Bokt.nl • Verkoop paard..
Pagina 1 van de 2

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-08-01 20:32
door Sirius_
wat vinden jullie van die redenen om je paard te verkopen zoals ik kom niet verder in de wedstrijden (niemand pers.), mijn paard wordt te oud etc.?
Heeft iemand nog zo'n reden?

Persoonlijk vind ik ze belachelijk. Reden 1: bedenk dat voor je je paard koopt, zoek dan naar een lief wedstrijd paard. Persoonlijk zou en ga ik meer recreatief rijden, niet zo inspannend, ik houd sowieso niet van wedstrijden.
Reden 2: of bedenk dat ook voor je je paard koopt en neem een jongere. Of denk bij je zelf of dat niet een beetje ondankbaar is, nadat je paardje je zolang heeft 'gediend' bwvs dan.
als ik mijn paardje koop gaat hij/zij nimmer weg hoor! niet als het aan mij ligt. Al is hij onberijdbaar.

Ik weet dat de meeste bokkers niet zo zijn maar toch komt het wel vaker voor Verdrietig wat is jullie mening?

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-08-01 20:34
door Shaienne
ja ik ben het met je eens.
Ik vind het wat anders als het totaal niet werkt tussen mens en paard en als je bang bent voor je paard en hem daarom verkoopt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-08-01 21:14
door Anoniem
Ik ben het zeker niet met je eens. Paardrijden gaat om harmonie tussen ruiter en paard. Ieder paard heeft recht op een baas die hem met liefde en respect behandeld.

Wanneer een eigenaar tot de conclusie komt dat de match paard-ruiter niet zo is als hij of zij had verwacht heb ik liever dat mensen dat dier verkopen. Veel te vaak zie je mensen die een paard maar aanhouden en er eigenlijk niet naar omkijken. Zo'n paard zou veel beter af zijn met een baas die wel voldoende aandacht, liefde en tijd in zijn paard steekt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-08-01 21:21
door Cowgirl
Ik ben het eens met jippie maar ook wel met Pam.
Ik denk dat veel mensen te snel hun paard inruilen met het motto ik kom niet verder.
Ik ben van mening dat bijna elk paard wel de z kan halen.Mits met veel geduld en training.
Ik denk dat je dan toch eerst bij jezelf moet aankloppen.
En ja te oud... moeilijk. Een paard kost een hoop geld een serieuze wedstrijdruiter zal het eerder kunnen verkopen dan iemand die altijd lekker buiten heeft geeden en verder geen ambities heeft.
Voor mezelf zeg ik altijd "ik heb dat paard gekocht en zal voor hem blijven zorgen zolang hij leeft"
Ik zie dat als een soort plicht, en zeker als ik straks niet meer op hem kan rijden wegens ouderdom ofzo.
kan natuurlijk altijd gebeuren dat er iets is waardoor je het financieel niet meer red.

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-08-01 21:41
door vikki
Voor mij persoonlijk ben ik het helemaal met Pam eens, zo voel ik het namelijk ook! Ik Lovers mijn puk en wil haar echt nooit meer kwijt! Maar met de stelling in het algemeen ben ik het niet eens, ik snap heel goed dat een wedstrijdruiter met ambitie er niet altijd komt met een en hetzelfde paard en voor zo'n ruiter is het wellicht beter op zoek te gaan naar een ander paard...en ook Jippie heeft helemaal gelijk, soms klikt een bepaalde combinatie gewoon niet, dan verdient het paard het ook een andere ruiter waar het wel mee klikt...enne...als iedereen er zo over dacht dat hij of zij zijn of haar paard kocht voor het leven...dan had ik Escala nooit kunnen kopen!!! En ik ben toch reuze blij dat Scaal en ik elkaar hebben leren kennen!!! Hoe goed haar eerste eigenaar ook voor haar is geweest, maar hij wou gewoon "verder" en ik denk dat Escala dan bij mij wel op haar plaats is hoor... Schijnheilig Maar dat vind haar eerste eigenaar trouwens ook, tussen ons in is ze 1,5 maand van een ander geweest en die had haar eigenlijk al verkocht aan een handelaar...heb ik mooi ff een stokje voor gestoken!!! En haar eerste eigenaar is toch wel blij dat ze bij mij terecht is gekomen ipv in de handel!!! Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-08-01 21:48
door Zep
Ik sluit me ook (weer eens Haha! ) bij Jippie aan.

Verder: het doel van je rijden verandert soms. Toen ik mijn eerste paard kocht was ik 14, reed bij de pony's in 3 disciplines op een redelijk hoog niveau mee, vond springen en samengesteld heel gaaf en dressuur interessant. Ik viel voor een 3-jarige, en ik heb echt geen dag spijt gehad van die keuze. Was liefde op het eerste gezicht en ik kon lezen en schrijven met dat dier. Toch heb ik hem uiteindelijk verkocht.

Springen bleek bij de paarden een stuk lastiger dan met de ponies, en dressuurrijden trok me meer en meer. Mijn paard had echter redelijk beperkte bewegingen, maar kon erg goed springen. Toen ik hem als springpaard kon verkopen heb ik daar niet al te lang over moeten denken, omdat ik die keuze in mijn hoofd al gemaakt had. Wat niet wegneemt dat ik letterlijk ziek geweest ben toen hij wegging.

Ik wil sporten, en ik wil een paard dat daarbij past. Ik vind het niet eerlijk om dingen van een paard te vragen waar hij de fysieke aanleg voor mist. Dan verkoop ik m liever.

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-08-01 00:53
door Honeybee
Ook ik sluit me bij Jippie aan, daar komt bij dat zodra ik een paard koop dit eerst toch een paardje zal zijn wat niet veel hoeft te kunnen, maar de bedoeling voor mij is wel om later intensief wedstrijden te gaan rijden. Gewoon opbouwen dus. En ja, de kans is groot dat ik het paardje wat ik eerder gekocht heb dan ga verkopen. Wanneer ik zelf plaats genoeg heb zal ik deze houden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-08-01 08:27
door Pril
En ik sluit me ook aan bij Jippie (goh wat ben ik een meeloper he Haha! ) Wat heeft het nu voor zin om je paard koste wat het kost te houden terwijl je er helemaal geen goede combinatie mee vormt? Voor jou niet leuk en voor je paard niet leuk.

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-08-01 17:27
door Nimber
Ik ga ook helemaal met jippie mee.
Ben het oneens met je pam.
Ik heb moonlight gekocht met de gedachte haar door te verkopen anders zou ze knakworstjes zijn geworden.
Misschien als ze nu lol had gehad in dressuur had ik haar gehouden maar ze had er ronduit een hekel aan in de bak was ze amper vooruit te branden en zodra ik met haar het bos in ging gingen de oortjes naar voren was ze lekker te rijden en wilde ze wel netjes in galop aangaan of een pasje wijken.
Ik denk dat ze een super thuis heeft bij de endurance ruiter waar ze nu woont.
Bovendien kan iedereen toch van mening veranderen?stel je koopt een duur paard voor springwedstrijden.
je valt flink hard en je vind er dus niets meer aan.
Zelf zou je het liefste over gaan naar recreatie rijden maar je dure paard is daar veel te opgefokt voor dat kun je´hem echt beter verkopen voor jullie beiden ongelukkig zijn.
Bij jullie kost het 600 piek per maand om een paard te houden ,ik kan me best voorstellen dat als je paard 19 ofzo is, en dat je bijvoorbeeld niet meer het doel waarvoor je ´m vroeger kocht kan uitoefenen met ´m, dat je ´m dan verkoopt.
Misschien word het paard wel 30 dat zijn aardig wat kosten vooral als je niet nog een paard ernaast kunt betalen....

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-08-01 18:16
door Naz
Ik ben het gedeeltelijk eens met Jippie. Als een paard niet bij je past, en het alleen maar geld kost zonder dat je er plezier van hebt en een andere ruiter er wel mee uit de voeten kan, is zowel paard als ruiter beter af bij verkoop.
Nou mijn eigen situatie: Ironique is 3 jaar geleden een lange tijd kreupel geweest. Na een heleboel dierenartsbezoeken was pas duidelijk wat er aan de hand was, en waren we zeker een half jaar verder. Dmv speciaal beslag is het gedeeltelijk goed gekomen.
In dat half jaar hebben verschillende mensen mij gevraagd waarom ik haar niet weg deed. Ten 1e niet omdat het nog niet duidelijk was wat er mis was. Ten 2e omdat ik gewoon ontzettend gek ben met dat paard! Uiteindelijk loopt ze op speciaal beslag en gaat alles hartstikke goed, zelfs weer wedstrijden. Om haar gebrek zou ik haar ook niet willen verkopen, misschien alleen onder de voorwaarde dat ze op dat (dure!!) speciale beslag blijft staan en alleen voor recreatief gebruik.

