gewandels met haflinger..

Moderators: Nadia, Lous, LindyH, balance, RianneH, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-01 11:52

Ja eigenwijs.... maar Joris is een stuk mooier dan de twee haflingers die wel eens bij Pie in de buitenbak rijden!
Gisteren gingen twee meiden een buitenritje met de haflingers maken, en ik fietste mee. Ze zouden een meisje bij een ponyclub ophalen, die les had gehad, en dan een eindje mee terug rijden. Dus moesten ze opschieten.
De haflingers worden wel eens gebruikt voor ploegen enzo, maar die boer poetst/wast ze dus echt nooit. Ze zien er niet uit, modder is natuurlijk normaal, maar de plek van de singel moet toch in de gaten gehouden worden? Verder: één van de hoofdstellen was te groot, manen en staart worden niet door de eigenaar (oude man) in de gaten gehouden, wondjes worden niet verzorgd. Gelukkig is het een sterk ras dat veel kan hebben. Ik heb er maar niets van gezegd, ik verzorg ze niet.
Toen gingen de meiden rijden, en zo snel mogelijk naar die ponyclub dus. Over landweggetjes, waarbij ze bijna altijd aan de linkerkant van de weg reden, ook al zei ik dat het officieel rechts moest zijn. Volgens een meisje was dat niet zo, ze had het ruiterbewijs. Ik ook, maar ja, ik zei dat ik het thuis zou opzoeken in het boek.
Dus reden we verder, ik fietsen en zij in draf en vaak in galop. Af en toe schrok ik me een hoedje, bij tegenliggers gingen ze niet eens in stap, en bij een wat langere berm werd het meteen crossen (wat grind hier en daar) want dat was leuk... ook al liepen er voetgangers of zo. Ondeugend waren ze, maar ja, ik was vroeger waarschijnlijk net zo, dussuh... niks zeggen juffrouw Dorinepien *LOL* *LOL* !
Al met al zijn ze later in de middag weer veilig teruggekeerd, godzijdank. Maar ik vraag me wel eens af wat er zou gebeuren als ik dit alles met Pie deed Verward Hij is natuurlijk wel veel schrikkeriger dan de haflingers, die zijn zo rustig als m'n bankstel, behalve als ze terug naar huis mogen, dan willen ze graag draven. Maar Pie gaat dan zelfs dwars over de weg lopen als hij de kans krijgt, dus hebben ze nog niks te klagen haha.
Jee wat een ras he, die haflingers. Een van die meisjes wil nou met een haflinger bij de ponyclub. Hij kan wel leuk springen, maar dressuur is puinhoop, dus ze vindt het leuk om er les mee te nemen. Ben benieuwd!!
Vraagje: zouden die meiden op hun 34ste jaar ook nog lekker crossen? Ik moet toegeven dat ik op een rustige nuchtere brede haflinger ook wel zin heb in een race door het bos Sigaar !
Groetjes, Dorine.


Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-01 19:07

Ja op redelijke (ruiter)paden is het heerlijk crossen, maar bij ons is het best link om het maar gewoon op de weg te doen, niet zo'n brede berm, of helemaal niet. En dan ook nog terwijl iets verder een bocht is waardoor je niet kan zien of er een auto aan komt of zo... Nee dan ga ik liever niet crossen.
Wel bijv. in dat bos bij Kim in Apeldoorn, oh daar zijn zoveel heerlijke paden Cool Cool Cool !
Bij ons is een stuk bos met veel nieuwe aanplant, en daarnaast een wandelpad, geen ruiterpad dus! Toch gaan sommigen daar vaak met pony's crossen omdat het lekker lang stuk is. De natuurvereniging hier heeft al een paar keer geklaagd bij de gemeente dat de manege zich niet aan de regels houdt, maar het zijn helemaal niet de mensen van de manege die dit doen Boos! .
Toch is het heerlijk om een stuk te galopperen in het bos! Vooral met dat mooie weer. Heerlijke hobby hebben wij eigenlijk Vingers aflikken...
Doei! Dorine.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Vagabondo en 6 bezoekers