verootjoo schreef:Volgens mij is zo'n oud paard niet te nassen
secricible schreef:Moet nog wel even kwijt dat je titel een beetje vreemd is. Diervriendelijk vlees bestaat niet. Volgens mij is er ooit een cabaratier geweest die daar een mooi stukje over had.
Laurora schreef:Hm, goeie vraag....
Mijn paardje is pas drie, dus met wat geluk hebben we nog wel een twintigtal jaartjes samen te gaan, maar als het ooit zo ver komt.... Tja, ik heb volgens mij nog nooit bewust paardenvlees gegeten, ondanks dat ik wel andere dieren eet stoot paardenvlees me toch een beetje tegen de borst, (en ja, ik ben me bewust van paardenvlees in de kroketten, frikadellen en knakworsten) dus ik heb geen flauw idee of ik een paardenbiefstuk lust.
Maargoed, laten we er van uit gaan dat ik paardenvlees lust en ik die situatie zit met mijn paard, dan zou ik zeker overwegen het zelf te houden.
Het idee dat iemand míjn paard, mijn schatje op eet, dat doet al zeer als ik er aan denk. Dan eet ik dr liever zelf op.
Zelfde verhaal overigens bij een hongersnood oid, dan slacht ik liever zelf mn paard en eet dr op dan dat ik iemand anders dat laat doen.
verootjoo schreef:Een kip van 14 jaar moet je drie dagen stoven denk ik
Mizora schreef:Ik heb het met wat onverkoopbare (cavia)beertjes en hanen wel gedaan. Zelf een slachtpin gekocht (voor de cavia's) en een goed slachtmes. Het wordt inderdaad in je omgeving als erg raar gezien, maar na uitleg begrijpt een deel het wel (en het andere deel begint over kinderen opeten).
Een eigen paard laten slachten en vlees zelf houden kan wel, maar des te ouder het dier, des te minder lekker het vlees over het algemeen. Daarom is melkvee dat weggaat over het algemeen ook worstkoe. Stukken rundvlees in de winkel is over het algemeen van vleesvee van 2 eventueel 3 jaar oud en dat terwijl een koe best 15 jaar kan worden (20 jaar is ook bij hobbyvee een zeldzaamheid).
Het nadeel van je paard willen laten slachten is dat je dan geen aantekening in het paspoort kan laten zetten en soms lastiger over medicatie gedaan kan worden. Bij onze dierenarts kon ik na de niet-slachten aantekening soms gewoon wat aan de balie afhalen omdat ze wisten dat ik wel wist wat ik vroeg, maar zonder aantekening deden ze dat niet in verband met verplicht inschrijven.
Laurora schreef:Maanoogje schreef:Het is geloof ik vlees wat redelijk zoet is. Het wordt aangeraden aan mensen die veel bloed hebben verloren, en het wordt verwerkt in ander vlees omdat het behalve goedkoop voor de gemiddelde mens in Nederland lekkerder smaakt. Ik heb ook nog nooit een stuk echt paardenvlees op (gaat ook niet meer gebeuren), maar ik vermoed dat ik het lekker had gevonden, samen met vele andere mensen. Ik was altijd iemand die me afzette tegen het idee van andere paardenmeisjes dat paardenvlees erg zielig was, maar ander vlees niet. Ik had kippen in de tuin lopen, en ik at toen ook nog gewoon kippensoep.
Ik maak me daar ook schuldig aan hoor, aan de ene kant heb ik ook zoiets van ja, een koe of een varken eten is net zo zielig als het eten van een paard, (vaak zieliger vanwege de slechte omstandigheden) maar toch.... Ik heb me er tot nu toe niet toe kunnen zetten... Hypocriet he...
Laurora schreef:Laura_Zodine schreef:Dat geld alleen voor jou. e kan niet gaan zeggen dat niemand een band met zijn kip heeft, alleen met honden.... Kippen en varkens zijn veel intelligenter dan honden. je hebt ook katten mensen die niks met honden hebben. En honden zijn ook geen kinderen van mensen btw.
Mee eens, ik hou echt niet van honden, een enkele hond vind ik leuk, maar voor de rest vind ik het irritante vieze beesten.
Ik ben dan wel weer gek op katten, en die van mij is ook echt mijn babykatje...
Ik wil later absoluut geen kinderen, en dan denk ik dat je favoriete huisdier toch het dichtst bij een kind komt.
Gebruikers op dit forum: pluisje88 en 32 bezoekers