Bokt.nl • Miniboktmeeting met Brenda (Tender) en Samber!!
Pagina 1 van de 1

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-07-01 18:56
door Ineke2
Hoi!

Ik ben dit weekend bij Brenda (hier bekend als Tender) en Peter op bezoek geweest. Zij wonen helemaal in Coevorden en toevallig ook nog eens in de buurt van de beroemde dekhengst Samber!

Ik heb Cioola (een dochter van Samber) ongeveer een jaar lang verzorgd en ik was wel eens benieuwd naar de mooie hengst die zo'n superkarakter heeft EN dit ook nog eens door geeft aan als zijn nakomelingen! Lachen

Dit heb ik al eens eerder op bokt gezet en toen zei Brenda dat zij vlakbij de Fam Vrieling (eigenaren van Samber) wonen en dat de Vrielings het hardstikke leuk vonden als er mensen naar Samber wilden komen kijken.

Nou en gisteren ging ik dus op reis, poeh poeh het is zo'n 3 uur reizen naar Coevorden vanaf mijn huis, dus dat is een hele zit!

Toen ik uitstapte in Coevorden dacht ik al dat ik Brenda zag staan, maar ik wist het niet zeker, dus ik heel voorzichtig lopen 'Grijnz' en kijken maar ik hoefde niet lang te twijfelen want het was idd Brenda! Party!!

Even kennismaken natuurlijk en toen zijn we gelijk door gereden naar Samber Cool

Wat een prachtig paard is dat Kwijl echt super! En zo ontzettend braaf, je zou haast niet geloven dat het een hengst is.

Nadat ik hem even geaaid had kwam meneer Vrieling eraan, dus even netjes voorgesteld en verteld dat ik een dochter van Samber verzorgd heb en daarom maar eens kwam kijken bij zijn hengst. De Vrielings zijn ontzettend aardig en heel gastvrij we mochten gelijk mee lunchen Cool dat zie je bij ons in de grote steden niet zoveel.

Na de lunch (of ervoor weet ik niet eens precies meer) mochten wij Samber manen trekken en hem wassen. Ondertussen was het gaan stortregenen dus moest Samber maar in stal opdrogen. Toen was het alweer tijd voor de thee...wat een kletskousen zijn het allemaal zeg!! Ik kon het echt niet allemaal volgen ze praaten zo snel Kusje

De thee was op en Samber was inmiddels opgedroogd en toen mocht ik er ook nog op rijden!!!! Cool Party!!
Echt super was dat!! Dat was ook nogeens de eerste keer dat ik met stang&trens reed Haha! (naar een gewoon trensje luisterd ie niet zo best)
Nou ik erop en naar de bak stappen even ingestapt en maar eens een galopje wagen (draven mag/kan ie niet meer, omdat ie last heeft van een van zijn achterbenen) Omdat hij zo graag wilde stuiterde ik er nog bijna af ook Haha! , maar ik ben blijven zitten gelukkig. Daarna ging het een stuk beter en zat hij super, het leek wel of ik vastgeplakt zat!! Cool Na een paar rondjes wilde ik hem weer terug nemen, maar hij wilde eigenlijk niet langzamer dus gaf hij nog en paar passen passage weg (houd ie niet lang vol omdat dat zeer doet aan zijn achter benen) wat zit dat apart zeg!!

Nog even stappen en toen ging Brenda er nog even op. Wat loopt dat beest toch super Kwijl

Daarna weer op stal gezet en de Vrielings bedankt en op naar het huis van Brenda en Peter.

Wat wonen zij mooi Kwijl echt een super omgeving en paardjes bij huis Slapen
Eerst heb ik kennisgemaakt met Peter en zijn we gaan eten, want het was inmiddels al bij 6 uur.
Na het eten zijn Peter en ik Tessa (Welsh B) op gaan zadelen en Brenda ging Tender (ook een zoon van Samber) doen.

