wel of niet verhuizen??

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cowgirl

Berichten: 21104
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-01 17:36

Hoi allemaal. Ik zit met een heel groot probleem. Ik sta op een stal en daar is de bak dus heel slecht en eigenlijk niet te rijden. Nu zijn we al wezen klagen en praten over een nieuwe bak maar we krijgen niet echt duidelijkheid. Wat we te horen krijgen is dat er plannen zijn om er wat aan te doen. Maar nu is dus ook het geval dat er altijd goudenbergen worden belooft en er eigenlijk nooit wat gebeurd. Zo zou er een spuitplaats komen, zadelkasten,(beter) licht in de stal, deur tocht vrij enz enz. Maar het gebeurd niet. Ik sta hier nu al 3 jaar en doordat dit altijd is voorgekomen heb ik er eigenlijk geen vertrouwen meer in dat er wat aan de bak gaat gebeuren.
Nu is het zo dat ik daar vrij goedkoop sta en zo 2 paarden kan houden. Maar ik wil ook kunnen rijden volgende winter(zomers is de bak goed.)en niet zoals deze winter dat het bijna niet gaat zonder je nek te breken.
Dus zal ik eventueel moeten verhuizen naar een andere stal, maar dan wordt het te kostbaar om twee paarden te houden en zal ik er eentje moeten verkopen. Dit is dus wel het laatste wat ik wil. Nu kun je ook zeggen , wat ik al hoor van mijn stalgenoten, "beter plezier van 1 dan ellende met 2". Ook mijn stalgenoten zijn er klaar mee en willen weg. Nu wil ik nog 1 poging wagen om er over te beginnen en te weten te komen waar ik aan toe ben.
Maar ik zie dus tegen alles op gewoon, verhuizing, verkoop paard. We hebben het allemaal reuze naar ons zin maar dit bederft toch echt wel de boel. Met mijn ouders kan ik er al amper over praten dus vandaar maar ff hier. We hebben op stal een hele leuke en gezellige groep en tot voor deze winter was de bak altijd goed. Maar ja wat nu he. Ik weet het echt niet meer. Ik zou dit jaar dus het eventuele te verkopen paardje gaan inrijden maar zoals het er nu naar uitziet zal het verkopen worden ipv inrijden.
Ik ben al op zoek naar andere stallen maar dit heeft ook niet tot een beslissing kunnen helpen. weten jullie raad?????

http://www.skiathos-cats.org/
De katten van Skiathos staan op straat! Wij willen een nieuwe opvang realiseren en kunnen alle hulp gebruiken. Wil je ons ook helpen? https://www.youcaring.com/skiathoscatwe ... on-1022903


Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-01 18:33

Wanneer je naar een andere stal gaat hoeft dat niet persé te betekenen dat je 1 paard moet verkopen. Zoek voor 1 paard een bijrijdster voor een aantal dagen in de week. Vraag een bijdrage in de kosten. Misschien red je 't op die manier.

Een vriendin van mij (Merilyn, ook van bokt) heeft op die manier toch ruim 1 jaar 2 paarden kunnen houden (1 van haar paarden heeft ze onlangs in moeten laten slapen).

Misschien kan dit voor jou ook een oplossing zijn. In ieder geval succes met je probleem, hopelijk vind je snel een oplossing.

Pling Knuf Mayo Pling

Silvia

Berichten: 2788
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-01 18:44

Tja, moeilijk! Maarreh, willen jouw stalgenoten echt wel weg? Want mijn ervaring is dat er vaak volop geklaagd wordt maar dat als puntje bij paaltje komt dan toch iederen gewoon blijft en de boel slikt. Dus waarom zou de eigenaar de boel verbeteren? Waarom zou hij/zij geld steken in de bak als de mensen toch blijven? En och, als de bak dadelijk berijdbaar is zijn de meesten de ellende van afgelopen winter vergeten en blijven gewoon staan. Trouwens vergeet niet dat we wel een ontzettende sh*t-winter hebben gehad. De meeste bakken waren niet te berijden.
Ik denk dat jullie met zijn allen moeten gaan praten met de eigenaar. Bedenk ook dat je goedkoop staat en dan alles zijn prijs heeft. Ook achterstallig onderhoud! Tel zelf eens alle kosten bij elkaar op; reken uit hoeveel de eigenaar dan overhoudt voor onderhoud. Dat is even slikken denk ik.... Ik denk niet dat jij het dan zou redden.
Aan de ene kant vind je het fijn dat je goedkoop staat en aan de andere kant verwacht je er ook (te) veel voor?! Succes met het maken van je beslissing!!