Maar goed, ik ga weer starten in de M1. Misschien zit Z1 er nog in met haar, maar meer niet. Maar zover kijk ik niet vooruit. Zolang het goed gaat, blijft ze mooi bij mij!

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-08-01 18:33
door Fitzroy
Ik ben het eens met Jippie en Zep. Je koopt een paard omdat je er plezier van wilt hebben.
Het kost je in deze buurt verschrikkelijk veel geld en als het dan niet wordt wat je ervan verwacht, je hebt helemaal geen lol meer in het rijden en je krijgt dus ook een hekel aan je paard, tja, dan ben je niet helemaal goed bezig.
Het beste is dan je paard verkopen en een paard zoeken dat wel bij jouw doel past.

Zowel voor het paard als voor de ruiter is dit veel beter ....

En ja, ik spreek uit ervaring ....

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-08-01 19:52
door Yentl
hoi ja maar je weet toch waar je aan begint wat voor paard het is dus dat vind ik onzin en dat van nimber vind ik anders want dat is een soort een leven redden van een paard, dat vind ik heel goed van je nimber! en dat ie te oud ervoor wordt, dan denk ik laat em dan van zijn pensioen genieten, heb je er zelf geen mogelijkheid voor? dan kan je em misschien toch verkopen dus soms toch beter voor het paard je moet niet alleen naar jezelf kijken. maar mijn poepie gaat nooit meer weg. nou en te oud? nou kan ie van zijn pensioen genieten op het weiland. wedstrijden niet verder komen? rijd geen wedstrijden. me vader failliet dat ie het land moet kopen? dan stal ik hem bij me kennissen in iedergeval.. EXPENSIVE IK GA JE NOOIT VERKOPEN

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-08-01 20:36
door Anoniem
Ook ik ben het weer eens met Jippie eens.

Bovendien vind ik dat je andere ruiters moet respecteren, DUS ook ruiters die andere keuzes maken dan jij persoonlijk zou doen!!!!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-08-01 22:00
door Jan_324
Life and let Life.

Als iemand dat wil dan moet hij dat gewoon doen.
Ik denk dat mijn paard ook eruit vliegt als ik hem niet voor het doel waarvoor ik hem heb kan gebruiken. Mijn paard is gewoon beter af als hij voor het doel waarvoor hij geschikt is kan gebruikt worden en als dat doel mij niet ligt wil ik mijn paard niet ongelukkig hebben en mezelf niet dus moet hij eruit.

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-08-01 22:27
door Pril
Leroy is echt een hufter en na bijna 5 jaar lief en leed te hebben gedeelt geeft ie me nog steeds gratis vlieglessen, gaat overal rechts waar ik links wil, ligt liever op zijn rug in de wei dan dat ie gereden wordt, "nep" schrikt overal van, laat je regelmatig barsten, heeft een enorm springvermogen maar is de ring niet in te krijgen omdat ie te kijkerig is, heeft een stel prutgangen dus voor dressuur ook niet veel soeps....

Tja en dan ik. Ik ben heel fanatiek met wedstrijden, maar wil ook gewoon lol met mijn paard hebben. Met Leroy kan dat dus niet. Leroy wil verwend worden en op zijn rug in de wei liggen. Wil je met hem rijden zul je je moeten voorbereiden op een serieus gevecht. Eigenlijk zou ik beter af zijn hem te verkopen, maar eigenlijk (ja hoe is het mogelijk) ben ik toch heel gek met hem en nog veel belangrijker, zo`n paard kun je niet verkopen want dat gaat geheid brokken opleveren. Ik dacht dus de perfecte oplossing te hebben gevonden met LaNet, maar Leroy wordt nu ook bij haar weer heel opstandig dus ik vrees dat dit echt nooit wat gaat worden....
Het is dat ik nu een ander paard heb om te rijden maar anders had ik Leroy waarschijnlijk toch verkocht.