Peter heeft Tessa even gelongeerd, want ze was erg fris en toen mocht ikerop gaan hangen (ze zijn nog bezig met beleren, alleen de tijd ontbreekt nog weleens Haha! )
Dat ging allemaal goed, nadat ze verder gelongeerd was, mocht ik nog eens gaan hangen en Tessa was erg braaf. Daarna maar op stal gezet.

Intussen was Brenda al op Tender aan het rijden en nadat ze had losgereden mocht ik er eens op....nou het was maar goed dat ik een cap op had, want na nog geen half rondje stappen ging ie ontzettend aan de kletter en racede in volle galop richting de hindernis die in de bak stond, daar bedacht ie zich en maakte een hele scherpe bocht en toen lag ik ernaast!
(ik heb het nog lang volgehouden al zeg ik het zelf Haha! )
Ik viel echt precies op mijn heupbot, dus die doet nu heel erg zeer en ik kan echt heel moeilijk lopen nu Scheve mond\

S'avonds hebben we nog tv gekeken (er was toevallig paardensport Knipoog ) en daarna gingen we op weg naar dromenland Slapen

Vanochtend lekker ontbeten met verse crossiantjes Vingers aflikken en italiaans brood, dat was echt heel lekker! Daarna weer tv gekeken naar een stuk over Andalusiers (hadden ze een tijd terug opgenomen)
Tja ik kon niet veel met mijn heup Verdrietig dat was erg jammer maarja...

daarna nog lekker buiten geluncht, want het was toevallig nog heel mooi weer geworden. Party!! en toen was het tijd om afscheid te nemen en naar de trein te gaan. De eerste trein had ik ook nog eens gemist, dus moest ik weer mee terug en een half uur later kon ik dan toch met de trein mee Pling

Bedankt Brenda en Peter voor het gezellige weekend!!ondanks dat ik van Tender afgevallen ben (rotbokkie Scheve mond\ ) was het wel heel erg gezellig en voor herhaling vatbaar Lachen

Foto's volgen nog...

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-07-01 19:07
door Cody
Oh dat klinkt erg leuk allemaal zeg! Behalve die zere heup dankzij Tender dan.
Een echt paardenweekend. En Samber, daar ben ik stiekem ook een beetje verliefd op Lovers
Ik heb een donkerbruine ruin van Samber gereden, echt superlief maar wel een duvel met rijden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-07-01 19:18
door sanderijn
wauw wat klinkt dat als een geweldige ervaring dat je zo met samber aan de gang mocht en hem mocht rijden!echt super kwijl Kwijl
en wat zijn bren en peet lief voor je geweest!
en jammer dat je gevallen bent,volgende keer beter?

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-07-01 19:55
door Karin
Owwww.... heb jij op DE Samber gereden??? Ik ben jaloers!!! Ben gek op bont en Samber is zoooo mooi (weet zeker dat Prisca ook jaloers is, die loopt ook altijd zo te kwijlen als ze een bonte ziet Lachen ) Samber is toch nu al best een oude heer, 25 jaar ofzo?

En leuk natuurlijk dat je bij Brenda bent geweest! Ik ben ook erg benieuwd naar haar en haar paardjes, daar moet ik ook maar eens een Boktmeeting aan wijden. Ze woont tenslotte niet eens zo ver van mijn paps en mams vandaan.

Sterkte met je heup trouwens!

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-07-01 20:11
door UrbanL
aaaahhhhhhhhhhhhhh ik ben niet jaloers hoor helemaal niet Lovers Lovers Lovers .

Zucht Samber Lovers en dan ook nog gereden Party!! . Frusty Frusty

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-07-01 20:38
door Ineke2
Ja ik heb echt op hem gereden en als bewijs zijn er foto's van die ik zometeen op bokt zet *glunder* Party!! Party!! Party!!