miseryfox

Berichten: 1681
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Dronten

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-01 18:51

voor de andere dingen kun je het bv op een akkoordje gooien...
bv jullie zorgen zelf voor zadelkasten en een tocht vrije deur als hij dan een goeie bak aanlegt...
tja...
tis moeilijk
maar dit is maar n ideetje...

..... leeg .....

Cowgirl

Berichten: 21104
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-01 19:18

ik weet dat ik goedkoop sta en dat ik niet veel hoef te verwachten. Maar alles wordt beloofd! Daar kan ik niks aan doen. En als ie het niet waar kan maken moet ie dat zeggen of zijn mond houden en dat heb ik toen al eens gezegd. Met bijrijdsters heb ik het niet zo.
We hebben inmiddels zelf al kasten geplaatst en die deur ja....
Een stalgenoot heeft al een box besproken op een andere stal die gaat zeker eind van de zomer weg. Die andere had een box besproken maar wou het nog 1x proberen en heeft dus(stom) de box weer afgezegd. Mijn vriendin gaat ook weg tenzij ze d'r paard verkoopt(dier staat al een tijdje te koop)nou en dan ik. En we hebben uitgerekend dat hij zo'n 800 piek over houd aan ons, daarnaast werken hij en zijn vrouw nog. Maar die 800 piek gaat dus naar de twee meiden die zijn paarden verzorgen(8 stuks) De binnenbak wordt vor ze betaald(in iedergeval een gedeelte F 500 gulden per jaar) en dan nog prive les 1x in de week. Ja en wat krijgt de pension.. niet eens twee riemen om mee te roeien als de bak weer eens blank staat vol met gaten. Ik klink nu best wel deprie maar het zit al de hele winter dwars en die achterbakse dingen achter onze rug om is natuurlijk helemaal te zot en dit is niet de eerste keer. Als positieve kan ik zeggen dat mijn paarden ten alle tijden buiten kunnen lopen, het supergezellig is, voer en stro goed is, zelf biks kan kopen en als er iets is ik toch wel kan aankloppen(ik ziek, paard ziek of zo hij helpt dan wel.) En dat maakt het juist zo tweestrijdig.

Silvia

Berichten: 2788
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-01 12:19

Tja, hij houdt 800 gulden in de maand over...
Heb je ook de volgende kosten meegerekend:
vaste lasten:
-afschrijving stallen, gebouwen, materiaal
-rente hypotheek
-huurwaardeforfait
-WOZ-belasting
-polderlasten
-rioolrecht enz.enz.

Variabele kosten:
-water en licht
-afvoer mest
-kunstmest voor de weide
-onderhoud gebouwen, tractor en stallen
-zijn eigen arbeidsloon!!!!!

Als je al die kosten er afhaalt dan blijft er van die 800 gulden niet meer over denk ik.
Maar ik ben het met je eens dat hij niet iets moet beloven wat hij niet waar kan maken. Ik kan me voorstellen dat je tegenstrijdige gevoelens hebt.

Marjolein

Berichten: 11331
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-01 13:17

ik ben het wel met je eens dat hij moet doen wat hij belooft. Maar inderdaad. Over die 800 gulden t is zijn geld dus hij mag ook kiezen wat hij ermee doet. hij hoeft dat geld niet te besteden aan jullie paardjes dat die het beter krijgen. Tuurlijk hij moet het 'bedrijf' wel onderhouden en in de goede staat laten verkeren. Maar als hij t moet gaan verbeteren dan zouden jullie ook meer stallingsgeld gaan betalen. ik denk dat de keuze helemaal aan jezelf is. Of 2 paardjes en wat slechter staan of een paard en wat beter staan. Veel succes met je beslissing

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie