Bokt.nl • Noodweer
Pagina 1 van de 2

Noodweer

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 18:10
door Jura
Ik reed om een uur of half 6 richting stal omdat het aan het onweren was en ik wil de paarden dan liever binnen hebben. Toen ik de Beemster in reed werd het steeds donkerder, het leek wel alsof ik de nacht in reed. Het begon ook te stormen, takken vlogen over de weg, zo hard regenen dat je niets meer zag en onweer vlak boven me. Moest echt moeite doen om auto op de weg te houden, maar ik wilde die paarden naar binnen dus heb goed gas gegeven.

Toen ik op stal aankwam leek het wel een orkaan, ik kon niet eens het weiland zien laat staan de paarden die er staan. Kreeg bijna de deur van de auto niet open, het was echt hel!

Zodra ik buiten stond, was ik ook meteen drijfnat, rende naar binnen om touwen te halen. Het was het effect als wanneer je onder een koude douche staat, dan ga je heel snel ademen. Dat had ik nu ook en ik kon bijna niet tegen de wind in. Wat heel eng was, was dat het onweer pal boven me was. De merries ging ik als eerste redden, ze hadden beide geen halster om en stonden, net als alle andere paarden, achteraan in de wei, met de konten richting storm/regen. Ik kreeg ze ook niet mee, ze waren totaal in paniek, steigeren, weg draaien. Ik ben niet snel onder de indruk van slecht weer, maar ik vond het doodeng en heb ze gesmeekt mee te gaan. Razin kreeg ik uiteindelijk wel mee. Toen terug gerend om Jur te redden, die kreeg ik uiteindelijk ook mee. Toen Orri en Neuf in 1 keer. Inmiddels was het al wat minder donker maar het flitste erover. Toen die binnen stonden had ik bijna geen adem meer over, heb toen nog Idie van AMSAMSAMS gehaald en daarna kwam zij gelukkig zelf aan om nog wat andere paarden binnen te halen.

En daarna... was er zon! Boos!

Totaal natgeregend, pijn in m'n keel, verkleumd, misselijk, duizelig. Boos!
Paarden nog gevoerd en net thuis een hele hete douche genomen. Bah, wat een rotland is dit ook af en toe!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 18:24
door Sietez
aah wat een rot dag lijkt mij!! maar wel fijn dat het goed is gekomen met je paardjes Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 18:35
door guidolover
hier (zeeland) viel het allemaal reuze mee (wij komen vaak goed weg hier Haha! ). ik was in de wei met guido en er omheen staan heel veel en hoge bomen. het ging ook opeens keihard stormen, takken van de bomen enzo. ook een hele donkere lucht maar door die storm waaide die helemaal over, er vielen maar een paar spetters. ik heb gelukkig ook geen onweer gehoord.

jij hebt je dagje wel gehad dan?!! het ergste is dan nog dat als je alles binnen hebt dat dan het zonnetje gaat schijnen..... Schijnheilig

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 18:41
door orri
Wij hadden hier ook, onweer, hagel, windstoten, stromende gietende regen... en nadat alles eindelijk dicht was, ik 2 brandweer wagens hoorde loeien en de televisie weer werkte.... begon de zon te schijnen, alleen blijft het hier flink waaien...

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 18:43
door axeltje
Wij hebben net ongeveer 5 minuten een dikke regenbui gehad, maar verder is het hier rustig.
Nog wat gerommel, maar noodweer hebben we híer nog niet gehad. *gelukkig*
Wel vervelend voor jou. Maar begrijp ik het goed dat je de paarden net binnen had en dat de zon toen weer begon te schijnen? Tja dat zul je altijd zien Knipoog
Ik hoor nu een hele harde rommel Haha! En het begint oppeens weer hard te regenen.....haha toevallig.
Maar verder hebben we dus geen noodweer.

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 18:43
door Chantalll
wij hebben hier ook noodweer !! 4 regendruppels *grijnz* verdorie het is hier zo warm en die onweer zet maar niet door Boos!

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 19:20
door _Emma_
Ja hier was het ook onwijs eng!
Dr vlogen ineens allemaal dingen over de weg.
Ik hoorde allemaal mensen gillen en rennen.
En de regen kletterde keihard tegen mijn ramen aan.
ZO hard, ik dacht dat het door de ruit heen kon ofzo Knipoog
Eng gewoon.... BRR!

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 19:26
door Cowgirl
hagelstenen hier waren bijna zo groot als dobbelstenen.
De laatse keer dat ik zulke jetsers zag was 10 jaar geleden ofzo in oostenrijk.

Dan je die paarden hebt gehaald zeg, best gevaarlijk. Mijnes stonden lekker buiten, die kregen een hagelsteen massage Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 19:54
door Tanja
Hier ook nog niets gehad, idd. een bui van 5 min. en nu schijnt de zon nog steeds! En warm dat het hier nog is! (ik zit tussen Axeltje en Chantalll in Haha! )

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 19:55
door Donja
het regnde hier ook flink en toen ik de paarden binnen had (alleen de merries met veulens..) werd het practisch weer droog, ze blijven lekker op stal!

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 19:59
door Shelley
Zo, ik zat in de auto tijdens dat Boos! weer. Niet echt fijn. Ik kon haast niets meer zien en ben maar ff stil gaan staan met de auto. 10 min later was de bui over en zagen de straten er echt niet uit. Allemaal takken en containers over de straat.
Maar mijn paardje was echt blinkend schoon. Pling Pling
Niet te geloven zo wit !!!!! (met bruine vlekken dan wel Knipoog !)
Maar ik was wel blij dat ik niet op dat moment op het paard zat, dat lijkt me helemaal niets.

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 20:04
door Elise
Hm, wij hadden niets Verward (west-brabant)
Het is ongeveer 5 min windkracht 7 geweest, maar ondertussen 30C en zon.. van mij had er wel een klein buitje mogen vallen want het is hier benauwd!! Ze voorspellen al 3 dagen onweer maar ik heb nog niets gehoord Gaaaap

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 20:08
door Pellie
Je had ze ook beter kunnen laten staan, denk dat jij het enger vond dan zij, daar 'veilig' met de konten naar het noodweer toe.... Lachen

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 20:09
door Jasmijn
Hier was het ook echt eng!
Ik was met een vriendin aan het rijden en we zagen het steeds zwarter worden. Wij dus maar uitstappen (blikken en donderen deed het de hele tijd al, was wel gaaf eigenlijk) en toen we weer voor op het erf waren (we stappen altijd op het harde uit) kwamen de eerste grote druppels en die achtervolgden ons richting stal. Zo gaaf, de bui kwam precies met ons mee.
Wij snel naar binnen, en afzadelen, en 2 anderen gingen de andere paarden binnen halen. En toen barste het toch ineens los, echt niet te geloven, een muur van regen waar je niet eens meer doorheen kon kijken.
Gelukkig moesten wij afzadelen, dus konden niet helpen Schijnheilig , maar de binnenhalers waren echt tot op de laatste draad nat. Ach gut
2 Paarden lieten zich niet vangen dus die hadden pech, die mochten wachten tot de bui over was.
Daarna was het trouwens buiten wel veel lekkerder, minder benauwd.

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 20:27
door _Charlotte
En toen liep ik buiten, die beesten binnen te zetten... Lisa die kleine oude shet, wou net naar binnen die vond het een beetje eng alleemaal, omdat haar zoon al binnen was... Dus ik stond nog langer te verzuipen buiten...
Het werd idd opeens heel donker.

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 20:32
door Kayla
Chantalll schreef:
wij hebben hier ook noodweer !! 4 regendruppels *grijnz* verdorie het is hier zo warm en die onweer zet maar niet door Boos!


