Onzeker in de omgang met paarden

Moderators: RianneH, Neonlight, Ymor, balance, Melissa0304

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

MariaMaaike

Berichten: 1727
Geregistreerd: 22-07-11
Woonplaats: Helemaal bovenin

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-18 23:25

Ik herken me wel in jouw situatie, misschien in een lichtere mate. Hoelang rijd je het paard al? Bij mij moest het zelfvertrouwen namelijk groeien. In het begin was ik ook heel voorzichtig met mijn bijrijdpaard. Bang om haar pijn te doen, dat ik het haar te moeilijk maakte, dat ik te streng was. Terwijl dát juist ervoor zorgde dat het onduidelijk werd voor het paard. Gelukkig zag mijn instructrice dit al snel en gingen we er aan werken. Het heeft best lang geduurd voordat bij mij het knopje omging dat ik duidelijker mocht/kon zijn, en dat ik haar daarmee geen pijn deed, of gemeen was. Het was gewoon duidelijk. En nu beginnen we elkaar steeds beter te begrijpen! Zij weet nu veel beter waar ze aan toe is. Ik moest meer durven en dat kost tijd. Dus geef jezelf die tijd.

Misschien is mijn situatie niet helemaal hetzelfde, maar ik herken het gevoel wel. Regelmatig les en heel veel oefenen heeft mij vooruitgeholpen. Langzaam maar zeker krijg je dat zelfvertrouwen wel! :)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Flosta, muzzy17, NadjaNadja, sas27, Speirs, stefanie33, Suzannen, Sweetgirl1, TessVb en 34 bezoekers