Diervriendelijk vlees...

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Laura_Zodine

Berichten: 579
Geregistreerd: 23-07-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-16 22:03

Even praktisch gezien; op het moment dat je paard op het punt is dat ie naar de eeuwige weides moet, is ie niet in een hele goeie staat. Als je m wilt slachten kan je hem dus niet laten behandelen met medicijnen waardoor hij niet meer geschikt zou zijn voor consumptie, en zo moet ie dan ook nog op transport naar de slager. Daar ruikt ie dan al hoe laat het is en het slachten zelf (ook de 'verdoving') is ook niet een heel prettige ervaring.


Laura_Zodine

Berichten: 579
Geregistreerd: 23-07-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-16 22:12

Maanoogje schreef:
Mizora schreef:
Ik heb het met wat onverkoopbare (cavia)beertjes en hanen wel gedaan. Zelf een slachtpin gekocht (voor de cavia's) en een goed slachtmes. Het wordt inderdaad in je omgeving als erg raar gezien, maar na uitleg begrijpt een deel het wel (en het andere deel begint over kinderen opeten).

Een eigen paard laten slachten en vlees zelf houden kan wel, maar des te ouder het dier, des te minder lekker het vlees over het algemeen. Daarom is melkvee dat weggaat over het algemeen ook worstkoe. Stukken rundvlees in de winkel is over het algemeen van vleesvee van 2 eventueel 3 jaar oud en dat terwijl een koe best 15 jaar kan worden (20 jaar is ook bij hobbyvee een zeldzaamheid).

Het nadeel van je paard willen laten slachten is dat je dan geen aantekening in het paspoort kan laten zetten en soms lastiger over medicatie gedaan kan worden. Bij onze dierenarts kon ik na de niet-slachten aantekening soms gewoon wat aan de balie afhalen omdat ze wisten dat ik wel wist wat ik vroeg, maar zonder aantekening deden ze dat niet in verband met verplicht inschrijven.

"Kinderen opeten" vind ik een erg vreemde opmerking voor dieren die je toch al weg wilde doen. Het is wat anders dan zeggen dat je je eigen dier niet op zou kunnen eten/niet zou durven slachten. Dieren als kippen kunnen je kinderen al niet zijn, want ze hebben nauwelijks een band met je. Ik snap wel dat mensen zich zo aan een konijn of cavia kunnen hechten omdat ze zo schattig zijn, maar kinderen? Dat zijn vaak alleen honden naar mijn idee. Paarden zijn je vriendjes en katten zijn.. je overheersers. :+ Maar even terug op het onderwerp; gewoon vreemd om te zeggen dat zulke dieren je kinderen kunnen zijn. En dit komt van iemand die 13-14 jaar dezelfde kip heeft gehad (samen met andere kippen, maar zij bleef als laatste over met een zeer ruime voorsprong). Ik hield van het beestje, en ik merkte heus dat ze anders op ons reageerde als wanneer er een vreemde in de tuin stond, maar mijn kindje? Nee, niet eens iets wat in de buurt komt.


Dat geld alleen voor jou. e kan niet gaan zeggen dat niemand een band met zijn kip heeft, alleen met honden.... :roll: Kippen en varkens zijn veel intelligenter dan honden. je hebt ook katten mensen die niks met honden hebben. En honden zijn ook geen kinderen van mensen btw.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Arjette15, Deniseee96, Emmaa_92, Esther_r20, ilsexxx, Jet, k9r2, Ladypronk, LieZ_Horses, MarieAnne, Monique1963, Prince, Vagabondo en 11 bezoekers