Hier idem dito, met een beetje gedonder in de verte en een klein buitje hield het toch wel op, het is wel wat koeler trouwens gelukkig.

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 20:41
door Vanes
Ja hier was het ook vresselijk.
Het was al vanaf ongeveer 16.30 aan het rommelen en rond 17.45 brak het echt onwijs los, ojee er stonden nog 19 paarden buiten wat nu.
Iedereen afgebeld of er al iemand was niet dus, dus wij er heen echt alle paarden waren knetter gek het was dus ook een klus om ze binnen te halen.
Ik hou ze vannacht ook maar binnen voor de zekerheid.
En idd het leek wel een orkaan je kon niks meer zien.
Thuis en bij de buren vlogen de tuinstoelen door de tuin inclusief parasol.
En nu is het nog steeds benauwd, ik denk door die onweer koelt het wel af maar nee hoor.

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 22:07
door Jura
Het is hier nu bijna koud gewoon, maar wel beter dan dat benauwde, drukkende weer vind ik. Maar het was wel doodeng, die storm zo plotseling. Volgens mij heb ik er een verkoudheid aan overgehouden; heel erge keelpijn, misselijk en pijn in m'n longen. Verdrietig

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 22:36
door DendroFleur
Hier stond gelukkig alles op net stal. Ik moest wel de schuurdeur nog dicht doen en moest dus een pas buiten zetten, nou het leek wel of iemand een emmer water over me heen goot. Dit waren echt geen druppels meer, ik zou willen dat ik zo'n stevig douchestraal had.
Maar wij zaten eigenlijk wel een beetje op regen te wachten. Alles is weer even lekker opgefrist.
Daarna heerlijk met Juul gereden. De lessen waren niet druk bezocht, iedereen had afgebeld vanwege het weer.

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-03 22:40
door Kendra
Dom he, ik deed precies hetzelfde - ook al was het weer hier niet zo extreem. Denk je ze een gunst te verlenen, willen ze niet mee. Zelf m'n vuelentje wou niet! Heb je ze eindelijk drijfnat op stal staan, is de bui over. Misschien moet ik er ook maar wat makkelijker in worden: hup, laat maar staan!

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-03 00:01
door UniferB
Pffff, heb het ook mee mogen maken. Was toevallig ook in de Beemster. Wat een noodweer!

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-03 00:07
door kojack
Jemig wat een kl*te land is het soms ook Boos!
We waren aan het winkelen en moesten even het parkeerkaartje bij betalen, nou het begon ineens te hozen joh, het waren grote druppels niet normaal !
Het werd steeds donkerder en donkerder totdat er een knal was en het echt heel erg begon te stormen, bij de mac vlogen de parasols bijna weg er konden nog net mannetjes aan gaan hangen Haha!.
Hier in het dorp lag me toch een partij water !
Het was duidelijk dat na regen zonneschijn komt.

Moest net even mijn moeder ophalen het is hier erg mistig en koud gewoon ! Het zal morgen welw eer erg warm worden .

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-03 07:00
door flair
Pffff,ik was op buitenrit met een stuk of 9 kids achter me Lips are sealed
Wat een ramp zeg, alles was nat, pony`s bang... kinderen gillen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-03 07:44
door Llewella
Ik zat gelukkig lekker droog en veilig binnen, vriendje wel nog even snel de kat laten binnenhalen Haha!

Maar het ging echt enorm tekeer, bijna niet natuurlijk meer, echt het ging hier zo hard tekeer ineens, en hele grote hagelstenen.

Ik zal even 2 fotootjes op itp zetten die ik gister heb gemaakt naderhand.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-03 07:47
door Pava
Ik zat in precies dezelfde bui! Ik reed toen op de provinciale weg naar huis! Ruitenwissertjes op de hoogste stand, maar er kwam gewoon 1 groot watergordijn naar beneden, dus ik zag helemaal niks meer. En het stormde idd ineens behoorlijk, want ik had zelfs moeite om mijn auto op de weg te houden