buurt. Hij staat op een half uur fietsen bij mij vandaan, en ik mag regelmatig de auto van thuis pakken (vrijwel altijd als ik nu ga), maar ik mag daar niet vanuit gaan. Ik mag niet verwachten dat ik elke dag de auto mee krijg om naar mijn paard te gaan...

Ik had nooit gepland om in deze tijd een paard aan te schaffen. Maar ik had ook nooit verwacht dat mijn lieve verzorgpaard ooit de verkoop in zou gaan, aangezien hij al bijna 10 jaar van deze vrouw is... Ze heeft er weliswaar vaker over nagedacht, omdat ze er zelf zo weinig mee doet (niks), maar ze kon het nooit over haar hart verkrijgen hem daadwerkelijk de deur uit te doen...

Een paard aanschaffen zou in deze dus ook absoluut een emotionele beslissing zijn. We hebben helaas geen huis met genoeg grond om een paard op te houden, want dan had hij hier allang gestaan. Dan had ik absoluut alle tijd om hem de aandacht en verzorging te geven die hij nodig zou hebben.
Hij zou op de stal waar ik hem laat staan genoeg toezicht hebben van zijn huidige eigenaar, de paarden staan bij haar aan huis. Ik weet ook zeker dat ik genoeg met haar zou kunnen regelen wat betreft verzorging. Maar wat iemand hier al zegt: is het dan wel zo leuk om een eigen paard te hebben, als ik er zelf zo weinig tijd voor heb?

Ik weet het gewoon echt niet. Of het beter is dat hij naar een ander gaat dan ik kan ik ook niet zeggen. Hij staat nu ook gewoon in de wei, ik doe er nu 1x per week iets mee, en hij lijkt dat helemaal niet vervelend te vinden, hij vermaakt zich wel.

De keuze is gewoon hard, het gaat hier om een levend dier. Wat als blijkt dat ik het niet aan kan? Dan zou ik hem alsnog moeten verkopen. En hoe lang gaat dat duren? Gezien de huidige markt? Ik twijfel echt over alles inmiddels. :P

Collie2008
Berichten: 9644
Geregistreerd: 08-01-11
Woonplaats: Ergens in Noord Holland

Re: Waarom koos jij voor een eigen paard?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-12 11:22

Maarreh je kan iedere dag toch wel een half uur fietsen heen en weer terug?

Als 3 keer al max is, zou ik het geld er niet eens voor over hebben. Genoeg leuke baasjes in Nederland. Afscheid nemen is verdrietig, maar liever iemand die er 5 keer in de week de volle aandacht voor heeft dan iemand maar 2 of max 3 keer

The best and most beautifull things in the world, cannot be touched or even be seen...That's why we close our eyes, when we cry, kiss or dream..

Kayleigh_

Berichten: 8973
Geregistreerd: 25-06-04

Re: Waarom koos jij voor een eigen paard?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-12 11:31

Het is dan al een uur fietsen hè... Ik heb straks gewoon full-time stage, dus dan is daar geen tijd voor, helaas. :)

Renee1990
Berichten: 903
Geregistreerd: 04-11-08
Woonplaats: Brunssum

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-12 11:37

Als ik je verhaal zo lees merk ik toch enige twijfel.
Toen ik voor de keus gesteld werd om mijn pony te redden (kopen) 3,5 jaar geleden wist ik het wel.
Ik heb daadwerkelijk iedere cent omgedraaid.

zelfs nu hij bijna niet meer rijd (26 jaar) stal ik hem nog tussen de dure wedstrijdpaarden op een prive stalling voor een hoge prijs!

als je echt zoveel om het beestje geeft, maak je tijd en werk jeje te barsten om het te kunnen financieren. Ik doe precies hetzelfde als jij, spaar mijn stage vergoeding en werk in de weekenden om hem te kunnen betalen / onderhouden.

uiteindelijk is het een keus die je zelf moet maken.

Double trouble mijn maatje sinds 2003!
Mijn trotse eigendom sinds april 2009

Jenny_S

Berichten: 3132
Geregistreerd: 15-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-12 11:42

Kayleigh_ schreef:
Het is dan al een uur fietsen hè... Ik heb straks gewoon full-time stage, dus dan is daar geen tijd voor, helaas. :)ik werk full time en heb 2 kidz en zou echt wel elke dag kunnen, maar door vriendin hoef ik niet persé
dus vind full time stage een smoes, tenzij je 14 uur per dag maakt

B+12 L1+13 L2+1
Doutzen Beart X Anton


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense, IngridP en 7 bezoekers