STRONTchagrijnig

Moderators: Nadia, Lous, LindyH, balance, RianneH, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

STRONTchagrijnig

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-06-02 20:05

Bah bah bah. Ik kwam vanavond bij de paarden, komt de stalhoudster naar me toe dat er gister niemand geweest is dus in plaats van de wei schoonmaken en een paar hoopjes in de paddock werd het dus van 2 dagen.
De wei schoonmaken is al zo'n crime, die drollen liggen altijd in het hoogste gras en al gebruiken we dan rubber handschoenen, het blijft een gepruts. Eerst het weitje waar ze vandaag hebben gestaan dan maar...
Dat was al bijna een halve kruiwagen, toen wei nummer 2 van gister waar ik de kruiwagen mee vol heb gemaakt. Daarna nog de paddock in, lag ook ontzettend veel, zodat ik me afvraag of er dinsdag ook wel iets gedaan is door mijn zus of Madeleine. Daar weer een halve kruiwagen mest uit gehaald, bluhhhh dan heb je het wel gehad hoor.
Ik maak liever 10 stallen schoon dan dat gefriemel in het weiland en de paddock.
Toen zag ik dat Plief ook nog een grote snee op haar voorhoofd had, dus kruiwagen weggebracht en in de kast van Marloes gezocht naar iets bruikbaars uit haar speciaal voor Plief aangelegde apotheek Schijnheilig en weer terug.
Maar nee, ik mocht niet aan haar hoofd komen, wat dacht ik wel niet een grote witte kont werd me toegedraaid en toen had ik het helemaal gehad *rustig blijven, niet op het paard afreageren* Schijnheilig
Halster opgehaald en geen prutsmuts meer, heb de wond ingesmeerd en was ondertussen zo lang bezig geweest dat ik geen tijd meer had om te rijden.
En dan pak je eindelijk je fiets om te gaan, gaat die staart van Plief omhoog en *plof* *plofplofplof* *plof* Schijnheilig Schijnheilig Schijnheilig

Kunnen die beesten zelf niet leren uitmesten??? Boos!


Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-02 09:08

Ja maar niet met blote handen Met van die rubber werkhandschoenen. We hebben mestvorken in allerlei soorten en maten maar dan ben ik nog langer bezig. We moeten namelijk ook 'de kleine stukjes' oprapen Lips are sealed ivm sparen weiland en zorgen dat de drainage in de paddock z'n werk kan doen. Met handschoenen vind ik wel veel makkelijker, ik werk er sneller en efficienter mee, maar het blijft helaas rotwerk. Misselijk
Fijn dat er meer mensen zijn die er regelmatig net zo van balen als ik Haha!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-02 09:47

germie schreef:
tjonge, op wat voor stal sta je wel niet???

Deze pensionstal is mijn vroegere manege. Sinds deze mensen er zijn gekomen om het over te nemen hebben ze ontzettend veel geinvesteerd in goede paddocks en veel land is er niet dus daar moeten we zuinig op zijn zodat we er zo lang mogelijk mee kunnen doen deze zomer.
Je hebt gelijk ze stellen vrij veel eisen maar aan de andere kant ook begrijpelijk. Zo houden ze het mooi en ziet alles er altijd prima uit wat de paarden weer ten goede komt omdat ze altijd naar buiten kunnen omdat de paddocks altijd droog zijn en in de zomer ze altijd het land op kunnen.


Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-02 09:56

Ja, da's in Deuze, de eerste boerderij naast café De Aanleg, aan dezelfde kant. Ja het is er erg netjes, een lange gang met boxen, een binnenbak, buitenbak, paddocks en stukjes land, alles binnen handbereik en een leuke sfeer.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 bezoekers