Bokt.nl • Hoe levendig zijn jullie veulens...
Pagina 1 van de 1

Hoe levendig zijn jullie veulens...

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-04-03 08:53
door Tancreda4
... In mama's buik??
Genderose moet namelijk 8 mei bevallen (wat waarschijnlijk eerder gata gebeuren gok ik) en ik heb eigenlijk nog niet het vuelen zien bewegen. Niet dat ik er echt specifiek op let. Maar het is blijkbaar neit echt een springer of zo dan, omdat als het levendiger moest zijn ik het wel zou zien.
Ik ben benieuwd of die van jullie al flink laten zien dat ze er zijn, of ze net zo stil zijn als ide van mij (geduldige wachter Tong uitsteken)

Groetjes INgrid

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-04-03 08:57
door Cassidy
Ik had mijn veulen vorig jaar wel eens zien bewegen, maar nooit echt heftig. Nooit die hele buik heen en weer zien gaan...maar wat wel leuk is, is op een gegeven moment een reactie, als je druk geeft op een bepaalde plek waar de benen of de hoeven zitten, dat het veulen terugschopt.

De laatst maande voor de bevalling gaat het veulen in de duikpositie liggen en verstijfd als het ware. Dan zal je ook niet meer zo heel erg veel beweging zien...er is dan ook niet zo heel erg veel ruimte over....

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-04-03 10:18
door ibikus
Ik heb ook nog niets gezien en de mijne is rond half juni uitgerekend...
Ik maak me er overigens ook geen zorgen over en ik moet zeggend dat ik ook niet echt intensief bezig ben met poetsen ofzo.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-04-03 10:42
door sonjabelgium
Mijn veulen is ondertussen al een jaar oud, maar toen ik voor het eerst beweging opmerkte was dat in augustus ... en het veulen werd geboren in maart. Dus 7 maanden lang hebben we beweging gezien!!! t'Was en is dan ook nog altijd een pittig ding!

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-04-03 12:26
door Mac
Ik kon ook de eerste beweging voelen na een maand of 6. Gewoon een "por" van binnenuit. Nu dendert d'r hele buik op en neer als het veulen beweegt. Overigens ook niet altijd, hoor. Vaak wel tijdens het eten.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-04-03 13:03
door ibikus
Zal je net zien Haha!
Ben ik bezig met paddocks schoonmaken en ja hoor...
Hele buik op en neer en van links naar rechts, grapjasje Lovers

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-03 09:38
door Dees
Paulas buik bewoog enorm, regelmatig een linkse hoek vanuit de flank. Ik kon het opwekken, door over de flank te borstelen, dan kon je erop wachten, kwam er weer zo'n bewegeing. Was heel leuk. Een paar weekjes voor de bevalling is dat gestopt, het veulen zat toen wel wat klem in de merrie. Als er dan beweging was, dan deinde de hele merrie zowat mee!

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-04-03 16:09
door Jurga
Die van mij heeft ook wel meer bewogne dan Voice vorig jaar! Nu is het al een paar weken stil, het is gedraaid. Nu hopen dat het snel komt en buiten mama's buik verder gaat bewegen!