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-08-01 22:35
door Sandra_H
Op zich kan ik me heel goed voorstellen dat iemand die met een speciaal doel een paard koopt dat paard verkoopt als het niet "voldoet" (wat een rotwoord). En als de combi niet klikt is verkopen eerlijker t/o jezelf en het paard dan tegen wil en dank houden. Als je een paard koopt weet je niet altijd van tevoren of het klikt of niet, daar kom je pas na een tijdje, als je elkaar echt hebt leren kennen, achter.
Voor wat betreft mezelf: Sam heb ik gewoon voor de recreatie gekocht, ik heb geen wedstrijdambities ofzo. Inmiddels rijd ik hem western (althans, we doen een poging Haha! ) en dat vinden we allebei erg leuk dus daar wil ik absoluut mee verder. Maar nog steeds: geen wedstrijden.
In de paar maanden dat ik hem nu heb zijn we echte maatjes geworden, en stel dat er iets zou gebeuren waardoor ik hem niet meer kan rijden, maar bijv. alleen nog maar tutten en wandelen, dan zou hij gewoon blijven. dan maar niet meer rijden. Want Sam blijft bij mij zolang hij leeft, en ik hoop toch echt wel dat ie minstens de 30 gaat halen Lovers

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-08-01 00:42
door ibikus
Mmmm,
als ik genoeg geld geboden krijg verkoop ik mijn paard!
Niemand koopt toch een sportpaard om ze te mishandelen ofzo?
De dieren die ik op stal heb komen altijd bij een sportruiter terecht, die helpen een paard heus niet naar de knoppen of zo...

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-08-01 06:36
door Jasmijn
Ik heb een draver gehad, waar ik M dressuur mee reed. Dat was alleen veel te zwaar voor dit paard, wat er gewoon niet op gebouwd was om dressuur te lopen, bovendien was zijn galop zijn zwakke onderdeel, waardoor hij in de draf extra punten moest halen om de galop te compenseren.
Op een gegeven moment was hij na de trainingen zo moe, dat hij niet eens meteen wilde eten. Dan ga je dus te ver, en besloot ik recreatie te gaan rijden. Hij was superbraaf op de weg, dus kon het makkelijk. Alleen, ik vond het niet leuk!! Na een paar weken verveelde ik me te pletter als ik weer dat rondje reed, en begon me zelfs zo nu en dan af te reageren op mijn paard. Foute boel!! Ik heb toen met veel moeite besloten hem aan een echte recreatie ruiter te verkopen, iemand zonder wedstrijdambities, die dus niet voor hetzelfde probleem kwam te staan als nu, en hij heeft het super, beter als hij het bij mij gehad zou hebben.
Het paard wat ik nu heb, gaat echter nooit meer weg, ook als ik niet meer kan rijden blijft hij, wat betekend dat ik uitgereden ben. Waarom dit paard dan wel? Punt 1 omdat hij zich door niemand anders laat berijden en hij totaal ongeschikt is voor de recreatie, dus zou nooit een goed tehuis voor hem kunnen vinden, en punt 2, omdat ik inmiddels ook ouder ben, heb mijn doelen bereikt (Z worden) en sta er daarom ook anders tegenover. Hoewel als ik denk dat hij het ergens anders beter zou hebben als bij mij ik het wel weer zou doen als het nodig is, maar dit paard is zo eenkennig, dat daar geen sprake van is.
Sorry is een (beetje) lang verhaal geworden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-08-01 08:34
door LadyMadonna
Tja, als jij dolgraag wedstrijden rijdt, en je paard vind het niks, dan denk ik dat je paard beter af is bij een recreatie ruiter.
Als ze te oud wordt.... hmmm
Ligt helemaal aan de situatie. In principemag honey bij mij oud worden, maarja, ik leef van dag tot dag, misschien komt er morgen wel iemand die me zo geschikt voor haar lijkt, dat ze verkocht wordt.
Ik denk dat je hier weinig over kan zeggen, omdat het gewoon afhankelijk is va de situatie