Idd is tie 25 jaar al, maar zo ziet ie er echt nog niet uit hoor, hij is heel vrolijk en nog steeds in voor een geintje!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-07-01 08:10
door Nimber
gaaf man! ik ben ook heel erg jaloers!
*zucht* ik wil nog zoveel mensen bezoeken en nou moet ik bren ook nog aan dat rijtje toevoegen *LOL*
maar ten was vast heel erg mooi en ondeugend *LOL*

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-07-01 08:16
door Tender
tja en wat voel je je dan banketstaaf!!
Heb je haar eerst een geweldige tijd bezorgd met die maffe Sam, en vervolgens flikkert ze ongenadig hard van je eigen knol af! Het was geen rotstreek van hem, maar evengoed heel erg klote!
Ineke zat er net op, ik had al gezegd: we doen gewoon even stap enevt. draf, meer niet. Dus ik was trots aan het uitleggen hoe simpel het rijden was met hem, toen Peter een hindernis opruimde. Tender raakte wat uit zijn doen door dat lawaai, maar "schrikken" was een groot woord,, hij bleef in eerste instantie nog even stappen. Maar ineens mistte hij de "steun" die hij anders bij mij voelt, dus hij raakte wat in paniek, draafde aan. Ineke schrok (logisch!), klemde zich vast en zat wat voorover, Tender galoppeerde aan, dat verergerde Ineke's reactie en voor ik het wist vlogen ze echt razend-snel door de bak recht op de (halve) hindernis af. Tender dacht ineens: oh nee, niet springen nu, dus scherpe bocht naar rechts. Heej, oliebol, dat enge ding (sorry Ineke *LOL* ) zit nog steeds op m'n rug, dus even een bok. EN toen ineens dacht 'ie: oh wacht, de uitgang is links, dus een scherpe bocht naar links en dat was het punt waarop Ineke er met een akelige zweefvlucht vanaf "dook". Gelukkig was Peter er ook, dus hij naar Ineke (hij heeft EHBO) ik achter die maffe bok aan! (Hij had natuurlijk zadel en al nog op en om in zijn stal te komen, moet hij door 2 hele smalle dueren, dus dat kon nooit goed gaan!) ik kwam om de hoek sjeesen, helemaal bang voor wat ik aan zou treffen, maar gelukkig, hij had ervboor gekozen even het paard van de buurvrouw te vertellen wat er was gebeurd (grinnik), hij stond met zijn neus helemaal n haar stal (ze heeft een "halve deur" zeg maar) en het was eigenlijk een heel lief gezicht. Maar ik was natuurlijk nog steeds ongerust over Ineke, dus snel paard gepakt en op naar de bak. Inmiddels waren de buren ook al naar buiten gekomen helemaal ongerust, maar toen ik zei dat Peter bij Ineke was, gingen ze maar weer naar binnen. Toen ik bij de bak aankwam kwam Ineke net weer in de benen (*Brenda wist met een hand over haar voorhoofd*). Ze had zich erg pijn gedaan natuurlijk, maar meer was er gelukkig niet aan de hand. Peter adviseerde mij nog even op Tender te klimmen, maar er was natuurlijk niets aan de hand, hij mistte gewoon zijn "steun en toeverlaat" toen hij schrok van dat lawaai!

Ok, een wijze les geleerd, mijn paard is nog niet zo zelfstandig als ik had gedacht, sterker nog, het is een moederskindje, grijnz!

Ik voel me ontzettend schuldig, maar hoop evengoed dat Ineke een leuk weekend heeft gehad en heeft genoten van de tijd met Samber! (maar als ik haar verslagen hier zo lees, dan is dat wel het geval geloof ik, hahahaha)

Ineke: ik hoop dat je je al wat beter voelt, ik voelde me best ellendig eerlijk gezegd........

_________________
ik denk altijd eerst goed na, voordat ik iets stoms zeg

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Tender op 2001-07-23 09:20 ]</font>

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-07-01 09:32
door Ineke2
Jawel hoor Brenda, ik vond het hardstikke leuk en het gaat alweer beter met mijn heup. Over een paar dagen ben ik er weer vanaf gelukkig.

Beessies zijn net kinderen je kunt nooit 100% vertrouwen he Knipoog