[VOLG] Balerion beleren met positive reinforcement

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, balance, Lous

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Eileen_

Berichten: 4504
Geregistreerd: 16-02-11
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-18 09:13

freetorun schreef:
Interessant volgtopic! Ik heb er recent veel over gelezen en ben benieuwd hoe je een paard compleet kan trainen zonder -R en tegelijkertijd te voorkomen dat het paard té voedselgemotiveerd raakt.

Kortom, ik ga je volgen!

Hier ben ik ook benieuwd naar want dit kan simpelweg niet. Naast het te voedselgemotiveerde, kan je never nooit helemaal geen R- gebruiken. Als je denkt dat dit wel kan, dan heb je de betekenis van positive/ negative reinforcement niet goed begrepen.
TS, hoe rij je? Gebruik je helemaal geen been en teugels? hoe pak je zn hoeven op met uitkrabben? Hoe neem je hem mee uit de stal/ wei? Hoe vraag je hem om opzij te stappen bij bv poetsen?
Dit zijn allemaal voorbeelden waar je eigenlijk niet om R- heen kan, zelfs als je ook R+ gebruikt.
Negative staat voor niets minder dan de stimulus weghalen. Dus bij het geven van been tijdens het rijden: je geeft been (pressure) en wanneer hij voorwaarts gaat dan haal je de druk er vanaf (release) = dus negative reinforcement.
Iedereen, hou dus alsjeblieft in je gedachte dat positive en negative hier niet goed of slecht betekent. Het betekent namelijk niks meer dan iets (stimulus) er bij of er af doen..
positieve straf klink misschien ook vriendelijker, maar dit betekent slaan of schoppen.
Terwijl negatieve straf voor een kind bv betekent dat hij niet op de PlayStation mag omdat hij stout is geweest.

Iedereen gebruikt ze allemaal en daar kan je ook niet omheen (positive reinforcement, negative reinforcement, positive punishment, negative punishment). Maar alsjeblieft onthoud dat positive reinforcement niet beter is dan negative, gezien de verwarrende benaming.

Verder wel heel leuk paardje hoor TS en succes ermee :D


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Pinacolada en 4 bezoekers