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-08-01 08:58
door PUCK
Tja ik denk als je een klik hebt met jepaarde en hij wordt ziek of oud of hij komt iet verder in d spot, dat je niet mag verkopen.Een paard is tenslotte geen gebruiksvoorwerp. Paarden zijn levende wezens en kies je daarvoor dan ben je verantwoordelijk voor de rest va hun leven. Ook voor hun welzijn. Klikt het niet met het paard vind ik het anders, daar wordt je paard ook niet gelukkig van. Ik sta nu zelf voor een situatie waarbij ik misschien noit meer op hem kan rijden, maar hij gaat zeke niet weg. Hij is nl mijn beste maatje en er is meer dan rijden alleen!! Ik ben voor hem verantwoordelijk en ik zou het niet anders willen

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-08-01 11:05
door Kitty
Als je zelf de financiën hebt voor één paard, zou je dus voor je paard moeten blijven zorgen ook al kan hij bijvoorbeeld alleen nog maar recreatief gereden worden en jij vindt buitenritten niks aan?
Ik denk dat het dan zowel voor jezelf als voor het paard beter is als hij aan een recreatieruiter verkocht wordt. Dan kun je zelf verder in de sport (als je dat wilt) en je paard wordt op de manier bereden als hem het beste ligt.

Met het ouder worden van een paard idem. Op een gegeven moment kan het gebeuren dat je paard (vanwege zijn leeftijd) niet meer op het niveau in de sport kan meekomen als wat jij graag wilt. Terwijl als hij misschien als beginnerspaard nog zeer geschikt is. Zelf wil je eigenlijk wel verder in de sport, maar je hebt maar geld voor één paard. Moet je dan je paard houden omdat hij nou eenmaal van je is? Ik vind van niet. Dat paard kan nog een hele fijne tijd bij een andere ruiter krijgen en een jong paard kan weer in opleiding om misschien wel een topper te worden.

Misschien klinkt dit allemaal wat ambitieus, maar ik zou dus (ook vanuit financieel oogpunt) mijn paard wel (met pijn in mijn hart) verkopen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-08-01 15:39
door Sirius_
het was ook niet echt een goede discussie en ik keek meer vanuit mijn standpunt. mij gaat het dan om het paard en niet wat hij kan. ik ben dan ook meer recreatief, zoals ik al zei, voor mij geen wedstrijden.
ik wil dolgraag western rijden maar heb ik een paard dat dat vertikt, tja niks aan te doen dan houdt het op.
ik vind springen ook leuk, doet ie het niet (proberen wel maar ik ga hem niet dwingen)
ik wil wel freestylen (als ik er meer over weet) heeft elk paard daar aanleg voor? zoniet dan zoek ik van te voren zo'n paard. heb ik mijn droompaard gevonden en is het zo'n pony die het leuk vind om wat te dressuren is het best. Maar zover is het nog lang niet en ik zoek tegen die tijd wel vrolijk verder.

volgende vraag: is mijn standpunt verkeerd?

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-08-01 15:43
door PUCK
ik rij wil wel wedstrijden rijden en verder komen maar als mijn paard dat niet meer kan gaat hij zeker niet weg! Dan heeft hijzelf dus niks betekent alleenhetrijden met hem. Ik vind dat je zo niet met levende wezens om mag gaan. Neem je de verantwoodelijkheid en de toekomst gaat niet zoals gepland, helaas pindakaas dan stel je je verwachtingen dus bij. ik ben daar heel principieel in. En dat is de enige juiste manier voor mij!

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-08-01 20:54
door #Ymke#
Toen ik mijn arabje kreeg was hij 17.Iedereen was heel blij enzow. Nu wil ik wedstrijden gaan rijden en hij is nogal eigenwijs, nu krijg ik van alle kanten te horen * verkoop hem toch, hij is te oud en koop een jong, goed wedstrijd paard . ( hij is nu 19)
Hij is mijn maatje , ik heb teveel met hem meegemaakt om hem zomaar aan de kant te zetten. Dat kan ik nooit. Hij is mijn alles, wat maakt het nou uit dat hij 19 is, hij is lief, stoer ook al af en toe irritant. Hij heeft teveel meegemaakt in zijn leven, ik zou het hem nooit aandoen om weer een nieuw baasje te krijgen. Dat wordt zijn dood.

Groetjes Ymke

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-08-01 22:09
door Manda
Steef, wat ben je een kloo**ak!!! Vervelend jong Boos! Boos! Boos!