[VOLG] Dexter en Duke, Clydesdales in Limburg

Moderators: Lous, RianneH, Neonlight, Nadia, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Ratties4life

Berichten: 491
Geregistreerd: 03-09-12

Re: [VOLG] Dexter en Duke, Clydesdales in Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-17 08:47

Ik vraag me iets af, kost een Shire/Clydesdale veel meer geld in o.a. onderhoud en aanschaf dan bijv. een Quarter? Ze zijn groter, dus ze eten meer, maar maakt het ook daadwerkelijk een groot verschil?Ratties4life

Berichten: 491
Geregistreerd: 03-09-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-17 17:49

Chasey schreef:
Als ik me er even mee mag bemoeien... Ik neem even onze shet als voorbeeld. Onderhoud zoals tandarts, entingen, hoefsmid ed. is net zo duur als m'n haf :') Enige verschil is dat hij minder eet.
Ik vermoed dus dat een Quarter en een Shire qua onderhoud niet zoveel verschillen. Behalve het eten. Maar dat kan natuurlijk beter beantwoord worden door Granoek.


Klinkt in ieder geval logisch! Bedankt!


Granoek schreef:
Ratties4life schreef:
Ik vraag me iets af, kost een Shire/Clydesdale veel meer geld in o.a. onderhoud en aanschaf dan bijv. een Quarter? Ze zijn groter, dus ze eten meer, maar maakt het ook daadwerkelijk een groot verschil?

Eerlijk gezegd ik zou het niet weten! Heb geen ervaring met 'smalle' paardjes, altijd dikke gehad :D
Om je een aantal voorbeelden te geven;
Hoefsmid vierkant beslaan kost me 120€ per half jaar (hij krijgt ijzers begin van de zomer en die gaannop, halen we er zelf onderuit. Dan krijgt hij nieuwe en die haal ik er af rond december als het te koud wordt om te mennen. Bekappen etc kunnen we zelf)
Dierenarts vraagt gewoon dezelfde voorrijkosten als andere paarden dus dat blijft hetzelfde. Hij moet enkel wat meer ontworming krijgen voor z'n 900kg.
Hij eet meer ja, maar krijgt bij mij enkel hooi en in de winter nog ruwvoermengeling. Dit zit inbegrepen in mijn stalgeld. Ik sta gestald bij m'n schoonouders voor een prikje dus in mijn geval; als ik een smal paardje had, stond ik hier niet gestald en was ik duurder uit. (Zij fokken trekpaarden)
Dus ik kan niet zeggen dat ik echt veel meer kwijt ben dan normaal


Dan zal het wel meevallen :+

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Liaan, Ptl4ever, Yontheke en 12 bezoekers