Bokt.nl • vervoersverbod!
Pagina 1 van de 1

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-03-01 09:24
door janna
Gisteravond werd om 18.45 uur een aangescherpt besluit bekend gemaakt: "Onverminderd het bepaalde in de Regeling inzake hygiënevoorschriften besmettelijke dierziekten 2000 is het verboden één- of meer evenhoevigen te lossen en te ontvangen, tenzij op de plaats van lossing een installatie aanwezig is voor het reinigen en ontsmetten van vervoermiddelen die water levert van voldoende druk voor een deugdelijke en efficiënte reiniging en ontsmetting."

Dit betekent dat het paardenvervoer naar- en van gewone wedstrijden vrijwel onmogelijk is. Tenzij de organisator natuurlijk zorgt afdoende reinigings- en ontsmettingsmaatregelen én een daartoe voorgeschreven reinigingsinstallatie.Geen wedstrijden meer dus??...

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-03-01 09:32
door janna
Hmm, dit vond ik ergens anders...Je mag nu dus nog wel met een paard de weg op.


Het ministerie adviseert om zo min mogelijk paarden te vervoeren. "Paarden zelf kunnen geen drager zijn van het MKZ-virus. Zij kunnen het virus echter, net als mensen en bijvoorbeeld veewagens, wel 'vervoeren'. Om het risico op verspreiding van het MKZ-virus zo laag mogelijk te houden, dient daarom ook grote waakzaamheid betracht te worden bij het vervoer van paarden."

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-03-01 09:36
door Desiree
Maar ik weet niet hoe ik dit moet opvatten. Ik lees hier niets over in de kranten, hoor niets op het nieuws. Als ik geen internet had gehad zou ik doodleuk mijn gang gaan. Is er wel werkelijk een vervoersverbod dan, of is dat alleen voor mensen die internet hebben? Mag ik morgen wel of niet op concours?

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-03-01 11:23
door Anoniem
Ik zit me echt af te vragen of Indoor Den Bosch straks nog wel door zal gaan? en dan alle hengstenshows die we vanaf half maart weer krijgen. Nou ik hoop maar dat ik te voorbarig ben met mijn gadachten maar het is zwaar K^%#@$^@#$ Boos!.

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-03-01 11:44
door Rhys
Hai,

ohh, ik haat die paasei hier op school......ik krijg steeds foutmeldingen, en die domme dozen hiero in de mediatheek snappen d'r ook niks van.

Maargoed, wat ik begrepen heb over het vervoeren van paarden is dat je paarden mag vervoeren, maar dan in een scone wagen die niet gebruikt wordt voor vervoer van andere beesten.

Indoor Brabant zal waarschijnlijk net als de KNF-indoorkampioenschappen wel doorgaan.

Zie verder http://www.paardencourant.nl

grtx, Rieja

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-03-01 12:51
door Nimber
Citaat:
Op 2001-03-02 09:24, schreef janna:
Gisteravond werd om 18.45 uur een aangescherpt besluit bekend gemaakt: "Onverminderd het bepaalde in de Regeling inzake hygiënevoorschriften besmettelijke dierziekten 2000 is het verboden één- of meer evenhoevigen te lossen en te ontvangenGeen wedstrijden meer dus??...


een of meerdere evenhoevige te vervoeren daar vallen paarden niet onder wel koeien,schapen etc.
maar een paard is een onevenhoevige

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-03-01 12:52
door Nimber
ps de Zwolse paardendagen gaan morgen gewoon door

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-03-01 13:05
door janna
lijkt me wel vervelend, als je op een wedstrijd zit, en ze gaan dan een algeheel vervoersverbod instellen! Dan kun je niet meer naar huis. Wat dan?

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-03-01 15:35
door Heike
Tja dan zul je voor eeuwig en altijd daar moeten blijven wonen Lachen

nee ik denk dat het wel meevalt. Ik verwacht dat je gewoon naar huis kan...